KAD SABEREŠ 2+2
Ljudi koji su na profesora Nevena uložili žalbu imaju lošije vrijeme od Enisa Demirovića a koji vozi auto kakav je Nevenov bio prije izmjene motora , + uz dužno poštovanje Enisovog voozačkog iskustva Neven bi i sa tim motorom bio malo brži .
Samo se nameče da su ljudi koji se žale smiješni.
I znaci ponovo Bosanska prica....opet sve bez osnove i ne bi me cudilo da neka korupcija i ovdje uzme maha...pa "nek cijelo selo vidi da ja znam nesto o automobilizmu jer sam se ja boze zalio"....ma smijesno ljudi....Neven sa svim svojim iskustvom , znanjem i vremenom posvecenim auto sportu da sebi dozvoli nesto ovako....stvarno mislim da su smjesni...Imam osjecaj da ovdje opet ide prica " Hajdemo izbaciti iz svega ljude koji bi nam mogli naci se na putu, nije bitno kojim sredstvima i kakvim prevarama, pa nije ni bitno sto oni znaju voziti, nije bitno sto imaju iskustvo, nije bitno sto cijeli zivot ulazu u auto sport, nije bitno sto vise svojih sredstava nego sredstava sponzora trose na svu pricu oko auto sporta...ma nista to nije bitno...bitno se zaliti na covjeka kojeg nemogu pobijediti u onome zbog cega su svi tu i koristiti se svim prevarama samo da bi ti neki koji se zale bili "glavni" u svom selu...
nastranu Neven i 2.2. sacekajmo sta ce reci tehnicka komisija i gotovo.
Nisam mogoa doci na Jahorinu zbog profesionalnih obaveza. Ipak, na osnovu ljudi kojima vjerujem, dosta stvari nije bilo OK. Od predizbornog stranackog okupljanja, do nekih drugih stvari koji nemaju veze sa sportom.
Malo me najvise naljutilo to sto BIHAMK voli doci na trku i samo okaciti svoj logo i reci ova je trka po dokriljem BIHAMK-a. To se jos jedanput desilo. Nakon sto je Niho izletio, BIHAMK-ovci se izgleda uredno pokupili i razgulili kucama. Rescue Car iako su najavljivali svemogucim nije moga izvuci auto iz kanala. Pa su haman samo slegli ramenima. Zvat je i BIHAMK da izvadi auto iz kanala. Dakle, pozvan je na osnovu komercijalne usluge, nevezano za to sto su valjda svakako bili obavezni pomoci u izvlacenju auta.
Zamislite, BIHAMK nema ni jednog vozila sa kranom koji bi moglo izvuci Nihin auto iz kanala, jer je jedan vozac takvog vozila na odmoru a ostali valjda na bolovanju!
Znaci ako ne daj Boze gdje sletite u kanal, morat cete sacekati kraj godisnjih odmora ne bi li vam BIHAMK izvukao auto iz kanala. Na srecu ima tu jos auto sport entuzijasta i kolega vozaca koji su pomogli Nihi da izvuce automobil iz kanala.
Scena sa nihinim automobilom je sramota i za BIHAMK a i za AMSRS. Oba kluba se se uredno potpisala na plakate i na trku. Kada vozac sleti svi okrenu glavu kao da to nije njihova stvar.
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
Sad ce i kompletni rezultati samo da ja prekucam.
Lijepo je Niho izletio , jer ko visoko leti nisko pada
ne mogu da vjerujem šta reče...pa jel te sramota imalo
jel to tebi drago što se ono Nihi desilo
pa čovjeku je otišao motor u subotu, odvukao auto u Konjic preko noći i sastavio, a sutra mu se ono desilo...reci hvala Bogu što mu nije ništa i u dure je
Što se tiče Nevena, žalba je presmiješna i glupa. Taj čovjek je sa N-om
1.8 postizao vremena što neki neće nikad
Čak i da se ispostavi da je motor neregularan ,a nije što znam i što će se ustanoviti,
event. diskvalifikacija ne bi uticala na konačni plasman,
što opet govori da se radi o čistom dušmanluku i zavisti nekoga ko nikad u životu neće biti toliko brz...
iako svi znamo ko je inicijator i organizator svega, onima koji su uložili žalbu to nije nikakvo opravdanje da ne ispadnu smiješni...
Bio sam gore prisutan tom dogadjaju oko ulaganja protesta pa slobodno mogu prokomentarisati.Po mome misljenju tu nema nista lose niko ni jednog trenutka nije osporavao Nevenovo vozacko umijece,nego su pokazali fakturu sa dokumentacijom o ugradjenim dijelovima u Nevenov motor koju su dobili od proizvodjaca iz vana.Dali nam je trebalo to ili ne sacekacemo da se zavrsi otvaranje pa onda komentarisati,ako nisu u pravu to ce ih dobro kostati,a Nevenu dobro doci da svojim okom vidi sta su mu prodali.
NEMA VECE DRAZI NEGO POBIJEDITI,A STIM DA TE OTVORE I BUDES CIST.
Kod nas je to nesto mnogo strasno dok otvaranja su sastavni dio trka koji je potpuno opravdan i normalan.
Na SCG prvenstvu posle svake trke Mico Kocic sa ekipom otvara par vozila i niko se ninakoga ne ljuti ko nije u pravu snosi troskove i idemo dalje.
Pomeni mnogo bolja kombinacija rascistiti tu nedoumicu nego po sijelima i forumima pluvati po Nevenu vozi ovo ili ono.VIDIS PLATIS Itd.
Mozda neke stvari i nisu bile u redu ali po mom misljenju opet je ovo najbolje napravljena trka ove godine.Stajao sam na,za mene neuobicajenom mijestu,drugoj harnadli i sa svojom ekipom uzivao u Jahorini,suncu,klopi.....Da sam birao ljude sa kojima zelim stajati i gledati trku nebih takve izabrao.I meni je bilo super
Drago mi je da su se moje procijene kvaliteta vozaca koje sam napisao i na ovom Forumu potvrdile.Ali stvarno moram istaci voznju Simica i Vujasina.Nadam se da ce netko primjetiti njihov potencijal od cega bi imali i neke koristi a ne samo ovakve prazne rijeci pohvale po raznim forumima.
I Lazo je pokazivao sta su prednosti domaceg terena ali jednostavno mi smijesno da ga hvalim i pricam o njegovom potencijalu kada vidim njegove kilograme i licnu kartu.
Za protest ulozen protiv Profesora mogu samo da kazem....Jadno i FUJ.Na zalost od svih sijecanja na ovu trku na kraju ce ostati Ovo otvaranje.
I što se tiče fakture, također su smiješni...
FedEx je radio transport i ja u ladici imam fakturu od motora na kojoj su tačno navedeni "bore and stroke" i zapremina...
ako dozvoli Neven, evo sad je skeniram i postavim
M3 E30 - The Ultimate Driving Machine
This post was last modified: 09-11-2006 08:25 AM by M3.