|
Informacije radi...
|
| Author |
Message |
prelude za lude
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
RE: Informacije radi...
Vidim da niko nema objasnjenje, a trebao bi imati makar onaj koji je donio takvu odluku.
Ovo moje pitanje je postavljeno iz dva razloga. Samo molim da se vise ne prepucavamo, vec da razgovaramo normalno.
Spominjalo se koja su pravila za SR i kakvo auto moze nastupiti pa se u praksi pokazalo nesto sasvim drugo.
---------------------------------------------------------------------
1.Natjecanju mogu pristupiti samo vozila B kategorije, koja zadovoljavaju u potpunosti uvjete iz ”Zakona o sigurnosti cestovnog prometa F BiH” te imaju valjanu registraciju i policu osiguranja.
2.Sigurnosna oprema svih vozila mora biti potpuna i ispravna sukladno ”Zakonu o sigurnosti cestovnog prometa F BiH”.
3.Neposjedovanje obveznih elemenata sigurnosne opreme ili neispunjavanje bilo kojeg članka ovog pravilnika, a utvrdi li ga tehnička komisija, podliježe zabrani nastupa ili prekidu natjecanja bez prava na povrat uplaćene startnine ili žalbu.
---------------------------------------------------------------------
Iz prakse se vidjelo da dosta auta koja su nastupila na SR-u nisu zadovoljavala ove uvjete, neko zbog skinute karambolke, neko zbog skinutog fara, sve ovo iz jednog razloga a to je da se povecaju performanse auta. Sve ovo je normalno da se radi za SR i podrzavam to.
ALI, dolazi do zbunjujucih i neugodnih komentara, misljenja i cak prituzbi na neregularnost ovog takmicenja jer pravila (koja su crno na bijelo) i samo takmicenje ne prate jedno drugo.
Na pocetku teksta sam spomenuo protekt gume i zasto nisu dozvoljene na SR-u. A kad se neko pojavi na celavim good year gumama, onda je sve u redu i zadovoljava ova tri pravila gore navedena, a policija bi ga kaznila da ga zaustavi na cesti jer gume nemaju dovoljnu dubinu sare i auto je u stvari potencijalni ubojica na cesti. Moje iskustvo sa protekt gumama sa kojima dolazim u kontakt posljednjih 6 godina, govori da te gume su odlicne za zestokog starta kao sto je na SR-u, ali su lose sto se tice bocnih sila. I auto regularno prolazi tehnicki pregled tj. zakonom su dozvoljene. Zakljucak: za SR su JAKO DOBRE (naravno pod uslovom da su prilicno nove).Svako ima svoje misljenje i to uvazavam, tako se nadam da cete i vi uvaziti moje misljenje.
KONACNI ZAKLJUCAK:
Predlazem da se izmjeni pravilnik tj. ova gore tri navedena koji vise nece ostaviti mjesta za razna prepucavanja. Po mom misljenju ova tri clana bi se mogla svesti u samo jedan i trebao bi glasiti:
1.Natjecanju mogu pristupiti samo vozila B kategorije, te imaju valjanu registraciju i policu osiguranja. Utvrdi li tehnička komisija neispunjavanje ovog clanka pravilnika, podliježe zabrani nastupa ili prekidu natjecanja bez prava na povrat uplaćene startnine ili žalbu.
HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
|
|
| 05-21-2006 02:24 PM |
|
|
Kostur
Member

Status:
|
Kao prvo ti ne da si dosadan malo nego si dosadan ko pro...
Kao drugo pošto nitko ne uvažava tvoje mišljenje ne vjerujem da će se pravilnik mijenjati.
To bi značilo da ma koliko ti god mislio da su protectirane gume JAKO DOBRE za SR, vozilima koje imaju ove gume (pa ni tvom) neće biti dopušteno natjecanje.
Kao treće i da staviš NORMALNE gume a ne te koje ti koristiš već 6 god. tvoja (ili bilo čija prijava) bi mogla biti odbijena zbog sljedećeg izvatka iz pravilnika (koji se neće mijenjati):
Organizacijski odbor zadržava pravo odbijanja prijave i nije dužan dati bilo kakvo obrazloženje za svoju odluku.
Toliko. Kostur (organizacijski odbor) AMK NITRO Mostar.
http://www.amknitro.com Audi S6 2.2 turbo
|
|
| 05-21-2006 11:20 PM |
|
 |
prelude za lude
Posting Freak

Status:
|
Zbog takvih ljudi i stavova kao sto su tvoji, se ratovalo na ovim prostorima, a to ti nikako nije dobro.
HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
|
|
| 05-22-2006 10:17 AM |
|
 |
Procesor
Banned
Group: Banned
Status:
|
E ovako da rijesimo nedoumice i da rasteretimo organizatore glupih pitanja (a i ja sam jedan od njih):
GUME - PROTEKT su za neupucene : koristene ravnomjerno izlizane gume kojima je kontrolom uoceno da nemaju pukotine na bocnim zidovima i na koje se posebnim postupkom nalijeva novi sloj gume tj. gazni sloj.Nikakkav problem nebi bio da te gume iskoljucivo dolaze sa zapada i da imaju DOT ili TUV oznake i da su uradjene posebnim potupkom uz kvalitetu kontrole iako ni tada nemogu dobiti brzinski indeks veci od 180km/h.
Brzinski indeks je maksimalna brzina kojom se guma moze kretati najvise 10 min u kontinuitetu.
Problem kod tih guma je sto su se pocele intenzivno praviti u domacoj radinosti i po kojekakvim radionama sirom nase i okolnih drzava. Dakle bez kontrole kvaliteta i izrade. Zamislite samo sta bi se desilo da se otkine kompletan gazni sloj takve gume pri recimo 170 km/h (a tezina gaznog sloja je preko 3kg) kakve to posljedice moze imati po takimcare a pogotovo po publiku???? 
Dalje mislim da je krajnje vrijeme da prestane obracun sa organizatorima jer se navise bune oni ljudi koji imaju najsporije aute tj. koji su ulozili najmanje para i truda u svoja vozila. Spremajte aute i dobro nam dosli na predstojece trke BiH CUP-a.
Srdacan pozdrav
Bozo Erak
Predsjednik SRC Banja Luka
|
|
| 05-22-2006 10:23 AM |
|
 |
Sike
Posting Freak

Status:
|
KONACNI ZAKLJUCAK:
Predlazem da se izmjeni pravilnik tj. ova gore tri navedena koji vise nece ostaviti mjesta za razna prepucavanja. Po mom misljenju ova tri clana bi se mogla svesti u samo jedan i trebao bi glasiti:...
Da bi mogao predlagati izmjenu pravilnika prvo se trebaš učlaniti u neki SR klub. Dalje - na skupštini svog kluba predložiš izmjenu pravilnika i ako se prihvati, onda se tvoj klub dogovara sa ostalim klubovima da li je izmjena prihvatljiva.
Kad se uključiš malo u "SR scenu" biće ti jasno zašto je sve manje razumjevanja organizatora prema raznim prijedlozima koji su blago rečeno nebitni.
SRCBL
|
|
| 05-22-2006 10:53 AM |
|
 |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
protektirane gume se inace koriste i za avione. i to putnicke.
ali takve protektirane gume prolaze kroz rigorozne provjere prije nego sto izadju iz protektirnic a protektirnice moraju imati odredjene certifikate za to sto rade.
Koliko znam kod nas postoji jedan takva protektirnica, koja ima ISO certifikat za kvalitet.
ali ima pun vise onih protektirnica koji nemaju nikakav standard
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 05-22-2006 11:04 AM |
|
|
esso_sa
Posting Freak

Status:
Away
|
Ja licno nebi stavio protekt gumu na svoje auto pa makar to bila najbolja guma na svijetu ! Hhehe, kako su krenuli pocet ce pravit i protektirane kondome
|
|
| 05-22-2006 11:08 AM |
|
 |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
Kao prvo ti ne da si dosadan malo nego si dosadan ko pro...
Kao drugo pošto nitko ne uvažava tvoje mišljenje ne vjerujem da će se pravilnik mijenjati.
Organizacijski odbor zadržava pravo odbijanja prijave i nije dužan dati bilo kakvo obrazloženje za svoju odluku.
Toliko. Kostur (organizacijski odbor) AMK NITRO Mostar.
zasto ne bi uvazavali i tudja misljenja ? nismo u nacistickoj njemackoj.
Slazem se sa stavom da Organizacijski odbor zadrzava pravo odbijanja prijave i da nije duzan dati bilo kakvo obrazlozenje za svoju odluku, ali to istovremeno ne znaci da treba ljude vrijedjati koji nesto sugerisu ili kritikuju. Ako imate pravo da ne date nikakvo obrazlozenje, onda i svako ima pravo da ukazuje na kojekakve stvari. A druga stvar, ako OO nije duzan dati obrazlozenje, onda se ne treba ni komentarisati post zar ne. Jer niste duzni komentarisat niti obrazlagat.
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 05-22-2006 11:09 AM |
|
 |
Clio RS
Member

Status:
|
Kao prvo da naglasim da mi nije sasvim jasna tema ovoga topica.
Kao drugo, otkud vam se pojavio izraz PROTEKT gume?!?!?!? U našem pravilniku taj izraz uopće ni ne postoji. U većini pravilnika o Streetrace natjecanjima zabranjena je upotreba SLICK GUMA odnosno guma bez narezane gazne površine, odnosno zabranjene su gume koje ne posjeduju DOT ili E oznaku. Vjerovatno kada uznapredujemo toliko da ćemo imati i pokoji pravi dragster u BiH onda neće za njh biti zabranjeni SLICK ovi jer oni samo na njima mogu voziti.
A te PROTEKT gume ne znam zašto se toliko spominju u priči a u pravilnicima ih nema.
Kao treće, mada sam laik u tom segmentu, viđao sam protektirane gume i imaju istu bočnu stranu kao i oriđiđi gume, samo je gazni sloj navučen ponovo i narezan. Stoga je te gume teško prepoznati, a opasne mogu biti jer ih svakakvi "majstori" rade pa još i narezuju šare "po želji". A ti ISO certifikati, to je obično sranje u našoj državi. Zar mislite da to netko kontrolira kasnije. To je moje mišljenje.
AMK NITRO MOSTAR
|
|
| 05-22-2006 11:19 AM |
|
 |
Vladimir
Posting Freak

Status:
|
tako se nadam da cete i vi uvaziti moje misljenje.
KONACNI ZAKLJUCAK:
Predlazem da se izmjeni pravilnik .
Evo ja uvazavam tvoje misljenje,ali sto se mene tice tvoj prijedlog se odbija ,nadam se da ces razumjeti i prestati traziti objasnjenja.
The Power Of Dreams
|
|
| 05-22-2006 05:58 PM |
|
 |
|
|