Post Reply  Post Thread 
Know how
Author Message
Morpheus
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline
Know how

Vidim gore navedeni primjer od Zoke i one nesrece ljudi ima li ikakvog lijeka da mi kazemo ljudima ako nesto prave neka prave to barem kvalitetno ne mislim bas da ja govorim vec da onako svi kazemo cemu bi to po nasem misljenu bilo protrebno obratiti posebnu paznju pri tuniranju.

Ovako konkretno ja sam gledao onaj kod nas sminka tuning i pocinje uglavnom ovako. Joj kako sam vidio dobre feluge kako bi to utjecalo na izgled mog ljubimca ode ja njih kupiti (ukrasti, oteti, dati pola litre krvi za to, ili neki vec drugi nacin), pa joj kako sam vidio dobro pojacalo treba meni i to, pa eto nisu ni oni sopjeleri losi nabacicu ja i njih, cuo sam da su oni sportski filteri za zrak dobri kupicu ja i njih, e dobar je ovaj REMUS i njega, pa nije ni ovaj volan MOMO los i njega cu, malo sminke fina rucica mjenjaca dobra u kesu, nisu ni ova sjedala losa kupicu ja i njih namontiracu ja njih (primjer je istinit radi se o Jetti 2 GT uslikacu je jednom i pokazati slike). E evo nesto sto se meni ne svidja feluge su 15-ke i profila 225/40 mislim Michelin ali nisam siguran gume toliko zapinju od blatobrane pri malim okukama da je bolno ih slusati ali pojacaj radio i sve je ok, mjuza je toliko jaka da je to straha ima 2 pojacala od 200 W i 1 od 300 W zvucnika mali milion jos plus cd-changer radio sa flip-panel screenom i tako te djindjurije a u autu akumulator 40 Ah akumulator bez ijednog kondenzatora (kao Djuro to nam za ovaj eksperiment nije potrebno i odmah cemo da ga bacimo), sa auspuhom nesto nije u redu rezi vise nego da imate traktor naslonit na uho ali to je sve ok, zbog rucice koja glupo izgleda mjenjac cesto iskliza iz ruke, volan je premali i sad je neskladan sa samim autom i jos nesto nije posebno podesavan trapez upravljanja da bi se smanjio odnos obrtaj volana ugao zaokrenutosti tockova, boja je lijepa onaj novi fazon preljevanja pink u silver kod njega je, spojeleri su lose postavljeni pa sad nesto se trose vise zadnje gume ali i to je ok, kocnice su ostale iste ama bas iste cak je poboljsao sa Lukas disk plocicama, e sad ima tih mana jos hrpa ali hajdemo ljudi biti malo ozbiljni jer ako vozite custom built car onda dajte malo neceg da to bude bas ono vauuuuuuuu kad se vide ta kola a ne ovo gore.

Sad nemojte mane likovati radi ovoga ali ja mislim da ljudima stvarno treba reci istinu jer ako neko nesto ugradi u auto treba biti informisan sta to znaci za to auto i kao ce se poboljsati i automatski pogorsati prefomanse u pojedinim rezimima. Npr. ugradi turbo dobices snagu, brzinu i svasta nesto ali ces cesce ici na benzinsku i tako dalje.

Stvarno treba javno pokazivati primjere loseg auto tuninga jer ljudi koji to posjeduju misle da je to ok ali ustvari nije

06-15-2004 08:35 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
sixpack
Banned

Group: Banned

u potpunosti se slazem s tobom

nisam brz ali ipak?
06-15-2004 08:46 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
tepSIJA
Banned

Baravo majstore, samo sto bi meni trebalo 1 gb za takve slike..
a stavljajte slike pa da se smijemo Very Happy

http://community.webshots.com/user/tepsija_pir
-------------------------------------------------------
Sve sto se desilo u proslosti stvara sadasnjost a ta sadasnjost stvara buducnost.
06-15-2004 08:57 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators

Svaka cast za ideju ali mali detalj u tome je da su ukusi razliciti i o njima nekad ne vrijedi raspravljati. Mislim, mnogi ljudi nece razlikovati lose odradjena kolica i dobro odradjena kolica ali po necijem sopstvenom ukusu!!! Moja poenta je da treba se napravi forum ne samo loseg auto tuninga nego i dobrog, isto tako i forum za razmjenu linkova. Anyway, I am looking forward to that Smile

Man maximum Machine minimum
06-15-2004 09:12 PM
tepSIJA
Banned

Ma kako se necu smijati ,nobu koji je stavio one "halogene maglenke" na G1 D ispod karambolke i upalio ih usred sunčana dana... ccc..

http://community.webshots.com/user/tepsija_pir
-------------------------------------------------------
Sve sto se desilo u proslosti stvara sadasnjost a ta sadasnjost stvara buducnost.
06-15-2004 09:25 PM
Bendzo-tuning
Member

ma ima nas svakakvih Laughing

///M - the most powerful letter in the world
06-15-2004 09:44 PM
Bendzo-tuning
Member