Post Reply  Post Thread 
Pages (4): « First < Previous 1 [2] 3 4 Next > Last »
Informacije radi...
Author Message
Sike
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
RE:    Informacije radi...

A šta misliš Bobe prolazi li ovaj Fićo baš sve ( http://img371.imageshack.us/img371/4664/f90yd.jpg ) uslove iz hrvatskog pravilnika (koji je 99 % isti kao naš) i Zakon o sigurnosti cestovnog prometa Hrvatske ? Ne treba sve shatati bukvalno. Wink

Kako je krenulo još će ljudi tražiti da na SR-u bude obavezno mjerenje izduvnih gasova... Laughing

SRCBL

This post was last modified: 05-15-2006 05:27 AM by Sike.

05-15-2006 05:24 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kostur
Member

RE:     Informacije radi...

Sike Wrote:
A šta misliš Bobe prolazi li ovaj Fićo baš sve ( http://img371.imageshack.us/img371/4664/f90yd.jpg ) uslove iz hrvatskog pravilnika (koji je 99 % isti kao naš) i Zakon o sigurnosti cestovnog prometa Hrvatske ? Ne treba sve shatati bukvalno. Wink

Kako je krenulo još će ljudi tražiti da na SR-u bude obavezno mjerenje izduvnih gasova... Laughing

Ma života ti Sike je li ovo Darijov fićo? ShockedShocked

http://www.amknitro.com Audi S6 2.2 turbo
05-15-2006 09:26 AM
Sike
Posting Freak

RE:      Informacije radi...

Kostur Wrote:

Sike Wrote:

Ma života ti Sike je li ovo Darijov fićo? ShockedShocked

Jeste Shocked http://www.quartermile.ws/forum/viewthread.php?tid=2865

SRCBL

This post was last modified: 05-15-2006 09:40 AM by Sike.

05-15-2006 09:36 AM
esso_sa
Posting Freak

Status: Away
RE:  Informacije radi...

Wizard Wrote:
onda se trebao vratiti eso zbog fara? nije tehnicki ispravan zato sto nema far,

Aaaaaa sto ste se prihvatili mog fara.... Ostavite moj far na miru ! LaughingLaughing

A sto se tice Fice, pa ljudi ja mislim da na upravo tim slikama gledamo 10-11sec auto ! Jedva cekam da ga vidim kako leti ! 8)

05-15-2006 11:59 AM
MAZAMALI
Senior Member

RE:    Informacije radi...

BoB Wrote:

MAZAMALI Wrote:

BoB Wrote:
Auto NE MOZE biti registrovano ako ne ispunjava uslove propisane zakonom, a taj isti zakon podrazumijeva i prisustvo branika, izduvnog lonca, kompletne signalizacije itd. osim ako nije dobio potvrdu na tehnickom preko stele....Pravilnik za SR uostalom kaze da vozila moraju ispunjavati odredbe iz zakona o saobracaju...

Gdje ti zivis alo osvjesti se ovo je BiH ...bola ja cu ti registrovati konjska kola po ferrari ako treba ......a to ko sta postuje imamo mi do toga jos 30 godina ..pa bola osvrni se malo pa vidi krsa po nasim cestama i to ti za tehnickog spremna auta jeli...pa bola pola ih nema ni gume mlade od 10 godina.....

Nego ovako auta (bilo koja ) koja donesu policu osiguranja tj da su prosla teh pregled....ce voziti na SR ima svoje vrijeme svoju klasu pa ko voli nek izvoli.....kakva je razlika kad ti uzmes Golfa(npr) provuces mu auspuh sastrane stavis poluslik gume (npr toyo 888) izvadis sve stvari osim svoga sica ------eto samo nemas roll bar isti kao i yugo ili bilo koje auto s brda(a ovijes koliko toliko je nebitan na SR )

Znam ja i gdje zivim i kako auti u BiH prolaze tehnicki pregled. Ali ne pricam o tome da li drzava i policija provode zakon. Ja sam mislio da cete Vi, tj. AMK Nitro kao organizator trke postovati vas vlastiti pravilnik koji ste sami donijeli:

1.Natjecanju mogu pristupiti samo vozila B kategorije, koja zadovoljavaju u potpunosti uvjete iz ”Zakona o sigurnosti cestovnog prometa F BiH” te imaju valjanu registraciju i policu osiguranja.

2.Sigurnosna oprema svih vozila mora biti potpuna i ispravna sukladno ”Zakonu o sigurnosti cestovnog prometa F BiH”.

3.Neposjedovanje obveznih elemenata sigurnosne opreme ili neispunjavanje bilo kojeg članka ovog pravilnika, a utvrdi li ga tehnička komisija, podliježe zabrani nastupa ili prekidu natjecanja bez prava na povrat uplaćene startnine ili žalbu.

Pozivate se na Zakon. Onda ga i procitajte....

99% auta na SR nema ni siceva ni rez gume ni jednog fara niti instrument table ......ej de malo ...pa nemamo svi dragstere od 8 sec kao ti pa da imamo full opremu u autu...sta vise mislim da po datumu odrzavanja MoSR cak su trebali se imati i lanci u autu...de malo treba realan biti

http://www.amknitro.com
05-17-2006 03:33 PM
prelude za lude
Posting Freak

RE: Informacije radi...

Jedno pitanje, da ne otvaram posebnu temu:

Zasto nije dozvoljena upotreba protekt guma u SR-u?

HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
05-18-2006 11:00 AM
Keno@SA
Junior Member
**

prelude za lude Wrote:
Jedno pitanje, da ne otvaram posebnu temu:

Zasto nije dozvoljena upotreba protekt guma u SR-u?

Upotreba protekt guma na cesti treba biti zabranjena, da ne govorimo o SR-u.
Vjerovatno zato što protekt-guma ima običaj da eksplodira iz čista mira.

05-18-2006 11:43 AM
prelude za lude
Posting Freak

RE: Informacije radi...

Ali ona nije zabranjena na cesti! Ima li konkretno kakvo objasnjenje, bez misljenja itd.

HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
05-18-2006 04:28 PM
MAZAMALI
Senior Member

prelude za lude Wrote:
Ali ona nije zabranjena na cesti! Ima li konkretno kakvo objasnjenje, bez misljenja itd.

ma petljaju te to smo mi uveli da nesmije zato sto su pre jeftine da srusimo proizvodace protekt gum jer imamo ugovore sa brigstonom i good year pa cemo tako povecati prodaju ovi pravi guma .....svake godine dobijemo para i para od toga

MILIJARDE

http://www.amknitro.com
05-18-2006 08:29 PM
Keno@SA
Junior Member
**

RE:   Informacije radi...

MAZAMALI Wrote:

prelude za lude Wrote:

ma petljaju te to smo mi uveli da nesmije zato sto su pre jeftine da srusimo proizvodace protekt gum jer imamo ugovore sa brigstonom i good year pa cemo tako povecati prodaju ovi pravi guma .....svake godine dobijemo para i para od toga

MILIJARDE

Laughing Bra'o majstoreeeeeee

05-19-2006 05:40 AM
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: