|
Internet Mehaničar
|
| Author |
Message |
bad_bo(d)y
Member

Group: Registered
Status:
|
RE: Internet Mehaničar
dobro keno brate uzecu ja shell najbolje je sta cu je ebavati pa ja ma ima na odpadu ali 80 maraka skupo je...
s postovanjem Amir
|
|
| 03-04-2006 11:43 PM |
|
|
tata
Posting Freak

Status:
|
i uzmi ina delta5 ulje....
ja sam probao i to modrica i inu, ina se bolje pokazala...
MOLIM TE Kenno objasni mi,a i svima nama neupucenim,kako si dosao do ovog zakljucka.Pa nedavno si ovdje na Forumu i sam pitao koje ulje da sipas i svi ti odgovorise da nije bitno,bitno je jedino da to radis na vrijeme.I sada ti odjednom dijelis ovakve savijte.
|
|
| 03-05-2006 06:08 AM |
|
 |
Kenno
Posting Freak

Status:
Away
|
Meni je sa modricom na minimumu stalno, sa inom nije.
ulje nigdje ne curi, masina je u vrlo dobrom stanju.
a i INU je jednostavnije nabaviti....(barem meni u Zenici)
uostalom, i u samom upustvu za Yugu, pise da moze i Optima Modrica, i Ina Delta ulje....
|
|
| 03-05-2006 08:53 AM |
|
 |
basake
Posting Freak

Status:
|
Meni je sa modricom na minimumu stalno, sa inom nije.
ulje nigdje ne curi, masina je u vrlo dobrom stanju.
a i INU je jednostavnije nabaviti....(barem meni u Zenici)
uostalom, i u samom upustvu za Yugu, pise da moze i Optima Modrica, i Ina Delta ulje....
Ne igra ulogu marka ulja nego njegova gustoca , kada se radi o potrosnji/gubljenju ulja. Donekle je viskositet vazniji za ocuvanje motora nego kvalitet ulja pod uslovom da se cojek pridrzava intervala servisiranja. Skuplja ulja , sinteticka - mjenjanje ulja svako 10000 km.
jeftina multigrade ulja- svako 7000km. Zimi i kada su kratke voznje u pitanju treba skratiti intervale sa najmanje 1500km.
This post was last modified: 03-05-2006 12:32 PM by basake.
|
|
| 03-05-2006 12:07 PM |
|
 |
bad_bo(d)y
Member

Status:
|
ja tako i tako mjenjam svako 4000 km ipak treba 4000 preci po gradu neidem nigdje a sta je ono ulje modrica nije skupo ovako oko 11 maraka 4l,ja mislim...
s postovanjem Amir
|
|
| 03-05-2006 10:25 PM |
|
 |
bill
Junior Member

Status:
|
Pozdrav ljudi, citam vas redovno, ali nemam prilike da cesto postam, jer samo na poslu imam net...
Dobro, a sad problem - imam fiestu 1991 gp, 1.6, 76 kw, i prilikom smanjenja brzine, auto mi se sve cesce ugasi, ne uvijek, al recimo kada ga dignem iznad 3000 obrtaja, i pocnem da usporavam, redovno se gasi??? Kad sam ga vozio kod mehanicara (mijenjao ulje), on je kao malo izsmirglao kleme, medjutim nista - nema on pojma ko ni ja.
jos nesto - kada je auto "u leru" motor radi neravnomijerno (dize i spusta broj obrtaja) ne znam da li je i to normalno???
eto, pa ako ima neko (a ima) pametniji od mene ...
|
|
| 05-26-2006 08:51 AM |
|
|
djaki
Junior Member

Status:
|
LJUDI VEKTRA 1.6 ,A' BENZINAC 90'GOD. TROSI MI 13L PO GRADU A PRI SALTANJU BRZINA MI GAS MALO ZAOSTANE PA SE VRATI,KAO DA JE POD SAUGOM(a nije).DALI NEKO ZNA NESTO O TOME?
$DJAKI$
|
|
| 06-07-2006 05:14 PM |
|
 |
Robi81
Junior Member

Status:
|
Bill vidi u privatne poruke...da resimo taj problem
|
|
| 07-12-2006 03:19 PM |
|
 |
turk
Junior Member

Status:
|
ej ljudi imam jedan problem pa ako ima lneko dobre volje da mi pomogne bio bih mu veoma zahvalan. dakle radio ja prijatelju cajgere na vektri i sve uredno proslo postavio ja i krenem kad ono ne mice se kazaljka, krene tek od 40-50 km/h osim kad malo kucnem instrument tablu tad radi uredno.kontam nije lijepo ulegla sajla i rasklopim sve i ponovo je namjestim kad ista situacija.jel moguce da sam nesto zeznuo u sato ili je izlizan onaj produžetak koji se okreće u sajli pa hvata dobro
unaprijed hvala
|
|
| 07-12-2006 07:26 PM |
|
 |
Eko
Junior Member

Status:
|
poz , ja mislim da imam slican problem kao bil , ovako : imam bmw 318 i , 1.8 , 66 kw , 85 god ... nakon malo duze voznje auto kao da se "umori" i stane , pretezno kada negdje stanem , npr : semafor ili nesta slicno, jednostavno , gas pocne da opada i samo se izgasi , sacekam 1-2 min . upalim auto i picim ponovo ,sto me najvise iznenaduje, sta promijene te nekolke minute ?? HVALA unaprijed !
|
|
| 07-27-2006 10:17 PM |
|
 |
|
|