JAHORINA 2006
|
| Author |
Message |
SOKOauto
Member

Group: Registered
Status:
|
RE: JAHORINA 2006
Stid me nije. Niho je vozačina , svaka mu čast .
Samo niste vi mene razumili šta sam napisao , ali nema veze ja se ne ljutim što se vi odmah zakačite za nešto. On je hvala Bogu imao puno sreće u toj nesreći .
Volio bih i ja da se to nije desilo ali to je faktor više sile. Ali navijačke podrške taj čovjek od mene neće više imati iz nekih drugih razloga koje nebi navodio.
|
|
| 09-11-2006 04:14 PM |
|
|
FLOYD
Member

Status:
|
B16A 81- 92 1.83 L
B18 Series (A, B, C) 81- 92 1.90 L
B16A 84 - 89 1.97 L
B18 Series (A, B, C) 84 - 89 ?
Vrijeme je za pokretanje kladionice...
|
|
| 09-11-2006 05:43 PM |
|
 |
enis.d.honda
Junior Member

Status:
|
Borise ti si moj kolega i ja necu ulaziti u razloge zbog kojih otvaras Nevena.Ja bi licno prvo stigao ga u vremenima pa onda tek ako sam siguran otvorio ga.Naucicemo svi nesto iz ove lekcije ko god da plati ceh otvaranja.A sto se tice ovoga sto kaze da nisi predstavljao Drzavu nek je on predstavi bolje,ali da je bio sposoban vec bi to i ucinio.Iz BiH je tesko otici i na kupanje u Makarsku,a kamo li sta vise.Radi na svojoj voznji imas godine i starog da te gura sto je najvaznije ,mada ce da te mrze zbog toga. Lijepa je ovo zemlja ali su ljudi naopaki tako da ti borba tek predstoji jer i Nevena ne simpatisu nego nista u lice ne govore pretezno po halama sapucu kao i za mnoge druge.Uzaludno je raspravljati jer kad postanes uspjesan tek ces onda da imas problema jer ..ebi ga nije sve lijepo ko u Sloveniji.
|
|
| 09-11-2006 06:40 PM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
   halo strucnjak.Prikoci malo sa uvredama.
Ali dobro svako ima pravo na svoje misljenje.Vise me iznenaduje Crank koji za ovu bljuvotinu od posta u reputaciji daje pozitivno misljenje uz podrsku:bravo majstore  ?  Takvu ocijenu od nekoga tko nesto uspijesno ne moze odvozati ni 402 metra pravca nisam ocekivao.
da nisi i ti jedan od guzonjinih sinova... 402 je otpisan od kada su ova pravila..
postji auto od 10sec ali nazalost nisam guzonjin sin..
naravno tvoje set guma i felni mne dodje da sastavim komplet vozilo...
hoces mi nabaviti gume i felne? bice logo i za tebe
vjerujem da tvoja rucna nije ni ispravna ali svejdno prodjes tehnicki
Fiat Group.. dobices ban budes li nastavio sa takvim rjecnikom. Smiri malo
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 09-11-2006 09:16 PM |
|
 |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
ostalima. tema je Jahorina 2006. saltajte se u druge teme ako necete pricati o Jahorini.
Ovo mu dodje kao javna opomena. Suplje price ostavite za ''onaj'' drugi forum gdje se to dozvoljava.
Ovdje pripazite i na rijecnik i na topic u kojem pisete.
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 09-11-2006 09:19 PM |
|
|
Ismet
Member

Status:
|
Što se tiče same trke JAJHORINA 2006, u smislu organizacije, mislim da je osim predizbornog skupa, sve ostalo bilo OK.
Na našu molbu, organizator je stavio na raspolaganja dva vozila za vađenje Nihinog auta. To što nije bilo krana, bože moj. Auto je ipak izvađen.
Lično mislim (samo moje mišljenje) da je Nevenov auto OK, ali, po Pravilniku, predviđeno je da se ulaganjem prigovora može provjeriti sve ono u šta se sumnja.
Mislim da je ovdje problem u načinu i popratnim nesportskim i neljudskim potezima pojedinaca, a ne u samom otvaranju. Tehnička komisija će reći svoje, a šta reći na to da Golf 1 u H 14 , odere dvije alfe, i to pošteno, da ih Clio pobaca u prašinu, a da ne govorim o Yugama.
U ovome sportu i jeste najveći problem to što puno toga zakuhaju, a često i odlučuju ljudi koji sa ovim nemaju ništa, osim iskonskog poticaja ponesenog iz mahale da nešto zakuhaju. Da pokvare i uprljaju i ono lijepo ovdje.
Iskrene čestitke svim takmičarima na vožnjama prema svojim mogućnostima, a novim i starim šampionima kapa dole.
|
|
| 09-12-2006 06:19 AM |
|
 |
tata
Posting Freak

Status:
|
Mislim da je ovdje problem u načinu i popratnim nesportskim i neljudskim potezima pojedinaca, a ne u samom otvaranju.
U ovome sportu i jeste najveći problem to što puno toga zakuhaju, a često i odlučuju ljudi koji sa ovim nemaju ništa, osim iskonskog poticaja ponesenog iz mahale da nešto zakuhaju.
Upravo tako.Nije cilj inicijatora ovog otvaranja bio da se provjeri zapremina Nevenovog motora nego da se motor upropasti nestrucnim otvaranjem.To je ono sto svi znamo i o cemu ovdje pisemo(do duse malo uvijeno i na cose) ?
|
|
| 09-12-2006 06:41 AM |
|
|
josipovic
Member

Status:
|
Mislim da je ovdje problem u načinu i popratnim nesportskim i neljudskim potezima pojedinaca, a ne u samom otvaranju.
U ovome sportu i jeste najveći problem to što puno toga zakuhaju, a često i odlučuju ljudi koji sa ovim nemaju ništa, osim iskonskog poticaja ponesenog iz mahale da nešto zakuhaju.
Upravo tako.Nije cilj inicijatora ovog otvaranja bio da se provjeri zapremina Nevenovog motora nego da se motor upropasti nestrucnim otvaranjem.To je ono sto svi znamo i o cemu ovdje pisemo(do duse malo uvijeno i na cose) ?
Odosmo predaleko,a stvarno za to nema potrebe.
Prethodne godine je pominjao ALIKADIC N. kako postoji neka naprava zvana KISOBRAN sa kojom se za minutu izmjeri precnik i hod na motoru i to sve kroz otvor za svecicu pa ako stvarno postoji u sto ja sumnjam onda nema nikakvog rasklapanja to posudimo od onog ko ima i izmjerimo.Posto ja to nisam niti vidio niti cuo za tu mogucnost mjerenja naj jednostavniji nacin da se to izvede je skidanjem kartera i odozdo se moze korektno izmjeriti,a neugroziti skidanje glave ili rasfazivanje motora ili druga moguca ostecenja.
A ima jos mogucnosti i bez skidanja icega.
|
|
| 09-12-2006 08:07 AM |
|
 |
zlatan
Member

Status:
|
Jedna stvar mi nije jasna.
Ako je ulozen protest i placena taksa propisana pravilnikom (ako ima u pravilniku) zasto tehnicka komisija (ako postoji) nije obavila pregled istog dana (ako ima uslove i zna obaviti doticno mjerenje).Koliko je meni poznato to se moze obaviti vrlo brzo i precizno.Samo tehnicka komisija moze (ako je napisano u pravilniku) zapecatiti vozilo i poslati na mjerenje u ovlasteni servis (honda) ili masinski fakultet da se obavi mjerenje.Sve ostalo ukljucujuci i diskusije na forumu ko kako vozi su bespredmetne.Ukoliko vozac odbije otvaranje sleduju sankcije prema pravilniku ( ako ima pravilnik).Ovo je vec farsa da se dva dana po zavrsetku trke jos diskutuje o istom.
p.s.
moje licno misljenje je da Neven nebi ugrozio svoju reputaciju prljavim autom kada je vec sa N-om bio brzi od ostalih u klasi .
p.s.s
ovo je samo pokazatelj kakvo je rukovodstvo sampionata (VKS ili kako se vec zove) koje zastupa interese BIHAMK-a
|
|
| 09-12-2006 11:20 AM |
|
|
Dzemila
Junior Member

Status:
|
Ako je ulozen protest i placena taksa propisana pravilnikom (ako ima u pravilniku) zasto tehnicka komisija (ako postoji) nije obavila pregled istog dana (ako ima uslove i zna obaviti doticno mjerenje).Koliko je meni poznato to se moze obaviti vrlo brzo i precizno.Samo tehnicka komisija moze (ako je napisano u pravilniku) zapecatiti vozilo i poslati na mjerenje u ovlasteni servis (honda) ili masinski fakultet da se obavi mjerenje.
Auto jeste zapecacen i nalazi se u BIHAMK-ovom tehnickom centru na Ilidzi, problem je sto se radi o hondi, tako da se trebaju ugovoriti uslovi otvaranja, i odrediti cijena depozita koji ce biti zadrzan ako prigovor bude neosnovan. Tim novcem treba biti pokriveni troskovi sklapanja.
Po Clanu 30 Pravilnika Tehnickog pravilnika o auto moto sportu Neven ima pravo da zahtjeva da sklapanje obavi specijalizirana radionica koja je pripremila motor. Sto je u Kaliforniji...
P 6000
|
|
| 09-12-2006 11:35 AM |
|
 |
|
|