JAHORINA 2006
|
| Author |
Message |
enis.d.honda
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
RE: JAHORINA 2006
Truba je pricati o Nevenu i vozackim sposobnostima sa bilo kojim motorom,covjek je definitivno za BIH prilike najbrzi ubjedljivo.Od Nevena samo mozemo uciti i nadati se da ga stignemo nekada.Ako neko misli da nekoga treba otvoriti to je OK pa makar to bio i Neven.Ovdje iza ledja pricaju te prljav ovaj te onaj a kad treba dati lovu i stajati iza onoga sto pricas povuku se uvijek i nastave ogovarati.
Ovako je bolje,platis i izmjeris kubikazu ako si siguran u to da nesto nije u redu.Kada sve bude gotovo opet treba uciti voziti od"profe" bez obzira koji je motor unutra.
|
|
| 09-11-2006 12:00 PM |
|
|
Dzemila
Junior Member

Status:
|
Ono sto sam ja napravio je najnormalniji potez, ovlasten tehnickim pravilnikom. Mene je zanimala snaga motora i radna zapremina (vjerujem mnoge od nas jeste), pa sam zatrazio da se uvjerim u to
Upravo tako, to je apsolutno pravo svakog takmicara bilo gdje u svijetu.
Problem je sto si ti posluzio nekim drugima koji nisu smjeli da poloze pare za otvaranje! 
Tvrdi se, a i izbacuju slike motora 2.0 na forum, a ne sjecaju se da je foto aparatom uslikana oznaka [b]B18[/b] na motoru Nevenove Honde...Zar ne bi trebalo B18 znaciti - [b]B[/b] B Series - [b]18[/b] - 1797ccm...a sad 1,97 u fakturi, 1,8 na bloku,...itd :roll:... ne kazem da je faktura lazna ne daj boze, ali se pitam otkuda B18...
Nebitno...
Sto nas dovodi do tvog neznanja, jasno formulisanog u ovom pasusu.
Pogledaj npr ovo: http://www.crower.com/cat/import/honda/s...oker.shtml
Naivnost i neznanje je uzasna kombinacija...
Ono sto te moze utjesiti je da i znanje onih koji su pokenuli ovu pricu nije puno vece...
Pozdrav
P 6000
|
|
| 09-11-2006 12:04 PM |
|
 |
Sandor
Junior Member

Status:
|
Mene samo jedno zanima...ako se po ovim slikama tvrdi da auto koje vozi gosn. Neven ima 1997 ccm i cca 244 KS kako onda moze imati vrijeme konkurentno sa Hotinim vremenom ako se zna da Hota ima auto cca 350+ KS (neka me neko ispravi ako grijesim) sa turbo motorom.
Ilustracije radi na prvom treningu Hota je bio brzi od Nevena cca 2 sec, a Neven je bio neznatno brzi od Hote na drugom treningu...a sa druge Neven je direktnog konkurenta iza sebe (Fadila Ramica) na treningu ostavljao po 8-10 sec, a na trci 9 sec...a opet se zna da gosn. Fadil ima auto ciji je motor radio Renault MotorSport koji ima cca 238 konja, auto koji je fizicki manji od Nevenovog, gume manje od Nevenovog auta...itd....
Nek mi neko objasni ovu logiku, ja mu dam sta hoce...
btw. nije lijepo od gosn. Nevena da potcjenjuje mladje vozace (mislim na Borisa Miljevica) govoreci da je prvak klase SP u CEZ-u u konkurenciji jednog vozaca. Isti taj Miljevic je pokusao na jedan nacin da promovise BH i njegov auto-moto savez u Evropi i da pokaze da se mozemo nositi sa vozacima iz centralno-evropskih zemalja iako nema konkurentno auto,ali izgleda da to niko ne primjecuje. Po meni, nisi niko i nista ako znaju za tebe samo u tvojoj avliji...
Zasto taj isti gosn. Neven nije otisao voziti na Rechberg, Buzet, Vodno i sl. da pokaze svoje umjece? Ja cu vam reci zasto...zato sto gosn. Neven ide na trke gdje zna da ce pobjediti i zato sto bi ga konkurencija ostavila po 10-15 sec iza sebe i zato sto bi ga vjerovatno neko "otvorio" i onda bi vjerovatno izgubio ugled i imidz kad bi se to ovde proculo...
Pozdrav
Ako tebe zanima kako sam ja sa motorom od 244 KS-a bio 2 sec sporiji od Hote, mene zanima kako je Soljic sa Jugom od cca 140 KS bio brzi od Jugovica i Miljevica cca 10 sec kao i ostali prvoplasirani u klasama slabijim od 2000 H?
To sto Ramicev auto ima manje gume od mog', valjda je i laiku jasno zasto su kod mene vece gume... ne treba objasnjavati... a promocija BH automobilizma na Evropskim stazama od vozaca koji ne moze da napravi nikakav rezultat u domacem sampionatu, mislim da je potpuno promasena stvar... Ja sam se svojevremeno okusavao u evropskoj konkurenciji, doduse samo u okviru takmicenja na prostoru ex yu, i nisam imao tako mocnu pozadinu kao gosp. Miljevic. Sada je vec malo kasno za to... Vjeruj mi da se ni na jednom od tih evropskih takmicenja nisam obrukao ni sebe ni BIH. Najsladje mi je bilo sa automobilom slabijim od konkurencije napraviti dobar rezultat. U mojoj 30to godisnjoj takmicarskoj karijeri otvaran mi je auto nekih 5-6 puta i samo jednom na samom pocetku karijere s obzirom da sam bio mladi neiskusan, nisam znao da su se pravila promjenila na pola sezone i bio sam diskvalifikovan (1978 godina). Zadnji put kad mi je auto otvaran 1990 god. (te godine sam bio sampion Jugoslavije sa Suzukijem Swiftom grupe N) auto je rastavljen bukvalno do zadnjeg sarafa, ukljucujuci motor, mjenjac, kontrola goriva itd. sve je bilo regularno i tada je taj koji me otvarao (Cedo Brkic) imao "veoma pouzdane" informacije (kontakt sa svabom od kojeg sam kupio auto) kako auto nije regularan...
PS.
upravo sam procitao post B.Miljevica u kojem mu nije jasno kako na bloku mog motora pise B18C1, ako motor ima 1.97 ccm. Za njegovu informaciju , od motora B18C1 se mogu napraviti sve moguce kombinacije zapremine, od 1.6 ccm - cca 2.2 ccm raznim kombinacijama precnika i hodova, sem toga amer koji je radio taj motor napravio je najbrzi Hondin atmosferski motor na svijetu (9,99 sec na 402 m), i taj motor ima oko 2.200 ccm i napravljen je od istog ovog bloka B18C1 kao i moj, sa istim bregastim osovinama, ventilima, oprugama, glavom, zamajcem, kuplungom. Osnovna razlika izmedju ta dva motora je u zapremini, stepenu kompresije, usisu i izduvu. Njegov motor ima cca 320 KS i nekih 400 kg manje tezine.
PS2.
NIKO OD MENE NIJE TRAZIO NIKAKVU DOKUMENTACIJU, NITI SAM ZNAO DA CE BITI ULOZEN PROTEST!
|
|
| 09-11-2006 12:09 PM |
|
 |
Procesor
Banned
Group: Banned
Status:
|
Ljudi ja ipak mislim da je ovo previse ozbiljna stvar da bi je mi razglabali na internetu. Svako bezpotrebno dizanje tenzija bez argumenata nije dobro. Imamo dva razlicita misljenja , jedno koje misli da nesto nije regularno i drugo koje kaze da jeste. Pustimo ljude iz tehnike da sto nepristrasnije odrade posao. Trenutno se ovde ne radi o prituzbi na voznju ili vozacke kvalitete nego na takmicarsko vozilo tj. dali je ili nije u skladu sa pravilnikom za klasu H14 a primjedba je koliko sam shvatio na radnu zapreminu koja je u ovoj klasi ogranicena na do 2000ccm i to atmosferskih.
|
|
| 09-11-2006 12:31 PM |
|
 |
tata
Posting Freak

Status:
|
Nevena da potcjenjuje mladje vozace (mislim na Borisa Miljevica) govoreci da je prvak klase SP u CEZ-u u konkurenciji jednog vozaca. Isti taj Miljevic je pokusao na jedan nacin da promovise BH i njegov auto-moto savez u Evropi i da pokaze da se mozemo nositi sa vozacima iz centralno-evropskih zemalja iako nema konkurentno auto,ali izgleda da to niko ne primjecuje.
Nikada nemoj potezati argumente ako nisi siguran u njih.Boris je pametan takmicar koji i sam za sebe kaze da uci.Ni njemu vijerujem ne treba ovakav advokat koji samo svojim pisanjem izaziva odgovor.A moj odgovor je zvanicna lista rezultata.I gledaj cudo:Boris sa vremenom iza svih Seicenta.Dobro to ali jedan od tih auta vozi proslomijesecna Miss Plejboja.E neka mi ne promovise Drzavu na taj nacin.
http://www.ak-zasavje.si/rezultati/ut.htm
|
|
| 09-11-2006 12:42 PM |
|
 |
Eyesburn
Member

Status:
|
RE: BIH KUP
NeRo Wrote:
Hvala.
Treba pohvalit i Borisa, koji je uspio sa kvarom mjenjaca ipak da dodje do cilja i uzme bodove za CEZ.
--------------------------------------------------------------------------------
http://www.sasa-kapetanovic.com/
...umjesto odgovora na prethodni post:
...ja bih cestitao sam sebi na osvojenom prvom mjestu u AAVK u kategoriji II (u konkurenciji 5 takmicara )...
|
|
| 09-11-2006 01:30 PM |
|
|
tata
Posting Freak

Status:
|
Borise,ja tebe uvijek i svugdje navodim kao mladog,nadarenog i obrazovanog takmicara.I moj post nije upucen tebi nego tvom"zastitniku"Ali kada si ti vec reagovao nemoj odgovarati Sasinim kurtuaznim postom.Odgovori rezultatom za koji smatras da je tvoj najveci uspijeh.(samo dobronamjeran savijet da zatvoris usta i meni i svima ostalim koji mogu ovako nesto napisati..... )
This post was last modified: 09-11-2006 01:49 PM by tata.
|
|
| 09-11-2006 01:43 PM |
|
 |
M3
Senior Member

Status:
|
Ma što kaže Enis dosta je i šuplje po kafama ko je prljav, a ko čist...
I otvaranje je sasvim normalna i pravilnikom predviđena stvar...
Meni je ovde šega što je Boris izmanipulisan i iskorišten od strane drugih, jer je njima žao para ...i svi znamo da to nema nikakve logike i da ti Borise nemaš nikakvog rezona da ga otvaraš .
M3 E30 - The Ultimate Driving Machine
|
|
| 09-11-2006 02:02 PM |
|
 |
NeRo
Member

Status:
|
I otvaranje je sasvim normalna i pravilnikom predviđena stvar...
Upravo tako. Glupo je bilo koga sada osudjivat na osnovi suplje price. Najgluplje je izvan citavog konteksta komentarisat Borisove voznje.
Uostalom, ko ima zelju dokazat svoje vozacke sposobnosti bez utjicaja na poređenje tehnike ima za to idealnu priliku iduce sezone
Ne prekidaj ženu dok šuti!
This post was last modified: 09-11-2006 02:16 PM by NeRo.
|
|
| 09-11-2006 02:14 PM |
|
 |
Kenno
Posting Freak

Status:
Away
|