|
Internet Mehaničar
|
| Author |
Message |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
Internet Mehaničar
Ne morate biti registrovani član foruma da bi ste postavili post ovdje. Ipak, ukoliko Vaša poruka ne bude vezana za kvar na automobilima, moderatori i administratori će je pobrisati.
Ovja podforum je predviđen za rješavanje problema i kvarova na automobilima. Svaki savjet je dobro došao, svako prepucavanje i offtopicenje će biti sankcionirano brisanjem postova, upozorenjima i na kraju zabranom pristupa u periodu od 7 dana
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 12-11-2004 09:10 AM |
|
|
dinko
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
RE: Internet Mehaničar
Zna li neko gdje ima kupiti lezaj i semering za jeep cherokee 93 TD 2,1
|
|
| 01-20-2006 09:37 PM |
|
 |
bad_bo(d)y
Member

Status:
|
ja imam problem kako sam kupio jugu 55 neznam puno o njegovom karburatoru...ovako imam problem kada mu nabijem turu u u bilo kojoj brzini malo vecu pocne da trza npr. kao kada nestaje goriva...jedan mi je rekao mehanicar prijatelj da na karburatoru nema neke zracne dizne da je izvrnuta i da tad povlaci vise zraka pa mu to dovodi do do slabijeg protoka goriva i da ne dobija normalnu smjesu i tim da prlja ulje i pusi na auspuh isto se gasi kada stajem ako je vracen skroz saug...sto se lera tice on je nastelovan pravo samo to zeza da se gasi,kao npr.kada stajem na semafor moram mu drzati turu da se ne ugasi...a kada sam bio kod jednog mehanicara na dobrinji on kaze da jugo nema takvu diznu niti bilo kakvu za zrak i da mi nevalja karburator!e sad mi vi recite sta je problem i kako ga odkloniti???
s postovanjem Amir
|
|
| 02-20-2006 01:28 AM |
|
|
prelude za lude
Posting Freak

Status:
|
Kupi novi karburator. To ti makar nije skupo, a novo je novo.
HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
|
|
| 02-20-2006 10:43 PM |
|
 |
bad_bo(d)y
Member

Status:
|
ali meni je motor nov auto je kupljeno 92 neposredno prije pocetka rata i stajalo u garazi cijeli rat kada je covjek dosao iz njemacke 96 prodao je auto mom tetku i on ga je vozio 2 god dobio otkaz na poslu i garaziro ga jer mu nije trebao vise i ja sam ga kupio prosle godine auto je preslo svega 23000 km novo je sve fabricki na njemu...sumnjam da je do karburatora a vidicu koliko se krecu...pa da uzmem
s postovanjem Amir
|
|
| 02-20-2006 11:43 PM |
|
|
Dren
Senior Member

Status:
|
A da nadjes nekoga ko se stvarno razumije u karburatore i rastavljanje istih do zadnjeg federa i sarafa ???
Pa kad ga on rastavi, ocisti, propuse, eventualno zamijeni neku diznu ili oprugu, onda da vidis kako radi... AKo je tako nekoristen, moguce je da je od dugogodisnjeg stajanja nakupio prljavstine koja se "okamenila" pa pravi probleme pri protoku, bilo goriva, bilo zraka...
|
|
| 02-21-2006 10:08 AM |
|
 |
Kenno
Posting Freak

Status:
Away
|
I meni se to desavalo, davno.
Lose gorivo, sad ne znam tacno sta ali se nesto zacepi....ali moze biti i od stajanja.
|
|
| 02-22-2006 04:58 PM |
|
|
prelude za lude
Posting Freak

Status:
|
Kazes da je gotov nov. Pa eto ovet nesto nevalja. Neke stvari se pokvare i od stajanja. Krenes redom provjeravati: svjecice, kablovi, finger, filter, karburator. Vjerovatno se karburator zacepio. Nov karburator nije vise od 50-60 KM. Pa sad biraj, stari skidaj i procisti ili kupi nov. Ja bi pokusao taj ocistiti pa ces vidjeti sta dalje.
HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
|
|
| 02-23-2006 11:05 PM |
|
 |
bad_bo(d)y
Member

Status:
|
ma ciscen je karburator...to je prvo sto sam bio radio na motoru svjecice nove bosna super,kablovi,sto se struje tice sve je ok...samo eto to kad ga nabijem u veci broj obrtaja pocne da trza...taj mehanicar je rekao da je do dizne zracne i da prlja ulje isto a meni jeste crno ulje iako je novo,a sto se tice juge sve uzmam kod gavrica on im je eto ko neki zastupnik da ne bi bio neki lijevi dio itd...jednino da odem do onog u lukavici sto popravlja karburatore pa da vidim kod njega je 40 maraka servis promjenio ti dio ili ne uzme 40 KM ili da novi uzmem...uzo bi ja weber ali 100 km + jos granu moram drugu uzeti a na ljeto svakako uzmam novog jugu GTIa tako da mi se i ne isplati ovog raditi nesta tako...
s postovanjem Amir
|
|
| 02-26-2006 02:02 AM |
|
|
crank
Banned
Group: Banned
Status:
|