|
keeway skuteri
|
| Author |
Message |
hotazmaj
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
RE: keeway skuteri
Moze se postici dosta toga samo je stvar u tome sto je to rupa bez dna i sto mnogo ljudi i ne dovrsi tunning. Nije bit svega staviti samo veci cilindar i klip nego treba poraditi malo na karburatoru i na prenosu. Jedina stvar koja je losa u svemu tome sto uvijek treba ponovo i ponovo cackati oko toga i sto je poslije svega ovoga opterecenje na radilicu vece, pa cesto dolazi i do pucanja iste.
|
|
| 09-12-2007 09:00 PM |
|
|
struka
Junior Member

Status:
|
hajmo se kladit da je moguće. ja vozio 115 Apriliju rođakovu. al je urađena do bola
bez problema mozes sa 50cc i 150 nabiti... vozio sam ja apriliu RS50 148km/h i umrlo je govno u meni... ali je dozivljaj, masina od 50cc da pici tako...
ja trenutno imam nordstar ice-a to je isti qrc ko keway...
imam pantheru, 150cc metalic plava sa bijelim... onako nije lose,kvaliteta je ok samo sam imao problema sa akumulatorom, kad sam mu uzeo novi nije moglo :S uglavnom moram sam orginal naruciti koji kosta 120 maraka postavit cu par svojih klipova na youtube... da vidite ubrzanje i max. speed ako vam sad pocnem pricati necete vjerovati... probio sam mu auspuh, a auspuh serijski im inace izgleda ko od yamahe R6 heheh uglavnom zategnut je max. ubrzava do 70km/h za jedno 6-7 sekundi, na 50 ide za jedno 4 sekunde... max brzinu ne znam ali sam ga do sad najvise prtio 120 i poceo se sav trest nisam vise smio... mislim da jos potencijala ima al haj recimo 120km/h
kad sam ga kupio na papiru je pisalo max. speed: 90km/h, cim sam ga izveo iz te firme uspio sam 100 nabiti 
prijatelj mi ima onog matrixa od kewaya, motor je predivan na izgled ali ako neko zeli da pici sa njim i da se trka morat ce jos uloziti para u bolji auspuh itd, u mog prijatelja ide oko 70, skino je blokadu, ali start mu je sranje... to je mozda do vozaca boga pitaj sta je on prije sa njim radio pa ga onako sjebo...
ja cu najverovatnije sljedece sezone uzeti RS50, dacu svoj i jos love i san ostvaren a kasnije idemo na ducati monster... inace iz Mostara sam u nas je sezona malte ne 365 dana u godini 
ljudi cujemo se 
http://www.nordstar.ba/phantera150.html evo mi masine, samo sto nije crvena...
This post was last modified: 10-08-2007 09:15 PM by struka.
|
|
| 10-08-2007 09:07 PM |
|
 |
hotazmaj
Junior Member

Status:
|
Keewan neudoban totalno. Ma ni za do granapa. Ovaj moj jaran presao 5000 i kusur kilometara a ni svijecicu mu nije zamjenio. Znaci da je izdrzljiv motor. A da ne opisujem kako ga tek vozi
|
|
| 10-08-2007 09:24 PM |
|
|
struka
Junior Member

Status:
|
Keewan neudoban totalno. Ma ni za do granapa. Ovaj moj jaran presao 5000 i kusur kilometara a ni svijecicu mu nije zamjenio. Znaci da je izdrzljiv motor. A da ne opisujem kako ga tek vozi
ja presao oko 4.500, kupio ga 2006 u augustu do sad sam mu samo akumulator mijenjao
|
|
| 10-09-2007 10:53 PM |
|
 |
jasmiN_sa
Junior Member

Status:
|
ja presao oko 4.500, kupio ga 2006 u augustu do sad sam mu samo akumulator mijenjao 
I koliko kosta nov/polovan?
Moze li se uzimati na rate???
|
|
| 10-10-2007 10:18 AM |
|
|
hotazmaj
Junior Member

Status:
|
Pun q. keeway-a u oglasima. Ja bi polovan uzeo kad bi uzimao keeway-a
|
|
| 10-10-2007 02:03 PM |
|
 |
struka
Junior Member

Status:
|
I koliko kosta nov/polovan?
Moze li se uzimati na rate???
polovan nemam pojma, na rate moze nema problema...
ja nasao lika, hoce da se mijenja... ja njemu moj on meni RS125 01 godiste, plus ja jos moram 1.500 dodati...(maraka) sta mislite?! ja sam pravo zagrizo, reg. do 10 mjeseca 2008 godine a mom istekla reg. prije 5 dana...
99,9% da cu uraditi ovo... motor je ocuvan cak cu dobiti kacigu i jaknu uz njega... samo je problem to sto trenutno nemam love tako da cu morati posuditi od roditelja
|
|
| 10-11-2007 10:48 PM |
|
|
hotazmaj
Junior Member

Status:
|
nije to puno para uopste samo sam cuo da se te rs pravo puno kvare i cuo sam da trose ko brodovi
|
|
| 10-14-2007 01:36 PM |
|
 |
mirkan_
Member

Status:
|
Naravski da se kvare ev jaran ima malo mjenjac ode, pa malo ode korpa i lamela, pa malo svjecica juce izbila smijesno. Pa elektronika poludi skroz, pa ventil nece da otvara kako treba. A isto tako ocuvana... jednostavno je nekvalitetno napravljena al ide brate dragi ideeee... avion poozzz
Peugeot 406 2.0 HDi
|
|
| 10-14-2007 03:30 PM |
|
|
hotazmaj
Junior Member

Status:
|