JAHORINA 2006
|
| Author |
Message |
Eyesburn
Member

Group: Registered
Status:
|
JAHORINA 2006
...ja bih cestitao sam sebi na osvojenom prvom mjestu u AAVK u kategoriji II (u konkurenciji 5 takmicara )...
This post was last modified: 08-22-2006 04:09 PM by Eyesburn.
|
|
| 08-22-2006 01:16 PM |
|
|
BoB
Senior Member

Status:
|
RE: JAHORINA 2006
Prije par dana sam igrom slucaja jurio tom cestom gore-dole nekoliko puta i pitao se "zasto na ovoj dionici ne organizuju brdo?" haha Jedino mozda nedostaje jos ostrih zavoja, jer su prakticno samo dvije ili tri krivine stvarno nezgodne...a ima i dosta pravca...
|
|
| 08-22-2006 02:18 PM |
|
 |
M3
Senior Member

Status:
|
ja bio juče, meni ono djeluje prebrzo 
Iako mi je Enis rekao da će biti dvije šikane ili što rekao Faruk usporenja 
M3 E30 - The Ultimate Driving Machine
|
|
| 08-23-2006 05:46 AM |
|
|
zlatan
Member

Status:
|
Ako se dobro sjecam to je gornji dio staze koja se vozila prije od pala na jahorinu.Ako je to to onda je to najbrzi dio staze koji osim 2 harnadle nema nekih zahtjevnih krivina.Vidjecete prosjek za Miru Od oka bih rekao 120 ako ne i vise.
|
|
| 08-23-2006 07:03 AM |
|
 |
tata
Posting Freak

Status:
|
Ako se dobro sjecam to je gornji dio staze koja se vozila prije od pala na jahorinu.Ako je to to onda je to najbrzi dio staze koji osim 2 harnadle nema nekih zahtjevnih krivina.Vidjecete prosjek za Miru Od oka bih rekao 120 ako ne i vise.
Harnadle su lijepe za gledaoce ali se na njima ne rijesava trka.Na ovoj stazi najvaznija je ostra lijeva poslije prvog pravca.Nju treba istrenirati jer se na njoj rijesava trka.
|
|
| 08-23-2006 07:11 AM |
|
|
M3
Senior Member

Status:
|
Bravo Zlatane, to je to...imaju one dvije harnadle i eto ta dva usporenja
ima nekoliko onih kao "lažnjaka", al se mogu proći skoro punim gasom
I meni se onako laički čini da će Miro i još neki imati ogroman prosjek
|
|
| 08-23-2006 07:11 AM |
|
 |
Dren
Senior Member

Status:
|
Prosjek=visok...
Laka ??? Hmmm, vidjeces Enga kad naletis "punim" da ce se morati odvaditi... Imaju bar 2 "varalice", koje ako se olako shvate mogu mnoge kostati barem lafeta...
Ima jedna desna, "oko brda", na koju ja tipujem da ce ljude "vuci" ili preko nosa, ili guzicom ako se prepadnu pa oduzmu gas...
Kao i sve ostalo, sto veca brzina, to veci problemi ako se auto "otkaci"...
|
|
| 08-23-2006 12:40 PM |
|
|
M3
Senior Member

Status:
|
Možda sam se pogrešno izrazio, meni nije laka nimalo
meni staza djeluje opasno baš zbog brzine i blizine prepreka
tipa drvo, stijena i sl.
juče sam se dva puta pošteno trzno u dizelu,kontam može, a ono ...
|
|
| 08-23-2006 12:55 PM |
|
 |
tata
Posting Freak

Status:
|
Ima jedna desna, "oko brda", na koju ja tipujem da ce ljude "vuci" ili preko nosa, ili guzicom ako se prepadnu pa oduzmu gas...
To je upravo ona desna koja dolazi poslije one moje lijeve na koju ja"tipujem"
Izgleda ona lagana kada sporo vozis ali te namjesta na ovu Drenovu.I kad nju slabo prodes vuces gresku skoro do desne harnadle.
Provjereno 
|
|
| 08-23-2006 12:55 PM |
|
|
josipovic
Member

Status:
|
Jedna vrlo bitna novina oko mjerne grupe.Upravo sam dovrsio pregovore sa dopustenjem Damirovim sa Simketom.Tako da na ovoj trci bice prisutna dva mjerenja,mjerenje od strane Vlade Ilica (AMSRS) i Simketova ova nova tehnika.Vozila koja nisu bila na Tari njima ce se ugraditi nosaci u blatobran desnog tocka tako da ce se i oni mjeriti dvostruko.
Posto ce trka ici za Sampionat BiH i otvoreno prvenstvo RS ima mogucnost da nam dodju nase kolege iz susjedstva koji su u ovoj godini vec par puta vozili sa nama.Mali problem sto u istom terminu se vozi i glava Zete tako da nece biti veliki odziv,ali u svakom slucaju vec ima par vozaca koji su se javili da ce da voze sa nama.
Nadam se da dogodine nece biti poklapanja termina tako dacemo se moci u vecem broju druziti,a isto tako da nece biti zatvorenih sampionata.
KORISTIM OVU PRILIKU DA SVE NASE KOLEGE IZ OKRUZENJA POZOVEM NA LIJEPO JAHORINSKO DRUZENJE I TRKACKO NADMETANJE.
|
|
| 08-23-2006 04:25 PM |
|
 |
|
|