JAHORINA 2006
|
| Author |
Message |
zlatan
Member

Group: Registered
Status:
|
RE: JAHORINA 2006
Onda nema problema . Zna se posto je transport preko fed-ex tur retur + sklapanje motora= visina depozita za otvaranje.Ukoliko je prljav to je njegov problem ukoliko je cist pare su polozene da se pokriju troskovi.
|
|
| 09-12-2006 11:46 AM |
|
|
Ismet
Member

Status:
|
Miro,
pa ako iko ovdje zna o čemu se radi, ti znaš. tačno je da se otišlo predaleko, ali se može skratiti.i put i način. Ti si stara "kuka" kada su motori u pitanju. Auto je zapečačen, i nalazi se u BIHAMKU na Ilidži.-
Daj Miro, uz predstavnike kluboba i vozača, pomozi, jer ti to znaš, da se stavi tačka na "I" oko ovofga.
Ndama se da će se malo bar zamisliti i drugi "stvarno čisti" auti.
I vozači, naravno.
|
|
| 09-12-2006 12:16 PM |
|
 |
Ismet
Member

Status:
|
Ipak, da se malo vratimo sezoni i samoj trci.
Kada je početkom sezone objavljen kalendar, niko nije vjerovao da će zaista biti n7 trka. A, evo, sve se održaše.
Zlaji BANU svaka čast i iskrreene čestitke, i IVANI na trudu i zalaganju. Bili su na svim trkama, i koliko su mogli pomogli da se zna za ovo takmičenje.
Manimo se podmetanja i mahalskih ponašanja. Ako neko ima nešto protiv nečega ili nekoga, zašto nije toliko odvažan pa da to sam kaže?
dajte, okrenimo se idućoj sezoni. Biće puno promjena. Jesmo li svjesni toga?
Umjesto da se svađamo oko nečega što je normalno , ali na civilizovan način, i okrenemo onome sutra, mi gazimo sve što može biti dobro.
Odbili smo sve inicijative za formiranje savjeta vozača, ili kako bi se već zvala legalna institucija koja bi vozače zastupala.
pitamo li se zbog čega ?
jesmo li svi čisti?
Spavamo li svi mirno?
Idemo dalje.
|
|
| 09-12-2006 12:29 PM |
|
|
enis.d.honda
Junior Member

Status:
|
Pa hoce li i tehnicka komisija u Ameriku?Subler za mjerenje ce da im oduzmu na aerodromu kao hladno oruzje.Mozda AIR PINK iz par puta da trzne ekipu otvaraca.Ja sam od jednog rodjaka g.Mendele poznatog tjunera kupio djelove imam racun iz Juznoafricke Republike pa me otvorite iduce sezone.Stvarno ako ovo ne rijesite na dostojanstven nacin niko i nikad vise nece biti ni otvoren ni ispravan odlican primjer drugima.
|
|
| 09-12-2006 12:50 PM |
|
 |
ajdin_ze
2.0 16v SFI

Group: Administrators
Status:
|
Imali neko ko ima konkretne informacije o desavanjima oko tog otvaranja motora.Sve ovo dosad su nagadjanja i spekulacije.Mislim da bi bilo uredu kad bi nas neko uputio o stvarnom stanju.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 09-12-2006 02:13 PM |
|
|
Vector
Administrator

Status:
|
Eh, samo da se ova frka sa Nevenom desila u sezoni 2007, sve bi se moglo rijesiti u specijalizovanom Hondinom servisu, upravo na Ilidzi: http://www.honda.ba
Automotodrom...
This post was last modified: 09-12-2006 02:30 PM by Vector.
|
|
| 09-12-2006 02:29 PM |
|
 |
damhor
Junior Member

Status:
|
Svih mi dabrova jezera Ontaria!!!!!
Neven je nabolji vozac u BiH, a i sire, svih vremena i to po svim statistikama. Pa zar nekome kao sto je on treba da mulja? Naravno da je Neven cist. To sto on ne ide vani je potpuno logicno. Kome da se dokazuje za svoju lovu? On je u bivsoj drzavi Yugi dokazao ko je i sta je. Tada je konkurencija bila daleko veca. Nije li? Da neko ima sluha dao bi Sandoru lovu i vidjeli biste rezultate. Dobro je Enis napisao Boisu. Treba se prvo znanjem pribliziti Nevenu pa tek onda traziti razloge ogromnih zaostataka. Ko god da hoda po trkama (na svakoj trci je 80% istih faca a preostali dio otpada na lokalce koji nemaju pametnija posla) vidi kako ko vozi. Takmicari su tokom voznji svojih konkurenata na cilju ili startu pa ne vide drasticne razlike. Kao sto je Kapetanovic rekao ima i onih koji u visu brzinu saltaju sa medjugasom!. Imam osjecaj da Nevena vec nekoliko sezona zele isprovocirati da okaci kacigu o klin. Prosle godne na proglasenju sam svojim usima slusao Grosica kako mudruje: ''sta ce mu Zlatna kaciga, sta ce mu generala kada vec ima dosta pehara''. Taj delagat je nastojao naci sistem kako zeznuti covjeka koji je svaki bod posteno osvojio. Isto tako bio sam svjedok kada su oni iz ''N-a'' slavili kada je otisao dok su neki iz ''H'' zakljucili da su napravili pogresnu investiciju. Umjesto da Neven svima bude reper da vide gdje su i sta su oni ga kaljaju. Zalosno brate. Takvi neka se okrenu Kupu. To je idealna prilika za sve koji se ne boje. Da li ce Neven voziti Kup ili ne, nemam pojma ali mislim da covjek ipak tezi jacim autima. Kada se sve slegne vidjet cete kakva ce vremena Neven praviti naredne sezone. Da sam na njegoom mjestu dopustio bih mjerenje zapremine ali bih zahtijevao da se sve odvija u Njemackoj. Sto bi se reklo-plati pa klati. Taj motor nije djelo avlijanera a uostalom i Neven ima svoju radnju pa u njoj nije prcako po tom motoru. Dvoljno? Pametnima jeste a oni drugi neka i dalje traze opravdanje za protest. Uh, kada pogledam vremena ostvarena sa ''N'' motorom u grupi ''H'' tek mi onda nisu jasni prigovori.
Jednom davno otvorili su u Beogradu Šusterovog Ritma. Auto nije bio po propisima a troskove je platio talijanski tuner. Evo sada su u Hrvatskoj otvorili tri Pola i svi su cisti.
|
|
| 09-12-2006 02:33 PM |
|
|
ajdin_ze
2.0 16v SFI

Status:
|
Ta otvaranja u hrvatskoj bi trebala da pokazu da je to u citavom svijetu normalna pojava.Platis pa mjeris i ako je ok po...is.Covjek je na Jahorini jos jednom svim ostalim vozacima pokazao gdje je kome mjesto.Nije mi jasno u cemu je stos.Nije vise bitno ko je trazio otvaranje.Ko god da je plati i gledaj a Neven treba da postavi svoje uslove.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 09-12-2006 03:45 PM |
|
 |
enis.d.honda
Junior Member

Status:
|
Sve sto dobije Neven uz duzno postovanje bice reper za sve ostale jer sto bi sutra Enga,Josipovic ili mozda ja trebao dozvoliti da neko prcka po motoru i autu.Ja moram preko zime presloziti komplet auto i bas mjenjac i djelovi dolaze preko bare tako da nisam siguran da bi dozvolio otvaranje a imam uporiste.Mislim da pravila za sve takmicare su ista bez obzira jesu li uspjesni ili ne.Neka to ima svoju cijenu da se ne bi otvarali iz za*ebancije ali nema prednosti nikome.
|
|
| 09-12-2006 05:38 PM |
|
|
josipovic
Member

Status:
|
Miro,
pa ako iko ovdje zna o čemu se radi, ti znaš. tačno je da se otišlo predaleko, ali se može skratiti.i put i način. Ti si stara "kuka" kada su motori u pitanju. Auto je zapečačen, i nalazi se u BIHAMKU na Ilidži.-
Daj Miro, uz predstavnike kluboba i vozača, pomozi, jer ti to znaš, da se stavi tačka na "I" oko ovofga.
Ndama se da će se malo bar zamisliti i drugi "stvarno čisti" auti.
I vozači, naravno.
Ismete pravo da ti kazem da puno i neznam,a ova nasa naklapanja oko regularnosti vozila za klasu H14 neinteresuju klasu H15(vozace).Znam dobro propise oko otvaranja,a oni se ne slazu sa trenutnim stanjem.Rok za otvaranje je 24 sata na ulozeni prigovor.Vozac na cije vozilo je ulozen prigovor nemoze da trazi gdje ce biti otvoren nego to iskljucivo rade clanovi tehnicke komisije ili vlasnik vozila koga ovlasti s tim da mora izvaditi dijelove koje teh.komisija trazi na uvid ili mjerenje i to u servsu koji je predvidjen pravilnikom,a najcesce u park fermeu ako za to imaju uslovi.Po zavrsenoj kontroli ako je vozilo uredno(u ovome slucaju)moze da trazi naknadu pricinjene stete,a to je
1.novi dihtung glave i vijke (racu sa svim troskovima dopreme)
2.nove fluide(ulje,rashladnu tekucinu) isto sa dokaznim racunom.
3.norma sat ovlastenog servisa marke vozila iz zemlje u kojoj je nastupilo otvaranje vozila,a ne raznih tjunerskih kuca iz vana.
Sve racune uputiti na adresu organizatora prvenstva koji mora u zakonskom roku platiti,a to sve skupa fakturisati klubu koji je dao cek,a ako klub ne plati u roku pustiti cek na naplatu.
Najbolja stvar u svemu ovome je ako je moguce da se nadje kompromis pa da se uradi na najbezbolniji nacin,a to je litriranje motora uljem kroz svecicu ili skidanje kartera pa odozdo izvrsiti merenje sto je vrlo moguce da se ne pricini veca steta.U protivnom dali sve bilo cisto ili ne nastupice veca steta od stvarnog moguceg zakonskog pokrica.Niko nama nije kriv zato sto mi moramo da idemo po inostranstvu da bi nabavili kvalitetne vozilice ili dijelove za iste.
Evo vam primjer prosle godine kad je Banicevic otvarao Bakraca u servisu u Podgorici,bila je prisutna teh.komisija,a otvarao Susi sa par momaka i sve zavrsise u toku noci.Mislim da sve stojase oko 1.000 evra Banicevica jer je vozilo bilo cisto,a netrazise niti nekog iz Francuske niti iz Italije gdje je bio tjuner(Baci).Eto neko pomenu i u Hrvatskoj da je bilo otvaranje pa neidose u zemlje proizvoda po strucnjake za otvaranje.
Nijedan trkacki dio nema garanciju,a ni u sklopu.
Mislim samo da se gubi na vremenu i zlim dusama daje mogucnost da se napljuvavaju jedne ili druge strane.
OVO STO SAM NAPISAO JE PUKA STVARNOST,A NE STA BI KO HTJEO.
Posto si trazio moje misljenje imas odgovor,a ako mogu pomoci u resavanju problema zasto da ne.Samo sam veliki protivniknapluvavanja bilo koga u ovome sportu.
Josipovic M.
|
|
| 09-12-2006 05:38 PM |
|
 |
|
|