|
Kako to rade komšije
|
| Author |
Message |
Rujo
Member

Group: Registered
Status:
|
Kako to rade komšije
Evo mali pregled zbivanja iz neposrednog zapadnog okruženja.
BARBAN, Hrvatska. Spada u kategoriju hard. Mjesto Barbaština se nalazi u Istri. Takmičenje odlikuje velika količina blata i vinčanje, pa onda opet blato pa malo vinč, pa blato sa vinčom i blato bez vinča, pa vinč bez blata i tako cijeli vikend. Sve to prate prepreke koje samo mašta off roadera može smisliti. A must za svakog pravog ljubitelja off roada.

CROATIA TROPHY, Hrvatska. Ide već nekoliko godina krajem augusta. Odlikuje ga slogan: Pravilo je da nema pravila. Svi su u jednoj kategoriji, pa ko prije. Na granici nehumanosti ali to je ono što goni ljubitelje iz ovog dijela evrope da se prijavljuju.

LAND ROVER, Slovenija. Klub ljubitelje Land Rovera. Jedan od rijetkih (ako ne i jedini) na području ex-yu, ali defintivno najaktivniji. Organiziraju redovne izlete bar jednom mjesečno po Sloveniji.

Pored izazova za slabije i bolje iskusne vozače u ovoj obaveznoj disciplini svi su pravi eksperti:

LIJAK, Slovenija. Veoma agilan klub sa vrhunskom organizacijom državnih takmičenja u hardu.

NIVA OFF ROAD TEAM, Slovenija. Ljubitelji Niva. Ništa više ne treba reči jer slike same govore:

OFF ROAD KNEGINEC, Hrvatska. Za sebe kažu da su organizirali najtežu hard utrku u Hrvatskoj. Itinerer je išao preko cijele države i na osnovu ovih slika ne bi smio poreći tu tvrdnju.

DRUŠTVO 4x4 Maribor, Slovenija. Naši stari znanci. Medo je učestvovao u našem Good Year Off Road Rally-u 2002.

Off Road - The Ultimate Freedom Of Living
MUD IS ALL WE NEED
http://www.4x4.ba
|
|
| 11-21-2003 08:52 PM |
|
|
Y65r
Junior Member

Status:
|
svaka cast komsijama.Kada mi dodjemo do ove faze oni ce voziti u Bahrainu
|
|
| 11-21-2003 09:16 PM |
|
 |
Faruk
Unregistered
Group: Unregistered / Not Logged In
Status:
|
svidaju mi se slike
pitanje za Ruju:
Zasto ne probas nesto ovako?
UAZ nije za ovog BH Off-Road Relija, cini mi se da je vise za ove druge zezancije
|
|
| 11-22-2003 02:20 PM |
|
 |
Rujo
Member

Status:
|
svidaju mi se slike
pitanje za Ruju:
Zasto ne probas nesto ovako?
UAZ nije za ovog BH Off-Road Relija, cini mi se da je vise za ove druge zezancije
U BiH nema vozila koje bi bilo spremno za ovakve hard ispite. Osim što to strahovito košta bojim se da kod nas nema ni vozača koji bi znao ovo voziti. Viba iz Tuzle je na dobrom putu da se jednog dana uspješno okuša jer priprema auto a i sebe već nekoliko godina.
Off Road - The Ultimate Freedom Of Living
MUD IS ALL WE NEED
http://www.4x4.ba
|
|
| 11-22-2003 03:03 PM |
|
 |
Guest
Unregistered
|
neko iz bih je ucestvovao sa toyotom i najgore je prosao. mislim da je izvalio poluosovinu iz prednjeg diferencijala.
|
|
| 11-26-2003 05:40 PM |
|
 |