|
Klasika pitanja, Peugeot 106
|
| Author |
Message |
AdiBoy
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Klasika pitanja, Peugeot 106
Ako je neko citao thread oko Fiat Bravo onda vec zna sta me najvise interesuje. Nazalost, dzepom se uklapam tek u tu neku grupu automobila. Vjerovatno nemaju mnogi iskustva s ovim automobilom ali mozda znaju ponesto o njemu. Da ne komplikujem, zanima me pouzdanost motora, samog automobila, vrijedi li para (7-8k KM). Ima li mana, kakav je za odrzavanje, servisiranje, kako se krecu cijene dijelova isl. Brzina nije toliko bitna, potrosnja tu i tamo jeste, da ne ide preko 9l.
Hvala unaprijed,
Pozdrav
|
|
| 11-09-2007 12:01 PM |
|
|
pajero1987
Posting Freak

Status:
|
RE: Klasika pitanja, Peugeot 106
Moje misljenje je da je bolji od Fiata Bravo/a. Ali ako je 7-8 hiljada onda bih ja radie pricekao koji mjesec i uzeo 206-cu za 9-10 hiljada...To je neko moje generalno misljenje posto nemam puno iskustva sa peugetom...Sretno...
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
|
|
| 11-09-2007 12:26 PM |
|
 |
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Status:
|
Od fiata je definitivno bolji i kvalitetniji, ali ipak, to je jako malo auto, a za tu lovu mozes nac neko dosta vece auto.
Recimo, Renault Megane tog reda velicine cijene i god. proizvodnje,a dosta je veci i sigurniji.
Bliži se dan kada će i kod mene kucati Cuore Sportivo!!!
We are Warriors, Streets are our Battlegrounds. We are Street Racers!
|
|
| 11-09-2007 12:32 PM |
|
|
Ja_i_Moj_GTI
Posting Freak

Status:
|
Bliži se dan kada će i kod mene kucati Cuore Sportivo!!!
We are Warriors, Streets are our Battlegrounds. We are Street Racers!
|
|
| 11-09-2007 12:36 PM |
|
 |
MK516
BMW MOD 516

Status:
|
Recimo, Renault Megane tog reda velicine cijene i god. proizvodnje,a dosta je veci i sigurniji.
Da dodam još da je kud i kamo bolji i prema navodima vozača pomenutog Renault-a dosta jeftiniji za održavanje...
Mirza K.
|
|
| 11-09-2007 12:38 PM |
|
|
Il Grande Blek
Junior Member

Status:
|
Ja imam Citroen Saxo...mislim da je to manje/više isto auto. Mogu reći samo pohvalne epitete za taj auto. Auto je 2000 godište i ima oko 157000 na satu. Niti na jednom dijelu se ne osjete godine ili kilometraža. Exterijer i Interijer izgleda kao da je auto sada izašlo iz fabrike a motor je posebna priča. 75 KS i težina manja od jednu tonu, daje stvarno zabavnu vožnju za približno dizelsku potrošnju. Za dvije godine na autu nisam imao niti jedan ozbiljniji (čitaj skuplji) kvar, dijelovi se mogu naći i nisu preskupi. Naravno, ja bih ti preporučio ovaj motor ili onaj bajni 1.6 u VTS paketu. U svakom slučaju, sretno!
|
|
| 11-09-2007 12:57 PM |
|
 |