|
Kako ofarbat plastiku"lajsne"
|
| Author |
Message |
mexx
Member

Group: Registered
Status:
|
Kako ofarbat plastiku"lajsne"
Interesuje me na koji nacin se farba plastike, kao na slici.Imam i ja bjelog istog ovakog samo bocne lajsne su crne pa sam htio i njih ovako u bjelo ofarbati a da nespada boja sa plastike .Karambolke su vec ovakve kao na slici.
|
|
| 03-20-2006 08:20 PM |
|
|
Lukasaca
Member

Status:
|
RE: Kako ofarbat plastiku"lajsne"
Moras prije farbanja da sa kitom pređes lajsne pa posle ide farbanje i onda ti nece spadati farba ustavri nece pucati.
|
|
| 03-20-2006 08:36 PM |
|
 |
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
Uradi search po forumu, vise puta je bilo farbanje externe plastike.
S druge strane, s obzirom da je ovo i slicnih pitanja bilo vise puta mogli bi uradimo neki write up tj prepisemo i stavimo kao sticky. Predlozi, misljenja?
Man maximum Machine minimum
|
|
| 03-20-2006 09:34 PM |
|
 |
coach
Member

Status:
|
da bi plastiku farbao bitno ti je jedino prije nego sto pređeš tu neku lajsnu bojom nanijeti plastik primer on ti drzi boju na plastici da se ne ljušti, a ako ti je hrapava plastika trebaje šprickitovati pa poslije toga ide plastik primer. U svakom slucaju se posavjetuj sa nekim lakirerom u blizini ako ga ima
http://www.as-coach.net
|
|
| 03-20-2006 09:58 PM |
|
 |
edinko
Posting Freak

Status:
|
e ovako:
da bi kvalitetno ofarbao plastiku moras znati
svaka plastika ima zastitu od sunca ,tj glazuru.koja je u slucaju plastika na vanjskom dijelu automobila.ako fabricki nisu ofarbane, male su ti sanse da se trajno ofarbaju bez pucanja boje ,najvise ostecenja nanese mini wash u auto praonicama,zima itd.stoga ti preporucijem da nabavis lajsne koje su predvidzene za farbanje fabricki imaju tzv. spric-kit vec nanesen i samo se ofarbaju u zeljenu boju.
a u tvom slucaju se moraju dobro oslajfati,potome odmastiti odmascivacem a ne razredzivacem kako se to kod nas radi (razredzivac sadrzi masnoce),a nanese se spric-kit,potom slijedi proces tzv. "vodenog slajfanja" da se pripremi za farbanje i ako je potrebna ispravka na nekoj lajsni, proces nanosenja mase za ispunu tzv. "kit" i ako je potrebno "spric-kitovati " ponovo.
to bi otprilike trebalo da bude profesionalno.
savijet kupi lajsne koje su predvidzene za farbanje jer ti je automobil malo skuplji i da ga ne unakazis,ako se pocne guliti boja tu nema lijeka i kraja.
farbaj i farbaj ponovo tako da te to na koncu isto kosta.
edinko
|
|
| 03-20-2006 10:49 PM |
|
 |
bad_bo(d)y
Member

Status:
|
stani da stavi kit....ili spric kit???ja mislim ma stavi temeljnu pa spric kit i sa P600 vodobrusnim fino uradi i lakiraj auto lakom naravno...a najprije ce ti otici ako ti oed a nece odma p zimi najvise spada a za ljeto se ne boji...
s postovanjem Amir
|
|
| 03-26-2006 12:12 AM |
|
|
edinko
Posting Freak

Status:
|
temeljnu na plastiku.hm nesto novo.
edinko
|
|
| 03-26-2006 11:24 PM |
|
 |
bad_bo(d)y
Member

Status:
|
kazem da nanese podlogu spric kit...a sada kazem kao sto ide normalno temeljna itd on neka stavi spric kit...a za kit samo???nikad cuo
s postovanjem Amir
|
|
| 03-26-2006 11:28 PM |
|
 |