|
IDEJA ZA FINALE ŠAMPIONATA
|
| Author |
Message |
niho
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
IDEJA ZA FINALE ŠAMPIONATA
Evo imam početnu ideju, a mislim da je došla dosta rano pa ima vremena da se izbruši i dotjera. Pa ako bude dobre volje da se i realizira.
Počet ću odpozadi, kada sam prije skoro tri mjeseca dao intervju za AUTO DANE onom našem Cviki rekao sam da imamo šampionat gdje plačamo kotizaciju 100 KM, a da možemo dodati još po 200 KM pa sebi po svome ćejfu i svojim pravilima organizovati trke. Zbog ove izjave i još nekih istina koje sam rekao te mnogih koje sam ovom prilikom prešutao BIHAMK je protiv mene kao pokrenuo disciplinski postupak. Ova moja priča, pa onda pisanje kolega oko proglašenja natjeralo me da razmislim kako napraviti nešto kao što je TRKA ŠAMPIONA gdje zajedno voze vozači iz F1, RELI VRC, pa i ostali.
Zašto mi ne bismo napravili na kraju šampionata trku na kojoj učestvuje pet prvih vozača iz svih klasa i svih kategorija takmičenja u auto sportu.
Predlažem da to bude neka poligonska vožnja kao što je i slučaj sa trkom šampiona.
Znam da ASA auto ima dvije Škode oktavije / kup vozila koja zjape /, ako se obratimo ASA AUTU da te dvije Škode pripremi za ovo takmičenje mislim da će to prihvatiti .
Enis Bećiragić ima iskustva sa organizovanjem poligona možda je zainteresovan da se to pokrene.
PUNGAS može da preuzme organizaciju pošto se ideja javlja na njegovom forumu.
Treba voziti vozilo koje se ne vozi u našem šampionatu kako bi svi imali iste uslove.
Obavezno treba ubaciti i oblik takmičenja za mlade talentirane vozače, finaliste uključiti u glavno takmičenje.
Ako ASA AUTO ne želi da posudi i pripremi ove Škode za takmičenje, siguran sam da postoji auto kuća koja bi to uradila.
SVE OVO SU IDEJE NIŠTA NIJE FIKSNO I PREDLAŽEM I BILO BI NI DRAGO DA OVO POKUŠAMO ZAJEDNO NA FORUMU DORADITI I NA KRAJU NEŠTO ORGANIZIRATI.
MOJA ŽELJA JE DA SE NEŠTO LIJEPO DESI .
TOLIKO OD MENE ZA POČETAK.
NIHO
This post was last modified: 02-19-2006 03:51 PM by hondagirl.
|
|
| 02-16-2006 01:24 PM |
|
|
Dren
Senior Member

Status:
|
RE: IDEJA ZA FINALE ŠAMPIONATA
Ma bravo majstore, ideja vrijedna razrade ! Doduse kao i sve kod nas bice sabotaza...
Znas mene, cim je ustanak u pitanju ja ko 'ajduk viknem URA !!!
|
|
| 02-16-2006 01:39 PM |
|
 |
samo cool
Member

Status:
|
|
|
| 02-16-2006 08:26 PM |
|
 |
niho
Junior Member

Status:
|
Prije svega, ovo je prijedlog koji u osnovi nema nikakvu namjeru nekog paralelnog šampionata.
Ja sam to zamislio kao jednu automobilsku atrakciju za spomzore auto sporta i gledaoce KOJA BI SE ODRŽALA NAKON ZAVRŠETKA ŠAMPIONATA i gdje bi se takmičilo pet prvoplasiranih iz šampionata BIH. Ujedno se tu može ubaciti i još mnogo korisnih stvari ili nekih novih ideja.
Molim sve na forumu ako su raspoloženi da ovu ideju zajedno razradimo pa možda nešto lijepo i korisno od toga i ispadne.
/Ove godine imamo prijedlog od sedam trka u BIH šampionati na brdu što je značajan pomak i mislim da to ne treba kvariti. Smatram i da je izbor staza sasvim u redu te onda to treba podržati da se i ispuni./
Lično mislim da se ovo može proširiti i na cijeli region u početku kao gosti a poslije ko zna kako će se stvari razvijati.
pozdrav.
NIHO
This post was last modified: 02-19-2006 03:48 PM by hondagirl.
|
|
| 02-17-2006 08:47 AM |
|
 |
elvir
Posting Freak

Status:
Away
|
Nisu mi jasni ovi nasi vozaci (opet)..evo konacno jedan odlican i pametan prijedlog a nigdje nikog ni slova da napise osim Drena..a kad je palamudit i kukat svi su prvi..i treba da nam je ovako bolje, ne zasluzujemo ocito
http://www.bhrenaultclub.com
|
|
| 02-17-2006 08:53 AM |
|
 |
gordon
Member

Status:
|
Mislim da je ideja super, ali da neće nikada biti realizovana kao ni dosta drugih dobrih zamisli u auto-sportu u BiH.
Svi znate da možete veslati kao ludi ali đaba ako vas kormilar (BIHAMK) navede u pličak...
A ako se ikad nešto takvo organizuje, vjerujem da će vozači "Titovim stazama revolucije" kako Boris kaže, imati bolje rezultate od umišljenih vozača sa brdskog prvenstva.
To što voze Fiće ne znači da ne znaju voziti, nego da ne mogu odvojiti pare za skuplje (bolje) auto.
This post was last modified: 02-19-2006 03:53 PM by hondagirl.
|
|
| 02-17-2006 10:34 AM |
|
|
Dren
Senior Member

Status:
|
Hoce imati bolje rezulatate od ponekih, a od ponekih bogami nece...
To je moje misljenje, a milsim da ih dosta poznajem, ne samo "umisljene s brda"...
I nije lijepo sviju "s brda" stavljati u isti (umisljeni) kos, jer ima tu medju 50-ak vozaca barem 30-ak normalnih faca, koje nikoga i nikad ne omalovazavaju...
|
|
| 02-17-2006 11:39 AM |
|
 |
gordon
Member

Status:
|
Malo sam nespretno napisao...
ali priznaj da ima umišljenih... ( s brda ružno zvuči)
i da ima dobrih slalomaša...
|
|
| 02-17-2006 12:32 PM |
|
 |
Dren
Senior Member

Status:
|
Naravno da ima, zato i rekoh da ne treba generalizovati...
|
|
| 02-17-2006 12:37 PM |
|
 |
gordon
Member

Status:
|
Znači