|
Internet ucjenjivac
|
| Author |
Message |
Morpheus
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
Internet ucjenjivac
Hakeri su pronašli novi način ucjene. Smislili su kako 'zaključati' podatke na računaru a za uzvrat tražiti otkupninu za njihovo vraćanje.
Stručnjaci firme Websense otkrili su virus koji zaključa podatke i žrtvi pošalje podatke u kojoj traži 200 dolara u razmjenu za ključ putem kojeg biste mogli ponovo pristupiti svojim dokumentima.
'Ovo je isto kao da vam netko upadne u kuću, pokupi sav novac i dragocjenosti i stavi ih u sef bez da vam kaže kombinaciju za njegovo otvaranje', rekao je Oliver Friedrichs sigurnosni stručnjak u Symantecu. Iako nije zabilježena veća epidemija ovom vrstom virusa u informatičkim krugovima već su dobili poseban naziv - 'ransom ware'.
Sami korisnici se rawnsom-ware-om mogu zaraziti surfajući internetom koristeći nesigurni internet preglednik i posjećujući sumnjive web stranice. Čak je otkrivena jedna web stranica koja je služila za širenje ove vrste virusa, ali FBI je brzo reagovao i zatvorio je.
Stručnjaci ističu da da nemaju još uvijek informacije o širenju ovih prijetnji.
Preuzeo sa bih.net.ba.
Sta samo ljudima ne pada na um pa to je bolest danasnjeg doba evo meni ima jedno 10 dana javlja uvijek neki novi crv to je izik 24 online connect stvarno je bolesno ovo mene je odmah natjrealo da sve svoje projekte odmah laganini prebacim na cd pa uzivaj i da dignem jos jedan FIREWALL ali i minsko polje sa njim.
Zna li neko neki Firewall dobar ali da ne uzima previse memorije tj. da puno ne usporava masinu.
|
|
| 05-28-2005 03:42 AM |
|
|
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
Pronasao rjesenje Tiny Personal Firewall 6.5 extra dobar nasao odmah i crack registrovo ga ali kontam sam sebi pa covjece oni su ga crackovali a ti opet koristis se time ali fack them to mi je protiv onih malih ribica koje svaki dan dolaze i copaju te pomalo tj. salju uvijek dosadne i odvratne trojance po cijeli dan.
|
|
| 05-28-2005 03:58 AM |
|
 |
Audi
Member

Status:
|
....
hmmm mislim da danas vise mane privatnosti ni sekunde tako da sam davno presto razmisljati o tome i kupio sebi stick od gigu tako da ... ono sto mi je stvatno hitno send to stick mada i to nije nesto sto bi neko zelio da zna ili ciji bi jedini cilj u zivotu bio da to pobrise .... ako i ima bujrum navalite
mada mislim da i to zakljucavanje ... nije bas super neki fol jer garant niko nije ni probo da li taj njihov software vazi i kroz linuzzzz ... al cisto sumnjam ... POZDRAV
Od ZDK do jupitera kroz aleju svi smo na*ebali barem jednom
|
|
| 06-01-2005 05:31 AM |
|
 |
Mondeo
Posting Freak

Status:
|
O Firewall-u. Po meni ti je Zone Alarm najbolji, koji cak i ponekada pretjeruje sa zahtjevima o sigurnosti (upload svaki cas, ako ga ugasis zbog memorije, tesko tebi), ali ukoliko ti to ne smeta (a nebi trebalo), toplo ti ga preporucujem
HEMI Power
|
|
| 06-01-2005 11:23 AM |
|
 |