Planiram napraviti nesto kao na slici ispod...
Pa me zanima jel di se izgubilo na kvalitetu ako bi joj zadnju stranici zakosioda bi bolje cela "kutija" legla uz sediste...
I jos jedna stvar, sta je bolje za izradu iverica/medijapan? naravno i koje debljine?
Ja ti mogu reci iz svog iskustva, kupio sam woofer i uz njega je dosla shema za pravljenje kutije, naravno, zamisljena je kao i ova gore, ravna, pa sam ja pravio malo da je ipak zakrivljena, da stane bolje uz sjedalo i da ode dublje, da ne gubim na prostoru. Nazalost, nije ispalo dobro, zvuk nije bio bas kako treba. Vidi s nekim tko je vec pravio, a pokusaj i kupiti, malo bolje opremljene trgovine ti imaju vec gotove kutije, a nisu skupe.
Dobro sobzirom da pravljenje kutije treba znati dosta podataka zanemaricemo ga.
Ali ostaje pitanje u izboru materijala i to mi je mozda i najbitnije.
I samo da dodam jos jedno pitanjce, struju za pojacalo vucem direktno sa akumulatora ili?
Zelim da se to sve lepo cuje i zvuk bude dobar.
Nista prejako posto inace ne volim glasno da slusam muziku samo da se bas lepo cuje, mada nista "ludo" ne moze da se postigne sa 2x8"
U subotu/nedelju bi trebao da krenem sa radom pacemo videti kako ce to sve izgledati na kraju.
OK, neka ti je sretno, a nemas frke, provedes kabal sa akumulatora u gepek, to ti je sasvim normalno, potrazi kablove sa osiguracem, to ti je jos jedna dodatna sigurnost, jeftinije ti promjeniti osigurac nego nesto drugo. Ja sam imao dosta Kw u autu, a sve preko akumulatora, a nije se nista grijalo, nije ni pregorilo.... Tako da samo naprijed, i prvo osmisli sta ces i kako ces pa onda radi. Pa se i pohvali uskoro po zavrsetku radova.
To sa kablovima ce biti problem, od instrument table do gepeka nije problem izvuci zice (vec sam vuko za zvucnike pozadi) e sad iz haube do kabine kako cu provuci tocemo videti.
A na osnovu cega biram jaciju osiguraca?
O kojem se autu radi? Ja sam to imao na golf 2, kod pedala imas jednu jos rupu, iskreno ne znam za sta, ja sam kroz nju provukao kabal i onda ispod tapacirunga uz pragove provukao do gepeka. A za jacinu ne znam, ne bih ti govorio na pamet, ne sjecam se, pa to neka ti kaze netko sa vise znanja oko struje.