Post Reply  Post Thread 
Pages (4): « First [1] 2 3 4 Next > Last »
Informacije radi...
Author Message
Sike
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
Informacije radi...

Sike Wrote:
Nema nikakve razlike između auta sa brda koje pravi npr. 15.5 sec. i običnog auta koje pravi to vrijeme. Isto su konkurentni ako zadovoljavaju pravilnik. Ti priča o autima sa brda je bila aktuelna kad su klase bili po kubikaži. Trenutno je apsolutno nepotrebna. Ako neko misli da auto ne zadovoljava pravilnik treba se žaliti na samoj trci a ne na forumu.

crx Wrote:
Izgleda da "moj" yugo nije bio registrovan, pa de mi sad reci nesto o tom? Ako je bio registrovan, svaka cast. Postujem, cijenim.

Na samoj trci se zaliti, je veoma tesko. Dodji vidi, pa pisi.

...sinoć sam saznao da je Yugo registrovan i ima kasko osiguranje. Informacija je 100 % tačna.

SRCBL
05-14-2006 09:01 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
crank
Banned

Group: Banned
RE: Informacije radi...

da, uredno je prosao tehnicki sa auspuhom kod vrata bez ijednog lonca,bez branika i prednjih zmigavaca....i kojecega

05-14-2006 11:21 AM
Sike
Posting Freak

E *ebi ga sad. Kad bi bilo po pravilima pola naših auta ne bi prošlo tehnički a uostalom nije zabranjeno na SR-u skinuti lonce, branike, žmigavce...

SRCBL

This post was last modified: 05-14-2006 11:55 AM by Sike.

05-14-2006 11:54 AM
Vladimir
Posting Freak

Bitno je  da  auto  ima  polisu  osiguranja ....

The Power Of Dreams

This post was last modified: 05-14-2006 12:47 PM by Vladimir.

05-14-2006 12:41 PM
BoB
Senior Member

Auto NE MOZE biti registrovano ako ne ispunjava uslove propisane zakonom, a taj isti zakon podrazumijeva i prisustvo branika, izduvnog lonca, kompletne signalizacije itd. osim ako nije dobio potvrdu na tehnickom preko stele....Pravilnik za SR uostalom kaze da vozila moraju ispunjavati odredbe iz zakona o saobracaju...

05-14-2006 02:34 PM
MAZAMALI
Senior Member

RE:  Informacije radi...

BoB Wrote:
Auto NE MOZE biti registrovano ako ne ispunjava uslove propisane zakonom, a taj isti zakon podrazumijeva i prisustvo branika, izduvnog lonca, kompletne signalizacije itd. osim ako nije dobio potvrdu na tehnickom preko stele....Pravilnik za SR uostalom kaze da vozila moraju ispunjavati odredbe iz zakona o saobracaju...

Gdje ti zivis alo osvjesti se ovo je BiH ...bola ja cu ti registrovati konjska kola po ferrari ako treba ......a to ko sta postuje imamo mi do toga jos 30 godina ..pa bola osvrni se malo pa vidi krsa po nasim cestama i to ti za tehnickog spremna auta jeli...pa bola pola ih nema ni gume mlade od 10 godina.....

Nego ovako auta (bilo koja ) koja donesu policu osiguranja tj da su prosla teh pregled....ce voziti na SR ima svoje vrijeme svoju klasu pa ko voli nek izvoli.....kakva je razlika kad ti uzmes Golfa(npr) provuces mu auspuh sastrane stavis poluslik gume (npr toyo 888) izvadis sve stvari osim svoga sica ------eto samo nemas roll bar isti kao i yugo ili bilo koje auto s brda(a ovijes koliko toliko je nebitan na SR )

http://www.amknitro.com
05-14-2006 02:44 PM
BoB
Senior Member

RE:   Informacije radi...

MAZAMALI Wrote:

BoB Wrote:

Gdje ti zivis alo osvjesti se ovo je BiH ...bola ja cu ti registrovati konjska kola po ferrari ako treba ......a to ko sta postuje imamo mi do toga jos 30 godina ..pa bola osvrni se malo pa vidi krsa po nasim cestama i to ti za tehnickog spremna auta jeli...pa bola pola ih nema ni gume mlade od 10 godina.....

Nego ovako auta (bilo koja ) koja donesu policu osiguranja tj da su prosla teh pregled....ce voziti na SR ima svoje vrijeme svoju klasu pa ko voli nek izvoli.....kakva je razlika kad ti uzmes Golfa(npr) provuces mu auspuh sastrane stavis poluslik gume (npr toyo 888) izvadis sve stvari osim svoga sica ------eto samo nemas roll bar isti kao i yugo ili bilo koje auto s brda(a ovijes koliko toliko je nebitan na SR )

Znam ja i gdje zivim i kako auti u BiH prolaze tehnicki pregled. Ali ne pricam o tome da li drzava i policija provode zakon. Ja sam mislio da cete Vi, tj. AMK Nitro kao organizator trke postovati vas vlastiti pravilnik koji ste sami donijeli:

1.Natjecanju mogu pristupiti samo vozila B kategorije, koja zadovoljavaju u potpunosti uvjete iz ”Zakona o sigurnosti cestovnog prometa F BiH” te imaju valjanu registraciju i policu osiguranja.

2.Sigurnosna oprema svih vozila mora biti potpuna i ispravna sukladno ”Zakonu o sigurnosti cestovnog prometa F BiH”.

3.Neposjedovanje obveznih elemenata sigurnosne opreme ili neispunjavanje bilo kojeg članka ovog pravilnika, a utvrdi li ga tehnička komisija, podliježe zabrani nastupa ili prekidu natjecanja bez prava na povrat uplaćene startnine ili žalbu.

Pozivate se na Zakon. Onda ga i procitajte....

05-14-2006 09:42 PM
Wizard
Member

onda se trebao vratiti eso zbog fara? nije tehnicki ispravan zato sto nema far, otidji na tehnicki bez fara, neces na cisto dobiti potvrdu, svijesni ste da sada pucate u prazno......

S3T
Sarajevo
05-14-2006 09:46 PM
crx
Member

E sad mi je lakse! Jugi svaka cast! Tesko mi je palo kad su mi rekli da je neregistrovan, a me skinuo me u drugom krugu.

Sike pravi si interpol!

05-14-2006 10:17 PM
Kostur
Member

Ne znam BoBe šta se ti toliko brineš za naše natjecatelje ne vidim zašto bi to tebe bilo briga, taj auto je prošao NAŠ tehnički pregled ima policu osiguranja i to je to.

http://www.amknitro.com Audi S6 2.2 turbo
05-14-2006 10:51 PM
Pages (4): « First [1] 2 3 4 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: