Post Reply  Post Thread 
Pages (11): « First < Previous 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 Next > Last »
1 Votes - 5 Average   JAHORINA 2006
Author Message
Dzemila
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
RE: JAHORINA 2006

M3 Wrote:
I što se tiče fakture, također su smiješni...
FedEx je radio transport i ja u ladici imam fakturu od motora na kojoj su tačno navedeni "bore and stroke" i zapremina...
ako dozvoli Neven, evo sad je skeniram i postavim
pa nek svi vide

Nije vrijedno gubljenja vremena....
Sta ima Neven bilo kome dokazivati da je cist?! Ko misli da nije, neka (skupo) plati pa da se sam uvjeri!

P 6000
09-11-2006 08:22 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Procesor
Banned

Group: Banned

M3 Wrote:
I što se tiče fakture, također su smiješni...
FedEx je radio transport i ja u ladici imam fakturu od motora na kojoj su tačno navedeni "bore and stroke" i zapremina...
ako dozvoli Neven, evo sad je skeniram i postavim

A sta mislite da pustimo komisiju da utvrdi stanje ... sto se tice Hondi sve je moguce i da je 1.8 ,2.0 ,2.2 ili nesto izmedju ...a u svakom slucaju glupo je i bezpredmetno komentarisati vozacaka umjeca g-dina Nevena koji trke vozi jako jako dugo.

09-11-2006 08:46 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Sandor
Junior Member
**

S obzirom na to da kolaju price o famoznim fakturama koje je neko dobio na svoj zahtjev iz Amerike od firme kod koje sam ja radio motor, molio bih iste da tu fakturu skeniraju i stave na forum ili dostave mi na neki drugi nacin (ako je komplikovano staviti na forum). Primjerak fakture koji sam ja skenirao je onaj koji sam ja dobio i platio. Isti takav postoji u FEDEX-u. Spletkaros koji je sve ovo zakuhao i nagovorio Miljevica da umjesto njega ulozi protest je isti onaj koji je Ustovicu  prodao Peugeota 106 Rally sa motorom 1.400 ccm od XSi-ja (pa je covjek morao kasnije kompletan motor mijenjati)  i kratkim mjenjacem prijeteci mu kasnije da ce mu uloziti protest zato sto mu gume nisu homologirane Laughing Isti taj je kasnije vozio ALFU ROMEO SP u grupi N. Inace je najpoznatiji po tome sto je rijetko kad zavrsio trku prolaskom kroz cilj, obicno je to bilo na nekom trotoaru, bankini ili s lokvom ulja ispod motora. Ako malo bolje pogledamo vremena njih dvojice, onda cemo viditi da su ona sporija od Peugeota 106 gr. N, Yuga 55 1.400 H, Honde 1.600 grupe H, Honde 2000 gr. N, "s" paketa grupe 2000 H , sto samim tim znaci da je i Soljicev Yugo ima otprilike 2.200 ccm Laughing po toj logici... Borisu bih cestitao na osvojenom prvom mjestu u CEZ-u u klasi SP (u konkurenciji 1 takmicara ).

http://www.ericksracing.com/sitebuilderc...v06574.mpg
http://www.ericksracing.com/sitebuilderc...v06572.mpg

Ujedno bih cestitao titule svim sampionima u svim kategorijama!

Sviju vas pozdravlja,

Neven Vukasovic

This post was last modified: 09-11-2006 09:22 AM by Sandor.

09-11-2006 09:13 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Dzemila
Junior Member
**

Trebao si ostaviti cijene, pa da slijedeći put bježe kada im neko predloži otvaranje...Very HappyVery HappyVery Happy

P 6000
09-11-2006 09:31 AM
M3
Senior Member

Dzemila Wrote:
Trebao si ostaviti cijene, pa da slijedeći put bježe kada im neko predloži otvaranje...Very HappyVery HappyVery Happy

stvarno šteta što se cijene ne vide...moglo bi biti kuku lele
kad se bude plaćalo sastavljanje Laughing

M3 E30 - The Ultimate Driving Machine
09-11-2006 09:41 AM
TITO007
Junior Member
**

g ŠANDORE

tvoja radnja se nalazi u blizini stadiona Grbavica , pa si nekad mogao čuti skandiranje navijača upučena golmanu ŽELJE
a vrlo su primjenjiva i u ovom slućaju :
ONI TI GA P... Twisted EvilADNANEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!
Mr. GreenNEVENEEEEEEEEEEEEEEEEEE!
PS Pošto sam kao i večina na ovom forumu navijač mislim da imam pravo skandirati.

09-11-2006 09:53 AM
goody
Junior Member
**

Mene samo jedno zanima...ako se po ovim slikama tvrdi da auto koje vozi gosn. Neven ima 1997 ccm i cca 244 KS kako onda moze imati vrijeme konkurentno sa Hotinim vremenom ako se zna da Hota ima auto cca 350+ KS (neka me neko ispravi ako grijesim) sa turbo motorom.

Ilustracije radi na prvom treningu Hota je bio brzi od Nevena cca 2 sec, a Neven je bio neznatno brzi od Hote na drugom treningu...a sa druge Neven je direktnog konkurenta iza sebe (Fadila Ramica) na treningu ostavljao po 8-10 sec, a na trci 9 sec...a opet se zna da gosn. Fadil ima auto ciji je motor radio Renault MotorSport koji ima cca 238 konja, auto koji je fizicki manji od Nevenovog, gume manje od Nevenovog auta...itd....
Nek mi neko objasni ovu logiku, ja mu dam sta hoce...

btw. nije lijepo od gosn. Nevena da potcjenjuje mladje vozace (mislim na Borisa Miljevica) govoreci da je prvak klase SP u CEZ-u u konkurenciji jednog vozaca. Isti taj Miljevic je pokusao na jedan nacin da promovise BH i njegov auto-moto savez u Evropi i da pokaze da se mozemo nositi sa vozacima iz centralno-evropskih zemalja iako nema konkurentno auto,ali izgleda da to niko ne primjecuje. Po meni, nisi niko i nista ako znaju za tebe samo u tvojoj avliji...
Zasto taj isti gosn. Neven nije otisao voziti na Rechberg, Buzet, Vodno i sl. da pokaze svoje umjece? Ja cu vam reci zasto...zato sto gosn. Neven ide na trke gdje zna da ce pobjediti i zato sto bi ga konkurencija ostavila po 10-15 sec iza sebe i zato sto bi ga vjerovatno neko "otvorio" i onda bi vjerovatno izgubio ugled i imidz kad bi se to ovde proculo...

Pozdrav

09-11-2006 10:54 AM
zlaja ban
Member

Pogledaj malo rezultate i sa starim motorom,pa ces vidjeti da su Nevenova vremena u odnosu na Josipovica i Hotu slabija 2 do 5 sec. Motor 1.8. cirka 190ks.E na tebi je da ocjenis u cemu je problem.
Neznam koliko si upucen,ali trebas da znas da se Neven trkao u puno vecoj konkurenciji nego Vodno(jer ni Vodno nije sto je nekad bilo) i sve te trke koje si ti nabroja,i osvajao titule sampiona i vice sampiona Velike Avlije,a sto ne bi i ove malecke.

09-11-2006 11:12 AM
Eyesburn
Member

Drage kolege,

Zelim samo da vam skrenem paznju na neke stvari oko ovog "otvaranja"...

Prva i glavna stvar - Kad je gosp. Neven Vukasovic uveliko vozio trke ja sam jos bio u pelenama,...i da znate da ja, Boris Miljevic, nikada nisam "pljunuo" na Nevena, nikada rekao da je dobar ili los, uvijek imao visoko misljenje o njegovoj "fluid" voznji, nikada nisam bacio pehar, sisao sa nizeg postolja dok se on penjao na vise ili odbio slikanje sa Visestrukim Sampionom drzave.

Ono sto sam ja napravio je najnormalniji potez, ovlasten tehnickim pravilnikom. Mene je zanimala snaga motora i radna zapremina (vjerujem mnoge od nas jeste), pa sam zatrazio da se uvjerim u to.

Kako gosp. Neven nije predocio dokumente vezane za motor, ja sam ulozio "PRIGOVOR", a to ne znaci da prigovaram ili se zalim na njega, vec da zelim da se zvanicno utvrdi radna zapremina motora.

To sto se dize tolika buka i bruka oko toga stvarno ne shvatam...islo je i do toga da se pljuje po meni u smislu, navodim: "Ti mali, a sto ne otvaras one sto te "deru" u CEZ-u i ostavljaju po 10-20 sekundi"..."Ko si ti da mozes uloziti prigovor, znas li ti ko je Neven"...
Pa ljudi naravno da znam ko je Neven, i nema nista lose ili nepravedno u tome...ja sam isto takmicar kao i Neven i kao takav imam za pravo stvari koje su odredjene pravilnikom...

A znate sta je stvarno smijesna prica...Prijetnje teh. komisije sa uperenim prstom, telefonski pozivi sportskih delegata, direktora i funkcionera da se odgovori taj potez...itd...onda bi sledece godine u pravilniku trebalo stajati..."SVAKI VOZAC MOZE ULOZITI PRIGOVOR NA BILO KOJEG TAKMICARA, U SLUCAJU DA TI TAKMICARI NA KOJE SE PRIGOVOR ODNOSI NISU PRVOPLASIRANI U PRETHODNOJ SEZONI"...

Izgleda da se u ovoj drzavi svi se protive zakonima, pravima i pravilima...

p.s.
Tvrdi se, a i izbacuju slike motora 2.0 na forum, a ne sjecaju se da je foto aparatom uslikana oznaka B18 na motoru Nevenove Honde...Zar ne bi trebalo B18 znaciti - B B Series - 18 - 1797ccm...a sad 1,97 u fakturi, 1,8 na bloku,...itd Rolling Eyes... ne kazem da je faktura lazna ne daj boze, ali se pitam otkuda B18...

Nebitno...

Sportski pozdrav.
Boris Miljevic - sampion u konkurenciji jednog vozaca

...ja bih cestitao sam sebi na osvojenom prvom mjestu u AAVK u kategoriji II (u konkurenciji 5 takmicara )...
09-11-2006 11:47 AM
BoB
Senior Member

SOKOauto Wrote:
NIJE NIHO KAO STO JE NEKADA BIO ,VISE NECU NI DA NAVIJAM ZA NJEGA

E mnogo si pametan....Confused A vidim i o trkama puno znas...Enga te je vec upitao, a i ja moram ponoviti "Jel' te imalo stid?". Nihad Alikadic je gigant od vozaca, toliki da ti nemas pravo da ista komentarises o njegovoj voznji...
Pojma nemate koliko mi je krivo sto se nije uspio izvaditi iz one krivine, milimetar mu je falio da prodje ko avion tamo gdje su skoro svi kocili i mrljavili ko puzevi...ali sve je to sport, gospodine SOKO. Moram opet hvaliti Soljica, taj covjek je ravnopravan konkurent i stvarno vozi "da se najezis". Pricajte vi sta hocete o "prljavim" motorima, u krivinama se vidi ko zna voziti a ko se vadi na snagu...Dzaba ti je tu i 1000 konja.
Sto se tice ovog gospodina kojem nije jasno kako to da Neven ima konkurentno vrijeme sa Hotom i Josipovicem, predlazem da malo prouci istoriju ovog sporta u bivsoj Jugoslaviji u zadnjih 30 godina. A malo i o brdskim trkama uopste. Pa ce mu biti jasno i ko je Neven, a i da snaga motora ne znaci uvijek i bolje vrijeme, nije ovo street race. Puno faktora tu igra ulogu.

09-11-2006 11:53 AM
Pages (11): « First < Previous 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: