Poll: Da li bi vrijedilo organizovati 402 street race?
DA
NE
[Show Results]

Post Reply  Post Thread 
Pages (9): « First < Previous 1 2 [3] 4 5 6 7 Next > Last »
Koliko vas je zainteresovano za LEGALAN street race?
Author Message
Lepa
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline

Lutke moje slatke. Fini ste vi meni.
Ja citirao dijelove Hrvatskog pravilnika,a vi se zapalili, pa nešto hoćete nešto nećete. Very Happy Very Happy Very Happy
Nego da se mi ovako dogovorimo:
tema je pokrenuta (fino)
Hajmo sad na slavlje (al prvo će mo se napit)
Kad odmahmuramo ponovo se čujemo (al prvo će mo se napit)
Prijedloge i ideje bez huje i srkleta (al prvo će mo se napit)
Onda zajednički završavamo pravilnik (al prvo će mo se napit)
onda organizujemo prvu zvaničnu trku (al prvo će mo se napit).

Za one koji vjeruju u sponzore:
8 klasa po tri prva mjesta, nagrade 14 400 eurića
30 organizacija 800 eurića
mjerenje i obrada podataka 500 eurića
Pomoćna oprema za takmičenje 1000 eurića
Vatrogasna služba, hitna pomoć (mora biti) 500 eurića
Obezbjeđenje 300 eurića
itd ...................
OKO 17 500 eurića
Prihod
Ulaznice 2000 gledalaca po 2 eurića
Sponzori ma daj
Ukupno?????????

Nego o tome poslije Nove godine, a sada

SVIMA SRETNA NOVA GODINA

12-31-2003 03:19 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Box
Junior Member
**

Prvo: SRETNA NOVA GODINA
Drugo: JESTE LI SE DOBRO PROVELI ZA NAJLUDJU NOC
Trece: Dobra racunica
Cetiri: Ne slazem se s 14400 Eura za fond nagrada....Dovoljno je samo nagrada za prvog,pobjednik uzima sve (winner takes all!! prava street pravila zar ne Very Happy )!!!!Onda se ta brojka smanji na 8000 eura ili 4000 eura (zavisno od toga hocete li dati 1000Eura ili 1000KM za 1.mjesto ili koliko se vec dogovori)!Puno bolje zvuci zar ne ....hitna,vatrogasci,obezbjedjenje,mjerenje,vjerojatno su brojke takve jer ja se ne razumijem u to pa stoga.....vjerujem ovoj racunici!!!!
AKO bi se i davale prvoj trojici u svih 8 klasa, radi finansijske situacije nagrade bi morale biti prilicno niske....jer sponzora ce mozda biti ali ne toliko da obezbjedi 14400 eura za fond nagrada.. Crying or Very sad Crying or Very sad
Pet: Ime sto se mene tice neg bude kako hocete...zovite ga Quarter mile Street race (ako hocete jer cetvrt milje = 402 metra JA MISLIM nisam siguran), a 402SR sam koristio jer je naziv postojeci i aktuelan, a kad bude nesto nase drugacije....koristicemo to Smile Smile
Sest: Ako je 402SR u hrvatskoj "privatan", tj. bez ucesca HAKS-a, to ne mora znaciti da tako mora biti i kod nas. Ajde neka bude privatan ali neka bude "u saradnji s' BIHAMK-om" koji je ipak bitan faktor auto-moto sportu u bih...kakav - takav ali faktor je. Neka se recimo (neka se ovo ne shvati ozbiljno ovo je primjer) nase takmicenje zove "PunGas.com Street race" ali je najava za njega "PunGas.com u saradnji s BIHAMK-om organizuje ......"razumijete??? Neka je ono "privatno" ali BIHAMK kao saradnik nam moze pomoci u to sam uvjeren.
Sedam: AJ BUDITE ISKRENI KO SE NAPIO SINOC??? Twisted Evil Twisted Evil
Osam: Sve najbolje u 2004 godini.....

01-01-2004 03:06 PM
dr
Posting Freak

Status: Away

Ko se napio sinoc?
Nemam pojma. U principu ne pijem - blesav sam i bez toga.

Nagrade - kako god hocete i kako god moze. I do sada sve ovo sto se u Mostaru dogadja je bilo bez ikakvih nagrada. Raja se naganjava iz cistog uzitka a kad je neko bolji... onda se svugdje zna da je bolji i to je to (zasad).

Imamo nekoliko vatrogasnih drustava (tako se valjda zovu) pa imamo mogucnost odabira najjeftinijeg Wink .
Hitna nije problem. To mi je u okviru struke (nick dr je pravno - hirurski osnovan) i pribavicemo je.

Mjerni instrumentarij - o tome je vec Edis govorio; dakle - zna se kako.

U svemu ovome nije samo problem natjecanja u pitanju nego i redovnog, svakonedjeljnog okupljanja (treninga) koji mi moramo regulisati.

Toliko.

01-01-2004 04:38 PM
Box
Junior Member
**

Sto se mjerenja tice strasno bi pomogle prave KONKRETNE brojke! Ove brojke koje je Lepa naveo su sa brda u Tz ako se ne varam!!!! Jeftinije moze ali koliko pitanje je jer konkretni brojevi se traze a za sada lepa jedini daje konkretne brojke...Mozda zvuce malo prevelike ali su stvarne.

Sto se tice hitne pomoci, sjajno ako u mostaru moze biti jeftino ali fali doktora u Tz, Sa i drugim mjestima a da su zainteresovani za auto sport i onda opet ispadne da nece ni da se pojave bez "500 eurica" sto rece Lepa (mada za vozilo hitne pomoci, moje je licno misljenje da je to puno). Primjerice u tz ima samo jedno vatrogasno drustvo (Profesionalna vatrogasna brigada Tuzla) tako da je ono i najjeftinije Confused Confused

Sto se obezbjedjenja tice mozda se tu moze usparati jer se MUP moze uzeti kao sponzor (pod iobjasnjenjem da se pokusavaju skloniti ulicni trkaci sa ulica) pa da sponzorstvo iskazu preko besplatnog obezbjedjenja ili sa obezbjedjenjem sa velikim popustom (ako nista) . Exclamation

Doktore vi rekoste da postoji mostarski pravilnik, da li je gotov i ako jeste je li moguce da se dobije mailom, objavi na internetu ili mozda cak na ovom sajtu ako redakcija dopusti??? Da se ne bi desilo ono sto ste predlozili (sukob interesa i sl...).

Tehnicko pitanje za ucesnike foruma: da li neko ima prijedlog klasa koji se razlikuje od pravilnika za 402SR u Hrvatskoj, jer 8 je previse sto jest jest. Jer ako je neko napravio kvalitetan prijedlog u kojem ima 6 max 7 klasa opet je bolje nego 8. Problem su klase koje su u 402SR pravilniku oznacene A i B jer i Hrvatski raceri su morali te dvije u Osijeku sastaviti zbog manjka ucesnika a o otvorenoj (sa 5 takmicara Question Question Question ) da ne govorimo!!! Pojavljuje se i problem (ovo je sve dakle u Hrvatskoj) klase H (preko 2400 ccm3 diesel) koja broji 4 takmicara (manje od otvorene Very Happy ). Mozda to kod nas nece biti tako ali preventive radi...ako neko ima kvalitetan prijedlog dajte iznesite ga da se onima koji se bakcu s pravilnicima malo i pomogne!!! Pratimo primjer gospode koja diskutuje o promjeni klasa za brdo....(npr.)!!!

Pozdrav iz novogodisnje vesele Tuzle!!!!

01-01-2004 10:56 PM
cybernck
Super Moderator

Group: Super Moderators

ja sam, naravno, zainteresovan Smile.

btw, otkad je traction control zabranjen? koeficijent za njega je 1.1:

http://www.402streetrace.com/pravilnik_race.htm

[205]
01-02-2004 03:46 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
airman1
Member

cybernck Wrote:
ja sam, naravno, zainteresovan Smile.

btw, otkad je traction control zabranjen? koeficijent za njega je 1.1:

http://www.402streetrace.com/pravilnik_race.htm

To sam ja uprsko stvar s tim TCS (k'o mi je kriv kad ne citam) jer sam zaboravio. ISpricabam se.

Klase:

1. <1000ccm
2. 1000-1400ccm
3. 1400-1800ccm
4.1800-2000ccm (vjerovatno najbrojnija klasa)
5. 2000-2500ccm
6. >2500ccm (otvorena)

Dizeli sta ja znam o dizelima osim da cade, ap i oni najnoviji. Nemam u principu nist protiv ali ne mozg'o ja kako da ih razdijelim. Turbo znase kako. Lepa je u pravu sto se tice para i ono je dobro sto je napisao to da nas malo podsjeti na to. Malo realizma ne skodi. Ako neko ima sponzore koji su voljni dati pare ili robne nagrade vrijeme je neka istupe ili zasute zauvijek! Mislimda ovo bez BIHAMK-a nece ici, barem u pocetku dok se ne zarade neke pare (mislim ako se zarade pare) i sto se organizacije tice. Druga strasno vazna stvar je mjerenje i to mora biti besprijekorno bez ikakve improvizacije ako neko hoce da ljudi zaista vjeruju u sve ovo. Vatrogasci i santitet, pa ima nacina da se to mozda i malkice jeftinije odradi, vidjet cemo treba pricati sa nekim ljudima. MUP bi mozda dao par vozila SP za obezbijedjenje prilaznih cesta ali sto se tice fizickog oni su to potpuno komercijalni (k'o da nisu komercijalni i u svem ostalom he Twisted Evil ) pa treba vidjet o kojim se tu novcima radi. Obezbjedjenje je vazno jer ne bih volio da vidim nekog gologuzana kao mi se seta pistom ili neku Ladu kako hladno izlazi ispred auto koji ide 130 na sat! S toga na posao, trazit sponzore, daj da zavrsimo pravilnik i da vidimo koliko klubova se moze naososvu ovoga napravit i kako to uopste treba da funkcionira.

To fly is the ultimate, to drive fast is the next best thing!
01-02-2004 08:24 AM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

Quote:
OKO 17 500 eurića

daj meni 12.000 KM ne eura, i ja cu to organizovati bez problema.

Ali posto nece mene niko nista da pita, necu ubuduce ni da se petljam ni u pogledu street race-a.

Ja sa Jasminom cesto pricao po ovom pitanju, nikada mi nije rekao da BIHAMK to planira organiztvoati. Sad odjednom BIHAMK pravi pravilnik ( a pravilnik su vec napravili momci iz Mostara, a M.Sakić bi ga trebao pogeldati cim taj pravilnik stigne u Sarajevo), a ja nemam pojma o tome, a svasta mi je napricano.

SAamo su mi sulude ideje koje su pojedini iz BIHAMK.a predlagali za street race.. Poucen tim iskustvom, cisto sumnjam da ce ista od toga biti sada.

BOlje da ne bude nikako , ako ce biti kokuzna varijanta.

ALi eto.. kako god hocete.. volio bih da se malo Mostarci jave. Koliko sam mogao uraditi za njih uradio sam.. Makar sam skrenuo paznju njavnsoti na njih pa ih sad policija manje zeza. Ovo sto se sada desava je malo van moje kontrolei ne zelim biti dio toga

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
01-02-2004 10:02 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
airman1
Member

Detalji Edise, detalji..

Niko nije nikad ni rekao da BIHAMK namjerava organizirati SR. Nikada i nigdje. Ono sto jeste receno je da je malo vjerojatno da bi se prva SR utrka mogla organizirati na nekakvom nivou bez podrske BIHAMK-a. Ja bih licno volio da nisam u pravu. Ali mislim da ne moze. Mislim da Lepa zna tacno o cemu govori, na kraju "do lakata " je u tom poslu. Niko nije nikada reako da BIHAMK pravi pravilnik receno je samo da Lepa pravi pravilnik i da je i sam Lepa reako da se taj pravilnik moze/treba uskladiti sa Mostarskim. Ne znam odakle si ti izvukao zakljucak da sada neko zeli ovo sve dati BIHAMK-u. Ne zeli, ali zeli da da SR utrka ne bude manifestacija tipa hajde da se nadjemo u Nedjelju i da se trkamo. Za takvo nesto nam ne trebaju ni pravilnici ni organizacija nego samo ledina. Ako neko ima ozbiljne namjere sa ovim onda to treba na takav nacin i prihvatiti. Ti si Edise uradio hvale vrijedan posao do sada oko ovoga i nema potrebe da se ljutis ako neko zeli ovo izvesti kao treba. U TZ ima perfektna lokacija ali se tamo ne moze pojaviti grupa momaka sa autima i kamerama i vozati se kako hoce. Bilo u Mostaru i onda dodjose plavci i napravise sranje. Sad ne dolaze ali znajuci nase eto njih opet, cim im bude dosadno. Drugo recite mi kolike su sanse nekakve grupe individualca da sve to organiziraju, registruju i uvuku nekakve ljude koji su potrebni da sve to aminuju i odobre u poredjenju sa BIHAMK-om? Dobro BIHAMK nije nesto ali je to jedino sto imamo. Nije ovo Hrvatska, koja mada u govnima, ima ekonomske snage i spoznaje da takvo nesto iznese bez HAK-a, ovdje toga nema. Ovdje prije svega imas jedan frapantan nedostatk tehnicke kulture kod odgovornih ljudi ili ljudi koji imaju novaca da bi neko mogao ocekivati da se to na sponzorski nacin odradi. Evo primjera. Prije godinu dana je TUZAMK organizirao ispit spretnosti u TZ i kada su otisli u Pivaru da vide za sponzorstvo znas sta su im ovi rekli? "Evo Vam ledenih cajeva i Cockte i nemojte nas molim vas reklamirati!" A to je jedna od najuspjesnijih firmi u BIH! Koliko se firmi, legalno, i kvalitetno bavi tuningom u BiH? Ja koliko znam samo jedna a i ta radi uglavnom sminku i auspuh/filter kombinacije za ljude s parama (da mu nepravim reklamu). Meni je najgore od svega nekakav voluntaristicki pristup po principu lakocemo! Nista nije lako u automobilizmu, a pogotovu u BiH. Jedna bolja guma za mog Forda kosta 300KM, mislis da bih je derao iste za manje od 500 EUR nagrade da ne napominjem kvacilo lamelu i ostalo. Zapamtite sto vam ovdje kazem jedno je kada se raja trka za sebe, ali onog momenta kad okacis natpis iznad staze i kada se potpises ti preuzimas odgovornost za sve to. E sad ako se moze sve ovo odraditi bez onih uhljupa iz BIHAMK-a ja sam prvi za to. Uostalom vec se radi na tome da se to ne desi, ali su male sanse. A za 12000 KM ne mozes dobiti niti obezbijedjenje, mjerenje i razglas za jedan dan. A gdje su mediji, jer ako mislis na sponzorstvo bez medija nema nista, a oni su ti najskuplji. U medije ne racunaj Internet, samo se sjeti onih 16% gradjana BiH sto su konektovani. Znaci stampa, radio TV. Nema nista dzabe. Ja da imam 20 000 KM da bacim u Drinu bi to sam napravio (ma serem mozda i ne bi) ali para nema. U stvari ono sto je jos gore je da para ima ali odose nekud drugo (fubal, ping pong, pikado, Audi 8 isl.). Mislim stvarno bih volio da nisam u pravu, stvarno bi to volio.

To fly is the ultimate, to drive fast is the next best thing!
01-02-2004 10:27 AM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

Ma ne ljutim se ja uopste.. Zakljucak da BIHAMK hoce da organizuje sam donio iz ove rasprave gore. Ako se pravi pravilnik ima razloga zasto se pravi i kome se pravi. A koem pravi Lepa pravilnik.. ne pravi valjda sebi!?!?

Ako ne pravi BIHAMK-u kome onda pravis Lepa.

Osim toga, nedavno me ej Osmanovic pitao da li bi se mgolo dorzati street race ispred RTV doma u Sarajevu, pa sam sabrao sve ovo i zakljucio da BIHAMK namjeravas organizovati Street race naredne godien.. Ok meni to ne smeta i neljutim se uospte ali necu da imam nista sa tim.

Sto se tice medija, ja ih mogu obezbijediti besplatno, (ne govorim o internetu, iako PunGas.com ima veci ''tiraz'' i uticaj nego pojedini casopisi u BiH). DObro ne bas besplatno, ali se moze organizvoati u stilu medijskih pokrovitelja. Sve se to da napraviti.

Jedan promotivna trka se trebala odrzati u Mostaru jesenas. Samo se odustalo od toga radi kratkog vremenskog perioda i loseg vremena. A ja sam u medjuvremenu vec obezbijedio medijsko pokroviteljstvo od strane dva casopisa i jedne televizije. Mogu ja to opet narpaviti i ljudi su zainteresovani.

Sto se tice poredjenja cunjeva i Streetrace-a mislim da je to neusporedivo. Sigurno ima vise interesovanja ako se adekvatno to predstavi medijski Streetrace nego cunjevi pa ma kako ti napravio cunjeve..

Tuzla staza za streetrace--- jel mislimo na pomocnu aerodromsku psitu u Vukovijama ?

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
01-02-2004 10:39 AM
Box
Junior Member
**

Nemojte se ljudi krvit i ljutit bespotrebno...ajmo to civilizovano i smireno kako razumnim ljudima i dolikuje.
Edise ovo tebe pitam: kako bi bilo da ona "privatna firma" koja bi bila glavna i odgovorna za SR bude PunGas.com???? Ti si faktor na ovom sajtu a mislim da ne bi bila losa stvar, jer bi vec usput i imao gdje da objavis vijesti, slike, spisak takmicara, kalendar...bog otac!!! A ja ostajem pored svog da se BIHAMK uzme za saradnika NE ZA GLAVNOG ODGOVORNOG!!!

01-02-2004 11:34 AM
Pages (9): « First < Previous 1 2 [3] 4 5 6 7 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Slike: Toronto Motorsports Park - Street Car Nationals BAHbA 10 866 11-30-2007 06:40 AM
Last Post: Skyline
  street race 402m - 30.09. prelude za lude 21 1,506 10-09-2007 08:07 PM
Last Post: adnan_17
Icon_question Je li sutra u SA... Street race??? pajero1987 13 886 09-18-2007 05:53 AM
Last Post: goran16v
  Street Race - Sanski Most Dog_Father 23 2,620 08-13-2007 04:05 PM
Last Post: Dog_Father
Icon_cool 402 Street Race Varazdin, 07.-08.07.2007. - SLIKE cybernck 7 3,178 07-20-2007 06:33 PM
Last Post: Edis Jasarevic

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: