Post Reply  Post Thread 
Još jače i 'zelenije' Lenovo T61p prijenosno računalo  
Author Message
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
Icon_twisted  Još jače i 'zelenije' Lenovo T61p prijenosno računalo  

Lenovo je predstavio računalo snažnih performansi, 15.4-inčni widescreen prijenosnik ThinkPad T61p. Novi prijenosnik dodatno naglašava vrhunsku ponudu Lenova, osiguravajući snažne elemente potrebne zahtjevnim korisnicima i onima kojima su neophodni 3D grafički programi.

Novi prijenosnik je tiši, manje se zagrijava te učinkovitije koristi energiju u odnosu na prethodne modele. Odlikuje ga Top Cover Roll Cage za iznimnu izdržljivost, slojevi sigurnosnih rješenja s enkripcijom cijelog diska, Linux certifikat i tehnologija Ultra-Wideband, kao i najnoviji Intel procesor za optimalan rad.
Također, Lenovo je predstavio 15-inčni standardni model ThinkPad R61 i 15-inčni widescreen prijenosnik R61e, kao i diskretne grafičke mogućnosti u prijenosniku ThinkPad T61.

Kao stvoren za rad
ThinkPad T61p podiže standard učinkovitosti pomoću bežičnog dizajna Lenovo Ultra Connect II, unapređujući učinkovitost WWAN i WLAN 8.2011n, nove grafike nVidia Quadro FX 57OM certificirana za GL i GPU standard, mobilne tehnologije Intel® Centrino® Pro i mogućnosti kontrole duljine trajanja baterije putem Battery Stretch. Korisnici čak mogu izabrati najnovije bežične mogućnosti povezivanja kao i zaštitu od tehnološke zastarjelosti pomoću Ultra-Wideband. S novim Lenovo sustavom hlađenja, prijenosnik radi za 3 decibela tiše i do 10% „hladnije“ od prijašnjih modela čak i pod najzahtjevnijim uvjetima. Vodeći se vrhunskim standardima zaštite, prijenosnik nudi „optional port disablement“, šifrirana zaštita OD 32-byte, integrirani čitač otiska prsta i potpuna enkripcija diska.

Prijenosnik ima certifikate za primjenu aplikacija više od 20 nezavisnih isporučitelja softvera, uključujući i certifikat za operativni sustav SUSE Linux Enterprise Desktop 10 te ima podršku Lenovo Help Centra za eventualne probleme s hardverom. Prijenosnik također ima certifikat za operativne sustave Red Hat i Turbo Linux.

“Danas tehnologija ima sasvim novu ulogu u utrkama. Tim AT&T Williams oslanja se na mobilne radne stanice Lenovo ThinkPad svakoga dana kako bismo osnažili tim, bilo u garaži ili na stazi, te nam pomaže u svemu od provjere sustava prije pokretanja bolida do nadzora punjenja goriva," izjavio je Alex Burns, glavni operativni direktor tima AT&T Williams. “Za nas snažan prijenosni uređaj s brzom wireless mrežom, nevjerojatnom brzinom rada i odličnom grafikom označava važan doprinos pri pobjedi nad konkurencijom. Mobilne radne stanice Lenovo pomažu nam upravo u tome.”

Predanost „zelenom” računalnom iskustvu
Lenovo nudi najsuvremeniju liniju energetski učinkovitih proizvoda koji odgovaraju novom standardu EPA Energy Star 4.0, a uključuju prijenosnike ThinkPad T, R i X serije, kao i prijenosnike Lenovo 3000 N200 i V200.

Prijenosnici ThinkPad ostvaruju i do 70% poboljšanje učinkovitosti u odnosu na prijašnje modele pomoću mogućnosti kontrole energetske učinkovitosti čime je ušteda energije veća za 47% u odnosu na prijašnje modele. Sustav „Electronic Product Environmental Assessment Tool”, koji ocjenjuje, uspoređuje i odabire računala na temelju brige za okoliš, dao je novim prijenosnicima srebrno priznanje. S Lenovo dizajnom i brigom za okoliš, korisnici sada mogu nadograditi svoj prijenosnik ThinkPad (s mobilnom tehnologijom Intel® Centrino Pro ili Intel® Duo) te tako osposobiti sustav za standard Energy Star 4.0 putem nekoliko jednostavnih nadogradnja dostupnih na internetskoj stranici: http://www.lenovo.com.

Lenovo također predstavlja nadograđena stolna računala koja podržavaju standard Energy Star 4.0, i to ThinkCentre M55 u formi tower, desktop i small, uključujući i nekoliko novih modela prijenosnika koji će biti predstavljeni tijekom ljeta. Stolno računalo ThinkCentre M55 ima poboljšanu energetsku učinkovitost za 52% u odnosu na prijašnje modele. Stolno računalo odlikuje 80-postotna učinkovitost prijenosa energije što osigurava niže troškove energije i manju emisiju topline, što omogućuje bolju pouzdanost protoka energije, smanjuje troškove održavanje sustava i produljuje životni vijek računala.

Kao član uprave nedavno osnovane inicijative „Climate Savers Computing“, Lenovo predvodi u nastojanjima za smanjenje globalne ugljične emisije, nudeći energetski učinkovitije proizvode i vodeći industriju prema višim standardima učinkovitosti.

Das Auto
Digital (Technology) and Elefant (power)
DIGIFANT

Ismet Mujezinović , Tešanj
08-31-2007 02:42 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
RE: Još jače i 'zelenije' Lenovo T61p prijenosno računalo  

ja sam zapikovo Acer Ferrari i ima da ga kupim u neko dogledno vrijeme pa kako god Smile
ove spore mashine me ne interesuju Smile

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
08-31-2007 04:08 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Acer-Ferrari 4000 odlikuje se izuzetno snažnim hardverom. Bazira se na 64-bitnom AMD-ovom Turion procesoru brzine dva gigaherca i čipsetu ATI Radeon xPress 200P. Grafička kartica (akcelerator) je ATI Mobility Radeon x700 sa 128 megabajta memorije. Radna memorija je jedan gigabajt (DDR 333), s mogućnošću proširenja do dva gigabajta, dok je hard disk (ATA/100) kapaciteta stotinu gigabajta. Ima ugrađen čitač memorijskih kartica i odgovarajući slot s podrškom za formate Memory Stick, Memory Stick Pro, MultiMedia Card, Secure Digital i xD-Picture Card. Uz ovakvu konfiguraciju ide i kvalitetan optički uređaj - Double Layer DVD.

Das Auto
DIGIFANT

08-31-2007 08:14 PM
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Edis Jasarevic Wrote:
ja sam zapikovo Acer Ferrari i ima da ga kupim u neko dogledno vrijeme pa kako god Smile
ove spore mashine me ne interesuju Smile

Kolika je cijena te machine?
Ja licno preferiram Lenovo IBM, jer su brzi i pouzdani i fakat neunistivi, jedino sto su ruzni,al jebi ga nemres sve imat nikako.
Iskreno,ne volim notebook,jer se po njemu nemre cackat,imam jedan cisto jer moram i koristim ga samo kad moram. Desktop je zakon!
    Ali bi ipak volio imat ovako nesto od Alienwarea area51 Notebook, od milja nazvan strahitrepet.hehe
Ali ipak, ja sam sebi zacrto ovakvo nesto,opet od aliena    
,ako nista,onda cu bar nac alienovo kuciste pa cu sebi nesto slozit.    

Das Auto
DIGIFANT

08-31-2007 08:28 PM
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Lenovo i909 – mobitel i igraća konzola Ja_i_Moj_GTI 7 369 01-08-2008 06:19 PM
Last Post: Hybrid
  Intel vPro tehnologija za bolju sigurnost poslovnih računara Ja_i_Moj_GTI 0 241 08-31-2007 02:19 PM
Last Post: Ja_i_Moj_GTI
  Prodajem Računar Sajo_Turbo 3 752 02-03-2005 05:50 AM
Last Post: Morpheus

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: