|
Hyundai Coupe - I/H/E
|
| Author |
Message |
Sike
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
Hyundai Coupe - I/H/E
Uradio sam usis (filter, crijevo) - slike ću postaviti do večeras.
Slijedeće - izduvna grana. E, sad me interesuje može li se ugraditi grana (+ skinuti katalizator) na autu koji ima dvije sonde (ispred i iza katalizatora) ?
|
|
| 05-26-2005 06:01 AM |
|
|
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
|
| 05-26-2005 07:43 AM |
|
 |
Sike
Posting Freak

Status:
|
Može li malo detaljnije.
|
|
| 05-26-2005 07:52 AM |
|
 |
chimera
Posting Freak

Status:
|
Otprilike jedna sonda mjeri prije kata, druga poslije...sad ako se vrijednosti poklapaju mogao bi imati puno vise problema od vece potrosnje. Mada mislim da se druga sonda moze iskljuciti, i onda elektornika uzima defaultnu vrijednost.
Mada sam citao nekad u Auto Klubu o onoj Alfi 156 V6 i znam da je lik strovalio finu sumu, i da je mijenjao auspuh, ali na kraju je ostavio Katove, jer nije mogao da ih skine bez "pojava"
Joj zadevera i mene, znam da francuzi to koriste, i da je bilo stranja oko toga. Ustvari cijela funkcija se kod njih svela da te natjeraju da mjenjas Kat redovno!
Everybody is going to the party
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
|
|
| 05-26-2005 08:19 AM |
|
 |
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
pa problem ce nastati kad ista vrijednost bude na obe sonde ali ja mislim da se to nece desiti jer na tvom autu sonde nebi trebalo da su iste,provjeri da li su potpuno identicne...nisam siguran da su razlicite.
Uglavnom,potrosnja ce biti glavana stvar koja ce ti se desiti jer ce dim bukvalno da prelece preko sonde i ona nece uspijevati da ocita pravu vrijednost i zato se dodavati gorivo jer ce ocitavati presiromasnu smijesu.
Problem moze nastati i uslijed ostecena sonde zbog brzeg protoka preko nje,ali to bas i nije tako cesto.
http://www.smchiptuning.com
|
|
| 05-26-2005 07:57 PM |
|
 |
Sike
Posting Freak

Status:
|
pa problem ce nastati kad ista vrijednost bude na obe sonde ali ja mislim da se to nece desiti jer na tvom autu sonde nebi trebalo da su iste,provjeri da li su potpuno identicne...nisam siguran da su razlicite.
Uglavnom,potrosnja ce biti glavana stvar koja ce ti se desiti jer ce dim bukvalno da prelece preko sonde i ona nece uspijevati da ocita pravu vrijednost i zato se dodavati gorivo jer ce ocitavati presiromasnu smijesu.
Problem moze nastati i uslijed ostecena sonde zbog brzeg protoka preko nje,ali to bas i nije tako cesto.
Pogledaću sutra jesu li iste. Uglavnom, malo sam se danas raspitao i rekoše mi da ova druga sonda služi za očitavanje protoka vazduha, tj. da signalizira ako je slab protok tj. zagušan katalizator. Gorivo nije problem jer ne planiram non-stop voziti sa tom granom nego samo kad "zatreba".
Jedino se bojim da neću izgubiti, zbog nekakve moguće za*ebancije sa sondom, na performansama pa ću bezveze baciti pare. Za početak, grana će biti "homemade" pa ću viditi ima li rezultata.
|
|
| 05-26-2005 08:16 PM |
|
|
dsimic
Member

Status:
|
Nije da kradem temu, ali...
Kakva je situacija kod auta koje ima samo jednu lambda sondu, prije katalizatora? Da li se povecava potrosnja ili desava nesto drugo lose, nakon skidanja karalizatora?
|
|
| 05-27-2005 08:40 AM |
|
 |
Sike
Posting Freak

Status:
|
This post was last modified: 05-29-2005 12:04 AM by Sike.
|
|
| 05-28-2005 02:16 PM |
|
 |
mr2turbo
Member

Status:
|
ecu koristi prvi senzor za fuel mix. drugi senzor samo mjeri efikasnost cata i podaci koje salje u ecu ne koriste za engine management. nisam bas dobro razumio da li ces prebaciti prvi na headers sto ti preporucujem jer to nije neki problem a sto je sigurno , sigurno je a sto se tice drugog mozes ga izbaciti samo sto ce ti biti upaljena CEL,a ako hoces to izbjeci ima O2 simulator za kupiti.
|
|
| 05-28-2005 07:46 PM |
|
 |
Vladimir
Posting Freak

Status:
|
ecu koristi prvi senzor za fuel mix. drugi senzor samo mjeri efikasnost cata i podaci koje salje u ecu ne koriste za engine management. nisam bas dobro razumio da li ces prebaciti prvi na headers sto ti preporucujem jer to nije neki problem a sto je sigurno , sigurno je a sto se tice drugog mozes ga izbaciti samo sto ce ti biti upaljena CEL,a ako hoces to izbjeci ima O2 simulator za kupiti.
A, ako ostavi obe sonde a izvadi Cat da li ce biti upaljena CEL.
|
|
| 05-28-2005 08:24 PM |
|
 |
|
|