|
imal ista od ovogodisnjueg street racea (legalnog)?
|
| Author |
Message |
Sike
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
Ko je organizator ovih trka ?
|
|
| 03-14-2005 02:07 PM |
|
|
Vladimir
Posting Freak

Status:
|
Gdje u Banja Luci misle organizovati SR. Ili se misli na SR Gradiske
|
|
| 03-14-2005 02:42 PM |
|
 |
MAZAMALI
Senior Member

Status:
|
ZABORAVITE NA MOSTAR I TITANIUMBOYZe
SMECARI
Šta je ovo ?
PIRELLI "402" CUP
U Sarajevu je postignut preliminarni dogovor između predstavnika italijanske firme PIRELLI i AUTO 4x4 CLUBA kojim je predviđeno da PIRELLI u narednih pet godina bude generalni sponzor kup takmičenja u disciplini "trke ubrzanja – 402 metra".
Takmičenje pod nazivom PIRELLI “402” CUP biti će organizovano na području cijele Bosne i Hercegovine. U 2005. godini predviđene su trke u Sarajevu, Banja Luci, Mostaru, Tuzli i Bijeljini.
Medijski pokrovitelj ovog kup takmičenja biti će AUTO Grupa (sa svojim izdanjima auto-moto revija Auto, Auto OnLine, Auto TV, Auto Radio i Auto Dnevne Novine), zajedno sa medijskim partnerima BH Radio 1, Radio Bobar, FTV, RTRS, Oslobođenje i Nezavisne Novine.
Street Race takmičenja postaju sve popularnija, pogotovo među pripadnicima mlađih generacija, a kolijevka ove nove grane auto-sporta su Sjedinjene Američke Države, gdje su i održane prve utrke na ¼ milje ili 402 metra. Street Race je već odavno došao u Evropu i iz godine u godinu privlači sve više zaljubljenika u automobile.
http://www.auto.ba
BOJKOT MAAAAAJKA !!! ili...
http://www.amknitro.com
|
|
| 03-14-2005 09:23 PM |
|
 |
MAZAMALI
Senior Member

Status:
|
|
| 03-14-2005 09:25 PM |
|
 |
Guest
Unregistered
|
A gdje misle u Mostaru praviti? Pista je vasa jel tako Mazamali, znaci nece moci tu ?
|
|
| 03-14-2005 09:28 PM |
|
 |
chimera
Posting Freak

Status:
|
Jel ovo sto se PG ekipe i Nitra tice definitivno bojkot?
Everybody is going to the party
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
|
|
| 03-15-2005 05:22 AM |
|
|
dr
Posting Freak

Status:
Away
|
Ma ljepota.
Evo nam sve organizovali.
|
|
| 03-15-2005 07:33 PM |
|
 |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
Sto se tice PunGas.com, mi cemo bojkovati to takmicenje ukoliko u organizaciji bude (a jeste) revija AUTO, odnosno, ne revija AUTO nego gospodin Mirko Gerh.
Posto sam ja Licno... dakle ne neko drugi...ja licno od Mirka Gerha prije oko 3 godine trazio da revija AUTO pomogne mostarcima da se organizuju i da napravimo o njima reportazu te eventualno da na toj pisti u Mostaru kao revija AUTO napravimo StreetRace utrku.
Dobio sam odgovor: '' Ma joook.. ne smijemo mi to objavljivati te reportaze to je protiv zakona.. ma kakvi.. to su sve kriminalci i lopovi na toj pisti''
Kada je Mirko popusio na Off Road organizaciji, guzio (da se tako izrazim) GoodYear tolike godine bez ikakvog marketinskog ucinka, sada je okrenuo ledja Goodyear-u pa ce se dogovoriti sa Pirellijem, koji ce biti sljedeci naguz.
Prosle godine ste dosli i postavili reklame od revije AUTO na stazu u Mostaru i prstom niste dalje mrdnuli. Reportaza sa SR-a u mostaru je objavljenja cini mi se 3 ili 4 mjeseca nakon trke, i to tek kada je Mirku pala napamet ideja da bi se moglo izvuci para iz SR-a.
Zbog takvog licemjerstva, i zbog svog licnog stava ja necu da pratim nista sto ima veze sa tim navodnim trkama SR-a u organizaciji Mirka Gerha.
Ne mogu nikome ostalim ni zabraniti niti mu govoriti da bojkotuje, ali site PG i ja licno, cu bojkotovati takvo nesto.
Sad cete mi reci da nema veze ko organizuje, samo neka se odrzava.
E ima veze. pokazalo se to na offroadu da ima veze. Nakon sto su se momci iz Gradiske i iz Mostara slomili i potrosili bruku svojih novaca da bi popularizirali SR u BiH, onda ce doci Mirko i organizovati SR, i uzeti masnu lovu.
Zasto ne kaze koliko je to sponzorstvo Pirellija na 5 godina?
I kakve koristi od svega toga imaju pioniri BH SR-a- iz Mostara i Gradiske?
Nemaju nikakve, osim sto ih je mislio zguziti da voze na trci, i da pomazu u organizaciji za mizernu lovu, ili nikakvu lovu, dok ce svu ostalu lovu-kao sto je uradio i sa Off roadom, zastetkati, ili mozda poplacati dugove koje ima.
Nekakva ''grupacija'' sa dva novinara, i 600 stampanih primjeraka sebe izdaje za nekakvog medijskog giganta.
Za Vasu informaciju, PunGas.com ima 600 posjetilaca za manje od sata vremena, u bilo koje doba dana (mozemo uzeti brojati i od 03.00 h do 04.00 h ujutro), pa sebe opet ne nazivamo Grupacijom.
Imamo i mi : radio emisiju, i TV emisiju, pa cak i dodatak u novinama ( od sljedeceg mjeseca)..
Ali mi smo prioritetno, web portal- i to *ebeno najjaci portal o automoto sportu u ovom dijelu evrope, i ne rasipamo se na tv emsiije, radio emisije i ina izdanja, jer nije potrebno da isticemo tako nesto...
ali tek da se zna.. imamo sve to.
No PunGas nece nikome da se ulizuje. a Gerh hoce.
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 03-16-2005 07:21 AM |
|
 |
street.wise
Senior Member

Status:
|
Necemo da se ovo pretvori u pljuvanje Auta i izvjesnog mr. Gerh-a...nek budu svjesni NECE IM DOCI NAJBOLJI IZ OVE DRZAVE !!! prvenstveno misleci na Mostarce i momke iz BL/Gradiske...pa bujrum nek' organizuju...bice zabavno kad vidis golfa 2 "getachu" sa onim ljubicastim prskalicama, plavim "pijaca" "xenonkama" i onim ruznim spojlerima kako stoji na lini pored nekog opela kadeta na koji je vlasnik nalijepio GSI...i oni su kao street raceri, oni su styleri/tuneri...bujrum gospodo !!!
|
|
| 03-16-2005 07:47 AM |
|
 |
Ismet
Member

Status:
|
Sudeći po rječniku koji se ovdje u zadnje vrijeme odomaćio, uvjeren sam da je ovo mjesto koje zaista hoće da pomogne auto sport. Možda ima dosta posjeta, ali osim prepucavanja, odavno ništa konkretno ni pametno što bi pomoglo razvoju auto-sporta uopće, pa niti SR-a.
Ono što jeste istina i naša stvarnost, a to je da smo mi postali BOJKOT NACIJA. Samo vrištimo da nešto treba bojkotovati. No, to je ipak vaša stvar. Oni koji zaista vole i cijene ovaj sport, ponašaju se i ponašati će se drugačije.
A rječnik vam je EUROPSKI. I novinarski. Pravi.
|
|
| 03-16-2005 08:48 AM |
|
 |
|
|