|
Izbor
|
| Author |
Message |
BoB
Senior Member

Group: Registered
Status:
|
RE: Izbor
Hahaha Kako smo usaglasili misljenja u pet minuta (pogledajte vrijeme postova). Eto kako normalni ljudi dijalogom dodju do rjesenja A to da ima onih koji namjerno idu u suplje klase nisam htio prvi da kazem, ali eto kad je tata vec spomenuo moram se sloziti. hehe
|
|
| 02-06-2006 04:34 PM |
|
|
Jode
Member

Status:
|
Mislim da je bolje napraviti neku jeftiniju klasu gdje bi mladi mogli da pokusaju,jer ove klase sto su ipak su skuplje,a nekima nije bio izgleda dovoljno skupa klas -1150 ccm hoby,pa su je jos vise poskupili na 1400 ccm.Neznam sta vise tu pisati.
|
|
| 02-06-2006 05:14 PM |
|
 |
BoB
Senior Member

Status:
|
Mislim da je bolje napraviti neku jeftiniju klasu gdje bi mladi mogli da pokusaju,jer ove klase sto su ipak su skuplje,a nekima nije bio izgleda dovoljno skupa klas -1150 ccm hoby,pa su je jos vise poskupili na 1400 ccm.Neznam sta vise tu pisati. 
Nisu nista poskupili, samo su prilagodili klasu konfiguracijama koje su vec bile pod haubom (joj zbog ovoga ce me ubiti ). 
A klasa nije ni bila hoby nego hybrid, i uopste nije bila jeftina....Valja natjerat' 1100 kubika da onako leti...uporedi vremena bivse klase H3 od pretprosle sezone sa jacim i puno skupljim autima pa ce ti biti jasno
This post was last modified: 02-06-2006 05:39 PM by BoB.
|
|
| 02-06-2006 05:25 PM |
|
 |
Jode
Member

Status:
|
Nisu nista poskupili, samo su prilagodili klasu konfiguracijama koje su vec bile pod haubom (joj zbog ovoga ce me ubiti  ). 
A klasa nije ni bila hoby nego hybrid, i uopste nije bila jeftina....Valja natjerat' 1100 kubika da onako leti...uporedi vremena bivse klase H3 od pretprosle sezone sa jacim i puno skupljim autima pa ce ti biti jasno 
Eh onda su trebali da uvedu -1300 ccm ili do 1600 ccm,heheh
Klasa je bila hoby jer hybrid je nesto drugo tj.imaju neka ogranicenja(kompresija,karburator itd.)a u hoby je sve dozvoljeno,a za vremena se vidi,a 1100 kubika moze da leti kad to rade pravi majstori .
|
|
| 02-06-2006 06:27 PM |
|
 |
Eyesburn
Member

Status:
|
Glupo se svadjati oko ccm,...
Ja sam otisao iz te klase i bas mi nesto toplo oko srca
...ja bih cestitao sam sebi na osvojenom prvom mjestu u AAVK u kategoriji II (u konkurenciji 5 takmicara )...
|
|
| 02-07-2006 04:31 PM |
|
 |
Jode
Member

Status:
|
Niko nije prljav dok se to ne dokaze, mi svi mozemo pricati da je kod nekog 1600, ali da bi me neko uvjerio trebaju biti dokazi, ovo ostalo je sve sumnja, a na osnovu sumnje se ne moze vjerovati.
This post was last modified: 02-09-2006 09:04 PM by hondagirl.
|
|
| 02-07-2006 05:25 PM |
|
|
zlatan
Member

Status:
|
svi su regularni dok se ne dokaze suprotno.
|
|
| 02-07-2006 05:50 PM |
|
 |
BoB
Senior Member

Status:
|
Kad je u pitanju ta prica oko regularnosti, moram reci da NIKOME ne vjerujem da je regularan dok se motor ne otvori. Sasvim slucajno pricamo o toj klasi, ali isto je to sve...Tacno je da su svi regularni dok se ne dokaze suprotno, s tim da se ponekad opravdano sumnja ali bilo bi zanimljivo SVE otvoriti, zar ne? Realno, to se nece skoro desiti u jer svima odgovara ovako - "na povjerenje".
|
|
| 02-07-2006 08:27 PM |
|
 |
Dren
Senior Member

Status:
|
Kao (trenutno) bivsi takmicar u malo "vecoj" klasi od spomenute, moram te malo korigovati... Da ima suskanja oko "neregularnosti" nekoga, ima, ali je to izuzetak, a ne pravilo... Dakle, vecina je "cistih", mozda poneko nije, a nikako obratno...
Nisam siguran da li si gledao neku od trka na licu mjesta, ali ja sam jednom prilikom zbog kvara na autu, imao priliku da najzad gledam kako ko vozi na jednoj od "harnadli" ( krivine od 180 stepeni i vise...) nakon startnog pravca, kod Zitomislica... Moj jedini komentar za vise od 10 kvalitetnih vozaca sa kvalitatnim autima, od kojih je barem 4 bilo Yugo iz klase 1150, je bio: "Ovo niko ne moze preziviti..." Tako su vozili...
E sad, da se ponekad pocne pricati o necijem motoru, pocne... Ali uvijek sam govorio: "Ako sumnjate, otvarajte" !
|
|
| 02-08-2006 06:49 AM |
|
 |
tata
Posting Freak

Status:
|
This post was last modified: 02-09-2006 09:03 PM by hondagirl.
|
|
| 02-08-2006 08:02 AM |
|
 |
|
|