Post Reply  Post Thread 
Pages (6): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 Next > Last »
Internet Mehaničar
Author Message
mIkI_iKy
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
RE: Internet Mehaničar

Prvi put sam ovdje i treba mi mala pomoc, pa ako je neko voljan bio bih mu puno zahvalan.
Imam BMW a 316 Compakt, a problem je sa obrtajima. Kazaljka od obrtomjera skoro nikad ne miruje vec se malo pomijera gore dole, mozda 200 300 obrtaja u rasponu. Pa me interesuje sta bi moglo bit. Hvala

09-01-2006 01:18 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
moKe
Junior Member
**

Paljenje !!!
Opet pozdrav svima,
Naime uzeo sam Renault Megane Coupe 1.6 benzin 90ks,
super ide, sve je u dure, ali imam jedan problem!
Znaci svaki put kad auto stoji vise od sat vremena, znaci ohladi se motor. dam kontakt, upalim ga, i sav se pocne tresti kao da ce se svakog trenutka ugasiti, i na kraju se ugasi,
eh da se ne bi ugasio moram dobrih 4-5 tura dati, bash jakih da bi auto krenulo, a ako po gasu ne lupim par puta, krene auto i sve "stuca" ono samo sto se ne ugasi ( kao da krenem u 3-coj),
Ne znam sta bi ovo moglo biti, sta vi mislite???
Hitno mi je,
hvala...

09-01-2006 07:04 PM
ajdin_ze
2.0 16v SFI

Group: Administrators

mIkI_iKy Wrote:
Prvi put sam ovdje i treba mi mala pomoc, pa ako je neko voljan bio bih mu puno zahvalan.
Imam BMW a 316 Compakt, a problem je sa obrtajima. Kazaljka od obrtomjera skoro nikad ne miruje vec se malo pomijera gore dole, mozda 200 300 obrtaja u rasponu. Pa me interesuje sta bi moglo bit. Hvala

Trebao bi odraditi dijagnostiku.Mislim da je lambda sonda jer sam imao isti problem na 325i i jeste bila.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
09-12-2006 04:02 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
emirmosnik
Member

ThumbsUp4Me Wrote:
poz , ja mislim da imam slican problem kao bil , ovako : imam bmw 318 i , 1.8 , 66 kw , 85 god ... nakon malo duze voznje auto kao da se "umori" i stane , pretezno kada negdje stanem , npr : semafor ili nesta slicno, jednostavno , gas pocne da opada i samo se izgasi , sacekam 1-2 min . upalim auto i picim ponovo ,sto me najvise iznenaduje, sta promijene te nekolke minute ?? HVALA unaprijed !

Mozda je do pumpe za gorivo jer ona ako je neispravna, ukoliko su ugrije gubi svoju funkciju.

The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.
09-12-2006 10:23 PM
Edin
Member

Naletih na interesantnu on-topic stranicu

http://www.autoservis-meic.hr/pitanja/

10-18-2006 04:28 PM
emirmosnik
Member

Nisam dugo vidio nesto korisno, a besplatno. THX

The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.
10-18-2006 09:30 PM
tasmanian
Senior Member

Edin Wrote:
Naletih na interesantnu on-topic stranicu

http://www.autoservis-meic.hr/pitanja/

odlicna stvar ide odmah u bookmark jos samo da mi odgovori na neka pitanja Smile

And every time you speak her name
Does she know how you told me you'd hold me
Until you died, 'til you died
But you're still alive
11-03-2006 12:04 AM
question
Junior Member
**

Passat 2.5 TDI automatic

Evo mene opet pisao sam juce na temu potrosnja, danas drugi problem. vozim se i upali mi se ona lampica od grijaca citao sam u servisnoj knjizi od golfa da to znaci problem s motorom, nastavljam put i vozilo se samo gasi. Probam upaliti nece. Nemam izbora nego slep sluzba i kod mehanicara, jer na servisu me uvjek oderu. Covjek ima kompjuter prikljucio ga na kompjuter medjutim nista bitno ne pokazuje osim sto nesto plovak od goriva nije ispravan i neke sitnice. Mozda je vazno napomenuti da mi se akomulator vrlo brzo potrosio iako nista nije radilo, jedino se verglalo ali nije mogao da upali. Kad ga je napokon uspio upaliti i provozao sta se desava? gubi snagu na 3000 obrtaja.

Drugo pitanje sto se tice promjene remenova, imaju li kod nas kupiti originalni dijelovi i koja je cijena?

ZEDER BOLAN, ZEDER !!!
12-26-2006 09:43 PM
ajdin_ze
2.0 16v SFI

Group: Administrators

Lampica od grijaca neznaci samo problem sa motorom.Ona se pali npr.i ako ti je neispravan prekidac od kocnica.I kad ti grijac rikne itd..Reci mu nek ti ocita imobilajzer(kod kljuc) pa nek vidi imali gresaka.Ako nebude ni u njemu onda pregledaj sve osigurace i dzekove dali su svi ok.
Sljedece:plovak na tvom autu nije "sitnica" niti ista drugo.Najmanja "sitnica" te moze dobro kostati.Ako ostanes bez goriva vrlo lako(u 95% slucajeva na 2.5TDI)mozes ostati i bez pumpe visokog pritiska(bosch pumpe).Usput nek ti provjeri pumpu u rezervaru.Ako je oslabila mozes imati ovakvih problema.Ona sluzi za dovod goriva do pumpe na motoru a onda ova nabija odredjeni pritisak na dizne.

P.S.
Vazna napomena.Neigraj se sa rezervom i plovkom.Uvijek drzi nivo goriva preko 1/4 rezervoara.Riknut ce ti bosch pumpa.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
12-27-2006 03:23 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
daki
Posting Freak

Nisam vidio odakle si, ali imas u svakom ovlastenom audi i VW salonu dijelove.

12-27-2006 03:38 PM
Pages (6): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: