Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Hitno potreban jako dobar autoelektricar
Author Message
The Mladen
Member

Group: Registered
Status: Offline
Hitno potreban jako dobar autoelektricar

Pozz

Dakle, hitno mi je potreban jak elektricar u Sarajevu koji bi mi mogao rijesiti problem koji je naveden ovde:

http://www.pungas.com/forum/pomoc-t-16216.html

Vec sam bio u Opel Safety Car servisu na Stupu, covjek nema vremena da mi radi jer ima termine zakazane mjesec dana unaprijed. Zato njega prekrizite.

Znaci, predlozite mi jakog elektricara, cijena nebitna samo da mi rijesi problem. Uslov je da covjek zna STA JE TO MOTOR SA AJNSPRICOM. Zasto? Zato, sto sam obisao 20 elektricara u gradu, i velikih i malih, i "strucnjaci" mi kazu "to ti je ajnspric, nema sanse da ti pregori razvodnik, elektronika je to" , mislim znam da razvodnik rijetko pregorjeva, ali meni je vec treci pregorio u mjesec dana zbog tih nasih "strucnih" elektricara, i stvarmno mi se vise ne daju pare na debile. Ovo nije neki velik mehanicki kvar, jednostavno se negdje zice dodiruju, ili je problem u stampi kompjutera, samo mi treba neko ko stvarno zna sta radi da mi pronadje kvar i rijesi problem.

I jos nesto: nemojte mi predlagati servise van Sarajeva, jer se auto ne moze upaliti, a nije jednostavno slepati tamo-vamo auto od servisa do servisa.

Hvala puno...

Pozz

04-10-2007 07:27 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
pajero1987
Posting Freak

RE: Hitno potreban jako dobar autoelektricar

Probaj dva...
Prvi je Hasko u Velesicima, a drugi Nune iznad carsije...Reci ako si isao kod njih da ti djaba ne saljem detalje...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
04-10-2007 08:05 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
The Mladen
Member

pajero1987 Wrote:
Probaj dva...
Prvi je Hasko u Velesicima, a drugi Nune iznad carsije...Reci ako si isao kod njih da ti djaba ne saljem detalje...

Salji detalje, nisam bio kod njih...

04-10-2007 08:13 AM
prelude za lude
Posting Freak

Hajd' nek ti je sa srecom. To su najgori kvarovi, covjeku izvlaci zivce. Vjerovatno je sitnica, ali nikako da se pronadje.
Mogu ti samo reci da je jedan moj prijatelj imao slicne simptome na svom kadetu i muku mucio mjesec-dva. Samo je kod njega kadet 1.4 i. Na kraju se ispostavilo da mu je onaj kondenzator (ili sta vec) na razvodniku pravio problem. I odgovarao mu je bas potpuno isti (nije mogao sa neke druge verzije).

HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
04-10-2007 08:43 AM
Alen_P
Member

Meni je najbolji lik kod škole na Skenderiji . Iza autopraonice i prodavnice felgi desno ... Probaj , ne košta te ništa ...

2.0 20V Turbo
http://www.amkcarbon.com
04-10-2007 09:23 AM
pajero1987
Posting Freak

E bravo vidis njega sam zaboravio...isto je dobar...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
04-10-2007 09:25 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
The Mladen
Member

bio... ne radi nista oko motora, tako kaze. Preporucio ne nekom serviseru koji je radio u Opelu BiH, a sad radi u Peugeotu. Kontaktirao sam ga i dogovorili smo se sutra da dodjem, odnodno da dodjem kad kupim razvodnik, i kaze ovim rijecima "ne brini, rijesicemo to".

Pa vidjecemo sta ce biti. I ostaje mi rezerva Haske u Velesicima (thx Pajero)

Pozz

04-10-2007 02:30 PM
pajero1987
Posting Freak

Nema na cemu drug...nadam se da ces to rijesiti...ako ne zaganjat cemo nesto...nema da brines fino ti je covjek rekao...

04-10-2007 02:47 PM
prelude za lude
Posting Freak

Ko da gledam, djaba ces kupiti razvodnik. Uvijek tako bude, kupis gomilu stvari i na kraju bude samo do nekog kabla. Sad se sjetih, nekad davno je na mom golfu bila slicna situacija. Odjednom se u voznji ugasi i odmah upali. Cim pritisnem gas on prvo trzne kao da ce motor eksplodirati pa tek onda povuce. Bio kod elektricara. Prvo kupio finger, pa kablove, pa razvodnik i onda slucajno majstor pipne jedno kablo i auto se ugasi. Na kraju se ispostavilo da je samo + kablo sa bobine bilo oksidiralo i jednostavno nije provodilo struju, a na njemu se nije nista primjecivalo. Ogroman trosak radi 15cm obicnog kabla. I na kraju mi nije naplatio ruke jer sam se nadavao za dijelove. Smijesno!
Hocu reci da se osiguras ako nije do razvodnika da ga mozes vratiti.
Sretno sa popravkom i izvijesti nas o rezultatima pronalaska kvara.

HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
04-10-2007 09:11 PM
The Mladen
Member

prelude za lude Wrote:
Ko da gledam, djaba ces kupiti razvodnik. Uvijek tako bude, kupis gomilu stvari i na kraju bude samo do nekog kabla. Sad se sjetih, nekad davno je na mom golfu bila slicna situacija. Odjednom se u voznji ugasi i odmah upali. Cim pritisnem gas on prvo trzne kao da ce motor eksplodirati pa tek onda povuce. Bio kod elektricara. Prvo kupio finger, pa kablove, pa razvodnik i onda slucajno majstor pipne jedno kablo i auto se ugasi. Na kraju se ispostavilo da je samo + kablo sa bobine bilo oksidiralo i jednostavno nije provodilo struju, a na njemu se nije nista primjecivalo. Ogroman trosak radi 15cm obicnog kabla. I na kraju mi nije naplatio ruke jer sam se nadavao za dijelove. Smijesno!
Hocu reci da se osiguras ako nije do razvodnika da ga mozes vratiti.
Sretno sa popravkom i izvijesti nas o rezultatima pronalaska kvara.

Razvodnik je pregorio, to je 100% sigurno, a za koji dan javljam u cemu je bio problem.

Pozz

04-11-2007 10:53 AM
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  hitno bora 6 277 03-14-2008 09:58 AM
Last Post: pajero1987
  treba mi dobar plasticar (za popravak karambolke) Most Wanted 3 299 05-20-2007 10:36 AM
Last Post: Most Wanted
  pomoc-hitno tasmanian 16 543 05-04-2007 02:44 PM
Last Post: dr
  Kvar - hitno prelude za lude 6 709 04-26-2007 10:58 AM
Last Post: sadik007
  ulje u mjenjacu-savjet potreban- mire_bmw 9 554 04-02-2007 04:18 PM
Last Post: Mondeo

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: