Post Reply  Post Thread 
Pages (3): « First < Previous 1 [2] 3 Next > Last »
Kazna
Author Message
Civic 16V
Clan AMK PUNGAS

Group: Registered
Status: Offline
RE: Kazna

MK516 Wrote:
Hmmm. Smijem pitati kako prođe kroz crveno? Je li u pitanju umor, nepažnja, trkanje, kurčenje ili nešto peto? Što se mene tiče opravdanja nema! Jarane, znaš li ti šta je svrha te kazne? Nije to samo da te opali po džepu i uzme vozačku dozvolu sigurno. Za taj mjesec dana ti bi se trebao malo ohladiti i razmisliti dobro šta si mogao uraditi/napraviti (sreća pa nisi!), a ne razmišljati kako ćeš zeznuti muriju tako što ćeš i dalje biti za volanom bez dokumenata!!! Vjerovatno si frišak vozač, a uz to i mlad pa mi je donekle i jasno tvoje pitanje i ponašanje, ali samo u maloj mjeri. Moram izraziti negodovanje na savjete pojedinih članova foruma, ipak mislim da ovo nije forum koji dijeli savjete kako prouzrokovati saobraćajku i kako zeznuti muriju u provođenju saobraćajnih propisa. Što se mene tiče kazna je preblaga i (bez uvrede) takvim vozačima i psiholozima kao što si ti vozačku nikad i ne treba dati.

Potpisujem.
Ako si slučajno proletio u buduće bolje pazi i budi sretan što si prošao samo s kaznom.
U suprotnom, kazna je preblaga kakva god da je. Možda sam ja baš u tom trenu krenuo sa zelenog, a neko takav proleti i opali me ni kriva ni dužna, kao što se neki dan zamalo desilo, hvala Bogu pa imam dobre reflekse. Alkohol, crveno i punu liniju treba 100 puta oštrije kažnjavati nego sad.

"Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi."
07-09-2008 11:29 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
ajdin_ze
Dezurni drug milicajac

Group: Administrators

Civic 16V Wrote:

MK516 Wrote:
Hmmm. Smijem pitati kako prođe kroz crveno? Je li u pitanju umor, nepažnja, trkanje, kurčenje ili nešto peto? Što se mene tiče opravdanja nema! Jarane, znaš li ti šta je svrha te kazne? Nije to samo da te opali po džepu i uzme vozačku dozvolu sigurno. Za taj mjesec dana ti bi se trebao malo ohladiti i razmisliti dobro šta si mogao uraditi/napraviti (sreća pa nisi!), a ne razmišljati kako ćeš zeznuti muriju tako što ćeš i dalje biti za volanom bez dokumenata!!! Vjerovatno si frišak vozač, a uz to i mlad pa mi je donekle i jasno tvoje pitanje i ponašanje, ali samo u maloj mjeri. Moram izraziti negodovanje na savjete pojedinih članova foruma, ipak mislim da ovo nije forum koji dijeli savjete kako prouzrokovati saobraćajku i kako zeznuti muriju u provođenju saobraćajnih propisa. Što se mene tiče kazna je preblaga i (bez uvrede) takvim vozačima i psiholozima kao što si ti vozačku nikad i ne treba dati.

Potpisujem.
Ako si slučajno proletio u buduće bolje pazi i budi sretan što si prošao samo s kaznom.
U suprotnom, kazna je preblaga kakva god da je. Možda sam ja baš u tom trenu krenuo sa zelenog, a neko takav proleti i opali me ni kriva ni dužna, kao što se neki dan zamalo desilo, hvala Bogu pa imam dobre reflekse. Alkohol, crveno i punu liniju treba 100 puta oštrije kažnjavati nego sad.

Potpisujem.

S postovanjem Puric Ajdin,,,,Zenica
07-09-2008 12:04 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Afr0maN
Junior Member
**

ajdin_ze Wrote:

Civic 16V Wrote:

MK516 Wrote:

Potpisujem.

Potpisujem.

Potipujem,

I usput stvarno ne mogu da shvatim ovaj narod oko nas.
Subota navece, reko jaranu hajmo krug po gradu da se provozamo i tako.
Stojim na crvonom kod nedjarica kad 3 auta kroz crvono proletise.
Isti slucaj se ponovio barem 4 puta do marin dvora.
Nevjerovatno ali istinito niko nista ne postuje niti koga boli k...c sto je crveno svjetlo.
Mene iskreno ne zanima kako ko vozi nego ubit ce nekoga ni kriva ni duzna.
Ali nije mi nikako jasno ovoliki grad opet nigdje mujije navece.

Ovo je cista kriza, najbolje kuci sjediti i gledati sapunice nego stavljati glavu u torbu radi pojedinaca !!!

Toliko od mene !!!

07-09-2008 12:50 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Skyline
Super Moderator

Group: Super Moderators

samo mesec dana???
budi srecan, ovde te 3 meseca klepnu

ja sam se doduse provukao za crveno
kretao sam se skuterom glavnim putem, gde postoji semafor zbog 10 pesaka i 8 vozila dnevno i to samo sa jedne strane i mrzelo me da stajem

znaci, ni minimalno rizicna situacija, ali me pandur stigne i napise prijavu ( nema kazne, pravo kod sudije )

naravno ne potpisem

nakon par meseci mi stize poziv

pita me sudija da li se branim u Cacku ili u Beogradu , gde sam napravio prekrsaj

kazem im kod mene u gradu i dam im izjavu koja je glasila

kretao sam se tim i tim putem, poslednji put kad sam pogledao semafor, bilo je zeleno, nakon toga sam pratio saobracaj

vozilo ospred je proslo, ja sam prosao i cini mi se vozilo iza ( naravno, lagao sam za oba vozila ) i policajac je mene stigao kasnije i optuzio da sam prosao kroz crveno

evo, da kucnem u drvo, vec 3 godine nema nista (nakon 2 zastareva )

Understeer is a crime - Colin McCrae
07-09-2008 01:03 PM
pajero1987
Posting Freak

MK516 Wrote:

smoochy Wrote:
Oj safatase me prodjoh kroz crveno, zapiso me u tefter 98% dolazi na adresu. Znaci 100KM i mjesec, nisu pare prob neg mjesec, auto sraslo samnom. Nemogu se uopste vratit na stari nacin zivota (sjecal se ko sta je tramvaj Sad) Moracu vozit pod zabranom, e sad mene interesuje kolika je kazna kad te ulove da vozis pod zabranom u kod nas u bih.
Reg sam se samo da ovo pitam, ali cu bit redovniji kad nabavim 146 ili 145.

Posto se osjecam prozvanim...Oprosti Mirza upravu si! Citam i pisem mehanicki tako da nisam dobro razmislio...

Druze ne treba tebi tramvaj idi ti pjeske mjesec dana pa ces vidjeti sta ti znaci onaj komad crvene plastike...

Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
07-09-2008 02:29 PM
smoochy
Junior Member
**

MK516 Wrote:

smoochy Wrote:
Oj safatase me prodjoh kroz crveno, zapiso me u tefter 98% dolazi na adresu. Znaci 100KM i mjesec, nisu pare prob neg mjesec, auto sraslo samnom. Nemogu se uopste vratit na stari nacin zivota (sjecal se ko sta je tramvaj Sad) Moracu vozit pod zabranom, e sad mene interesuje kolika je kazna kad te ulove da vozis pod zabranom u kod nas u bih.
Reg sam se samo da ovo pitam, ali cu bit redovniji kad nabavim 146 ili 145.

ma nije to nikakvo glupianje bilo, jednostavno jutro 5 sati i zuto na crveno na skretanju nit je bila velika brzina nit sam koga ugrozio jer nema nikog a ovi sto idu pravo nebi ni krenuli jos i ti zbog tog nebi meni vozuacku dao, sreca pa se nepitas...

07-09-2008 07:25 PM
PITAROZDER
hamo mazzola

Group: Super Moderators

Stop23lm niko tebi ovdje nista iz zlobe ne govori lave , nego iz iskustva i predjenih kilometara ... za pitanje sto si postavio oko krsenja zakona navodi na zakljucak da nisi ok ma kako se ti u ovom zadnjem postu pokusao predstavit ... u svakom slucaju na tebi je da dobro razmislis sta radis i kakve ces poteze povlacit glede tvoje vozacke i kazne

manijak ne moze biti svak
07-09-2008 09:00 PM
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Jooj Ernese kakve ovo savjete dajes, pa sta cemo mi sa tobom...hehehehe
U potpunosti se slazem za Mirzom i Damirom...
smoochy drug moj, prolazak kroz crveno je prolazak kroz crveno, jako, al mislim stvarno jako tezak prekrsaj ma kakva situacija da je...
Zato smiri se mjesec dana, opameti i uvijek staji i na zuto,a ne samo crveno i niti ces imati problema sa policijom i kaznama, niti ces sebe dovoditi u opasnost, a ni druge...
i jos citiram Mirzu:" Za taj mjesec dana ti bi se trebao malo ohladiti i razmisliti dobro šta si mogao uraditi/napraviti (sreća pa nisi!), a ne razmišljati kako ćeš zeznuti muriju tako što ćeš i dalje biti za volanom bez dokumenata!!!"

Just be... Dead Like Me!
07-09-2008 09:10 PM
MK516
BMW MOD 516

smoochy Wrote:
ma nije to nikakvo glupianje bilo, jednostavno jutro 5 sati i zuto na crveno na skretanju nit je bila velika brzina nit sam koga ugrozio jer nema nikog a ovi sto idu pravo nebi ni krenuli jos i ti zbog tog nebi meni vozuacku dao, sreca pa se nepitas...

Znači ako je 05:00 sati, ako ne voziš brzo, ako nisi nikog ugrozio i ako "ovi što idu pravo ne bi ni krenuli još" ne treba se zaustavljati na crvenom svjetlu?! Što će nam onda semafori, zakoni, saobraćajna policija i kazne? Odgovor je: Zbog nesavjesnih vozača!
Jarane, ja ti fakat ne želim zlo, ne želim te uvrijediti, daleko od toga! Ja ti želim ukazati na grešku jer očito nisi bio u situaciji kada te neko umalo ubije zbog prolaska kroz crveno svjetlo, nepoštivanje saobraćajnih znakova i propisa, a sve to zbog razloga koje si ti naveo gore i njima sličnih! Drug moj, ništa, ama baš ništa ne može nadoknaditi ljudski život izgubljen na ovakav način, a da ne pričamo o savjesti onoga ko napravi takvo što (pod uslovom da je imalo savjestan) i mora provesti ostatak života sa grižnjom iste!
Kažeš sreća pa se ja ne pitam! Sreća; čija, a čija nesreća?

Ništa me ne pitajte o BMW-u!
Ja solim pamet!
Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!

This post was last modified: 07-09-2008 09:29 PM by MK516.

07-09-2008 09:20 PM
MK516
BMW MOD 516

@ Ernes
Ne sikiraj se ti paša moj, svi mi griješimo (samo ne kardinalno kao ti!) HAhahaHAHAHAhah Mr. Green

Ništa me ne pitajte o BMW-u!
Ja solim pamet!
Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!

07-09-2008 09:24 PM
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Kazna obarhar 73 2,356 05-08-2007 10:26 PM
Last Post: bKdamir
Icon_cry kolika je kazna za... cybernck 17 659 01-21-2007 10:28 PM
Last Post: Ja_i_Moj_GTI
  KAZNA Fiesta_Boy 20 1,009 11-11-2006 02:54 PM
Last Post: BMW-E30
  KAZNA? filter 49 2,697 12-19-2005 07:20 AM
Last Post: Edis Jasarevic

View a Printable Version