eh ovako ljudine prije mjesec dana kupio sam VW polo 1.4 fsi... auto je kupljen nov i ima dosta dodatne opreme krenimo od grijaca sjedista, el retrovizora, asr pa do 4 zracna, cd player, senzori za kisu i svijetla itd... od unutrasnje opreme nije imao naslon za ruku, preklopiv kljuc, zadnje prozore na struju, kozu siber i tak te gluposti... od vanjske opreme nije ima maglenke...
ovo sam do sad uradio... maska od polo gti sa natpisom, maglenke, siroke letvice za maglenke od pola gti, gti natpis nazad... koza je narucena ocekujem je ovih dana kao i naslon za ruku koji je narucen iz vw votex opreme...
ovo su moji dalji planovi...
unutrasnjost:
koza (kombinacija i po sredini microfibra u crnoj boji sve i crvenim koncem prosiveno sa ugraviranim gti na ledjima) cijena 280 km (KUPLJENO)
Naslon za ruku (votex original vw) cijena 51 eur (KUPLJENO PREKO EBAY-a)
audi tt papucice (Vw Votex ) cijena u njemackoj 28 eura
volan od golfa 5 gti onaj cudni original vw (onako samo kozni kolut onaj cudnog oblika bez airbag-a i poklopca airbag-a i bez komandi) cijena 200 eura hehehe sumnjam da cu se za ovo odlucit jer ima da se naruci samo onaj bedz gti za volan a posto je kod mene vec kozni trokraki volan to se samo ubaci na njega i isti je ko kod gti pola nije bas ko na golfu al je dobro i kosta 17 eura
i imaju pragovi gti na vratima verzija za 4 vrata je 11 eura komad znaci 4 komada 44 eura
sto se tice s polja masku gti vec imam i platio sam je 265 km sa postavljanjem i imam donje siroke letvice...
dalja ulaganja su mi:
zadnja karambolka od pola gti cup edicije (original) u njemackoj kosta 158 eura... nisam josh pogledao kolika je cjena kod nas ali ona je sljedece ulaganje s time da je moja ostecena a od kaska cu probat naplatit novu pa doplatit za gti cup verziju a naknadno prodati svoju karambolku i lovu ulozit u nesh drugo....
zatim spojler za gepek (imaju dvije varijante od obicnog pola gti koji je 115 eura i od pola gti cup koja je 182798 puta bolja ali je oko 210 eura u njemackoj... mislim da vrijedi svake marke)
zatim pragove bi spustenije radio al to se moze kod svakog plasticara i to je dosta jeftinije od original gti cup pragova....
zatim postoji votex nastavak za prednju karambolku ali po informaciji koju sam dobio taj mali nastavak kosta 300 eura u njemackoj ali mislim da nije dobra informacija s toga pogledat cu josh ipak je to mala stvar za tako velike novce....
sto se felgi tice planirao sam ici sa 16-kama a imam ponudu za neke oxigen felge ili rc 12 spolja onak kromirane a unutra crne oko 300 km komad bi dobio... na gumama dunlop 215/50/16
naravno zatamnio bi stakla i ubacio xenone a park pilot sam dobio od jednog druga koji je slupao bmw 320d pa mi je pocupao to pa cu to ugradit kad budem xenone radio to mi je rekao ovaj momak jedan slozit sve...
sto se motora tice 1.4fsi seriski 85 ks al ja sam (sad cete se svi smijat) stavio cip tuning i dobio sam cjelih 9 konja s toga da sad imam 94 ks ali znatno je brzi i startniji (odma da napomenem da sam cip dobio dzaba i da ce se odma nac neki pametnjakovici da govore kak sam glup itd ali mom adzi su bili duzni neku lovu I on mi je uzeo cip kao poklon itd : ) sto je dzaba svima je dragooo… stoga tisina… : ) sljedeci poduhvat ce biti na proljece kad stavljam neki lonac sportski cisto radi zvuka sa izlazima na sredinu kao na r32 golfu 5 ili mozda sa dvije strane po dva izlaza ali iskljucivo na onu gti cup karambolku…. I ide gljiva filter od K&N koju vec imam zajedno sa kromiranom cjevi usisa i mazalicama i cistilicama itd…
to bi otprilike bilo to… u sljedecem postu cu stavit slike od auta kad je bio nov I sa dodatcima a unaprijed da napomene DA ME NE INTERESUJU PACENICKI KOMENTARI… svjestan sam da ovaj spisak zelja izgleda kao pismo djeda mrazu ali sam I uvjeren da ce se pola toga ostvariti I da ce pola toga osvanuti na mom autu… stoga nijedne… molio bi sve dobre ljude koji me podrzavaju u projektu I koji imaju neke informacije o ovim djelovima ili o nekim cijenama dijelova da pisu komentare itd a ostali koji nemaju nish pametno za rec da ni ne pisu jer me ne interesuju gluposti…
otprilike to bi bilo sve : )
This post was last modified: 11-20-2007 06:57 PM by Pike_46.
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
ma fino je auto..al ja imam jedan prijedlog..mozda ces se smijat al to je moje misljenje..umjesto da bacas silne pare na vizualni ugođaj, mozda da razmislis kolko bi bila turbina za taj motor i kolko bi kostala modifikacija motora za ugradnju turbine (jaci klipovi, druga elektronika, itd itd itd)..et pozz
nebi isao na tu varijantu racunajuci da trenutnih cca 94-95 konja plus ce dobiti malo i kad stavim sportski auspuh i kn gljivu filter... stim da je auto relativno mali on trenutno leti a sa ovim ce ici josh bolje... tako da sam to izbacio iz glave al sve vizuelne modifikacije imaju prednost
Moze li jedno pitanje na "no hard feelings" bazi, odnosno opaska i da se ne pomisli da je ovo pacenicki komentar jer nisam dezurno ujedalo po forumu? Podrzavam svakako ukusan vizuelni tuning, kako s polja tako i iznutra ali me interesuje sljedece, cemu kacenje GTI oznaka gdje se god moze kad auto jednostavno nije GTI, pogotovo sto se VW vratio u fazu kad GTI podrazumjeva motor+oprema, a ne samo oprema. Maske, karambolke, presvlake sve je sa ukusom, sve mi se dopada i podrzavam ali sta je cilj GTI oznake, sve bi izgledalo isto tako mocno i bez GTI na sebi. Vec dugo vidjam Golfa IV sa 1.6 motorom i oznakom V6, a prosle godine sam vidio cak jednad slican sa masom spojlera na sebi na kojem je pisalo R32 (mislim da je oznaka bila prava ili odlicna replika) a auto je bio dizel!