Post Reply  Post Thread 
Pages (8): « First [1] 2 3 4 5 Next > Last »
Ima li neko iz policije na forumu ?
Author Message
daki
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
Ima li neko iz policije na forumu ?

Znaci detaljno sam prociato ovaj novi zakon, koji se tice tamnih satakala, tj folije.
Sad svima skidaju to sa auta, naplacuju neke kazne, iskljucuju iz saobracaja, a i oni ljudi koji imaju upisan atest u saobracajnu kazu, da ce im na prvom narednom tehnickom to ukinut i da ce morat skinut folije.

Eh sad, ja sam svoje folije platio 400KM, dobio vazeci atest uz njih, i sa istim folijama isao u EU, i ljudi samo traze taj atest, koji je na njemackom, procitaju ga i puste te dalje bez problema, znaci bio sam u Njemackoj, Sloveniji i Italiji bez problema.

Medjutim, neke gradske price sam cuo pored iscitanog zakona kako policija nece uzimat taj atest u obzir. Kako kod nas pametni strucnjaci neznaju nista od prve uradit tako ni zakon, jer prvi put je pisalo da nikakva vozila nesmiju imat folije bez diskusije.

Pa se postavilo pitanje ok sta je sa fabrickim autima, i onda su radili dopunu zakona, kao mogu auta koja su fabricki zatamljena.

Mene sad zanima, sta je sa auta koja dodju iz inostranstva, koja su reg u RS, koja su reg. u HR, i konacno sta je sa preko 1000 vozila SIPA, koja imaju iste folije kao i ja i svakog policajskog auta koje ima flije u Sarajevu, jer tako je kod njih, i sta je sa svakog ministarskog passata i audija u Sarajevu, te auta od raznoraznih ambasada.

Logicno bi bilo da nadju nekog strucnog i neku masinu koja ce na tehnickom utvrdit koje su pijacarske tj kroz koje folije gledas ko corava baba, a koje su ove sto su OK.

05-02-2007 08:44 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
tasmanian
Senior Member

RE: Ima li neko iz policije na forumu ?

ja kako sam cuo da su dozvoljena samo fabricki zatamnjena stakla, ne dozvoljavaju nikakve folije.cisto sumnjam da bi i znali razliku izmedju pijacarske i onih OK.kao do sada je bilo moguce atestirati, a sad to kao ne priznaju.bas neki dan kaze mi policajac da je dozvoljeno zatamnjivanje jedino zadnjeg stakla. ma oprecne informacije skroz

And every time you speak her name
Does she know how you told me you'd hold me
Until you died, 'til you died
But you're still alive
05-02-2007 08:55 PM
daki
Posting Freak

Razlika izmedju Llumar i pijacarskih ne da je ocigledna, nego i naj veci laik to primjeti.

Evo da vidis sa vanjske strane, i unutra.

http://www.bhtuning.com/showthread.php?tid=282

05-02-2007 09:02 PM
Bibi
Member

Ne znam nista sa sigurnoscu al', ukoliko ikad dobijes prijavu, idi na sud jer imas neoboriv dokaz o ispravnosti.

"Ma ne znam...sjecam se samo da su, sve one kazaljke, bile otisle skroz desno i da nam je to bilo sega...ne znam, nek' vam Mirela isprica."
05-02-2007 09:03 PM
daki
Posting Freak

Ma mene su danas provjeravali u Gradaccu, kaze covke akcija ta i ta, sa patrolom bili i inspektori, i ja im dao uredan atest, oni ga bljedo gledali jer je na Njemackom, i vratili mi, zbunjeni skroz, ali drze se price kako u zakonu jasno pise bez izuzetka nesmije nista. Pa ga ja pitam dobro sta je sa autima SIPA, i ostatka policije, svih onih ministarskih passata, audija i onih ambasadorskih kola te auta koja su iz inostranstva njemacka slovenija EU, te auta iz RS-a i Brcko distrikta. On me bljedo pogleda i kaze sretno prijatno.

Eh sta sad dalje ???

05-02-2007 09:06 PM
pajero1987
Posting Freak

Ma drug nema te policije da ti skine folije koje ti je postavila firma i dala atest...sta te boli *urac, neka uce strane jezike pa neka vide sta pise na atestu...Kada budu skinuli na svim vladinim autima folije neka skinu i tebi do tada samo neka te nastave bljedo gledati...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
05-02-2007 09:23 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
dr
Posting Freak

Status: Away

Tja. Oni ce tebe rahat ogulit.
Nije tvoje da se pacas u drzavne poslove, medjunarodne odnose (oni iz ambasada rahat mogu nekog ukokati pa nista; sta im onda mogu za folije) i u specijalne sluzbe.
Godinama govorim: sve nam je suplje, nazovi stucnjaci prepisuju nekakva pravila i zakone, nazovi sluzbena i stucno obucena lica s dve godine vozackog staza men uce ispravnoj voznji, agronomi postavlljaju signalizaciju, doktori (koje ni auta ne interesuju osim da ih imaju sto skuplja) su ministri saobracaja...
Ma u PM.

05-02-2007 09:38 PM
prelude za lude
Posting Freak

Samo ti svoj posao. Imaš ćage. Ubrzo ce oni ponovo mijenjati mnoge stavke iz ovog zakona.
A sta je sa onim ko nema papira a folija je prava, markirana sa patent brojem?

HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
05-02-2007 09:46 PM
kurbla2005
Member

zadnja stakla smijes kako hoces zatamnit samo neznam za prednja kakav je kod nas zakon

05-02-2007 09:49 PM
prelude za lude
Posting Freak

Prednja nisi smio ni ranije. Bilo je dopusteno zadnje i zadnja bocna. Ja se nisam sjetio neki dan da pogledam u zakonu sta se kaze za folije, ali eto Daki kaze da sad po novom zakonu nije dopusteno ni jedno staklo da se zatamni.
to daki: Sta kazu kakva je kazna za folije?

HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
05-02-2007 10:27 PM
Pages (8): « First [1] 2 3 4 5 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Gdje ima u SA, ATF - ulje za  Automatski mjenjac sadik007 2 94 Yesterday 03:10 PM
Last Post: nekke
  EcoCarrier elektricno vozilo iz TASa (VW Sarajevo) ? SamirBL 6 185 11-19-2008 04:11 PM
Last Post: PITAROZDER
  zna li ko? cod 1 207 10-21-2008 05:39 AM
Last Post: Civic 16V
  Lamborghini na solji caja Edis Jasarevic 15 327 09-12-2008 11:52 AM
Last Post: Skyline
Hissyfit8wr rampa na Dobrinji -kreteni Edis Jasarevic 29 636 08-29-2008 07:15 AM
Last Post: Civic 16V

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: