Thread Closed  Post Thread 
Pages (4): « First < Previous 1 2 [3] 4 Next > Last »
IDEJA ZA FINALE ŠAMPIONATA
Author Message
josipovic
Member

Group: Registered
Status: Offline
RE:   IDEJA ZA FINALE ŠAMPIONATA

tata Wrote:

Edis Jasarevic Wrote:
eto dobre ideje

.......i naglo prestade interes za ovu temu.

Nerealne mogucnosti o ostvarenju pa se dzabe trosimo.

02-20-2006 05:59 AM
Find all posts by this user
___
Junior Member
**

RE: IDEJA ZA FINALE ŠAMPIONATA

Imam osjecaj, da je za vas sve sto je za dobrobit prvenstva "nerealna mogucnost". Svako samo za svoju guzicu brine i niko ne mrdne ni prstom kada treba nesto uraditi, da bi se poboljsala sadasnja katastrofalna situacija u prvenstvu. Puni ste supljih rijeci.

Kupuju se skupi auti i idete na ruku BIHAMK-u, a od njih dobivate prst u guzicu. Na svaku odluku saveza ste glasni i pametni, ali sve se zavrsi na ovom forumu. Neznate se udruziti i postaviti kompromis, jer ste na kraju VI oni, koji cinite prvenstvo.

This post was last modified: 02-20-2006 07:35 AM by ___.

02-20-2006 07:26 AM
josipovic
Member

RE:  IDEJA ZA FINALE ŠAMPIONATA

___ Wrote:
Imam osjecaj, da je za vas sve sto je za dobrobit prvenstva "nerealna mogucnost". Svako samo za svoju guzicu brine i niko ne mrdne ni prstom kada treba nesto uraditi, da bi se poboljsala sadasnja katastrofalna situacija u prvenstvu. Puni ste supljih rijeci.

Kupuju se skupi auti i idete na ruku BIHAMK-u, a od njih dobivate prst u guzicu. Na svaku odluku saveza ste glasni i pametni, ali sve se zavrsi na ovom forumu. Neznate se udruziti i postaviti kompromis, jer ste na kraju VI oni, koji cinite prvenstvo.

Gdine.
Vodi ti tu aktivnost, a mi cemo te govorno podrzati, pa ces i sam doci vrlo brzo na taj zakljucak.
Sto se kupuju skupi automobili to ti je sam dokaz da nije do vozaca, jer sami mi dajemo svoje, a ne tudje NOVCANICE.

This post was last modified: 02-20-2006 07:19 PM by hondagirl.

02-20-2006 07:52 AM
Engin
Posting Freak

e moj Niho...
pa ti predlazi Rolling Eyes

02-20-2006 08:47 AM
Reptil
Junior Member
**

A ko stoji iza toga.

02-20-2006 12:56 PM
niho
Junior Member
**

Gdine VORTE.
Pozdravljam tvoj zaključak. U dobrom dijelu ima istine ali ako se bude radilo i ako zdrave snage željne pozitivnih pomaka pomognu mislim da se ovo može realizovati.
Kao pokretač ideje osjećam se dužnim dati odgovore i donijeti zaključke ovog do danas.
1. Neki koji favoriziraju vozače iz auto slaloma /su jako dobro došli kao navijači/ ali da napomenem da u našem brdu ima vozača koje nikada niko na prostorima bivše nam zajedničke države nije pobijedio u autoslalomu, a  o uspjesima Nevena, Bakira, Mirse, itd. da i ne govorim.
Ja sam ovo predložio sa željom da to bude jedna revijalna noć auto sporta te da rezultat nije tako  bitan, ali sigurno je da će biti po volji gledalaca više od bilo kakvog glasanja.
2. Dobar podatak su vozila iz sijećento kupa koja se mogu iznajmiti. Ako se ne pojavi neko ko je zainteresovan da se voze njegova vozila i to dolazi u obzir kao nekakva mogućnost. Kod ovog automobila je dobro što se može voziti i na poligonu slaloma.
3. Poligon na stadionu Koševo i cesta oko stadiona su dobra ideja za početak, autodrom u Banjaluci je suviše daleko od grada da bi to bila neka gradska fešta. Ima li tamo nešto drugo manje i bliže gradu.
Pozdrav, NIHO.

This post was last modified: 02-20-2006 08:45 PM by hondagirl.

02-20-2006 08:40 PM
BoB
Senior Member

Lijepa ideja, jedino me zanima ko ce to da plati? Sponzori su u ostalim disciplinama pokazali veliko interesovanje? I josipovic je potpuno u pravu kad kaze da je nemoguce ocekivati da ljudi voze auto u koje prvi put sjedaju najbolje sto mogu....Jedino ako im se omoguci adekvatan trening. A dvoboj slalomasa i "brdjana" bi svakako bio zanimljiv.
Nego, puno mi je bolja ova ideja sto je Niho spomenuo: Platiti kotizaciju po 200 maraka pa organizovati trke gdje i kad hocete. Sam svoj majstor Wink
Organizovanje "trke sampiona" je samo jedan dan u godini, a samostalni sampionat bi mozda trajno rijesio neke probleme autosporta u BiH. Koga briga za FIA-u, Bihamk i licence?

02-21-2006 03:38 PM
josipovic
Member

BoB Wrote:
Lijepa ideja, jedino me zanima ko ce to da plati? Sponzori su u ostalim disciplinama pokazali veliko interesovanje? I josipovic je potpuno u pravu kad kaze da je nemoguce ocekivati da ljudi voze auto u koje prvi put sjedaju najbolje sto mogu....Jedino ako im se omoguci adekvatan trening. A dvoboj slalomasa i "brdjana" bi svakako bio zanimljiv.
Nego, puno mi je bolja ova ideja sto je Niho spomenuo: Platiti kotizaciju po 200 maraka pa organizovati trke gdje i kad hocete. Sam svoj majstor Wink
Organizovanje "trke sampiona" je samo jedan dan u godini, a samostalni sampionat bi mozda trajno rijesio neke probleme autosporta u BiH. Koga briga za FIA-u, Bihamk i licence?

Malo pomalo pa dolazimo na nesto sto je poznato,a mi (pojedini trkaci) to nepodrzavamo.
Poznato nam je da svake godine na kraju trkacke sezone odrzi se jedna trka u B L na krugu.I ta trka sluzi za zavrsno druzenje svih takmicara koji hoce da dodju na istu.
Eto u obliku te trke moze da se odrzi trka pa je nazvati kako hoces,a svi imamo vec svoje automobile nemamo dodatnih troskova i mozemo to sto nam je ostalo od guma da doderemo.
A meni nije poznato da je iko,ikad odrzao trku sampiona sa 2 automobila,sto Niho pomenu ASINE Skode.
Mozda kad bi i uspjeli da bi usli u anale fenomena automobilizma.Dobar izazov.

02-21-2006 07:04 PM
SOKOauto
Member

dobro kaže Josipović bez dodatnih troškova Wink

02-21-2006 07:30 PM
Visit this users website Find all posts by this user
tata
Posting Freak

SOKOauto Wrote:
dobro kaže Josipović bez dodatnih troškova Wink

Stvarno ne zelim polemisati,ali neko ko ovako nesto napise pojma nema o takmicenjima i takmicarskim autima.Vrhunski auto pripremljen za brdo i za krug su samo dva auta koja lice jedan na drugi.Druga je prica polovicno spreman auto koji nije dobar ni ovamo ni tamo.Isto tako je druga prica i superioran auto bez konkurencije koji je superioran i ovde i tamo.A koliko je takvih?

02-21-2006 09:34 PM
Thread Closed  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  TAJNI SAVEZ ZA AUTO SPORT 2 Kenan 7 807 12-21-2007 06:42 PM
Last Post: Cr4cK_M45t3R_Fl45H
  Proglašenje rezultata Šampionata 2007 Sandor 23 1,540 12-12-2007 06:37 AM
Last Post: oldman
  TAJNI SAVEZ ZA AUTO MOTO SPORT oldman 23 1,828 11-26-2007 11:43 AM
Last Post: Ismet
  Prica za laku noc - osnivanje SAMS BiH Kenan 16 1,154 06-05-2007 11:21 AM