Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
kakvi ce vozaci biti danasnji klinci
Author Message
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status: Offline
kakvi ce vozaci biti danasnji klinci

The only way is….sideways
Nissan 200SX S14 SR20DET
12-17-2007 08:12 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Skyline
Super Moderator

RE: kakvi ce vozaci biti danasnji klinci

Nissan 200SX S14 SR20DET
12-17-2007 08:25 AM
Skyline
Super Moderator

Nissan 200SX S14 SR20DET
12-17-2007 09:18 AM
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Group: Registered

Da ,da imaju talenta, ali za cirkus, ne za cestu i volan!!!
Ne znam sta ostali misle, ali ovako maloj djeci dati volan u ruke je glupo i neodgovorno, uopste nisam imresioniran, vise negativno iznenadjen sta sve roditelji dopustaju svojoj djeci...

Das Auto
Digital (Technology) and Elefant (power)
DIGIFANT

Ismet Mujezinović , Tešanj
12-17-2007 09:35 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Skyline
Super Moderator

svi sampioni su krenuli da voze kao jako mladi
vecina vozaca Formula, kako F1, tako i ostalih slicnih sampionata su krenuli iz kartinga
verovatno je to slucaj i sa ostalim GT sampionatima
to su vecinom vozaci koji su odrastali u urbanijim sredinama gde su im kartodromi bili veoma dostupni, a voznja regularnih automobila nedostupna zbog urbanog saobracaja
za razliku od njih deca koja su odrastala na selu su imala prilike da voze vozila koja su im bila dostupna na farmama, bez bojazni od policije i saobracaja
pokojni McRae i brat Alister su tako odrasli i postali su odlicni relisti, a ni moto kros im nije stran

Makinen je takodje imao slicno detinjstvo, tako da sem volana Lancera, odlicno barata i kros motorom, kako i volanom kombajna, traktora ....

Nissan 200SX S14 SR20DET
12-17-2007 11:04 AM
lucozade
Super Moderator

bolje da mu otac da dok je snjim i u kontrolisanim uslovima nego da mu ovaj krade kljuceve kasnije i vozi po saobracaju... plus ovo sto je sky napisao

Man maximum Machine minimum
12-17-2007 07:46 PM
Faya_M5
Posting Freak

Status: Away

ne mora to znacit...meni nikad nije palo na pamet da ocu maznem kljuceve, a nikad me nije htio ucit vozit...sve je to od dijeta to dijeta...prije ce ovom sto zna vozit past na pamet, onaj koji ne zna nece ni pokusat...

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
12-17-2007 08:33 PM
trizex
Junior Member
**

Ima tu i drugih stvari, koliko si blesav/odvazan, koliko te vuce da se vozas Smile ucio me voziti i opet sam mu maznjavao kljuceve, i da me nije ucio, opet bi to radio.

12-17-2007 09:01 PM
Skyline
Super Moderator

otkad znam za sebe otkidam na sve tipove vozila
vec sa 5 godina sam poceo da vozim traktor
sa 7 vec samostalno
sa nekih 9 sam poceo da vozim kamion i auto prvo u krilu, a zatim sam, ali uz nadzor starijih, da bih vec sa 12 poceo i sam da vozim po seoskim putevima

i opet sam maznjavao kljuceve
i dan danas ,23 godine nakon sto sam prvi put seo za volan taj zar me ne prolazi

podrzavam rano ucenje voznje
pa svi vrhunski kosarkasi, fudbaleri, teniseri, karatisti.... krecu sa 7 godina da terniraju, zato sto se u tim godinama razvija motorika
zasto bi se to razlikovalo i kod voznje
maternji jezik se uci do 4. godine
ako dete gastarbajter treba da govori srpski, hrvatski, bosnjacki, svejedno, a da pritom govori i nemacki, oba jezika terba da progovori do cetvrte godine, jer se jedino tako moze nauciti cist akcenat

prosta razvojna psihologija

moj sin ( ako budem imao sina i ako bude nosio moje lude gene Mr. Green ) ce imati priliku da vozi jako rano
smatram da na takav nacin ce nauciti tako da vozi da se srodi sa svakim vozilom u koje sedne
ja sam imao priliku da vozim buraza u njegovoj feliciji, koju vozi godinama, i da za 10km bolje skapiram auto od njega

ako dete rano nauci da vozi, reaguje, shvati dimenzije vozila bice sigurniji vozac kada ga opale lude godine u glavu

zatim, nece jedva cekati 18 godina, pa da tako neizivljen i zeljan ( mozda i pijan) sedne za volan, sa vozackim iskustvom od mesec dana koje je proveo u auto skoli vozeci najvise trecom brzinom do 50 na sat, vec ce to biti prilika da vozi sam (legalno), ali vec sa par godina iskustva, i sa vec probanim nekim sitnijim egzibicijama

ne znam, mozda gresim, ali sve to gledam na licnom primeru i jako mi je drago sto sam imao takvo detinjstvo
evo me, zivog i zdravog (da kucnem u drvo), relativno brzog i agresivnog, ali sigurnog i promisljenog vozaca sa stecenom motorikom takvom da svako vozilo kapiram kao extenziju extremiteta

Nissan 200SX S14 SR20DET
12-18-2007 07:25 AM
Faya_M5
Posting Freak

Status: Away

evo, ja cu ti rec iz svog iskustva, nikad me otac nije ucio, a bila mi je zelja...pa sam na kraju i sam po nekoj logici skonto kako se vozi, tj. kako pustat kvacilo itd. znate na sta mislim...al opet ocu nikad nisam mazno kljuceve, zato jer je uvijek auto bilo relativno novo, tako da sam se bojao da ako ga razbijem valja citav zivot ocu lovu vracat, jer ce mi nabijat na nos, i onda mi s 18 kad polozim nikad ne bi dao...
a to ko ranije pocne da vozi nema nikakve veze sa onim kad je poceo s 18, iskustvo se stice kad se vozis na duze puteve, a ne ako se vozas po selu ili nekom parkingu...moj je stari polozio s 20 god i nikad u zivotu udesa nije imao...sto li, sigurno jer normalno vozi, i uvijek je bio savjestan...dakle, nema veze hoces li naucit prije ili neces, tebe kad u kolima pukne adrenalin ti ces stisnut, pa kad god si naucio i kako god vozis, a i najboljem se u toj situaciji moze dogoditi greska i moze napraviti udes...tako da se ne bih bas slozio s tobom Skyline...

The only Power is ///M POWER, all others are SUCKERS!!!
12-18-2007 12:30 PM
Pages (2): « First [1] 2 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Ma kakvi Japanci... Civic 16V 6 168 05-19-2008 09:12 PM
Last Post: Skyline
Icon_lol ukoliko neko nerazumije TLN ce da pojasni Francuz 6 267 03-27-2007 08:15 PM
Last Post: basake
  Ova ce poloziti... Vector 13 327 01-31-2007 10:04 PM
Last Post: Rainman
  Potukli se vozaci ARCA Michael Simko i Don St. Denis Edis Jasarevic 0 237 09-27-2006 09:56 PM
Last Post: Edis Jasarevic

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: