Zdravo narode
Situacija je sljedeca, auto mi upali pa se odmah izgasi. Pumpa radi (?) jer se cuje zujanje kad dam kontakt, goriva ima... da nije bobina?
pomagajte
Stari, ako sam dobro razumio ovo je injection sa elektronskim modulom kontrole rada motora koji ima svoj dijagnostički priključak na koji bi trebao spojiti neki dijagnostički software da vidiš je li problem sa elektronikom ili mehanikom. Ako je sve u redu sa elektronikom može biti da ti je loš pritisak goriva (pumpa ili regulator pritiska), da je loš regulator lera (bajpas ventil za zrak), lauf zrak, dizne i mnogo drugih stvari. To moraš odvući kod nekog ko ima ovo što sam naveo da ti fino pregleda i vidi u čemu je problem. Ovdje je naša zakletva ajdin_ze iz Zenice, pa kontaktiraj njega da ti pokuša pomoći. Sretno i javi šta je bilo...
Ništa me ne pitajte o BMW-u!
Ja solim pamet!
Ljudski bezobrazluk stvarno nema granica!!!
This post was last modified: 10-28-2007 07:48 PM by MK516.
imao sam slican problem na pezou pregledaj regulator pritiska ili smjese ,kako ti rece i @MK516.Ako je suditi po ovome sto si napisao prije ce biti elektronika u pitanju koliko se ja razumijem u te kerefeke.Ukoliko nisam u pravu najbolje da se javis Ajdinu_ze.
Opel Astra 1.7 DTI 16V
Garmin Nuvi 760TFM
This post was last modified: 10-28-2007 07:50 PM by Francuz.
Ma bombina je Miljenko, majke miii...nisam mogao odoliti....hahahahaa
Ernes Jusovic, Sarajevo...prvi auto koji sam kupio bio je ustvari NEKRETNINA, neki stari Mercedes, star 40 godina, koga je lik donio na kamionu ispred moje kuce. I onda je tu stajo jedno 5-6 godina, ali ja sam ga prao svake nedelje. Posle sam ga iznajmio komsiji da leze kokosi u njemu pa smo djelili jaja...
Ta manta i dijagnostika ko nebo i zemlja.
Nije do bobine niti do paljenja cim hoce da upali.Dobro pregledaj sve usisne slaufe, da nije koji pukao ili se izvadio.
This post was last modified: 10-29-2007 02:43 PM by basake.