Thread Closed  Post Thread 
Pages (4): « First [1] 2 3 4 Next > Last »
jel treba jos jedan topic?
Author Message
McLarenovka
Member

Group: Registered
Status: Offline
jel treba jos jedan topic?

stvarno mi je žalosno ovo zaključavanje tema. samo naprijed...

htjedoh reći sljedeće.
ja sam već odavno htjela iznijeti neke stvari, ali nisam stvarno od onih kojima se da dizati neku frku, otvarati teme, kritikovati i tako. jednostavno mi je mrsko bilo, ali mi je bilo drago kad je neko konačno to uradio pa sam imala gdje ostaviti to svoje neko mišljenje.

obrisan je i moj post, a u njemu nije bilo nikakvog vrijeđanja ili nešto slično. ja se nisam ovdje registrovala juče, niti sam neki anonimus, i bar bi edis mogao/trebao znati da meni nije u interesu pljuvati tek tako...

činjenica jeste da mene ovakvo komentiranje formule iritira i vadi mi živac na svakim kvalifikacijama i na svakoj utrci i mislim da nema nikakve koristi što ću ja šutjeti i trpiti - možda s nekom konstruktivnom kritikom mogu skrenuti pažnju na neke stvari.

prvo, špijunska afera. u to ne bih ni ulazila jer znam odmah šta će mi reći, ali evo jedna stvar. možeš biti ubijeđen da su varali, ALI mislim da moraš prezentovati i drugu stranu priče a ne onako zdravo za gotovo. čisto da se zna da ima neko drugo stajalište, da NE vjeruju SVI u tu istu verziju, i da ima dosta prostora za polemiku... ali pustimo i to, afera dođe i prođe.

uslovi znam da jesu katastrofalni, ulaganje nikakvo u taj prenos, ALI isto tako - nikakvo ulaganje, zalaganje od strane mreže+, nikakve pare ne mogu utjecati na loše/pogrešno izgovaranje imena vozača (SUKON yamamoto, LUIZZI se još uvijek omakne, HAJIKI kovalainen - to su činjenice koje sam primijetila, ništa ne izmišljam), često totalno pogrešan akcenat, zamuckivanje i ponavljanje rečenica po 10 puta dok se svi padeži ne poslože i slično. eto TO mene iritira iz utrke u utrku, TO mene nervira i mislim da se na tome MOŽE i mora poraditi.
i neka mi niko ne kaže sad e haj ti ako možeš bolje. to nije moj posao, ali ima čiji jeste i na nekim greškama treba raditi.

eto to sam ja htjela reći, i ako je zato bio potreban novi topic onda super. ne nalazim ništa uvredljivo. kritika, kritika, samo to... Wink

http://mclaren.blogger.ba

This post was last modified: 10-06-2007 09:30 PM by McLarenovka.

10-06-2007 09:29 PM
Visit this users website Find all posts by this user
stardust_rnr
Junior Member
**

RE: jel treba jos jedan topic?

Heh, izgleda da treba... A ako se prihvatis i honorarnog posla Mreze + onda ga i radi kako treba Edise... Al kako god... Meni je zao sto moram na OVO da trosim vrijeme i energiju kako onaj neki lik kaze, al ne mogodoh da sutim... i nazalost izgubih zivce na Nehljebovice... Al ovo mi je skola...

10-06-2007 09:45 PM
Find all posts by this user
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

ko ti je nehljebovic?
Nemas pojma o cemu govoris, ja da ne radim korektno honorarni posao sigurno ga ne bi ni imao. Ajde ti meni odgovori na jedno pitanje: Koliko imas godina?

Meni je zao sto ti ne znas neke stvari sto si jako zelen/a, a ja nemam volje ni vremena da dajem dodatna pojasnjenja.

Sto se tice izgovora i slicnih stvari, to je tacno da se desavaju greske. Ali probaj sjesti i neprekidno pricati 120 minuta ili vishe, i da ne napravis ni jednu gresku? To prvo probaj uraditi sama u sobi.

Onda pokusaj pricati 120 minuta pred 10 ljudi koji te slusaju.

Onda probaj to uraditi pred stotinama hiljada. Imas li predstavu uopste koliki je to psihicki pritisak? I onda sve to u ranim jutarnjim satima.

Nije ni malo lako, ne naciniti greske pogotovu ako se radi zivi prijenos i to je sasvim normalno. Samo sto te kod nas u BiH uvijek docekuju na noz, a kad komentator iz neke druge drzave napravi istu stvar onda je to ''simpaticno''.

Budimo realni- nije se rodio, niti ce se roditi ikad i jedan sportski komentator u Bosni i Hercegovini koji ce ugoditi ovdasnjim gledaocima.

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
10-06-2007 10:18 PM
Rainman
Clan AMK PUNGAS

Status: Away

Pajdo potpisujem , jos jednom svaka cast i nedaj se ba , nek prica ko sta hoce uvijek imas nasu podrsku

Alfa ce uvijek biti guja na cesti!!!
10-06-2007 10:57 PM
McLarenovka
Member

da, komentatorski posao podrazumijeva konstantno dvosatno pričanje pred velikom publikom i to čak i u jutarnjim satima. kako će koji to izvesti - pa po tome se i razlikuju dobri i loši komentatori, težina je ista za sve a neki to više ili manje uspješno obavljaju Wink

meni je više dojadilo što na svaku kritiku koja je na mjestu stiže odgovor PROBAJ TI.

neću da probam, ne bavim se time, ne zanima me. hoću kvalitetan neiritantan komentar, ili onaj minimum pravilnog izgovaranja imena vozača. e to ti probaj.

ne volim biti bezobrazna, ali eto, neki odgovori zahtijevaju prikladne reakcije.

10-07-2007 12:20 AM
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

McLarenovka Wrote:
da, komentatorski posao podrazumijeva konstantno dvosatno pričanje pred velikom publikom i to čak i u jutarnjim satima. kako će koji to izvesti - pa po tome se i razlikuju dobri i loši komentatori, težina je ista za sve a neki to više ili manje uspješno obavljaju Wink

meni je više dojadilo što na svaku kritiku koja je na mjestu stiže odgovor PROBAJ TI.

neću da probam, ne bavim se time, ne zanima me. hoću kvalitetan neiritantan komentar, ili onaj minimum pravilnog izgovaranja imena vozača. e to ti probaj.

ne volim biti bezobrazna, ali eto, neki odgovori zahtijevaju prikladne reakcije.

Po ko zna koji put moram ponoviti da sam ja obrisao i onu temu i komentare u temi.Nedopustivo je da lik koji se tek registrovao pise prvi post i odmah nesto napada nekog.U neku ruku njega i shvatam jer nemoze koristiti PM ali isto tako neshvatam jer Edis ima svoj mail.Isto tako shvatam i tebe jer ti smetaju neke stvari ali isto tako i neshvatam jer ti mozes koristiti PM.
Znaci sve sto ste imali reci i ti i ovi likovi mogli ste drugacije.Ti na Edisov PM a oni na Edisov mail.Ali koliko sam shvatio poenta i jeste da se neciji rad javno kudi.Covjek ima gresaka i realno je u datim uslovima i situaciji u kojoj radi ocekivati iste.Ali on se barem trudi i da nije tako vjerovatnoca je 99% da nebismo uopste imali prijenos nego bi morali gledati na HRT-u.
E sad ce neki reci bolje i da moramo gledati na HRT-u nego ovo.E samo zbog vas je uvedena kablovska i vi kojima se nesvidja mozete da idete gledati na HRT-u.Imate jos jednu opciju.Posto placate pretplatu drzavnoj televiziji zalite se i trazite da vam omoguce oni nesto.
I ja gledam prenos na Mrezi i iako navijam za Ferrari nigdje mi u nicku nestoji to i nemam nikakvih primjedbi na Edisov rad.Svi vi nesto prozivate da je pristrasan i da se vidi za koga navija.Pa kod njega barem u nicku pise ime i prezime.Vi niste pristrani?Kod vas nevidi za koga navijate??Uozbiljite se vise.
Ako vam je tolika rana na srcu zbog kazne McLarenu dogovorite se pa sakupite novcani prilog i posaljite im da ih malo pogurate.
Uostalom ovdje niko neizmislja vijesti nego prenosi ono sto objave novinske agencije.I po tom pitanju ste promasili temu.
Sve u svemu ZAMOLIO bih zadnji put da prestanete otvarati nepotrebne teme i da se za sve sto vam nije jasno obratite u SOCIJALNO,SALTER 7 i popunite obrazac za zalbe.Teta se zove Hajrija.Slobodno se pozovite na mene.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
10-07-2007 09:35 AM
pajero1987
Posting Freak

E kako neko nema mozga bar da promisli neke stvari a kamo li da razumije...cccc

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
10-07-2007 09:49 AM
McLarenovka
Member

ajdin_ze Wrote:
Po ko zna koji put moram ponoviti da sam ja obrisao i onu temu i komentare u temi.Nedopustivo je da lik koji se tek registrovao pise prvi post i odmah nesto napada nekog.U neku ruku njega i shvatam jer nemoze koristiti PM ali isto tako neshvatam jer Edis ima svoj mail.Isto tako shvatam i tebe jer ti smetaju neke stvari ali isto tako i neshvatam jer ti mozes koristiti PM.
Znaci sve sto ste imali reci i ti i ovi likovi mogli ste drugacije.Ti na Edisov PM a oni na Edisov mail.Ali koliko sam shvatio poenta i jeste da se neciji rad javno kudi.Covjek ima gresaka i realno je u datim uslovima i situaciji u kojoj radi ocekivati iste.Ali on se barem trudi i da nije tako vjerovatnoca je 99% da nebismo uopste imali prijenos nego bi morali gledati na HRT-u.

mogla sam i porukom, ali kako rekoh, da ja provodim neke intervencije na svoju ruku nije mi se dalo, a posto je vec postojao topic zasto ne bih mogla tu iznijeti misljenje? sta je lose u javnoj kritici? je li to odmah zlonamjerno? nije nam svima u interesu da se neke stvari poprave, one koje mogu barem? nista ja nemam od toga da nekog pljujem, normalnim jezikom pricam, a za ove druge sto iznose razne epitete za edisa ne odgovaram...

imamo edisa, super, mogla bih mislim iz prve nabrojati bar 5 imena koji bi bili daleko gora opcija i jos nam je i dobro kako nam je. ALI. moraju li se uvijek povlaciti izgovori i opravdanja tog tipa, moglo je i gore? ima neka greska, ukazemo na nju, pa mozda se i popravi. to sto ti tumacis stvari drugacije tvoja stvar. to oko afere sam vec i rekla da je sporedno, i ona prica joj edise vidi se da navijas za ferrari je jednako glupa, ali ima bitnijih stvari u kojima se fula i ja o tome govorim.

taj dio oko toga da mozemo gledati na hrtu nisam razumjela, eto imas ti pp pa mi pojasni, bilo bi mi veoma drago ako postoji nacin a ja ga nisam svjesna.

inace, vrtimo se u krug, sva ova prica i objasanjavanje je nepotrebna. ja sam svoje rekla vec i u prvom postu. ko zeli da razumije razumjece, ko ne zeli nece. vozdra.

This post was last modified: 10-07-2007 10:02 AM by McLarenovka.

10-07-2007 09:59 AM
Travnicki Nocni Setac
Member

Moram reći da ne razumijem o čemu se ovdje priča... Jedna je stvar kako se izgovara poneko ime, a druga koliko neko zna o Formuli 1... Edis je jedini u ovoj državi koji nešto RADI da nam prenos Formule 1 bude barem malo bliži... Mnogi od onih koji ne znaju baš mnogo o Formuli mogu naučiti mnogo od Edisa čak i kada nekakvog Finca nazove Hejiki... Ono što Edis radi u maloj produkciji Mreže Plus je sigurno mnogo veći posao nego što jedna kompletna ekipa , potpuno tehnički opremljena radi na HRT 2... Moram reći da mogu gledati i HRT 2 i Mrežu plus i imam šansu da uporedim voditelje... Pa kada čujem smijeh oba voditelja kada Hamilton na prilazu PIT STOPU ispadne u šljunak onda se zapitam o čemu se ovdje priča... Edis ima moju apsolutnu podršku a koliko znam i apsolutnu podršku preko 90% članova ovog foruma... Stoga svi vi koji imate zamjerke na Edisov rad uvijek možete kvalitetnim i realnim prijedlozima pomoći da i dalje uživamo u prenosima Formule 1... Edise ne obaziri se na one koji samo kritikuju, a ništa ne predlažu i ništa ne čine da pomognu... Svi mi koji stvarno volimo Formulu 1 znamo koliko si učinio da se ovi prenosi realizuju...

Noć je doba u kojem i tri tačke imaju smisla...
10-07-2007 12:56 PM
FeRRaRiiii_GiR|_
Member

Travnicki Nocni Setac Wrote:
Moram reći da ne razumijem o čemu se ovdje priča... Jedna je stvar kako se izgovara poneko ime, a druga koliko neko zna o Formuli 1... Edis je jedini u ovoj državi koji nešto RADI da nam prenos Formule 1 bude barem malo bliži... Mnogi od onih koji ne znaju baš mnogo o Formuli mogu naučiti mnogo od Edisa čak i kada nekakvog Finca nazove Hejiki... Ono što Edis radi u maloj produkciji Mreže Plus je sigurno mnogo veći posao nego što jedna kompletna ekipa , potpuno tehnički opremljena radi na HRT 2... Moram reći da mogu gledati i HRT 2 i Mrežu plus i imam šansu da uporedim voditelje... Pa kada čujem smijeh oba voditelja kada Hamilton na prilazu PIT STOPU ispadne u šljunak onda se zapitam o čemu se ovdje priča... Edis ima moju apsolutnu podršku a koliko znam i apsolutnu podršku preko 90% članova ovog foruma... Stoga svi vi koji imate zamjerke na Edisov rad uvijek možete kvalitetnim i realnim prijedlozima pomoći da i dalje uživamo u prenosima Formule 1... Edise ne obaziri se na one koji samo kritikuju, a ništa ne predlažu i ništa ne čine da pomognu... Svi mi koji stvarno volimo Formulu 1 znamo koliko si učinio da se ovi prenosi realizuju...

ovdje se i iznijelo nekoliko realnih i konkretnih prijedloga...
i time sto se trazi da neko, konkretno Edis, poradi na nekim stvarima, ne znaci da se ne cijene ili nedobog umanjuju njegove dosadasnje kvalitete.
i nisu to nikakvi suvisli vec dobronamjerni savjeti, kao eto vec navedeno izgovaranje imena vozaca, problemi s palatalizacijama, ili brkanje vozaca to je sve u granicama ocekivanog od strane bilo kojeg komentatora u bilo kojim uslovima.

u and me kiddo, we can conquer the world!
http://dee.pticica.com/
10-07-2007 02:42 PM
Find all posts by this user
Pages (4): « First [1] 2 3 4 Next > Last »
Thread Closed  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Briattore i jos jedna zena Edis Jasarevic 17 1,012 09-07-2006 07:58 AM
Last Post: Edis Jasarevic
  Ayrton Senna - jedan jedini Kimi 3 342 06-10-2004 10:03 PM
Last Post: hrvo

View a Printable Version