|
Koju zastitu ugraditi?
|
| Author |
Message |
Faruk
Unregistered
Group: Unregistered / Not Logged In
Status:
|
Koju zastitu ugraditi?
Defend lock ili Mul-t lock?
ona lavlja kandza mi izgleda odvratno i ne da mi se za*ebavati sa njom svaki put kad ulazim i izlazim iz auta
svi smo culi za Mul-t lock, a evo pricaju mi neki da ni defend lock nije los.
http://www.autopijaca.ba/a/komel/1.htm
sta ugraditi?
|
|
| 11-21-2004 04:47 PM |
|
|
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status:
|
moj glas za multi lock.. iako najvise vjerujem pit bullu na zadnjem sjedistu
We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
|
|
| 11-21-2004 04:59 PM |
|
 |
tataratira
Posting Freak

Group: Registered
Status:
|
ja se patim sa LK, imam Bosch Blocktronic alarm
i garažu i stvarno se ne sekiram nikako za auto
g3tdi, jedan od pozeljnijih
jeste peglanje sa LK i odere presvlake ako je ne stavljas u gepek
nego iza zadnje pepeljare kao ja ali se sekunde ne sekiram
kada sam uzimao izletio sam se za alarm 550
i LK 250 pa mi bilo puno dati prije dvije godine 700 za Multilok
, naravno ne mislis na onaj prevazidjeni sto hvata rucicu mjenjaca
Mul-T-Lock je izraelska firma pa ako nemas simpatija
prema njima kupi ovaj drugi, al' je njihov sigurno bolji
ali i masovnije proizvodnje pa ako to ikad provale provalice taj prvo
...... sad si u jos vecoj nedoumici
Hate It Or Love It- The Golf
|
|
| 11-21-2004 07:05 PM |
|
 |
dr
Posting Freak

Status:
Away
|
Nije lose imati kiselog kupusa u autu ili sira iz mijeha.
Moj je gipser prodavao sir i svi su mu auto obilazili u sirokom luku.
|
|
| 11-21-2004 07:25 PM |
|
 |
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
Nije lose imati kiselog kupusa u autu ili sira iz mijeha.
Moj je gipser prodavao sir i svi su mu auto obilazili u sirokom luku.
nea dalje
E multilock jel to ono sto zovu Mclock??? kao vise blokada???? ako je to onda je to bolje nema sta, bar mi se cini tako, ima moj kolega to na audiju 4-ki, i stvarno ubija, probavali smo ga , covjeku koji se bavi muzikom, mnogi banjalucani ga znaju, soldat, je trebalo oko 2 sata da ga skine, milion nekih kombinacija, tonu zica i tako dalje, on kaze da ga ne bi opet mogao uradit za dva sata, kako kad potrefi i po njegovom to je jedan od najpouzdanijih zakljucavanja trenutno, mada sve sto izadje na trziste ima i lijeka naravno. Ovj drugi mi izgleda malo "mekan" bez obzira to sto pisu vaki naki materijali. Alii, po meni nema jaceg sekjuritija od tvog sopstvenog prekidaca, skrivenog, pa neka ga trazi, a rijetko se kad des da ti ga odnesu ko blentavi niksicani sa paukom!!!! najednostavnija rijesnja su valjda najefikasnija
Man maximum Machine minimum
|
|
| 11-21-2004 08:03 PM |
|
 |
iceman ze
Senior Member

Status:
|
sto se tice ugradnje zastite, da smo jasni nema te zastite koja moze zadrzati pravog profesionalca(govorim iz iskustva). Nasa je sreca sto nasm auta za sada kardu samo kokosari, dok pravih strucnjaka za sad ajos nisam vidio ili cuo na nasim prostorima. Najbolja preporuka je kombinacija mehanicke zastite+ alarm. Od mehanickih zastita preporucujem ''mult- lock'', dok od alarma dosada su se najbolje pokazali ''Cobra'' alarmi......sretno
|
|
| 11-21-2004 09:04 PM |
|
|
Sike
Posting Freak

Status:
|
E multilock jel to ono sto zovu Mclock?
Nije. Meklok (tako se čita) je vrh (ali je poprilično skup). Nikad nije provaljen i ako ti neko ukrade auto plaćaju drugi. 8)
|
|
| 11-21-2004 11:03 PM |
|
 |
lucozade
Super Moderator

Group: Super Moderators
Status:
|
E taj taj, oko milju marki u Bl. Eeee provaljen je, samo treba vremena, upravo zbog komliciranosti i mnogobrojnih kombinacija, tako bar soldat rece! A ako ukradu, na sta si mislio, vrate pare za sistem ili auto ?
Man maximum Machine minimum
|
|
| 11-21-2004 11:12 PM |
|
 |
chimera
Posting Freak

Status:
|
Alram Cobra ili Vampire i zdravo...
Mehanici kad se jednom doskoci tu je kraj.
Neko je spomenuo stari mul-t-lock,njemu se doskocilo tako da je mjenjac otkopcavan na motoru i stavi ga u trecu i vozi...
A mjenjac otkopcat pod haubom je sitnica.
Lavlja je kriticna. Razlozi su pored ovih koje je naveo tatatatatirac i sto izgrebe plastike oko volana,komplikovana za stavljanje. Sto ti u praksi znaci da ce ti prije ili poslije dosaditi da je stavljas,samim tim imas i one 5-ominutne izlaske po cigare itd. tako da je to za mene lose.
Alarm po statistici je vrlo efikasna zastita sam po sebi. Zvucna i svjetlosna signalizacija, sto mnoge u samom startu odbija.I najednostavniji je za upotrebu sto je veliki plus...
|
|
| 11-22-2004 05:22 AM |
|
 |
0-100 7,3 sec
Turbo whine is mighty fine

Status:
Away
|
Necu puno doprinijeti ovoj raspravi, ali sam htio iznijeti jedan fazon koji je pravo dobar a pravo efikasan...
Jaran mi je nedavno kupio Vectru B i na njoj je tvornicki ugradjen alarm sa kontrolom daljinskog zakljucavanja... e sad, fora je u tome sto alarm prvo zakljuca auto normalno, a onda na neki nacin elektromagnetnom nekom forom, ne znam u detalje, blokira brave i nema sanse da ti to otkljucas prije deblokade alarma.... Znam sad ce svi navalit i rec, ma *ebo to, razbijes staklo i dovidjenja, ko jos obija brave, ali eto reko' pravo mi se svidio fazon a pravo je jednostavno...
Naravno, iskustva bas i nemam sa tim nekim gomilama zastita, ali cini mi se po onome sto sam cuo da je kombinacija dobrog alarma + multilok najbolja...
Eno znam primjer na Dobrinji Golfa 4 TDI koji na ulici stoji parkiran vec dvije godine i jedino sto su pokusali jeste da mu ukradu ratkape i to su uspjeli ostalo, nista....
http://www.bhrenaultclub.com/
11
|
|
| 11-22-2004 06:00 AM |
|
 |
|
|