|
Koga ke ni dojde pamet !?
|
| Author |
Message |
SHAKY
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
ААА НИШТО ОД ВОЗАЧИТЕ И КЛУБОВИТЕ. ЌЕ ИСПАДНЕ КАКО ШТО КАЖАВ ДЕКА СЕ ОД ТИПОТ "НИШТА НЕ ВИДИМ НИШТА НЕ ЧУЈЕМ".
Каде сте Македончиња, кај отидовте. Толку беше, еден напис и нигде живи ве нема. Епа добро, ќе си дремеме као што сме си научени, а некој друг ќе си ги брка работите па после Цацко ќе ви биде крив.
|
|
| 06-01-2004 02:58 PM |
|
|
her flik
Member

Status:
|
Imas pravo bate, site sega mudro ke si kutat i nikomu nisto, a nie ke si pisuvame ovde na forumov i pak nisto.A od kaj znaes moze taka im odgovara, moze nekoj e povrzan so AMSM pa mu e super, moze...
Nemalo znaminja be bog da cuva.
I uste nesto mi tekna, na letecki start mislam deka dodeka prvoto vozilo ne ja pomine startno celnata linija ne smee da ima pretrkuvanje neli?
Also known as Filip VELEV
------------------------
SUPER SPORT racing team
http://www.supersport.org.mk
|
|
| 06-01-2004 03:54 PM |
|
 |
Katz
Administrator

Group: Administrators
Status:
|
Daj pisete na forum povekje informacii za sostanokot koga, kade, koj ke ucestvuva za da objavam vest. Moze i da mi pratite na mail.
Forever #1
Igor Savic - Gonza
|
|
| 06-01-2004 06:05 PM |
|
 |
Ljupco
Member

Status:
|
|
| 06-02-2004 08:40 PM |
|
 |
Ljupco
Member

Status:
|
SHAKY , zaboraviv da ti se izvinam sto te citirav vo prosliov tekst (KADE STE MAKEDONCINJA), ama se nadevam deka ne se lutis.Toa e samo mala sala i obid da gi pottiknam i drugite da kazat nesto.POZDRAV
|
|
| 06-02-2004 08:45 PM |
|
 |
Ljupco
Member

Status:
|
|
| 06-04-2004 06:17 PM |
|
|
SHAKY
Posting Freak

Status:
|
Абре луѓе што сте чудни. Абе кој е Попе да му ја дадат салата за состаноци Мислам секоја чест за човекот меѓутоа единка неможе ништо да направи во АМСМ. Треба да разберете дека суетата таму е голема и тие се "големи фаци" кои секогаш нешто работат. Кочницата е во тие ситни функционери, затоа што сум сигурен ако иницијативата се потегне од врвот (ако генералниот секретар нареди тогаш состанокот ќе се одржи вака или онака па макар и со одложување на датумот. Ова го тврдам затоа што јас лично сум разговарал со него на оваа тема и наидов на разбирање и одобрување.
Јас би дал еден совет и предлог:
СИТЕ ЗАИНТЕРЕСИРАН И ЗАСЕГНАТИ ПО ОВИЕ ПРАШАЊА ДА БИДАТ ЛОБИРАНИ И КОНТАКТИРАНИ КВАЛИТЕТНО КАКО БИ МОЖЕЛЕ ДА НАПРАВИМЕ ЕДЕН СОСТАНОК ВОН АМСМ.
Е одкога ние ќе се собереме тогаш можеме да настапиме пред АМСМ. За жал тоа ќе треба да се организира некаде на друго место. Или пак да се собереме неколку луѓе кои сме присатни во спортот да "условно го нападнеме АМСМ" и во поголем број ги притиснеме за да издејствуваме состанок макар и интерен во прво време во амфитеатарот. Сепак мислам дека масовноста ќе помогне некои работи да се задвижат. Со масовност не мислам да се собереме 50 луѓе и да викаме пред врата таму "дајте ни термин во амфитеатар" него културно може да се појде таму и да се разговара. Него се ова е "МУТИ ВОДА ДА НЕ БИДЕ БИСТРА" што се однесува до собирање. Не гледате дека сите ќутат и си тераат работа Јас кажав и во претходниот напис дека ова го верглам више 2 години а никој не нашол засходно да седне и да разговара а секој од нив нашол засходно да дојде да ме праша и да разговара односно дискутира по овие прашања. Јас несум стручен советник, нити држам до тоа дека многу знам, туку само сакам дискусии од ваков тип кои, сигурен сум, нешто може да задвижат ако не да променат. Кај нас за жал инертноста е огромна а енергијата минимална. Незнам што им е на луѓево, да не се заинтересирани некој да трча и да работи во нивно име
Епа после Цацко пиел виски, епа ќе пие кога ние немаме 2 грама мозок да си ги промениме работите на подобро. За крај ќе прашам: КОЈ ОД ОВДЕ ПРИСАТНИТЕ НА ФОРУМОВ Е АКТИВЕН ВО АВТО МОТО СПОРТОТ И КОЈ ПОСЕДУВА ФУНКЦИОНЕРСКА ИЛИ БИЛО КАКВА ЛИЦЕНЦА ОД АМСМ?
Ако има такви нека се пријават доброволно затоа што такви луѓе ни требаат. Неможе ние да џавкаме како судии се братучеди, пријатели, браќа синови и ред други кога самите ние не сме во состојба да бидеме активни. Затоа некој друг што си мислел на време ќе си биде функционер на трка и ќе си биде платен за тоа А СИТЕ ВИ ПАК ВИКАЈТЕ ДЕКА АМСМ НЕЧИНИ. Епа што се луѓето криви кога само нив ги имаат на располагање. Ајде трчајте таму и полагајте испити.
ЈАС СЕ ПРИЈАВУВАМ ПРВ, ПОШТО СУМ СОПСТВЕНИК НА МЕЃУКЛУБСКА ЛИЦЕНЦА А ОД ОВАА ГОДИНА СЕ СТЕКНАВ СО ПРАВО НА ЛИЦЕНЦА ОД ДРЖАВЕН РАНГ. Додуша не ми е уште издадена од АМСМ (луѓето имаат попаметни работи него да издаваат лиценци али моето барање е поднесено таму и се чека.
Значи ако нешто бараш треба ако не повеќе бар истото да го пружиш.
Маја од КОНЕСПОРТ е исто така човек што ги познава приликите и сум сигурен дека е вољна да учествува во овакви дискусии. Да не ги именувам другите, а ги има доста сигурен сум, вие можеби ги знаете и повеќе од мене, контактирајте ги и ПОВЕЛЕЛЕ!!!
Еве нека тргне работата од мене, јас прв се пријавив, ве чекам вас останатите да се јавите и да тргне работата.
Моите податоци и се познати на редакцијата на PUNGAS.COM "па ко воли нек изволи".
Другарчиња, од мене толку а од господ повеќе. Да не испадне пак дека верглам во празно.
АЈ БРКАЈТЕ РАБОТА.
|
|
| 06-08-2004 10:32 AM |
|
 |
SHAKY
Posting Freak

Status:
|
Imas pravo bate, site sega mudro ke si kutat i nikomu nisto, a nie ke si pisuvame ovde na forumov i pak nisto.A od kaj znaes moze taka im odgovara, moze nekoj e povrzan so AMSM pa mu e super, moze...
Nemalo znaminja be  bog da cuva.
I uste nesto mi tekna, na letecki start mislam deka dodeka prvoto vozilo ne ja pomine startno celnata linija ne smee da ima pretrkuvanje neli?
Ситуацијата со проблематиката или правилото на претекнување е следната:
НИКОЈ НЕ СМЕЕ ДА ПРЕТЕКНУВА ДО ОНОЈ МОМЕНТ ДОДЕКА СО СВОЕТО ВОЗИЛО НЕ ЈА ПОМИНЕ СТАРТНАТА ЛИНИЈА. СЕ ДО ТОЈ МОМЕНТ СЕ ВОЗИ НА СВОЈАТА ПОЗИЦИЈА И ПРАВИ ПРИПРЕМА ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕТЕКНУВАЊЕ. НЕ ЗА ЏАБЕ СЕКОГАШ СЕ ПРАВИ ЛЕТЕЧКИ СТАРТ НА СТАРТНО-ЦЕЛНА РАМНИНА КАДЕ ШТО СЕ ПОКАЖУВА ЗЕЛЕНО ЗНАМА ЗА ПОВТОРЕН СТАРТ НА ТРКАТА.
|
|
| 06-08-2004 11:13 AM |
|
 |
her flik
Member

Status:
|
E BAS TAKA, AJ SEGA NE SE PRISETI NEKOJ KAKO EDEN KUP VOZACI SI GI SMENIJA MESTATA USTE NA IZLEZ OD PARKING (PRED STARTNO CELNA).
ZA DA SE IMA PRETSTAVNIK VO AMSM JA KOLKU STO ZNAM TREBA DA SE ZDRUZAT 3 AMK-OVI I DA STANAT AMD.E TEK TOGAS MOZES DA IMAS PRETSTAVNIK NA AMD-TO VO SOBRANIETO NA AMSM(ZBORAM ZA LEGALNO KAKO BI TREBALO DA FUNKCIONIRA).SE SLAGAM SO TEBE ZA TOA DEKA KRAJNO VREME E DA SE POKAZAT ZABI I DA SE OPRAAT RABOTIVE I IMAS MOJA CELOSNA PODDRSKA NA KLUBSKO NIVO.*AMK SUPER SPORT*.A ZA FUNKCIONERI , NIE KAKO KLUB DOSTAVIVME KANDIDATI ZA UCESNICI VO ODDELNI KOMISII SO SOODVETNA STRUCNA PODGOTOVKA ARNO AMA TOA NE FUNKCIONIRALO BAS TAKA, IMA NEKOI PRAVILA KAKO SE STANUVA FUNKCIONER KOI NIE PRED 2-3 NEDELI GI DOBIVME PA ZDRAVJE BOZE ZANAREDNATA GODINA KE VIDIME(MADA CISTO NE VERUVAM, NEMAME NIKOJ VO KRVNO SRODSTVO SO GLAVUCITE).AKO IMA SOSTANOK OBAVEZNO DA ME INFORMIRATE ZA TOA PA DA VIDIME STO KE PRAVIME.
Also known as Filip VELEV
------------------------
SUPER SPORT racing team
http://www.supersport.org.mk
|
|
| 06-08-2004 06:27 PM |
|
 |
Maja
Member

Status:
|
Momci zosto se mucite kratko i jasno naziri sednicata bese kazano- pa kaj ste videle vie vo F1 zolto-crveno zname,vo FIA veke toa ne postoi.Sega nemam vreme no naredni pat temelno ke vi objasnam se .Na pr.koga kontriras nesto i gi branis pravata na vozacite ti velat vednas napusti ja sednicata .Tacno nemozeme protiv niv.Sheki vkluci se i ti vo ziri sednicite posto i onaka ja obavuvas taa funkcija vo Makpetrol .Veke razgovarav so Ljupco i toj ke go stori toa vo ime na Svift racing.
|
|
| 06-08-2004 08:26 PM |
|
 |
|
|