Pozdrav ljudi, ja sam iz Novog Sada, pa posto sam relativno nov na "PunGas.com" aj da se predstavim.
Kao sto rekoh, iz Novog Sada sam, vozac sam skoro 2 godine, ali samo auta (tacnije do nedavno auta, jer sam ima peugeot 205 1.1 , pa sam ga prodao i kupio mali terenac suzuki samurai 1.3), a muci me vec duze vreme zelja za motorima. Izes ga, ovaj grad je pogodan za motore, a ja to ne koristim. Pa sad vas pitam sta bih mogao da uzmem za pocetak? Ubedjuju me da uzmem Tomos BT50, ima opcija MZ125, ili neka losija JAWA. Ima li jos neko neki predlog? Nemam kesa za nov motor, a ne interesuju me skuteri. Jedino sto mi je bitno je da se lako nadju delovi za njega, a tome nekako najvise odgovara BT50, zar ne Inace '87 sam godiste, pa se nadam da jos nisam zakasnio za avanturama na 2 tocka
I Tito kad me sretne na ulici kaze: "De si Hadzi legendo!"
E sad, nikad nije kasno za dva točka, a šta za početak mmm. Ja sam počeo sa APN 6 a neko počne sa YZF ili CBR ...
Moj ti je prijedlog (ako već imaš volju) drljaj BT-a jednu sezonu (jest da ćeš biti više oko njega, tj. popravljajući ga nego vozeći) ali osjeti čar patnje i početka ... ili ako nađeš negdje Apriliju AF1 Futura (extra motorić)
A MZ ili Jawa(pogotovo) neeee, dreševi strogi...
respect za mladena i za ovo pitanje...a ne ko neke budale odma sjednu za R1 i misle da su vozaci...cccc
Mladene dobro nam dosao, i zelim ti puno ugodnih kilometara na 4 i 2 tocka
Hvala na gostoprimstvu
Pa boga mi, ovaj i nije bas motoric. Do duse jeste to 125ccm, al pusti ti to, 28hp za jos ne nazuljane ruke i nije bas malo. Uostalom vozio me je drug na njegovoj apriliji rs125. Ma ide ko ludo!
Jedini problem je sto ovde u Srbiji nisam nasao, a za pravo cudjenje, na mobile.de sam nasao samo dve. Ne verujem da se delovi bas lako nalaze, a i ona sama kosta oko 1500 evra, sto za takav motor i nije skupo, ali za mene jeste. Izes ga, ako se odlucim na tako nesto moro bi cekati jos jednu sezonu... No, u svakom slucaju ti hvala na trudu. Malo me razocaralo ono sa BT50 (da se kvari puno),al...
A sto mislis da je MZ pogresan? JAWA mi se ne svidja, al MZ125 i ne deluje tako lose. Cest je motor, pa kontam da se delovi lako nadju, a i nisu skupi.
I jos jedno me muci... Da li mogu promenom auspuha da malo neutralisem taj skrnavi zvuk dvotaktne masine?
I Tito kad me sretne na ulici kaze: "De si Hadzi legendo!"
BT 50 za razliku od APN-a nema hlađenje, tj. nema jedan propeler u sklopu mašine koji hladi, tako da ...
A MZ je definitivno bolji od Jawe, i auspuhom ne možeš da riješiš nešto posebno zvuk MZ-a...
Daš gas na leru, Rannnndndndndndndndndndndndnd i tako pola sata, hehehehehe
Good luck
Pozdrav i dobro dosao!
Nadam se da imas malo u glavi te da ces moc kontrolirat izljeve adrenalina prilokom voznje motora i tako da se neces brzo voziti te radit neke gluposti. Sto se tice trajnosti ja bi preporucio APN6 jer je definitivno peri-deri motor od TOMOSA.
Vidim spomenuo si MZ,taj motor je dosta trajan ako ga se vozi razumno jer to i nije motor za neka razvlačenja i brzu voznju. Moj prjedlog,pokusaj naci MZ 250ETZ 250ccm koji traju i traju.... samo malo je kurbla zeznuta
Sto se tiče početničkog motora.... čuj,tu je vise do tvoje pameti nego do motora. Ako imas respekt prema motoru i da neides van svojih granica i da znas kad treba popustit gas onda ti nije vazno jel vozis 125 il 1000kubika. Moj prvi motor je evo Kawasaki Z-750... prije njega sam vozio 3-4djira na staroj Hondi iz 87 i drugi motor je Vespa od Auto-skole
Nikad ga nisam zavrtio preko 8000 o/min u voznji il u leru te se nevozim brzo.... drzim brzinu izmedju 85 i 100 km/h i evo tako vec ovih 8500km koliko sam presao... dakle nisam iskoristio ni 50%njegovih mogucnosti al niti mislim jer volim uzivat u voznji.
"NIJE BITNO TKO CE BRZE NEGO TKO CE DUZE"
BT 50 za razliku od APN-a nema hlađenje, tj. nema jedan propeler u sklopu mašine koji hladi, tako da ...
A MZ je definitivno bolji od Jawe, i auspuhom ne možeš da riješiš nešto posebno zvuk MZ-a...
Daš gas na leru, Rannnndndndndndndndndndndndnd i tako pola sata, hehehehehe
Good luck
a onda ga izgasis, stavis na nozicu, zakljucas, vezes za banderu i odmaknes se, a on jos sabira drnd...............................drn...................................rdn..........dn..........................
isti sam kao i "autor ovog posta" ali ja bih vas pitao nesto drugo jer znam sta za uzeti. uzep bih apriliu sx50 to je supermoto (kroser sa gumama za asfalt jel to supermoto) nije ni bitno. motori me nisu puno zanimali al krosere obozavam.
pa vas pitam jel mallo 50ccm u auto klubu pise:"brzina zakonski ograničena" jel to znaci da ima tu neku blokadu i moze li se ta blokada ukinuti???
Pozdravljam nove bikere, najbolje za poetak ako vec hoces tomosa uzmi CTX ako gdje mozes nac to ti je kao enduro 70 ccm ako se nevaram ide super za pocetnika... ak zelis sportski mozes naci neku hondicu od 50 ccm na brzine NSR 50 i tako ili derbia gp 50 isto super motor ne kvari se dobro ide za tu kubikazu... a kad neces skutere mislio sam ti predlozit da su oni najbolji za pocetak... ev ja jos svog vozam sad sam ga malo friziro 70 ccm auspuh i tako ide zwer... pa na ljeto cemo vidjet... i da ako sjedes na motor kacigu na glavu obavezno, bilo da vozis 30 ili 300 kad sletis glava se ne krpi...