Post Reply  Post Thread 
Pages (6): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 Next > Last »
JE LI TO BAS PAMETNO???
Author Message
KRVOLOK
Administrator

Group: Administrators
Status: Offline

ako ikad udruzimo ligu i napravimo po meni pravu stvar,licence bi trebalo da imaju sudije i oni koji hoce da se takmice u ligi,tj oni koji hoce da voze trke u vise gradova za ukupni poredak na kraju sezone.
Tesko bi bez licenci mogo tako nesto da se uprati.Onaj ko hoce da se trka bez licence naravno da moze ucestvovati i ravnopravno parirati za nagradu tog SR...Te licence ja nezamisljam bas kao klasicne,nego cisto nesto najprostije i najeftinije da se moze voditi evidencija o broju poena,ako neko nema zelju da ucestvoju na svim SR onda mu licenca i netreba...

http://www.smchiptuning.com
12-22-2004 08:36 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Krvolok.. ajde malo razmisli molim te:

ČIJE LICENCE???
KO JE TO SEBI DAO ZA PRAVO DA DAJE LICENCE ZA SR?!?!?!

i zar ima 30 000 takmicara u BiH, pa se ne mogu uzeti rezultati na kraju 5 trka i sabrati ko ima vise bodova. Ko da ce ti nesto pomoci sto neko ima licencu a neko ne.

Mirko Gerh je covjek koji je unistio Streetrace, koji je unistio Auto reviju, kojemu su 4 novinarske redakcije otisle, koji je izvarao sviju koga je mogao. Podsjeticu Vas na ono sto sam pisao na pungas.com prije godinu dana kada je bila aktuelna prica o Auto sport marketing timu, i kada sam rekao da ce vozaci koji su pristupili ASM (auto sport marketing timu) popusiti i biti prevareni.
I tako j ei bilo iako su me mnogi tada proglasavali lazovom i budalom. Šta je Gerh obecao a sta je ispunio. Bili su svi puni hvale na pcoetku sezone, a Domazet jos nije dobio pare za auto, niti ce ih dobiti.

Vi ga ne poznajete tako dobro ko ja, i nemate pojma o cemu pricate kada zagovarate Gerhovu opciju.

A treba da znate i cijelu pricu. Mirko Gerh je do sada bio glavni organizator Off Road prvenstva. Sport koji je s pocetka imao i po 50-60 i vise terenaca na startu sveo se na to da je ove gdoine npr. bila jedna trka gdje su isli po gradu da nadju 2-3 covjeka da startaju samo trku kako bi imali opravdanje za odrzavanej trke. inace da ih nisu nasli ne bi mogli ni odrzati trku.

Ove godine je izguran SKORO POTPUNO IZ off ROAD-a, sto pozdravljam i smatram vrlo dobrim potezom. U 2005 godini Good Year ce finansirati samo jednu trku- onu koju bude organizovao SORK a ne Gerh. I on sada trazi drugi izvor financiranja, da nekog drugog naguzi.

Ja sam prije tri godine tom covjeku opbjasnjavao sta je SR i da trebamo pomoci ljudima u Mostaru. Tada je taj isti covjek meni rekao : ''To nije nikome zanimljivo, to dole sto se radi je ilegalno i mi necemo pisati o tome, niti im pomagati. To su sve lopovi i kriminalci.'' i nije mi dao da pisem reportazu o momcima.

Neka se neko od vas koji zagovarate njegovu opciju zapita zasto je to tako.
Zasto se offroad trke sada svode na 12 auta na startu?
Zasto se vozaci sa brdskog prvenstva opiru aktivnijem ukljucivanju tog covjeka u Brdsko prvenstvo?
Zasto je donio reklame na SR u Mostar ui stavio ih na sami start, ne pitajuci nikoga niti plativsi tu reklamu, a o SR je objavio cujem tek sada, u broju novine koji je izasao na kraju godine?
Zasto ljudi koji su pristupili ASM-u sad traze ispisnice iz kluba?
Zasto u tom klubu nema ni jednog covjeka koji izdrzi duze od jedne sezone?
Zasto je ASM propao?
Zasto je novina koja je bila medju najboljima u BiH, mozda i najbolja, propala?

Sva gore pitanja su u stvari cinjenice... nisu to izmisljenje stvari.

Ja sam apsolutno protiv cijele ove ideje, i necu to podrzati ma sta bilo.
BIHAMK i Gerh bi usli u organizaciju SR-a iako ni feninga do sada nisu dali za to, niti su mislili.

Ne samo da ne podrzavam, nego cu bojkotovati kao pojedinac ovu cijelu stvar - ako je bude. Ne mogu nikome zabraniti nista, ali ja licno necu da imam nista sa tim.

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
12-23-2004 08:16 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Jim
Senior Member

Group: Registered

KRVOLOK Wrote:
ako ikad udruzimo ligu i napravimo po meni pravu stvar,licence bi trebalo da imaju sudije i oni koji hoce da se takmice u ligi,tj oni koji hoce da voze trke u vise gradova za ukupni poredak na kraju sezone.
Tesko bi bez licenci mogo tako nesto da se uprati.Onaj ko hoce da se trka bez licence naravno da moze ucestvovati i ravnopravno parirati za nagradu tog SR...Te licence ja nezamisljam bas kao klasicne,nego cisto nesto najprostije i najeftinije da se moze voditi evidencija o broju poena,ako neko nema zelju da ucestvoju na svim SR onda mu licenca i netreba...

jesi li se to ti udruzio s onim kretenom Mirkom Gerh-om???

http://www.galerija.neeth.info - najveca BiH galerija
12-23-2004 09:40 AM
Jim
Senior Member

Edis Jasarevic Wrote:
Krvolok.. ajde malo razmisli molim te:

ČIJE LICENCE???
KO JE TO SEBI DAO ZA PRAVO DA DAJE LICENCE ZA SR?!?!?!

i zar ima 30 000 takmicara u BiH, pa se ne mogu uzeti rezultati na kraju 5 trka i sabrati ko ima vise bodova. Ko da ce ti nesto pomoci sto neko ima licencu a neko ne.

Mirko Gerh je covjek koji je unistio Streetrace, koji je unistio Auto reviju, kojemu su 4 novinarske redakcije otisle, koji je izvarao sviju koga je mogao. Podsjeticu Vas na ono sto sam pisao na pungas.com prije godinu dana kada je bila aktuelna prica o Auto sport marketing timu, i kada sam rekao da ce vozaci koji su pristupili ASM (auto sport marketing timu) popusiti i biti prevareni.
I tako j ei bilo iako su me mnogi tada proglasavali lazovom i budalom. Šta je Gerh obecao a sta je ispunio. Bili su svi puni hvale na pcoetku sezone, a Domazet jos nije dobio pare za auto, niti ce ih dobiti.

Vi ga ne poznajete tako dobro ko ja, i nemate pojma o cemu pricate kada zagovarate Gerhovu opciju.

A treba da znate i cijelu pricu. Mirko Gerh je do sada bio glavni organizator Off Road prvenstva. Sport koji je s pocetka imao i po 50-60 i vise terenaca na startu sveo se na to da je ove gdoine npr. bila jedna trka gdje su isli po gradu da nadju 2-3 covjeka da startaju samo trku kako bi imali opravdanje za odrzavanej trke. inace da ih nisu nasli ne bi mogli ni odrzati trku.

Ove godine je izguran SKORO POTPUNO IZ off ROAD-a, sto pozdravljam i smatram vrlo dobrim potezom. U 2005 godini Good Year ce finansirati samo jednu trku- onu koju bude organizovao SORK a ne Gerh. I on sada trazi drugi izvor financiranja, da nekog drugog naguzi.

Ja sam prije tri godine tom covjeku opbjasnjavao sta je SR i da trebamo pomoci ljudima u Mostaru. Tada je taj isti covjek meni rekao : ''To nije nikome zanimljivo, to dole sto se radi je ilegalno i mi necemo pisati o tome, niti im pomagati. To su sve lopovi i kriminalci.'' i nije mi dao da pisem reportazu o momcima.

Neka se neko od vas koji zagovarate njegovu opciju zapita zasto je to tako.
Zasto se offroad trke sada svode na 12 auta na startu?
Zasto se vozaci sa brdskog prvenstva opiru aktivnijem ukljucivanju tog covjeka u Brdsko prvenstvo?
Zasto je donio reklame na SR u Mostar ui stavio ih na sami start, ne pitajuci nikoga niti plativsi tu reklamu, a o SR je objavio cujem tek sada, u broju novine koji je izasao na kraju godine?
Zasto ljudi koji su pristupili ASM-u sad traze ispisnice iz kluba?
Zasto u tom klubu nema ni jednog covjeka koji izdrzi duze od jedne sezone?
Zasto je ASM propao?
Zasto je novina koja je bila medju najboljima u BiH, mozda i najbolja, propala?

Sva gore pitanja su u stvari cinjenice... nisu to izmisljenje stvari.

Ja sam apsolutno protiv cijele ove ideje, i necu to podrzati ma sta bilo.
BIHAMK i Gerh bi usli u organizaciju SR-a iako ni feninga do sada nisu dali za to, niti su mislili.

Ne samo da ne podrzavam, nego cu bojkotovati kao pojedinac ovu cijelu stvar - ako je bude. Ne mogu nikome zabraniti nista, ali ja licno necu da imam nista sa tim.

Svaka CAST !!!!!

ako oni organizirali u mostaru ja cu prvi lec na PISTU !!!!!!!!!!!

KO CE SAMNOM ????

http://www.galerija.neeth.info - najveca BiH galerija
12-23-2004 09:42 AM
ThunderBird
Banned

Group: Banned

Ja lično ne poznajem tog čovjeka li sam čuo da je BiH auto-moto sport imao mnogo problema zbog njega....

pozdraVW

DERVENTA TUNING TEAM
OPEL CLUB DERVENTA
12-23-2004 10:13 AM
KRVOLOK
Administrator

Ja Edise od ljetos nepricam vise sa Mirkom,i kad sam rekao licence mislio sam na NASE,od nas koji napravimo ligu,trebali bi i da to sve legalizujemo i da napravimo nekakvo udruzenje koje bi se zalagalo za SR u BiH koji nema nikakve veze ni sa jednim savezom,znaci nas,samo nas SR.
I mi takvi kao udruzenje trebali bi da izdajemo svoje licence za nasa takmicenja.Valjda sam sad bio jasniji.

U moj prici nema ni Mirka ni Jasmina ni bilo koga drugog iz bilo koga saveza bilo RS ili FEDERACIJE...

12-23-2004 12:05 PM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

to je onda sasvim druga stvar.. nesporazum do mene Smile

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
12-23-2004 02:23 PM
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators

Ja i dalje ne kontam tu ideju licenca bez obzira cija ona bila???
Ko ustvari ima pravo da izda tako nesto, ko izdaje licence za nesto uopste??? Drugo, malo vaznije pitanje, KOME??? organizatoru SR-a???? pa ok, recimo organizator iz Mostara je dobio licencu za SR, sta ima neki SR u BL ili SA s tim organizatorom u Mostaru??? Uopste ne kontam odakle potice ideja licence za SR... ovaj post je poceo sa prica se da neko hoce da uvede licencu za SR?

Quote:
i kad sam rekao licence mislio sam na NASE,od nas koji napravimo ligu,trebali bi i da to sve legalizujemo i da napravimo nekakvo udruzenje koje bi se zalagalo za SR u BiH koji nema nikakve veze ni sa jednim savezom,znaci nas,samo nas SR.
I mi takvi kao udruzenje trebali bi da izdajemo svoje licence za nasa takmicenja.Valjda sam sad bio jasniji.

cekaj malo, koji mi??? Dobro ja licno nisam bio ni na jednom od ova dva SR-a u BH ali za prvi nisam znao a za drugi sam bio milje daleko, da se vratim na poentu, koje udruzenje je u pitanju? Neko udruzenje SR-ova ili tako nesto?? I kakva je liga u pitanju, pa nece valjda sada i od SR-ova da pravite neku ligu Shocked ? Ako je liga u pitanju onda za tako nesto sigurno treba dozvola. I kako vi ili mi kao pojedinci i ucesnici SR-a da izdavate licence za svoja takmicenja??? i kazes neko udruzenje koje bi se zalagalo za SR u B&H, to je ok, ali svaka regija treba da ima nekog organizatora za SR, ukoliko ta regija ima dovoljno ljudi koji su zainteresovani za SR i tuning u cilju im je da odrze bar jedan SR godisnje!!! Da li se uopste mi slazemo s pojmom SR-a??? I zadnje, zasto je uopste potrebna licenca, cemu to???
Eto, sta ja znam, to su stvari koje ja ne kontam... isto tako volio bih da vidim malo vise ljudi ukljucenih u ovakve rasprave, mislim ljudi koje se javljaju na ostalim topic-ima i koji su zainteresovani za ovakvo nesto... ili ih nema a mi digli frku Very Happy, ali po slikama iz mostara cini mi se da ih ima, a ne samo pet istih ljudi kroz citav topic... dobro kad im kasnije nesto bude njesra onda ce se javit ali do tada ce imat sliku milke na autu Razz

Man maximum Machine minimum
12-23-2004 03:24 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
MAZAMALI
Senior Member

U IME AMK"NITRO" i TITANIUMBOYZa KAZEM:

"MoSTREET RACE" nikada nece imati nikakve licence niti ikakve zahtjeve od takmicara osim vozacke dozvole i registrovanog auta.....mi ovo sto radimo radimo za ljude za raju za ljubitelje brzine da napokon i mi OBICNI LJUDI I SMRTNICI imamo nesto svoje gdje moze doci obni covjek i biti dio necega i cak i pobjediti ......"MoSTREET RACE " je utrka za raju za ekipu i dok sam ja u organizaciji toga u Mostaru tako ce biti i nikako drugacije

NEMA LICENCI ZA MOSTAR STREET RACE dodite i trkajte se POBIJEDITE budite dio necega bez licenci i bilo kakvih sranja EKIPA JE ONO ZBOG CEGA I OD CEGA JE NASTAO MOSTAR STREET RACE 3 godine nas 20 se bori za ovu pistu i dobili smo je na 5.godina i dok je TITANIUMBOYZa nema komplikacija nego utrke zabava oktani brzina i konjske snage ....

http://www.amknitro.com
12-23-2004 03:32 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
KRVOLOK
Administrator

Evo da obajsnim sada sve kad vec niko nece da cita ranije postove i druge teme iz kojih se moze zakljuciti ko je mi,vi,oni...

Uzecu primjer sledecu sezonu,npr. neka postoje 3 mijesta u BIH gdje se moze odrzati SR(Gradiska,Mostar,Sarajevo) i kao i do sada svako mijesto ce oraganizovati za sebe SR,znaci ti ljudi koji tu zive i koji su i do sada radili to ili pokusavali.To je dakle jasno,niko sa strane nece doci "bogom dat" da nekom soli pamet i na njegovom terenu bilo sta organizuje.
Kad je vec takva situacija mi treba onda da nadjemo generalnog sponoza za SR na nivou BiH i da napravimo ligu,tj. usaglasimo pravila iz svih gradova pa da se mogu skupljati poeni onih ucesnika koji imaju zapazene rezultate u vise gradova.Samim tim bi se daleko povecao kvalitet SR scene u BiH kao i gledanost.
MI predstavnici gradova u kojima bi se odrzavao race treba da napravimo udruzenje(nase samostalno bez ikakve struje od bilo kog saveza) i da vodimo to cijelo takmicenje,i zato se ukazuje potreba za licencama.Te licence nase(predstavnika gradova) udruzenje bi izdavalo ucesnicima koji planiraju cijelu sezonu da se takmice i da se bore za nagradu od generalnog sponzora,koja bi se urucivala na kraju godine na osnovu najvise skupljenih poena.Oni takmicari koji nemaju afinitet da obilaze sve gradove oni mogu na svaki race da se prijave i bez bilo kakve licence i da potencijalno osvoje sve nagrade na lokalnom nivou(znaci grada koji organizuje SR) kao i ucesnici sa licencama.
Da bi nama(predstavnicima) bilo lakse da vodimo evidenciju ucesnika koji misle da ucestvuju na svim trkama trebali bi da uvedemo licence za takve takmicare,te licence mogu biti i 5 KM nije stvar uopste u cijeni nego u tome sto to nama jako olaksava pracenje lige.

Jel ima jos nesto da nije jasno?

12-23-2004 03:50 PM
Pages (6): « First < Previous 1 2 3 [4] 5 6 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Winner_first_h4h Street Race sezona u BiH je pocela Terminal 1 499 08-08-2008 01:52 PM
Last Post: MAZAMALI
Icon_question Je li sutra u SA... Street race??? pajero1987 13 1,127 09-18-2007 05:53 AM
Last Post: goran16v
  VIDEO-KAD MI JE DOSADNO -STREET RACE MAZAMALI 0 521 09-17-2006 04:51 PM
Last Post: MAZAMALI
  Majstor je MAJSTOR! Kostur 16 899 07-13-2006 11:54 AM
Last Post: muslijam
  Ilegala ili legala, pitanje je sad... hondagirl 66 2,722 12-23-2005 05:18 PM
Last Post: esso_sa

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: