JAHORINA 2006
|
| Author |
Message |
zlatan
Member

Group: Registered
Status:
|
RE: JAHORINA 2006
Pa hoce li i tehnicka komisija u Ameriku?Subler za mjerenje ce da im oduzmu na aerodromu kao hladno oruzje.Mozda AIR PINK iz par puta da trzne ekipu otvaraca.Ja sam od jednog rodjaka g.Mendele poznatog tjunera kupio djelove imam racun iz Juznoafricke Republike pa me otvorite iduce sezone.Stvarno ako ovo ne rijesite na dostojanstven nacin niko i nikad vise nece biti ni otvoren ni ispravan odlican primjer drugima.
Tehnicka komisija ce otvoriti auto i izmjeriti na licu mjesta pa ako je auto u redu pakuj motor i salji na sklapanje u ameriku.Ako je prljav to je onda Nevenov problem sa amerom.
|
|
| 09-13-2006 06:10 AM |
|
|
ajdin_ze
2.0 16v SFI

Group: Administrators
Status:
|
Iz svega prilozenog izlazi zakljucak da mi u ovoj provinciji bosni u srcu evrope "nemamo"mehanicara.Pa ljudi sramota.Najbolji mehanicari u sv ijetu su upravo nasi ljudi koji rade razbacani po svijetu,a mi u bosni nemamo nekog moze da otvori taj motor ili cak da sklopi nekome novi.Drzava je puna inovatora na polju mehanike.Najlakse je uzeti katalog i naruciti dijelove preko bare(bez uvrede za sve vas sto imate novca za to).Pa valjda je cilj auto sporta druzenje i sirenje kruga ljudi koji ucestvuje u tome svemu(mislim da ce se g.Josipovic sloziti samnom oko ovoga jer vidim da je covjek pravi sportista).Odbijanje rukovanja i takve stvari neprilice,kao i ova sva nagadjanja zadnjih dana oko tog motora.Pojedinci su sve doveli do te faze da se samo gleda kako nekome poturiti nogu.Pa ako neko bude 4,5 ili cak 6 to nebi trebalo biti bitno.Trudi se koliko moze ali ucestvuje.A ne kao neki da na pocetku druge trke kazu "fali mi 3 i 4 brzina,nemogu voziti vise" ili cak nedaj boze da je istina "bolesno mi dijete,odustajem" zato sto su nanjusili otvaranje motora.
Kad vidim sta se sve desava ovdje dodje mi da vise nikad ne odem na trku.Ali se opet predomislim jer shvatim da tu ima pravih ljudi koji bez obzira na novac i poziciju sve ostale gledaju normalno.
S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
|
|
| 09-13-2006 08:16 AM |
|
 |
Procesor
Banned
Group: Banned
Status:
|
Iz svega prilozenog izlazi zakljucak da mi u ovoj provinciji bosni u srcu evrope "nemamo"mehanicara.Pa ljudi sramota.Najbolji mehanicari u sv ijetu su upravo nasi ljudi koji rade razbacani po svijetu,a mi u bosni nemamo nekog moze da otvori taj motor ili cak da sklopi nekome novi.Drzava je puna inovatora na polju mehanike.Najlakse je uzeti katalog i naruciti dijelove preko bare(bez uvrede za sve vas sto imate novca za to).Pa valjda je cilj auto sporta druzenje i sirenje kruga ljudi koji ucestvuje u tome svemu(mislim da ce se g.Josipovic sloziti samnom oko ovoga jer vidim da je covjek pravi sportista).Odbijanje rukovanja i takve stvari neprilice,kao i ova sva nagadjanja zadnjih dana oko tog motora.Pojedinci su sve doveli do te faze da se samo gleda kako nekome poturiti nogu.Pa ako neko bude 4,5 ili cak 6 to nebi trebalo biti bitno.Trudi se koliko moze ali ucestvuje.A ne kao neki da na pocetku druge trke kazu "fali mi 3 i 4 brzina,nemogu voziti vise" ili cak nedaj boze da je istina "bolesno mi dijete,odustajem" zato sto su nanjusili otvaranje motora.
Kad vidim sta se sve desava ovdje dodje mi da vise nikad ne odem na trku.Ali se opet predomislim jer shvatim da tu ima pravih ljudi koji bez obzira na novac i poziciju sve ostale gledaju normalno.
Neznam vise sta reci na sve ovo... Ispadosmo nepismeni skroz , tacnije kao da je taj motor od Honde nesto kao svemirski brod u najmanju ruku. Ako ljudi kod nas i u Srbiji mogu da remontuju ST aute (Vesnici , Pajo i Andrej) sta je kod nas toliko zapelo oko ovog??? I taj motor ima glavu , dihtung glave i sarafe , pa valjda ima neko kljuc za sarafe glave i karter i valjda zna neko ocrtati polozaj bregastih pa da se vrate kako su bile ili je opet sve neka igra ili igrica...??? U svakom slucaju sve to predugo traje
|
|
| 09-13-2006 08:39 AM |
|
|
niho
Junior Member

Status:
|
POZDRAV SVIMA .
Mnogo stvari kod onih koji komentarišu nastalu situaciju mi je nejasno. Ćini mi se da mnogi koji ovdje daju svoje mišljenje o nastaloj situaciji zaista ne vide o ćemu se radi.
Boris je uložio protest jer on na to ima pravo, diskusija da on treba da bude brz pa da stekne prevo da nekog otvara je ćista glupost jer pravo da ulažeš protest stićeš ako si pobjeđen i ako sa takvom ćinjenicom nisi zadovoljan.
Čovjek je izgubio trku / i to ne jednu nego više njih / i želi da vidi zašto odnosno sa kakvim motorom ga je čovjek pobijedio. Možda želi da narući isti takav motor za svoj novi automobil ,ili možda i bolji. Da bi to dobio on je položio potrebni novac i garanciju što je po pravilniku.
Nije mi jasno šta to pojedincima smeta da se to uradi , zašto brane NEVENA kada čovjek ni za šta nije kriv, otvaranje je normalna stvar i oko toga ne treba dizati frku ,a može se komentarisati kada rezultati budu objavljeni od strane tehnićke komisije.
E tek sada smo došli do onog što je kod nas u BIH problem , a to je da tehnićka komisija nije na potrebnom nivou za ovo takmićenje. Međutim o ovom propustu i o propustima mjerne službe u BIHAMKU sam pisao bezbroj puta i zbog toga čak bio i kažnjen ali niko od vozaća nije reagirao.
Evo sada ču vam potvrditi da je EDIS dao potpuno taćnu informaciju oko izvlaćenja mog vozila . Vozilo sam iz potoka izvukao sam sa mnogo prijatelja / I OVOI PUTEM SE SVIMA ZAHVALJUJEM JOŠ JEDNOM , POSEBNO ONIM STO SU DA BI POMOGLI ČAK I POTOK GAZILI / u tome mi je svojim vućnim vozilom pomogao MIRSAD KRAINOVIĆ . Kada nismo dobili od organizatora vozilo za vađenje obratili smo se BIHAMKU komercijalno da platimo vućno vozilo sa kranom kako bi iz potoka izvukao YUGO ali odgovor je bio da je jedan vozać takvog vozila na odmoru , a druga dvoica na bolovanju. Da je ova informacija potpuno tačna , znam da se u BIHAMKU svi pozivi snimaju pa slobodno naka provjere dali je moja izjava tačna. Dokaz imam na mobilnom telefonu sa kojeg sam zvao.
Tako je to moje kolege i prijatelji nakon trideset godina plačanja članarine obratiš se za uslugu koju treba da obave jer su oni nosioci takmićenja , a dobiješ odbionicu i kad to tražiš komercijalno.
Međutim neko će reći :kao što ste tražili komercijalno ,što niste ovo što niste ono. Tu dolazimo da naćina na koji se sve razvlaći i razvodnjava i tako funkcioniše već duže vremena po svima nama poznatom receptu - ako želiš našto da se ne uradi i razvodni a ti onda odmah formiraj komisiju .
A ako želiš da se nešto razvodni onda u to ukljući što više ljudi pa da se rasprede prića.
Posao oko prigovora je trebala da uradi tehnička komisija u najkraćem roku i sabi ako joj je to potrebno pozove pomoć jer je za to adekvatno plaćena a i bogami odgovorna da se uradi strućno.
ŠTA BI SE DESILO DA JE PRIGOVOR ULOŽEN NA VLASENICI GDJE JE SITUACIJA DA SE ZA SEDAM DANA VOZI CAZIN.
Pozdrav : NIHAD ALIKADIĆ
|
|
| 09-13-2006 10:58 AM |
|
 |
boris
Member

Status:
|
Otvaranje je sastavni dio trka i ne vidim zasto se pravi tollika halabuka oko toga.Ja licno vjerujem da je Neven cist,jer nije neko ko bi se igrao svojim imenom i ugledom.Ako je Miljevic polozio 800km plus cek,ne vidim nijedan razlog zasto se ne otvara.Sve se moze rijesiti za 1h.Mozda je jedini problem koja ce to tehnicka komisija uraditi?Jer kako znam jedini je Fantom clan tehnicke komisije.Ima nas dosta koji mozemo pomoci i svi stojimo na raspolaganju,ako treba.
|
|
| 09-13-2006 02:12 PM |
|
|
BoB
Senior Member

Status:
|
Otvaranje je sastavni dio trka i ne vidim zasto se pravi tollika halabuka oko toga.Ja licno vjerujem da je Neven cist,jer nije neko ko bi se igrao svojim imenom i ugledom.Ako je Miljevic polozio 800km plus cek,ne vidim nijedan razlog zasto se ne otvara.Sve se moze rijesiti za 1h.Mozda je jedini problem koja ce to tehnicka komisija uraditi?Jer kako znam jedini je Fantom clan tehnicke komisije.Ima nas dosta koji mozemo pomoci i svi stojimo na raspolaganju,ako treba.
Izgleda da je jedini problem taj sto niko ne smije da kaze "ja cu otvoriti motor" i garantovati da stoji iza toga sto govori. Prema clanu 26. tehnickog pravilnika za auto, moto i karting sport za 2006., tehnickom pregledu nakon prigovora mogu prisustvovati samo clanovi tehnicke komisije koji ujedno vrse i potrebna mjerenja (kako doslovno stoji u pravilniku), vozac cije se auto kontrolise i eventualno direktor trke i jedan clan zirija. Postoji i odredba (smijesna i nelogicna) da je vozac na cije je auto ulozen prigovor duzan sa svojim mehanicarem obaviti sve mehanicarske poslove koje tehnicka komisija zatrazi i obezbijediti potrebni alat da bi stavio na uvid dijelove za koje se sumnja da su neregularni. Znaci prakticno, tehnicka komisija ima pravo traziti od Nevena da sa svojim mehanicarem pred njima rastavi motor... 
Medjutim, postoji i cjenovnik pojedinih usluga tehnicke komisije. Pa tako otvaranje motora za vozila grupe H kosta 2500 KM. Ako je auto regularan, cijena ponovnog sastavljanja motora i potrosnih dijelova (dihtunzi, tecnosti itd.) utvrdjuje se prema cjenovniku ovlastenog fabrickog servisa, a ako je automobil sastavljen u specijaliziranoj radionici (ma gdje se ona nalazila, ako vozac ima validnu dokumentaciju - a neven je ima) naplata se vrsi po specifikaciji te radionice. TAKO KAZE PRAVILNIK. Kako god, ako je honda cista (a vjerujem da jeste) onaj ko je ulozio prigovor ce platiti gomilu para.
|
|
| 09-13-2006 04:19 PM |
|
 |
Sandor
Junior Member

Status:
|
Bio sam par dana odsutan iz Sarajeva, pa vidim da se dosta raspredala diskusija o mojoj Hondi i meni. Cak se islo i dotle da se postavlja pitanje da li je motor uopste radjen u Americi. Na linku ispod se vide neke faze sastavljanja motora.
http://www.ericksracing.com/id142.html
Gdje je zapelo oko otvaranja, ja stvarno ne znam, auto stoji u Bihamku zapecacen kao sto znate , prica se o nekom "kisobranu". Nakon svega ja bih volio da se izmjeri zapremina, da se regularnost mog motora vise ne dovodi u pitanje. Mislim da imam potpuno pravo da insistiram, ukoliiko se glava bude morala skidati i utvrdi da je sve regularno, to uradi isti onaj tuner koji je i napravio motor. Samo ubacivanje motora u drugu Hondu i podesavanje na DYNO-u je kostalo 3.000$. Vec sam napomenuo da se radi o tuneru koji je napravio najbrzu Hondu sa atmosferskim motorom na svijetu (9.99 sec / 402 m ), te cisto sumnjam da bi bilo ko drugi ponovo napravio da sve funkcionise kako treba, kako je i bilo.
Uglavnom svi tuneri koriste iste dijelove prilikom friziranja Hondinih motora, al ipak kad se sve to skupa stavi u jednu cjelinu neki su brzi a neki sporiji.
Hvala prijateljima na podrsci!
Veliki pozdrav,
Neven
|
|
| 09-14-2006 03:19 PM |
|
|
NeRo
Member

Status:
|
Mogli bi je otvarat oni isti, sto su pravili reviziju na motoru od Accorda ST.
Ne prekidaj ženu dok šuti!
|
|
| 09-14-2006 04:21 PM |
|
 |
Sandor
Junior Member

Status:
|
|
| 09-14-2006 05:38 PM |
|
|
Procesor
Banned
Group: Banned
Status:
|
Biće da su ljudi iy BIHAMK-a kao i mnogo puta do sada zatečeni!!! Pa čujte ovo i jeste ako ne prvo onda jedno od prvih otvaranja koje je pokrenuto po pravilniku..
|
|
| 09-15-2006 04:35 AM |
|
 |
|
|