Thread Closed  Post Thread 
Pages (8): « First [1] 2 3 4 5 Next > Last »
HYUNDAI Coupe 2.0 GTI   ili   PEUGEOT 206 Sport 1,5
Author Message
dsanel
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
Icon_question  HYUNDAI Coupe 2.0 GTI   ili   PEUGEOT 206 Sport 1,5

Pozdrav raja!

Planiram kupovati auto pa mi je potrebna vaša pomoć. Odmah da na samom početku da kažem, nisam davno položio tako da nemam nekog iskustva. U zadnje vrijeme sam vozao nekoliko auta (Golf 2, Kated, Pasat...) ali to je bilo ono da se malo "vozam". Wink
Kao što se iz naziva posta može zaključiti, planiram kupiti auto sa sportskim karakteristikama (polovno). Na našem tržištu sa našao ova dva modela. Cijena je ista, 11.000 KM.
Iskreno ne znam za koje da se odlučim. Peugeot mislim da je "kvalitetniji" od Hyundaia ali opet...

Quote:
HYUNDAI Coupe 2.0 GTI
KM 10.900
Godina: 2000
Snaga: kW 102
Kilometraža: 96,000

Opis:
Cijena je do registracije, full oprema, alu-felge, koža komplet sicevi i tapete, klima, muzika, elektročni podizaći stakala, električni retrovizori, grijači u retrovizorima, servo volan, volan podesiv po visini, ABS...

Quote:
PEUGEOT 206 Sport 1,5
KM 10,900
Godina: 2000
Snaga: KW 65
Kilometraža: 113,500

Opis:
Cijena do registracije, 1525 ccm-benzin, aluminijiske felge originalne "PEUGEOT", klima, zračni jastuci, električni podizaći stakala, sporting oprema, servo volan, volan podesiv po visini, spojleri, spušteni branici, muzika, ABS...

Ako može vaše mišljenje o ova dva modela (prednosti, nedostaci...)?

Veliki pozdrav Driving

01-25-2008 02:19 PM
Find all posts by this user
PITAROZDER
hamo mazzola

Group: Super Moderators
RE: HYUNDAI Coupe 2.0 GTI   ili   PEUGEOT 206 Sport 1,5

PEUGEOT

manijak ne moze biti svak
01-25-2008 02:56 PM
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Slazem se, pug definitivno, mada hyundai izgleda lijepo...
Kad vec razmisljas o sportu, sto nisi razmislio o kakvoj alfi, za tu lovu mozes kupit, recimo 156 2.0i, fantasticno auto, evo prijedloga:
http://autopijaca.ba/index.php?vozilo=1&...view=33256

...i ako nije problem, napisi koju rijec o sebi u rubrici clanovi.

P.S. mislim da si se zezno ,ovo GTI ti ide uz pug, ne uz hyundai.

Just be... Dead Like Me!
01-25-2008 04:04 PM
Visit this users website Find all posts by this user
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Just be... Dead Like Me!
01-25-2008 04:11 PM
Fele
Posting Freak

Previse razlicita auta, neznam sta vise volis i preferiras, ako planiras neke modifikacije tipa styling-a u buducnosti, onda ti je bolji izbor Pug, jer je za Coupe-a tesko naci aftermarket dijelove u BiH. Pug je za grada odlican i dosta ih ima, Coupe je malo rjedja pojava na cesti i privlaci dosta paznje. Pug ces vjerovatno kasnije i lakse prodati, treba i na to misliti, mlad si brzo ces se zasitit i pozelit neko drugo auto.

Imao sam priliku da vozim jednu 206-cu, doduse samo 1.1 motor i meni se aut svidjelo. I nekako mi je zensko auto Smile za razliku od Coupe-a

Kako god sretno ti u kupovini i da imadnes sto manje problema i sto vise predjenik kilometara Wink

FK automotive - prodaja - Pioneer

01-25-2008 04:12 PM
cenga
Posting Freak

imao sam 206icu i prvi put cujem za taj 1.5 motor Smile ali eto uci se dok je ziv ... kod mene je bio 1.4 hdi , iskreno ja bih prije coupea, jer to je auto za klasu vece od pezoa, i po meni je 206 auto koje ces vidjeti da voze ljudi od 18 do 70 godina... za stylinga je lijep , ali ih ima previse trenutno, puno uvezenih. Sto se tice dijelova, ima osjetljive amortizere , kugle , krajnice i lezajeve, ja sam mislio da je do moje voznje bilo, ali mnogi su imali problema sa tim. Inace auto je za svoju klasu jako prostrano i uzitak ga je voziti .

Coupe sam imao priliku i voziti i voziti se u njemu. Jednostavno daje sportski karakter, ustvari to i jeste sportsko auto. Po meni je bolji od 206ice u svakom pogledu , i ja se sada ne bih razmisljao da kupujem to auto. Sto se tice dijelova ne znam kakav je , ali generalno mogu reci za korejance da su dobri , jer mi je otac vozio daewoo leganzu 2.2 i presla je relativno puno kilometara (oko 180 000 km) i nije pravila nikakve probleme, tako da bi to trebao biti i slucaj sa coupeom. Smile sretno

EDIT

Malo mi je kilometraza sumnjiva za 2000to godiste, ako je auto uvezeno sigurno nije tako malo preslo, prvenstveno mislim na coupea... Jer vani je minimum 20 000 godisnje , a oba su auta presla ispod 20 000 i to provjeri...

Peugeot 206 X-LINE PACK 1.4 HDi

This post was last modified: 01-25-2008 04:42 PM by cenga.

01-25-2008 04:40 PM
dsanel
Junior Member
**

Prije svega da se zahvalim na odgovorima.

Fele Wrote:
Previse razlicita auta, neznam sta vise volis i preferiras, ako planiras neke modifikacije tipa styling-a u buducnosti, onda ti je bolji izbor Pug, jer je za Coupe-a tesko naci aftermarket dijelove u BiH. Pug je za grada odlican i dosta ih ima, Coupe je malo rjedja pojava na cesti i privlaci dosta paznje. Pug ces vjerovatno kasnije i lakse prodati, treba i na to misliti, mlad si brzo ces se zasitit i pozelit neko drugo auto.

Imao sam priliku da vozim jednu 206-cu, doduse samo 1.1 motor i meni se aut svidjelo. I nekako mi je zensko auto Smile za razliku od Coupe-a

Kako god sretno ti u kupovini i da imadnes sto manje problema i sto vise predjenik kilometara Wink

Što se tiče modifikacije, to nisam planirao (barem ništa značajnijeSmile). Sto se tiče performansi, svakako bi volio imati malo jače auto (u ovom slučaju to su obadva). Ali svakako i izgled samog automobila mi je važan što u ovom slučaju idu u prilog Coupe-u. Što se tiče Peugeota, i on je lijep ali, kao što si rekao, danas ih ima jako puno. Što se tiče prodaje u budućnosti, pa svakako da to stoji, Peugeot se sigurno lakše može prodati ali mislim da ne bi u skorije vrijeme prodavao (barem 3-4 godine).
Svakako, hvala na dobrim željama. Wink

cenga Wrote:
imao sam 206icu i prvi put cujem za taj 1.5 motor Smile ali eto uci se dok je ziv ... kod mene je bio 1.4 hdi , iskreno ja bih prije coupea, jer to je auto za klasu vece od pezoa, i po meni je 206 auto koje ces vidjeti da voze ljudi od 18 do 70 godina... za stylinga je lijep , ali ih ima previse trenutno, puno uvezenih. Sto se tice dijelova, ima osjetljive amortizere , kugle , krajnice i lezajeve, ja sam mislio da je do moje voznje bilo, ali mnogi su imali problema sa tim. Inace auto je za svoju klasu jako prostrano i uzitak ga je voziti .

Coupe sam imao priliku i voziti i voziti se u njemu. Jednostavno daje sportski karakter, ustvari to i jeste sportsko auto. Po meni je bolji od 206ice u svakom pogledu , i ja se sada ne bih razmisljao da kupujem to auto. Sto se tice dijelova ne znam kakav je , ali generalno mogu reci za korejance da su dobri , jer mi je otac vozio daewoo leganzu 2.2 i presla je relativno puno kilometara (oko 180 000 km) i nije pravila nikakve probleme, tako da bi to trebao biti i slucaj sa coupeom. Smile sretno

EDIT

Malo mi je kilometraza sumnjiva za 2000to godiste, ako je auto uvezeno sigurno nije tako malo preslo, prvenstveno mislim na coupea... Jer vani je minimum 20 000 godisnje , a oba su auta presla ispod 20 000 i to provjeri...

Kao što sam spomenuo ranije, more znanje o autima je veoma skromno, ali ove nazive sam preuzeo sa stranice na kojoj se prodaju. Ne bi da ispadne kao reklama za salon ali ću postaviti linkove:

Ovdje možete vidjeti i slike ova dva automobila. Wink Što se tiče dijelova, nisam siguran, ali mislim da to ne bi trebao biti problem jer i za Peugeot i za Hyundai imaju ovlašteni servisi gdje se mogu naći svi potrebni dijelovi (valjda Smile).
Kada si kod prijeđenih kilometara, interesuje me da li postoji način da se provjeri da li je podatak ispravan. Da li je sigurnost servisna knjiga ili nešto slično?

Ja_i_Moj_GTI Wrote:
Slazem se, pug definitivno, mada hyundai izgleda lijepo...
Kad vec razmisljas o sportu, sto nisi razmislio o kakvoj alfi, za tu lovu mozes kupit, recimo 156 2.0i, fantasticno auto, evo prijedloga:
http://autopijaca.ba/index.php?vozilo=1&...view=33256

...i ako nije problem, napisi koju rijec o sebi u rubrici clanovi.

P.S. mislim da si se zezno ,ovo GTI ti ide uz pug, ne uz hyundai.

Što se tiče Alfa Romeo modela, iskreno da mi se izgledom i ne sviđaju (bez uvrede). Model koji mi se zaista sviđa je 147, ali njegova cijena mi je za sada puno (oko 13000 do 15000 KM). Na autopijaci sam pronašao nekoliko modela (prvi, drugi, treći). Svakako bi volio čuti tvoje mišljenje o ovom modelu Alfe.

Iskreno, ja sam više "zagrijan" za Hyundai Coupe, prvenstveno zbog izgleda. 7211512zm

01-25-2008 05:56 PM
Fele
Posting Freak

Sad kad sam slike vidjeo, Pug mi je ljepsi, samo mu sjedista i pedale ruzne i place za vecim felgama Mr. Green prebaci sjedista iz Coupea i zaokruzi na 11.000KM Laughing

FK automotive - prodaja - Pioneer

01-25-2008 06:02 PM
dsanel
Junior Member
**

Fele Wrote:
Sad kad sam slike vidjeo, Pug mi je ljepsi, samo mu sjedista i pedale ruzne i place za vecim felgama Mr. Green prebaci sjedista iz Coupea i zaokruzi na 11.000KM Laughing

Nije loša ideja, pomogneš mi oko prebacivanja? Wink Driving

01-25-2008 06:06 PM
Bibbi
Member

Cudnije dileme oko kupovine, odavno nisam vidio... Smile

Uzmi ono sto se TEBI vise svidja, dok' si mlad i lud i neces pogrijesiti, jer vidim da kupujes iskljucivo na vizuelni dojam vozila, zbog toga i ovo poredjenje dva, klasno dosta razlicita autica.

"...nama treba neki biznis!"
01-25-2008 10:40 PM
Pages (8): « First [1] 2 3 4 5 Next > Last »
Thread Closed  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Prepravke - Golf 3 Gt - Gti studiomuzika 0 224 08-14-2008 11:56 PM
Last Post: studiomuzika
  GTI mujke 8 317 07-13-2008 09:23 PM
Last Post: ajdin_ze
  pezo 206 peli 4 347 07-07-2008 07:31 PM