Kako najava za MK sezonata 2007 vo karting pristigna informacijata deka Riko prodolzi so pobedite. Ovojpat na trkata odrzana vo Ceres-Grcija minatata nedela. So toa na najdobar mozen nacin ja pocna odbranata na titulata.
A vikendov vo Volkovo ja imame na program prvata trka od MK sampionatot.
Почеток на Македонскиот Картинг Шампионат за 2007 година
Викендов што следи на патеката во Волково - Скопје, официјално започнува Македонскиот Картинг Шампионат за 2007 година, со првиот картинг натпревар за оваа сезона. Натпреварот е во организација на АМК МАКС КАРТ од Скопје и е прв од вкупно петте предвидени натпревари за оваа сезона. Поединости околу натпреварот како и распоред на тренинг сесиите и натпреварите во недела може да се видат од приложениот посебен правилник за натпреварот. На овој натпревар љубителите на картинг спортот ќе може да видат натпреварувачи од Македонија и од сите соседни Држави затоа што шампионатот на Македонија и оваа година е отворен, и за титулата Шампион на Македонија ќе се натпреваруваат натпреварувачиу од повеќе Држави.
Inaku imase samo 13 natprevaruvaci, od koi 8 so MK licenca (Deko vozese so BG licenca).
Vo prvata klasa Riko bese superioren vo dvete trki, ama na 2 kruga pred krajot na vtorata go osteti kartingot i morase da zabavi.
Sepak vo vkupno vreme bese najbrz.
Ubava borba imase pomegju Onur i Martin i vo dvete vozenja. Na krajot bese 1:1, a i dvajcata nasmeani ja zavrsija trkata.
I dvajcata imaa svoja publika koja postojano navivase, a mozea da se vidat i solzi posle promeni na pozicii.
Vo klasa 2 Marko nemase konkurencija, pa barase protivnici vo klasata 3.
Imase mnogu dueli i otkazuvanja, a karakteristicen bese sudarot pomegju Rade i Deko vo vtoroto vozenje po koj i dvajcata se otkazaa.