Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First [1] 2 3 Next > Last »
Kako se cuvstvuvate kako FYROM
Author Message
Vili
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
Kako se cuvstvuvate kako FYROM

Poveden od reakcijata na nasite reprezenativci vo Grcija, sakam da gi informiram citatelite na ovoj forum za slednoto:
Na 26.09.2007 godina prisustvuvav kako clen na Castrol Primo i direktor na natprevarot Vodno, na sednicata na SK na AMSM. Na istiot sostanok prisustvuvase i Aleksandar Dimusevski (Vule).
Bevme zasegnati po 2 tocki.

1. Nemanje nikakva reakcija na nasiot dopis do istata komisija od pred 3-4 meseci, a vo vrska so lazenjeto na pretsedatelot Mile Kitanovski, izrazeno preku dopis od negova strana do site sojuzi i federacii vo regionot za nekoi izmisleni neposlusnosti od nasa strana.

2. Za komentarite i ulogata na pretstavnikot na Agencijata za sport i mladi vo SK na AMSM a istovremeno i pretsedatel na klub i organizator na Prista Oil kup.

Ne sakajci vo tekot na sostanokot ja zdogledav i najbolnata tocka, odnosno ja vidov prijavata za "Vodno 2008" vo koja pretsedatelot i sekretarot na SK na AMSM vo poleto za drzava ne oslovuvaat so FYROM.

Veruvam deka na pogolemiot del od citatelite im e poznato deka vo FIA sme zavedeni pod ustavnoto ime MAKEDONIJA povece od 10 godini, odnosno uste od vremeto koga sekretar bese g-dinot Jane Trpkovski.

Go iskoristiv moeto pravo na sportski funkcioner i podnesov 2 prijavi koi gi imate vo prilog, kako i eden dopis do koordinatorot na FIA IHCC.

Pobarav i oficijalno da bide reagirano od strana na AMSM , no toa do den denesen ne e storeno.

Mnogu me interesira Vaseto mislenje, a voedno bi sakal da povedeme edna inicijativa za ispravanje na ovie sramni slucuvanja.

Moram da napomenam deka za razlika od sekretarot za sport koj ne sakajci gi brise, jas go zacuvav mojot audio zapis od ovoj sostanok.

Attached File(s)
.doc File  JanMienkinsky.doc (Size: 24.5 KB / Downloads: 18)
.doc File  Prijava1.doc (Size: 22.5 KB / Downloads: 10)
.doc File  Prijava2.doc (Size: 26.5 KB / Downloads: 9)
10-23-2007 09:44 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Vetre
Member

RE: Kako se cuvstvuvate kako FYROM

Ova navistina pominuva granici, ete takvi luge kako "magistarot" si igraat so mnogu luge .....potpolna podrska od mene !

10-23-2007 09:57 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Glauc
Senior Member

E sto da iskomentiram na ova eve Pope ke go prasam na ovaa tema sto treba da se prevzeme posto on predlaga 2 godini suspenzija za mene za ova sto treba ....

2 FAST 4 YOU
10-24-2007 05:19 AM
trkaco
Member

Vili Wrote:
Poveden od reakcijata na nasite reprezenativci vo Grcija, sakam da gi informiram citatelite na ovoj forum za slednoto:
Na 26.09.2007 godina prisustvuvav kako clen na Castrol Primo i direktor na natprevarot Vodno, na sednicata na SK na AMSM. Na istiot sostanok prisustvuvase i Aleksandar Dimusevski (Vule).
Bevme zasegnati po 2 tocki.

1. Nemanje nikakva reakcija na nasiot dopis do istata komisija od pred 3-4 meseci, a vo vrska so lazenjeto na pretsedatelot Mile Kitanovski, izrazeno preku dopis od negova strana do site sojuzi i federacii vo regionot za nekoi izmisleni neposlusnosti od nasa strana.

2. Za komentarite i ulogata na pretstavnikot na Agencijata za sport i mladi vo SK na AMSM a istovremeno i pretsedatel na klub i organizator na Prista Oil kup.

Ne sakajci vo tekot na sostanokot ja zdogledav i najbolnata tocka, odnosno ja vidov prijavata za "Vodno 2008" vo koja pretsedatelot i sekretarot na SK na AMSM vo poleto za drzava ne oslovuvaat so FYROM.

Veruvam deka na pogolemiot del od citatelite im e poznato deka vo FIA sme zavedeni pod ustavnoto ime MAKEDONIJA povece od 10 godini, odnosno uste od vremeto koga sekretar bese g-dinot Jane Trpkovski.

Go iskoristiv moeto pravo na sportski funkcioner i podnesov 2 prijavi koi gi imate vo prilog, kako i eden dopis do koordinatorot na FIA IHCC.

Pobarav i oficijalno da bide reagirano od strana na AMSM , no toa do den denesen ne e storeno.

Mnogu me interesira Vaseto mislenje, a voedno bi sakal da povedeme edna inicijativa za ispravanje na ovie sramni slucuvanja.

Moram da napomenam deka za razlika od sekretarot za sport koj ne sakajci gi brise, jas go zacuvav mojot audio zapis od ovoj sostanok.

Jas predlagam Vili za samion ili ako neke za sekretar

10-24-2007 05:21 AM
Katz
Administrator

Group: Administrators

Za zal i posle petnaeset godini maka macime so sosedite.
Megjutoa vo ovoj slucaj, nasi drzavjani si ja naslovuvaat svojata tatkovina so "privremenoto" ime.

Sekako deka go podrzuvam Vili vo nastojuvanjeto da se najde/at vinovnikot/cite za ovoj kiks. I normalno da se kaznat.

Forever #1

Igor Savic - Gonza
10-24-2007 09:12 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Vili
Junior Member
**

Katz Wrote:
Za zal i posle petnaeset godini maka macime so sosedite.
Megjutoa vo ovoj slucaj, nasi drzavjani si ja naslovuvaat svojata tatkovina so "privremenoto" ime.

Sekako deka go podrzuvam Vili vo nastojuvanjeto da se najde/at vinovnikot/cite za ovoj kiks. I normalno da se kaznat.

Istoto se slucilo i minatata i predminatata godina (moze koj saka da dobie na uvid kopija od prijavite). I koga bi bila greskata vo FIA, nekoj (pretsedatel / sekretar) trebalo da reagira. Neka ucat od decata (nivnata reakcija vo Grcija) kako treba.
Isto taka, decata nemaat dupli pasosi, za razlika od nekoi medju nas. Majka moze da se ima edna. Dve - nikako. No za toa vo narednata tema.
Vo prethodniot dopis od Katz, jas go boldirav "sosedite"

10-24-2007 12:55 PM
Glauc
Senior Member

Jas vaka bi predlozil znaci javno da se osudat po javni glasila i da se proglasat za nepozelni a i agencija za mladi i sport da donese zakon kade sto
decidno ke stoj deka lugje so dvojno drzavjanstvo nemoze i ne smee da bidat na rakovodni funkcii vo bilo koj sport i da nemaat bilo kakva izvrsna vlast zatoa sto veke ednas se otkazale od svojata drzava ...

2 FAST 4 YOU
10-24-2007 01:03 PM
Katz
Administrator

Group: Administrators

Koga sme na temava

Forever #1

Igor Savic - Gonza
10-24-2007 09:25 PM
trkaco
Member

Glauc Wrote:
Jas vaka bi predlozil znaci javno da se osudat po javni glasila i da se proglasat za nepozelni a i agencija za mladi i sport da donese zakon kade sto
decidno ke stoj deka lugje so dvojno drzavjanstvo nemoze i ne smee da bidat na rakovodni funkcii vo bilo koj sport i da nemaat bilo kakva izvrsna vlast zatoa sto veke ednas se otkazale od svojata drzava ...

Ej be momak pa koj onda ke ja vodi drzavata, ostanavme bez lideri, ke treba da se angazirame nie

10-25-2007 05:00 AM
Ljupco
Member

Glauc Wrote:

I da se strelaat.
Ili podobro.Niv neka gi pratat na Tanusevci da ginat , a ne za niv da ginat nekoi deca koi za sebe kazuvaat deka ziveat vo MAKEDONIJA , a ne vo FYROM i koi sebe si se narekuvaat MAKEDONCI , a ne FYROMCI .
Klosari , P...A im M......A !

AKK Swift Racing
10-25-2007 05:12 AM
Pages (3): « First [1] 2 3 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Sto se pisuva po vesnicite Katz 91 7,938 05-27-2008 07:08 AM
Last Post: Miki
  Po koj pravilnici ke se vozi godinava ???? Glauc 14 935 02-21-2008 08:12 AM
Last Post: Limun