Thread Closed  Post Thread 
Karburator za Golf 2
Author Message
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Group: Registered
Status: Away
Karburator za Golf 2

Iako ce neki tvrditi drugacije Smile , evo ipak da kazem kako taj karb na 1.6 benzin JESTE problematican i moj komsija dugo vec "kuburi" sa njim...
Ako zna neko dobrog majstora za preporucit koji covjeku moze kvalitetno pogledat i eventualno reparirat karb, molio bih da napise ovdje...

http://www.bhrenaultclub.com/

11

11-21-2005 06:15 PM
Visit this users website Find all posts by this user
cenga
Posting Freak

Status: Offline

ima nekakav slavko u RS-u , frajer sve zivo i nezivo oko karburatora zna zna ih u dusu , covjek je fantom , mom drugu koji vozi 1.3 karb dvojku je sredio neki dan , kaze ocistio mu sve, sredio, momak je iz zenice doso da mu napravi slavko to a uzeo mu oko 50 KM , auto mu trosilo 12 do sarajeva u povratku nasuo pun rezervoar , vozali se navece po sarajevu, otisao u zenicu kaze preso 130 km ukupno i nasuo 11 litara , i to 10,5 i ono pola litra naguro , posto je pistolj na 10.5 prestao

Peugeot 206 X-LINE PACK 1.4 HDi
11-21-2005 09:03 PM
Find all posts by this user
crank
Banned

Group: Banned

ma sta ti je slavko je madjionicar,pardon alhemicar,moracu i ja da odem sad mi trosi 20,kad ih on otkuha, trosice 7 na 200 km po gradu,i 100 otvorene voznje Confused Confused Rolling Eyes Rolling Eyes ma zna ih u dusu Twisted Evil
potrosnja na otvorenom ,se ciscenjem ne moze smanjiti, vec samo povecati,jer potrosnju diriguju dizne i otvorenost leptira za zrak,ako je karburator prljav,logicno je da su dizne prljave i da se smanjio unutarnji diametar,tako da kroz njih prolazi manje benzina,kad ih ocistis prolazice vise......jednostavno,ako ih prosiris ,jos vise.....samo sto ce se tada poremetiti neke druge stvari.....(sirenjem dizni)koje povlace nesto drugo,jedan od uzroka povecane potrosnje moze biti los ugao paljenja,ali to nije ovde tema,vec ne lupaj i procitaj nesto nemoj samo slusat suplju s marindvora Wink

11-21-2005 10:26 PM
prelude za lude
Posting Freak

Re: Karburator za Golf 2

0-100 7,3 sec Wrote:
Iako ce neki tvrditi drugacije Smile , evo ipak da kazem kako taj karb na 1.6 benzin JESTE problematican i moj komsija dugo vec "kuburi" sa njim...
Ako zna neko dobrog majstora za preporucit koji covjeku moze kvalitetno pogledat i eventualno reparirat karb, molio bih da napise ovdje...

Ne da je problematican, vec je takav krš da se neda opisati. Imao sam iskustva na golfu 1.8. Sto puta sam ga skidao i nekog djavla prepravljao i premostavao one silne vakume. Kad se rastima potrosnja se odmah udupla. Slusam ovih dana oko svoje zgrade kako rade golfovi benzinci kad su hladni. Ni u jednog ne radi saug kako treba (i kod mene je bio taj problem, neki vakum riknuo)

HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
11-21-2005 10:34 PM
cenga
Posting Freak

crank Wrote:
ma sta ti je slavko je madjionicar,pardon alhemicar,moracu i ja da odem sad mi trosi 20,kad ih on otkuha, trosice 7 na 200 km po gradu,i 100 otvorene voznje Confused Confused Rolling Eyes Rolling Eyes ma zna ih u dusu Twisted Evil
potrosnja na otvorenom ,se ciscenjem ne moze smanjiti, vec samo povecati,jer potrosnju diriguju dizne i otvorenost leptira za zrak,ako je karburator prljav,logicno je da su dizne prljave i da se smanjio unutarnji diametar,tako da kroz njih prolazi manje benzina,kad ih ocistis prolazice vise......jednostavno,ako ih prosiris ,jos vise.....samo sto ce se tada poremetiti neke druge stvari.....(sirenjem dizni)koje povlace nesto drugo,jedan od uzroka povecane potrosnje moze biti los ugao paljenja,ali to nije ovde tema,vec ne lupaj i procitaj nesto nemoj samo slusat suplju s marindvora Wink

dobro majstorcino Smile ja ti kazem sta mi je covjek rekao a mene boli neka stvar nemam karb. Smile kakve ja imam koristi od toga jel slavko dobar ili ne ja kazem sta mi je momak rekao , mozda ga neki iz zenice na forumu znaju ado se zove ima 19 godina golf2 Smile folovi golovi

11-22-2005 06:14 AM
_For_
Junior Member
**

Re: Karburator za Golf 2

prelude za lude Wrote:

0-100 7,3 sec Wrote:

Ne da je problematican, vec je takav krš da se neda opisati. Imao sam iskustva na golfu 1.8. Sto puta sam ga skidao i nekog djavla prepravljao i premostavao one silne vakume. Kad se rastima potrosnja se odmah udupla. Slusam ovih dana oko svoje zgrade kako rade golfovi benzinci kad su hladni. Ni u jednog ne radi saug kako treba (i kod mene je bio taj problem, neki vakum riknuo)

Kako ste me vratili u 95-u godinu kad sam vozio Jettu 1.6 Rolling Eyes....majko moja, stalno sam bio na servisu (i to OVLAŠTENOM!!), nikad nisu znali popravit....izgubio sam toliko živaca i para da još od tada nisam nikada više kupio polovni auto.
Izračunao sam tada (bilo je i puno drugih problema..) da mi se bolj isplati svaki mjesec plaćati ratu nego isti taj novac trošiti na popravljanje auta Confused

11-22-2005 08:54 AM
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status: Away

1. Komsija zna da plin egzistira kao energent, ali to nije problem....

2. Carb cleaner je dobra ideja, ali mislim da nema puno veze s njegovim problemom, nije da je zacepljen karb, vec je taj konstrukcijski uzasno los i sav se rastima i grozno radi, prepliva gorivom itd.

3. OK, sad kad smo utvrdili da znamo samo tog Slavka da se tim *ovnima bakce, moze li mi neko reci kako da dodjem do slavke? Very Happy

http://www.bhrenaultclub.com/

11

11-22-2005 01:38 PM
Visit this users website Find all posts by this user
cenga
Posting Freak

0-100 7,3 sec Wrote:
1. Komsija zna da plin egzistira kao energent, ali to nije problem....

2. Carb cleaner je dobra ideja, ali mislim da nema puno veze s njegovim problemom, nije da je zacepljen karb, vec je taj konstrukcijski uzasno los i sav se rastima i grozno radi, prepliva gorivom itd.

3. OK, sad kad smo utvrdili da znamo samo tog Slavka da se tim *ovnima bakce, moze li mi neko reci kako da dodjem do slavke? Very Happy

dobices broj na pvt
Smile

11-22-2005 01:44 PM
Thread Closed  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Problem s ler gasom Golf 2 nikisorer 9 1,148 09-22-2008 05:55 PM
Last Post: MK516
Icon_cry BMW 324d ne gasi lampicu za ulje bokiss 2 299 08-08-2008 12:40 PM
Last Post: bokiss