|
Izbor fotoaparata
|
| Author |
Message |
SamirBL
PunGas ambasador u USA

Group: Administrators
Status:
|
Izbor fotoaparata
Mislio sam kupiti Olympus SP500, pa cekajuci da legne plata pogledah malo konkurenciju i zbunih se.
Ima solidne "reviews" ali mu fali image stabilizator. Konkurencija mu je jos Konica Minolta Dimage Z6 koja je za 10ak dolara jeftinija.
Takodjer Panasonic DMC-FZ7K koji je 50 dolara skuplji, Canon Powershot S2 80 dolara skuplji, i na kraju Sony Cybershot DSCH1 60ak dolara vise.
Svi imaju slicnu rezoluciju, slican zoom, samo sto ovi ostali imaju image stabilizaciju.
PS Kliknite na ime aparata da ga viditi na amazon sajtu.
Nisam pametan. Imali ko sta da preporuci od ovih. Volio bih da je jeftinija varijanta, ali posto mislim ovo koristiti godinama necu sad kenjati oko 50ak dolara razlike ako je tolika razlika. Sa druge strane treba imati granicu, jer svakih 50 dolara vise moze se dobiti nesto jos bolje i tako do neba.
Covjek ti je jarane teski hajvan. I ovo malo duse sto ima to mu je sejtan dao da mu bude teze...
This post was last modified: 04-25-2006 04:12 AM by SamirBL.
|
|
| 04-25-2006 04:04 AM |
|
|
tataratira
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
RE: Izbor fotoaparata
dobar izbor,
ne žali drugih aparata..sve su to nijanse i svaki od njih ima neke svoj prednosti i mane tako da je ovo optimalan izbor
Hate It Or Love It- The Golf
|
|
| 04-25-2006 05:16 AM |
|
 |
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
Moj subjektivni, a od nekih profesionalnijih i objektivni savet, Canon.
Kazu, Sony ( ili bilo koji aparat) je shotgun, ali Canon je cannon.
Mala sala.
Ali izbor je bruka, nema omasaja, koji god da uzmes. Nijanse su u pitanju.
Understeer is a crime - Colin McCrae
|
|
| 04-25-2006 05:53 AM |
|
 |
speed_racer
Senior Member

Status:
|
Ima neka nova marka kod nas mislim da se zove mustek...dosta jeftina ali ne znam za kvalitet...
Hyundai Accent 1.5 MPi
|
|
| 04-25-2006 01:19 PM |
|
 |
SamirBL
PunGas ambasador u USA

Status:
|
dobar izbor,
ne žali drugih aparata..sve su to nijanse i svaki od njih ima neke svoj prednosti i mane tako da je ovo optimalan izbor
Govoris o Olympusu jeli? Znaci taj manjak image stabilizatora nije velika mana? On mi se najvise i svidja, najmanji je a ima i rabata sa njim dodje na memorijsku karticu od 1GB za 25 dolara.
Skyline i onaj cannon je beton. Ali 80ak dolara vise plus nema rabate na kartici tako da bi me oderali i na tome pa bi me izasao dosta skuplje a neznam vrijedi li bas toliko vise.
Covjek ti je jarane teski hajvan. I ovo malo duse sto ima to mu je sejtan dao da mu bude teze...
|
|
| 04-25-2006 02:51 PM |
|
 |
samo cool
Member

Status:
|
Ja skljocam sa s1is kenon. Sa 10x zum i sto cuda, ali se jako muci da fokusira kad je svetlo malo manje. Nesto ga mrljavi i ako hoces brzu fotografiju ne ocekuj cuda. Mozda su sa s2 napravili nesto bolje, ali ne verujem.
Ne znam gde si -ali uradi ono sto ja nisam-skljocni par slicica u razlicitim uslovima pa odaberi.
|
|
| 04-25-2006 03:09 PM |
|
|
SamirBL
PunGas ambasador u USA

Status:
|
Nisam u prilici da ih isprobam prije nego ih kupim. Kupicu ga preko neta to je sigurno. Ali i da odem do prodavnice opet nebih mogao da ga probam u razlicitim uslovima jer su sve prodavnice odlicno osvjetljene i nema teorije da ponesem negdje.
|
|
| 04-25-2006 03:13 PM |
|
 |
samo cool
Member

Status:
|
Ma muvaj se po prodavnicama i nadji neki mracniji cosak i skljocaj. Predvece izadji ispred i probaj. Ko ih yebe- nek se nadaju da ce bas tebi prodati. Posle kupi na netu.
Nemoj da se femkas - ni oni ti ne daju sansu.
|
|
| 04-25-2006 03:28 PM |
|
 |
SamirBL
PunGas ambasador u USA

Status:
|
Da to bih mogao u nekoj mozda manjoj prodavnici. U ovim velikim radnjama te displey modele osiguraju sajlom. Nema mrdanja.
Razoracarao sam se u svoj stari digitalac. Uzeo onu minijaturnu minoltu xt. Fakat je mala, isto james bond aparat. U dzep od kosulje stane. Kontam ako je tako laka za nositi vise cu slikati.
Ali kvalitet nazalost nije dobar. Po dobrom svjetlu jos i nekako. Ali po noci sa blicem ninasta nalik nije. Red eye isto uzasan. Razocarenje.
|
|
| 04-25-2006 05:10 PM |
|
 |
Morpheus
Posting Freak

Status:
|
Konica Minolta Z6 je bolja od S2 za jednu klasu covjece lood aparat do bola ima vise 1 MP a istu optiku, samo joj je manji video zapis i nema audio zapis nikako, ali kome je do toga neka se kupi kameru i rahat lokum.
Ja sam sada na dilemi da kupim sebi Z6 jer je 2x jeftinija a jaka je do bola sa onim stabilizatorom slike predstavlja danas jednu od najboljih opcija, jednostavno ocarava kada nema vise onih bljak slika i toga.
Zato ne treba se dvoumiti puno aparat je jaci od S2 a manji je i laksi sada je S3 u opticaju i on je opet malo poboljsan ali ne toliko da mu Z6 ne moze parirati.
Ja sam licno odusevljen a jaran mi razocaran jer kada je vidio sta radi aparat jeftiniji od njegovog S2 2 puta i kusur nesto on poludio nista vise, nije sa mnom mogao da prica dva dana kako sam ja blatio S2 ;P.
|
|
| 04-25-2006 06:15 PM |
|
 |
|
|