Thread Closed  Post Thread 
Pages (4): « First < Previous 1 [2] 3 4 Next > Last »
jel treba jos jedan topic?
Author Message
basake
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
RE: jel treba jos jedan topic?

a  ja kazem ;; voootka i dzin to je sada rim dobra lova i u kola.....idemoooo
opusite se ba malo, hebo tenzije.WinkSmile

10-07-2007 03:10 PM
Visit this users website Find all posts by this user
Francuz
Senior Member

Edise ovo Edise ono.Iskreno nemam priliku da pratim njegove komentare za F1 ali ukoliko smijem da primjetim niko ovdje nije dao neko svoje realno misljenje.Sta zelim reci?Ukoliko kritikujem nesto a da bi to bilo u pozitivnome smislu uvijek cu u pozadini barem pokusati dati neku soluciju koja bi mozda rijesila to ne zadovoljstvo koje je kod drugih izrazajno i kome toliko bode oci.Ne shvatam "kritiku" negativnoga smisla i ne konstruktivnoga tipa koja ne donosi nista pametno nikome osim povuci potegni.Nijedno alternativno rijesenje ili bilo sta drugo nije dodato sto bi Edisu "pomoglo" da se bolje izarazava (EKLESTON ili sta ja znam koje vam jos rijeci bodu usi).Zasto ; kada mislite da neko moze i bolje; niko sebe ne ponudi kao saradnika ili konsultanta Edisu; ukoliko se misli da se moze bolje.IZ kojeg razloga niko nezeli da poboljsa njegov rad sa nekim pozitivniom predlogom? Zaista ne branim Edisa niti poznajem njegov rad na TV Hayatu jer nisam u BiH ali ovo sto vidim mi ne daje nikakvu drugu sliku osim blacenja covjeka zbog pristrasnosti ili sta ja znam.Mislim da se ovo sve moglo reci na neki drugi blazi nacin ili kao sto rekoh uz dobro namjerne savjete koje bi momak vjerovatno iskoristio jer vjerujem da nije glup da ne shvati dobronamjernu kritiku.
Izgleda da je kod nas ostao isti mentalitet po onoj staroj:" 'Ma nek' samo komsiji crkne krava ..."

Opel Astra 1.7 DTI 16V
Garmin Nuvi 760TFM
10-07-2007 03:23 PM
Find all posts by this user
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators

Francuz Wrote:
Edise ovo Edise ono.Iskreno nemam priliku da pratim njegove komentare za F1 ali ukoliko smijem da primjetim niko ovdje nije dao neko svoje realno misljenje.Sta zelim reci?Ukoliko kritikujem nesto a da bi to bilo u pozitivnome smislu uvijek cu u pozadini barem pokusati dati neku soluciju koja bi mozda rijesila to ne zadovoljstvo koje je kod drugih izrazajno i kome toliko bode oci.Ne shvatam "kritiku" negativnoga smisla i ne konstruktivnoga tipa koja ne donosi nista pametno nikome osim povuci potegni.Nijedno alternativno rijesenje ili bilo sta drugo nije dodato sto bi Edisu "pomoglo" da se bolje izarazava (EKLESTON ili sta ja znam koje vam jos rijeci bodu usi).Zasto ; kada mislite da neko moze i bolje; niko sebe ne ponudi kao saradnika ili konsultanta Edisu; ukoliko se misli da se moze bolje.IZ kojeg razloga niko nezeli da poboljsa njegov rad sa nekim pozitivniom predlogom? Zaista ne branim Edisa niti poznajem njegov rad na TV Hayatu jer nisam u BiH ali ovo sto vidim mi ne daje nikakvu drugu sliku osim blacenja covjeka zbog pristrasnosti ili sta ja znam.Mislim da se ovo sve moglo reci na neki drugi blazi nacin ili kao sto rekoh uz dobro namjerne savjete koje bi momak vjerovatno iskoristio jer vjerujem da nije glup da ne shvati dobronamjernu kritiku.
Izgleda da je kod nas ostao isti mentalitet po onoj staroj:" 'Ma nek' samo komsiji crkne krava ..."

Evo primjer druze:
Gdje bi se ja i ti upoznali i dopisivali da nije Edisa i ekipe koja je osnovala PG.
Gdje bi svi ostavljali komentare raznih tipova da nije njega??
To niko nezna reci i niko ga za to nece pohvaliti.
Ja nisam pristrasan ali mislim da je problem sto niko nece da shvati u kakvim uslovima taj covjek radi i daje sve od sebe da nam to barem malo priblizi.Pogotovu sto to radi honorarno jer zeli a ne zobg mizerne svote novca
Ja sam u svom poslu smijem reci relativno dobar.(da neispadne da se hvalim)Ali ipak htjeo ja ili ne omakne mi greska.Nekad veca,nekad manja.
Ko radi taj i grijesi.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
10-07-2007 03:36 PM
raikonen/massa
Junior Member
**

ajdin_ze Wrote:

McLarenovka Wrote:
da, komentatorski posao podrazumijeva konstantno dvosatno pričanje pred velikom publikom i to čak i u jutarnjim satima. kako će koji to izvesti - pa po tome se i razlikuju dobri i loši komentatori, težina je ista za sve a neki to više ili manje uspješno obavljaju Wink

meni je više dojadilo što na svaku kritiku koja je na mjestu stiže odgovor PROBAJ TI.

neću da probam, ne bavim se time, ne zanima me. hoću kvalitetan neiritantan komentar, ili onaj minimum pravilnog izgovaranja imena vozača. e to ti probaj.

ne volim biti bezobrazna, ali eto, neki odgovori zahtijevaju prikladne reakcije.

Po ko zna koji put moram ponoviti da sam ja obrisao i onu temu i komentare u temi.Nedopustivo je da lik koji se tek registrovao pise prvi post i odmah nesto napada nekog.U neku ruku njega i shvatam jer nemoze koristiti PM ali isto tako neshvatam jer Edis ima svoj mail.Isto tako shvatam i tebe jer ti smetaju neke stvari ali isto tako i neshvatam jer ti mozes koristiti PM.
Znaci sve sto ste imali reci i ti i ovi likovi mogli ste drugacije.Ti na Edisov PM a oni na Edisov mail.Ali koliko sam shvatio poenta i jeste da se neciji rad javno kudi.Covjek ima gresaka i realno je u datim uslovima i situaciji u kojoj radi ocekivati iste.Ali on se barem trudi i da nije tako vjerovatnoca je 99% da nebismo uopste imali prijenos nego bi morali gledati na HRT-u.
E sad ce neki reci bolje i da moramo gledati na HRT-u nego ovo.E samo zbog vas je uvedena kablovska i vi kojima se nesvidja mozete da idete gledati na HRT-u.Imate jos jednu opciju.Posto placate pretplatu drzavnoj televiziji zalite se i trazite da vam omoguce oni nesto.
I ja gledam prenos na Mrezi i iako navijam za Ferrari nigdje mi u nicku nestoji to i nemam nikakvih primjedbi na Edisov rad.Svi vi nesto prozivate da je pristrasan i da se vidi za koga navija.Pa kod njega barem u nicku pise ime i prezime.Vi niste pristrani?Kod vas nevidi za koga navijate??Uozbiljite se vise.
Ako vam je tolika rana na srcu zbog kazne McLarenu dogovorite se pa sakupite novcani prilog i posaljite im da ih malo pogurate.
Uostalom ovdje niko neizmislja vijesti nego prenosi ono sto objave novinske agencije.I po tom pitanju ste promasili temu.
Sve u svemu ZAMOLIO bih zadnji put da prestanete otvarati nepotrebne teme i da se za sve sto vam nije jasno obratite u SOCIJALNO,SALTER 7 i popunite obrazac za zalbe.Teta se zove Hajrija.Slobodno se pozovite na mene.

Iako sam reko da više neču komentarisat boldanu glupost moram. Niko od nas ne radi novinarski posao i niko od nas ne mora biti objektivan. Edis to radi i Edis mora biti objektivan. Juče sam sugerisao na nešto i vidim da je Edis jutros baš po mom nahodjenju ispričao ponovno sve za DiMontizzemola a onda kako sam mu i rekao ispričao i za Stepneya. Odlično. I to je korak naprijed. Hvala. Što sutra nebi neko drugi nešto Edisu posavjetovao. Ne nazivam nikog glupanom ali iste stvari bi se dešavale i meni vjerovatno. Ali, ja za razliku od edisa ne bih kritiku svatao na ovakav način. Zašto Edis ne bi kada mu se kritika uputi spremno dočekao i argumentovano to opovrgao i osramotio nas koji ga kritikujemo i napravio od nas neznalice pomoću svog znanja a ne vadit se na neku tehničku ne potkovanost Mreže+

Kazna nema veze sa ovim. ne uvlači ni mclaren niti bilo šta u ovo. ja stvarno ne vidim u čemu je problem ako se jedan gledalac javio i rekao ajde ljudi da zajedno učinimo prijenos boljim. Ajd sad da ukažemo Edisu na greške. Edis ne može natjerat da Mreža ulaže millione u prijenos, ali neke se stvari mogu izmijeniti i neke stvari se jednostavno mogu popraviti zajedničkim trudom.

Isto tako ne treba sve što je pročitano na internetu biti prenešeno. nije to sve tačno. Ja nisam Mclarenovac pa me iritira, a mogu misliti ljude koji navijaju za mclaren. Moj nik ništa ne govori o mojim navijačkim nagonima. Ja sam fan Formule1. Nick sam stavio tek tako.

Što se HRT 2 tiče moj stav je sljedeći. Ljudi imaju vrhunski prijenos. Super, blago njima. Ali ja hoću da i moja država ima barem približan takav prijenos. Evo primjera. Jutros su svi članovi HRTovog foruma imali druženje u zagrebu gdje su gledali utrku, vozili simulatore, gledali utrke iz 70-tih godina i šta ti ja još znam. Za to ne treba lova treba samo dobra volja. I onda vi sebe nazivate ljubiteljima F1. Možda vas boli što nam je susjedna država tako uspješna u tome, ali dajte da naučimo nešto od njih. i mene boli isto ko i vas ali ja za razliku od vas sebi to priznajem.

Nije mi jasno zašto ste me napali kad ja nikog ovdje niti sam vrijedjao niti iznosio uvredljive komentare. Ako jesam izvinjavam se ali kritika nije uvreda.

Hvala mclarenovki i sturdustu na podršci.

10-07-2007 03:49 PM
raikonen/massa
Junior Member
**

Francuz Wrote:
Edise ovo Edise ono.Iskreno nemam priliku da pratim njegove komentare za F1 ali ukoliko smijem da primjetim niko ovdje nije dao neko svoje realno misljenje.Sta zelim reci?Ukoliko kritikujem nesto a da bi to bilo u pozitivnome smislu uvijek cu u pozadini barem pokusati dati neku soluciju koja bi mozda rijesila to ne zadovoljstvo koje je kod drugih izrazajno i kome toliko bode oci.Ne shvatam "kritiku" negativnoga smisla i ne konstruktivnoga tipa koja ne donosi nista pametno nikome osim povuci potegni.Nijedno alternativno rijesenje ili bilo sta drugo nije dodato sto bi Edisu "pomoglo" da se bolje izarazava (EKLESTON ili sta ja znam koje vam jos rijeci bodu usi).Zasto ; kada mislite da neko moze i bolje; niko sebe ne ponudi kao saradnika ili konsultanta Edisu; ukoliko se misli da se moze bolje.IZ kojeg razloga niko nezeli da poboljsa njegov rad sa nekim pozitivniom predlogom? Zaista ne branim Edisa niti poznajem njegov rad na TV Hayatu  jer nisam u BiH ali ovo sto vidim mi ne daje nikakvu drugu sliku osim blacenja covjeka zbog pristrasnosti ili sta ja znam.Mislim da se ovo sve moglo reci na neki drugi blazi nacin ili kao sto rekoh uz dobro namjerne savjete koje bi momak vjerovatno iskoristio jer vjerujem da nije glup da ne shvati dobronamjernu kritiku.

Hm.. da. Ja sam prije nekoliko mjeseci član ovog foruma bio pod drugim nickom. I nick i pass sam zaboravio pa sam se ponovo učlanio. A u par postova koje sam napisao pitao sam edisa i rekao mu šta misliš da dovedeš sagovornika. Bilo bi ti lakše, a nama zanimljivije. Njegov odgovor je bio NE. znači ni riječi više. Kada sam ga pitao može li pasti koja emisija ili nešto slično odgovor je bio isti. Ako vam se da tražiti tražite temu. Bilo je to nekad u martu. I sad ja treba da zaključim iz ovih razgovora kao da je njemu stalo. Mogao mi je fino reći. Ja tu ne mogu ništa učintit. Znaš bilo bi to lijepo. Probajte uputiti mail sportskoj redakciji mreže plus bla bla bla. Nije morao tako to odbiti.

To što smo mi krenuli sa imenima. Masa je stvari koje se mogu i moraju promijeniti. Ali evo daj krenimo od najjednostavnije od imena. Poslije ćemo praviti selekciju vijesti koje bi on trebao objavljivati u utkama.

Evo recite mi sad da li je edis ikad ikog na ovom forumu pitao ljudi da li mislite da ovo trebam uraditi ovako sutra u prijenostu. Da li bi vi recimo da reklame idu čepće a da kraće traju ili obrnuto. I slične stvari. Kažem zato smo svi tu a oni mene napadaju.

10-07-2007 03:57 PM
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Uobicajena mana naseg svijeta.Zeli da se pita nesto.Jel mislis da je Edis duzan da ikog od nas pita ista??Fakat da nije.
Opet te nekontam.Ili ti nekontas razliku izmedju urednika i voditelja??
On nema sa reklama nista i ako urednik emisije hoce da citav prenos idu reklame sa edisovim glasom u pozadini tako ce i biti.Pokusaj to svariti da se bezveze neraspravljamo.
Jos jedna veoma bitna stvar koju trebas shvatiti je da drzava sa ovim prenosom nema nista.Po tom pitanju imas FTV pa se zali jer su oni drzavna tv.
Ovi mogu a i nemoraju da prenose nista.Ipak imaju prenos.Interesuje me sta bi rekao da nemaju nikako.
Imali smo i mi sa PG-a druzenja kad smo zajedno gledali trku i vjeruj za to treba novaca.Neznam ko bi platio kafe,cevape,pive.........itd.Mozda ti???
Tebe niko nenapada i ja jos nisam ni tebi niti bilo kome rekao ruznu rijec???
Ako jesam izvinjavam se.Ja zakljucavam ovakve teme jer su vise i meni dosadile a kamoli Edisu.Znaci ako imas kakav konkretan prijedlog o poboljsanju prijenosa slobodno ga iznesi.Komentare tipa na kojem je nivou prenos i kakvo je Edisovo novinarsko obrazovanje ili moja gramatika ostavi negdje drugo.Jer cu ja zbog toga opet zakljucati temu i svaku sljedecu tog tipa.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
10-07-2007 04:29 PM
McLarenovka
Member

@Francuz

http://www.namethatdriver.com/select_driver.asp

je li ovo dovoljno konkretno? Laughing
ja stvarno ne držim instrukcije iz dikcije, nemam nikakve veze s tim. ima jasminka šipka pa eto još jednog konkretnog prijedloga Laughing

šalim se pomalo ne zamjerite šta. u krajnjoj liniji mislim da to i nije potrebno. možda je dovoljno malo više koncentracije, truda, razmišljanja pri svemu tome i to je ono na što valjda skrećemo pažnju.

isto tako mislim da ste malo zastranili. niko edisu ne osporava bilo šta što je napravio u svemu onom čime se bavi. tema je komentarisanje prenosa formule 1. nikakvi argumenti sa strane, koji nemaju veze s tim, tu ne mogu pomoći ni odmoći, tipa spominjanje pungasa, foruma, i tako dalje. svaka čast, ali to ovdje nije tema Wink

to za reklame, sagovornike i slično, glupost, sumnjam da on ima veze s tim. nemojte se ovdje kačiti oko nebitnih stvari Wink

http://mclaren.blogger.ba
10-07-2007 05:02 PM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

vidite, ja sam davno imao podforum koji se odnosio na kritike za prijenose f1. isto tako davno je ugashen taj podforum zbog toga sto su tu ljudi masovno lupali gluposti a ja ne mogu nekome nikako objasniti neke stvari za koje je on ubijedjen da su takve, i ubijedjen je da sam ja u krivu i nema sanse da ga ja ubijedim da to nije tako ma kako mu citirao stvari i ma kako mu to argumentovao.

Primjer: prije izvjesnog vremena nasao se lik, mislim da je i ovdje dolazio, koji je poceo pisati po forumima cak pisao nekakve kolumne na nekakvim sportskim portalima.

Momak je entuzijasta voli formulu 1, podsjeca me na mene svojevremeno kada sam ja bio takav entuzijasta i sve to. Ali momak ima samo povrsno neko znanje a misli da je pokupio svu pamet svijeta.

E sad, ja sam u jednom prijenosu ove godine prokomentarisao prije starta utrke u krugu za zagrijavanje da vozaci zagrijavaju kocnice na radnu temperaturu i da je radna temperatura kod F1 kocnica izmedju 500 i 650 stepeni pa cak i vishe. Nisam u tom momentu ulazio u detalje jer je trebala utrka poceti a ja sam se ukljucio u prijenos 2 minute prije samog pocetka trke, sto opet nije do mene, nego do programske sheme.

E sad ovaj momak, ubijedjen na osnovu svog znanja o kocnicama u putnickim automobilima, da je to sto sam ja izjavio opsta glupost, kako sam ja vakav i onakav. I niko frajera ne moze ubijediti da nije u pravu i da se kocnice za F1 bolide zaista moraju odrzavati na visokoj temeperaturi, koja jeste visoka za putnicke automobile ali je ona RADNA za f1 bolide. I dzaba covjeku citirati tehnicke specifikacije, upucivati ga na sajtove proizvodjaca gdje se navode ti podaci, kad je on zavro: Edis je glup, to ne moze biti tako.

I sada kad bi ja otvorio poddforum i rekao evo pishite, 80% postova bi upravo tako izgledali. Ljudi sebi uvrtili neke stvari da su takve i ne mozes ih ubijediti da nije to tako. Zasto- zato sto Bosanci najbolje znaju sve i ne daju sebi nista reci. I zato sto po defaultu, kod BiH gradjana ni jedan komentator ne moze valjati.

Vjerujte ja vrlo dobro slusam kritike koje su meni upucene i vrlo rado pokusavam ispraviti stvari i mijenjati , i jako puno toga sam tokom godina mijenjao. Ali neki izjave prosto vrijedjaju: tipa da meni neko pruza nekakvu sansu. TO je glupost. To je isto ko kad bi sad Alonsu rekli nakon 7 godina u Formuli 1, eto dajemo ti sansu da vozis trke.

Problem kod sportskih prijenosa, je to sto gledaoci vide samo moje greske, a ne znaju sta je u pozadini toga. I to ide sa poslom i ja to znam i to ja prihvatam.

isto tako kada vam kazem da postoje razlozi zbog cega je nesto tako, od normalnih sugovornika ocekuju da shvate da se ja ne vadim nesto, nego da je to realno stanje stvari.

Neko je rekao nesto za live tajming. Ja jako cesto uopste nemam live tajming niti imam interneta u studiju. Niej za foruma jos neki problemi koji se javljaju ali ja se borim da imam koliko toliko normalne uslove. I ti uslovi su koliko toliko OK koliko to financijska situacija i stanje na trzistu oglasivaca u BiH dozvoljava, pri tome ja imam razumijevanja za Mrezu Plus i isto tako i oni imaju razumijevanja prema meni. No da bi dobili kvalitetniji F1 prijenos, mora se uloziti dodatni novac na neke stvari.

Ja o tome ne odlucujem. Ja to mogu savjetovati i preporuciti, ali ne mogu uticati vise od toga.

Kao sto vec rekoh ja bi bio najsretniji da imamo TV show. Ne samo da bi ljudi bili zadovoljniji informacijama i svime, nego bih i ja imao financijske koristi Smile (sala naravno)

Poenta svega- ja vrlo dobro prihvatam kritike, i usvajam ih. ALi neka to bude na normalan nacin u normalnom razgovoru.

Mail je edis@pungas.com ili formula1@mrezaplus.ba ko hoce nek izvoli nek dostavi konrektne prijedloge, vjerujte da cu ja to svojim pretpostavljenim dostaviti i podrzati svaki normalan prijedlog.

A naravno da cu ignorisati tipove poput ovog sa kocnicama. Frajeru ne mozes dokazati i ja mu necu ni dokazivati niti trositi vrijeme na takve.

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
10-07-2007 05:10 PM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

sto se tice reklama, postoji pravilnik kojeg se pridrzavamo. Svakih cca 20 minuta se pushta blok reklama. I ako pratite, reklame se pustaju sa razlikom izmedju 18 i 22 minute.

Broj reklamnih blokova ja dobijem prije pocetka prijenosa, i onda moram to rasporediti svakih 20 minuta pri tome paziti da svi predvidjeni reklamni blokovi budu emitirani tokom prijenosa.

Dakle nit odredjujem kada ce reklame, nit odredjujem koliko dugo reklame idu. Idu svakih 20 minuta a duzina je u zavisnosti od broja kupljenih reklama.

Morate isto shvatiti da su tv prava za F1 jakooo skupa i da se moraju skupiti novci za prava. Sto vishe reklama ima, vjerujte veca je sansa da dodje i do tv emisije i do drugih stvari. Novac pokrece sve.

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
10-07-2007 05:17 PM
The_Manager
Junior Member
**

McLarenovka Wrote:

Ovo je jako dobra stvar, naucio sam neke stvari poput toga kako se izgovara ime Neela Jania(Nil Džani) i Heikki Kovalainen(He(j)iki Kovalainen), bio sam uvjeren da je Hajki, uglavnom, moze se dosta stvari nauciti iz ovoga.

10-07-2007 06:08 PM
Thread Closed  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Briattore i jos jedna zena Edis Jasarevic 17 993 09-07-2006 07:58 AM
Last Post: Edis Jasarevic
  Ayrton Senna - jedan jedini Kimi 3 330 06-10-2004 10:03 PM
Last Post: hrvo

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites