|
Koje osiguranje za auto (firma)?
|
| Author |
Message |
x-man
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
Koje osiguranje za auto (firma)?
U sledecih nekoliko dana moram da uplatim kasko osiguranje, ali kao i za vecinu stvari u ovoj zemlji tako i za ovo moram da sebi postavim pitanje "ko ce da stvarno radi ono za sta ga platim i ko me nece pokrasti ili ko ce bas manje da me pokrade" pa eto dosao sam ovdje da pitam, mozda neko zna koja osiguravajuca kuca radi dobro i koja ce, u slucaju da dodje do toga, da mi isplati kasko osiguranje i naravno koja nema duple cijene od ostalih!
Ja bi kasko platio kesom i uplatio bi 100% kasko (od kradje i svega), ali ne znam koja firma je dobra...?
Ovi kod kojih kupujem auto kazu da je croatia osiguranje bila dobra firma, ali da su i o njima u poslednje vrijeme culi lose price, a onda je tu i sunce osiguranje (sada bosna), ako sam dobro razumio oni za razliku od croatia (i vecine ostalih koji isplacuju 90%) isplacuju 100% od kradje i 100% od stete i jos je niza cijena, da li je to moguce?
Da li je neko korisnik sunce osiguranja?
Naravno tu su i druge osiguravajuce kuce: drina, neskovic, kosig dunav, krajina i sl.
Nadam se da mi neko mzoe pomoci u odlucivanju....
Hvala.
|
|
| 05-17-2007 03:57 PM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
RE: Koje osiguranje za auto (firma)?
Naravno tu su i druge osiguravajuce kuce: drina, neskovic, kosig dunav, krajina i sl.
te mozes odmah da zaboravis. Jednom je jedan od mojih auta udaren od strane covjeka koji je imao Neskovic osiguranje.
Na stranu sto su zatezali isplatu, nego je moj racun iz servisa koji sam im prilozio uz zahtjev za odstetu zavrsio kod nekavog lika u Hercegovini, koji ga je malo korektorom prepravio i zatrazio na osnovu mog racuna odstetu.
Helem, posto se radi o Mercedesu, koji je imao sve uvedene brojeve racuna, dodjoh u nezgodnu situaciju kod Mercedesa da im se pravdam da ja nisam dao tom nekom liku svoj racun, nego da ga je proslijedio neko iz Neskovic osiguranja.
Ovi ostali isto tako.
Sarajevo osiguranje, Euroherc.. i nekako dolaze u obzir.
Mada zapravo sve stavke ugovora moras dobro procitat da te ne zeznu, i opet kad sve bude gotovo, ako se ne daj boze sta desi budi spreman da se navlacis sa njima. Tako nam je.e
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 05-17-2007 07:00 PM |
|
 |
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Status:
|
zaboravih reci.. i sa Bosna osiguranjem sam imao negativnih iskustava nekim drugim slucajem kada su mi trebali isplatiti stetu koju je skrivio strani drzavljanin na mom autu.
Njih sam morao prozivati u novinama, pa je onda ekspeditivno biro zelene karte predao moj slucaj Sarajevo osiguranju koje je moj slucaj rijesilo jako brzo cak su mi isplatili i vise nego sam se nadao.
Ima i Triglav osiguranje cini mi se?
Ja imam Raiffeisen i Sarajevo osiguranje. ( dva su na Raiffeisen jedan auto na Sarajevo osiguranju)
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 05-17-2007 07:03 PM |
|
 |
x-man
Junior Member

Status:
|
A da li neko ima iskustva sa SUNCE osiguranjem ili kako se vec sada zovu?
Hvala.
|
|
| 05-17-2007 07:18 PM |
|
 |
Rainman
Clan AMK PUNGAS

Status:
Away
|
SArajevo osiguranje pajdo ili lido
Jer ja sam imao udes a bio sam na talijanskim tablama a covjek koji me je udario je imao kasko Sarajevo osiguaranje ljudi sve fino isplatili po ps i meni i njemu
Alfa ce uvijek biti guja na cesti!!!
|
|
| 05-17-2007 07:27 PM |
|
 |
goran16v
Delegat

Status:
|
Po meni su najpouzdanija osiguranja Sarajevo Osiguranje i Triglav (bivse BH Osiguranje), u vrlo kratkim rokovima isplacuju stete. Takodjer sam vrlo prijatno iznenadjen Hercevogina Osiguranjem (mada kod njih radim kasko za jedan auto vec 3-4 godine i nedavno je na red dosla prva steta). Bez ikakvih stela podnesem odstetni zahtjev i uradim procjenu za otkinut retrovozor (vrijednost cca 500 KM) i prilozim predracun iz servisa kao procjenu stete. Buduci da retrovozora nema na stanju i da cekam da ga isporuce jos uvijek nisam podnio fakturu na isplatu i na moje prijatno iznenadjenje zove lik iz Hercegovina Osiguranja i pita kad cu donijet original racun da uplate stetu.
Proud to be BMW E 21 owner!
|
|
| 05-17-2007 07:47 PM |
|
|
prelude za lude
Posting Freak

Status:
|
Samo provjerene stare kuce. Ne preporucujem neka nova osiguranja koja postoje u zadnjih nekoliko godina. Ako dodje do naplate stete, u svakom slucaju ti je navlaciti se i cjenkati s njima.
Croatia osiguranje je stara kuca, nekada vrlo jaka, kakva je sad pojma nemam. Ono sta sad vrijedi je sigurno: Sarajevo osiguranje i Euroherc osiguranje. Ja sa Eurohercom imam iskustva sa kasko osiguranjem stakala. Prije nego sam nabavio staklo, osiguranje je isplatilo stetu, bez ikakvih racuna.
HONDA FOREVER OR MAY BE NOT?
|
|
| 05-17-2007 09:58 PM |
|
 |
kurbla2005
Member

Status:
|
nema vise sunca sad je BSO bosna sunce osiguranje a oni i euroherc su pod agramom zasad su korektni ali sa svima ti je dobro dok se nesto ne desi kad trebaju platit vazda su neka zatezanja
|
|
| 05-17-2007 10:23 PM |
|
 |
vnm_
Junior Member

Status:
|
svako osiguranje zateze koliko god i gdje god moze.
sarajevo, euroherc i uniqa (prije raiffeisen) pa i croatia i hercegovina su giganti.
sto se tice placanja, svi su tu negdje ako uzmes kasko, cuvaju te ko oci u glavi dok je sve regularno.
|
|
| 05-17-2007 11:26 PM |
|
 |
feha
Junior Member

Status:
|
Sarajevo ili Croatia strogo!
Moj auto je kasko osiguran u Triglav osiguranju, na zalost... I desi se situacija da je auto u ASA-i na popravku, popravak zavrsen a osiguranje oteze sa placanjem. Daju mi neku potvrdu sa kojom ja kao mogu preuzeti auto a oni ce obaviti placanje. I ja sa tom potvrdom u ASA-u kad se tamo ljudi ljubazno izvinjavaju da te potvrde prihvataju samo od Sarajevo osiguranja i od Croatia osiguranja. Ostale.... bas i ne... i tako sam ja bio 15 dana bez auto dok sam namolio idiote da uplate. Moram napomenuti da je citava situacija bila cista 100%, donijeli su odluku o isplati stete u roku 48 sati ali su je isplatili za 15 dana.
|
|
| 05-18-2007 06:50 AM |
|
 |
|
|