Poll: Da li bi vrijedilo organizovati 402 street race?
DA
NE
[Show Results]

Post Reply  Post Thread 
Pages (9): « First < Previous 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 Next > Last »
Koliko vas je zainteresovano za LEGALAN street race?
Author Message
dr
Posting Freak

Group: Registered
Status: Away

U vise navrata sam bio na putu i na dezurama pa nisam mogao ni progovoriti a kamoli nesto drugo.

Momci koji oko ovoga rade su studenti i skolarci. Divno je biti student u avgustu al' u januarskom roku... Zato sve ide sporo i tesko.
Da mogu ukljuciti svog oca (koji je, izmedju ostalog pravnik, ali ima 78 godina i zivi 500 km daleko) ili da nisam ove struke nego jurist, "smlatio" bih "papire" za heftu. Imao sam prilike gledati kako to radi.

Ovako - da nije Edisa, nazalost, jedinog koji se, ne samo iz ljubavi prema auto sportu, nego i profesionalno, svim ovim bavi - mislim da, skoro, ne bi o ovome ni razgovarali.

Nije mi cilj da kukam nad sudbinom momaka koji nesto vole al' nikako da utrefe, niti sto nisam onaj sto "more da pljune sto hiljad' marak' da mu se djeca trkaju". Samo kazem da smo i ja i momci samo pjesadija na frontu i da bez staba i municije "more samo obicna marisana ispast' ". I meni i njima ostaje da stalno "cackamo" gdje treba (ako smo utrefili) i da rejsamo kad god je lijepo vrijeme.

Jesam zainteresovan i inicirao sam stvar na ovom terenu al' nisam ufuran i samoziv pa ako ikad ista od ovoga bude, Edisova je prva i svaka mu cast. Kakvih problema sve ima, to on mnogo bolje, vise i cesce od mene vidi. Da batali sve sasvim bih ga razumio. (A ne bi to prezalio tek tako.)

Mozda pricam puno a jedino to i mogu.
Ma... Mogu se i "potegnut' " Matizom, podjekad, da me zelja mine a na opstu radost prisutnih Very Happy

01-04-2004 09:02 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators
Status: Offline

Airman ja dzaba pricam jer jednostavno necete da prihvatite ono sto ja govorim, ni ti ni ostali. Doktor zna o cemu pricam pa mu je jasno.

1. Odgovorio sam da bih se vrlo rado vidio i razgovarao-> rekao sam da se nadjemo u Sarajevu i da domacin bude BIHAMK pa da svi porazgovaramo o tome.

2. AKo mislite da je puno 5 KM onda vi organizujte skupa sa BIHAMK.-om i dajite dzaba karte, organizujte mjernu sluzbu, redare i sve ostalo.

3. AKo se ja budem odlucio da zajedno sa Mostarcima i jednom firmom iz Sarajeva organizujem StreetRace onda mi nemojte smetati i govoriti ovako ili onako. Vi napravite kako mislite da je najbolje a ja cu pokusati da napravim kako ja mislim da je najbolje. Nakon godinu dana vidjet cemo ko je bio u pravu.

Nemoj da bude nikakve ljutnje, nemoj me sada prozivati da ti nisam odgovorio na pozive da sjednemo zajedno i popricamo kada ejsam i da citas cijele moje psotove vidio bi i tu recenicu.

Ja sam uvijek otvoren za razgovor, eto bas sam jucer bio u Tuzli ali nemam ni tvoj ni Lepin broj telefona. AKo si me pozvao da razgovaramo onda si trebao i ostaviti neki kontakt kako da te nadjem.

Lepa pretpostavljam cesce doalzi u Sarajevo pa dodjite zajedno, potzvacemo predstavnike racera iz Mostara, nacelnika opstine u Mostaru, Doktora (kao jednog od glavnog incijatore- da nije nejgove volje i entuzijazma ja bi davno odustao od ovoga) neka domacin tog okruglopg stola bude BIHAMK, ( a ako nece onda cu ja biti domacin pa cu naci neki lokal gdje mozemo sjesti), neka dodju i odgovorni ljudi iz BIHAMK.a pa neka svako da svoje prijedloge.

I nema nikakve ljutnje. Ubuduce citaj kompletne postove a ne samo ono na sto zelis replayat.

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
01-04-2004 10:22 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Edis Jasarevic

Mreza Plus nije jedva izgurala Formulu 1, nego je iskesirala preko 100 000 eura mimo plana za proslu godinu kako bi dobila F1.

Za ovu godinu cijena prava prenosa Formule 1 je uracunata u budzet, i trenutno se rade prijedlozi i predaju porjekti za poboljsanje prijenosa i programa. Moj prijedlog (projekat) jeste da ide emisija od 45 minuta sa reklama pred uitrku Formule 1 i to ce najvjerovatnije tako i biti.

Ja vidim casu do pola punu, a ti i Lepa izgleda dopola praznu. UI tome jeste problem u cijeloj ovoj raspravi

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
01-04-2004 10:26 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Box
Junior Member
**

Uskoro ovaj cemo forum pomjeriti s ovog mjesta na mjesto koje se zove BEZ CENZURE....Sta vam je ba???? Ja postavio temu ko cojk da se raspitam vidim kako sta a vi se prepucavate ne zna se ni ko pije ni ko placa....
Kao prvo ja ovdje vidim samo jedan problem a on je suskavog tipa... Edise problem se taj sto ti govoris o tim nekim parama (ovo sam ja ovako shvatio i misljenje je subjektivno i samo moje) koje ces izganjat i medijima kojima ces pokriti, a imena i brojeva konkretnih nema. Ja vjerujem da ti imas neka rjesenja za sve probleme i da si pricao s ljudima koji imaju lovu i sl. ali oni gledaju casu napola praznu jer ne znaju odgovore na pitanja ko,gdje,sta i koliko. i pitas sto te necemo poslusati....bas zato sto ocigledno niko ili skoro niko ne zna tvoje odgovore na klljucna pitanja koja se postavljaju. To nije kritika, to je situacija iz moje perspektive... Dakle cim Lepa i Airman cuju odgovore na to tada cemo tek moci biti konstruktivni a do tada nista drugovi moji...samo cemo uraditi vise loseg nego dobra.
Nemoj se edise ljutiti nemam ja nis protiv tebe niti ikoga odavde, ovo je samo moje vidjenje problema kojeg ne mozete da rijesite...

(Poruka od Lepe: bez obzira da li je casa do pola puna ili je polu prazna najbitnije je da se dogovorimo kako cemo iz nje piti!!!!!)

Ovo goree je jako tacno i cim to rijesimo svi su problemi rijeseni, zato Edise prijatelju ajmo za promjenu biti konstruktivni.

01-04-2004 05:20 PM
Edis Jasarevic

ja travu ne pasem, pa mi ne pada napamet da kazem ko i koliko ce dati novaca za sponzorstvo te ko ce biti sponzor i ko je sve zainteresovan. Ja sam natuknuo par ideja, a na ljudima koji hoce da ovo organizuju, a vidim da hoce, neka prihvate i razrade te ideje ili neka sami smisle kako da izvuku lovu iz toga.

ja sam smislio, ali sam smislio za sebe i ljude koji su povezani sa mnom, pa posto kao sto sam vec reko ne pasem travu, neka i drugi skontaju kako se to moze isplatiti auto sport.

Nemojte me smatrat budalom, jer to nisam. Kada sam otisao u BIHAMK sa idejom da se pomogne Mostarcima u orgnaizvoanju toga, pojedinci su me gledali ko da sam sa Marsa pao. Sad sve znaju i pravo su strucni u svemu tome, pa ko sam ja da im dajem gotove projekte. Ne pada mi napamet. Sto meni ne dodju ti ljudi i ne kazu kako da zaradim dovoljno da mogu platiti troskove PunGas.com-a i eventulano isplatim koji honorar saradnicima?

Opet ponavljam. Neka se niko ninakog ne ljuti (ja se barem ne ljutim ni nakoga). BIHAMK se do sada kao organziator nije pokazao pa ne vidim sta ce to novo sada uvesti. Zato i jeste moje misljenje da nije za streetrace u BiH dobro da to BIHAMK organizuje.

01-04-2004 05:54 PM
airman1
Member

Pa sto mi onda ovdje pricamo o SR uopste? Mislim samo gubimo vrijeme, najvise tvoje jer si ti po svemu sudeci sve organizovao. Samo cu ti jedno reci. Prije nekoliko godina u Bijeljini je jedan tip pokusao da organizuje privatno takmicenje u nekakvim extreme off road trkama po nekakvim sljunkarama. I dobro je krenulo, ljudi pokupovali auta da bi se tip povukao jer para nema, barem ne za njega. Sad auta leze po bascama. O tome se radi Edise. LJudi ce poceti sa onim sto imaju, radi zeze onda ce se uozbiljiti i poceti ulagati pare u to, kupovati auta. Mozes li ti dati garancije ljudima koji bi se tu takmicili, da ce to potrajati, da neces poslije dvije trke zakljuciti kako tu para nema para za sve dovoljno i odluciti da se povuces? Naravno da ne mozes i u tome je problem. To sto ti kazes da nisi travu pasao je OK imas pravo na to, ali mislim i Lepa i Box a i ja smo ovdje postavili neka vrlo konkretna pitanja na koje bi neko trebao dogovoriti. Mislim da ljudi koji bi se eventualno takmicili trebaju znati te odgovore to je uostalom za tvoje dobro jer na taj nacin ce ljudi znati sta mogu ocekivati. Reako sam i prosli put da se mozemo igrati ili praviti ozbiljnu stvar. BIHAMK se ovdje pomenuo kao pokrovitelj i nekakav garant da je stvar ozbiljna i da moze trajati. Nista vise. Ni u brdskom prventsvu BIHAMK se ne pojavljuje kao organizator utrka niti uzima pare od istih za to se nemoras brinuti. Na BIHAMK mozes gledati kao na kisobran i nista vise i to dobar kisobran jer mozes dobiti od njih mnoge stvari besplatno. To sto su te u BIHAMK gledali kao ludog pa tako bi te gledali i u Parizu i Max Mosley ne bi imao drugaciji stav. Tradicije se tesko razbijaju i jednoga dana ce i FIA ozakoniti ovu vrstu auto sporta kao sto su ozakonili sve ostale. Ista je situacija i kod nas, osim sto onaj ko prvi zapocne ce imati privilegiju da bira pozicije, tako ti je to uzivotu. Ja se oko ovoga ne mislim prepucavati, zelim ti svu srecu i uspjeh u tvojim namjerama. Vidimo se na trkama.

Airman1 signing off.

To fly is the ultimate, to drive fast is the next best thing!
01-05-2004 07:46 AM
Box
Junior Member
**

Nisi ti edise pasao travu, sisao vesla, nazovi to kako hoces niti sam sugerisao da jesi...To je prvo. Ja ovdje nisam dosao da se prepirem s tobom niti BILO STA slicno. Odgovori na ko, sta, kako i koliko nisam ni mislio da odgovoris na forumu (ja jesam ponekad blesav, ali toliko vec nisam...) nego ONAJ SASTANAK KOJI SPOMINJES i molim lijepo!!!!!! O tome pricam. Tu bi se moralo konkretno pricati, ja sam za tako nesto i naravno par racera iz Mostara bi morali biti obavezni da prisustvuju, zatim ti "ljudi koji su zainteresovani za ovo" (koje ti spomines kao spontore) itd. Jer sta ce ti sastanak na koji bi dosao i rekao "ne mogu ja vama rec ideje jer su moje i necu da ih nikom tek tako dam" Question Question Question . Ja sam za OZBILJAN sastanak na kojem bi se razgovaralo a sto je najvaznije i DOGOVORILO (jer bez dogovora nema nista, mozemo pricat u prazno do sutra) i da se na kraju moze govoriti o nekim stvarnim desavanjima, a ne o "ako Bog da" desavanjima. A BIHAMK nisam ni spomenuo kao organizatora vec sam ga (makar JA) spominjao bas kao sto rece Airman "kisobran" jer moze se dosta toga izganjati sa puno manje muke. To sto je Lepa covjek iz Bihamka ne znaci da BIHAMK stoji iza njega (PONEKAD ljudi imaju licna misljenja, zelje i ambicije - a neki su jednostavno zaljubljenici u sport pa vole da se bave svime sto je s tim vezano, tako i on...vjeruj mi znam). I trke na brdu bile su vanzemaljska varijanta pa evo vec se duzi niz godina vise - manje uspjesno odrzavaju. Evo i off - road je uzeo maha, ako bog da i krug uzme veceg maha...samo treba biti uporan...a BIHAMK se moze ubjediti i oni ce vjerojatno (skoro pa cu moci reci sigurno) prihvatiti da budu kisobran pod kojim ce stojati sva organizacija SR - a. Ali ne vrijedi vise diskutovati...ili se varam???? Vjeruj mi Edise i lepa i airman a i ja hocemo da se ovo desi i hocemo pomoci u svemu tome, narocito sto jos blizu TZ ima pista na kojoj se moze to izvesti (kakva jedna imaju dvije) i sto ima puno voljnih trkaca u TZ ali igrati se zmire i onoga "moze ako IMT" (a ako mislis da neko samo ceka da te prevesla i pokrade ti ideje onda ne znam sta da ti kazem stari moj - mozda i neko i bi da pricamo o multimilijarderskim nagradama i prihodima (da je to F1) ali ovo je sve u nasem auto sportu cista volja i ljubav prema sportu i ti to znas i u bh ako se takmicis radi para profulao si profesiju - budi svercer) ...ne ide. Pozivam vas sve da se dogovorimo kad da se nadjemo i gdje pa da fino KONKRETNO (ponavljam opet gospodo: KONKRETNO I KONSTRUKTIVNO) popricamo o tome...Ali bez igranja zmire i varijanti "bice ba, dogovoricu ja s njim, imamo stelu za to vam...."
Toliko od mene ljudi

01-05-2004 01:12 PM
Edis Jasarevic

ma niko se ne svadja niti prepire. Ovo je diskusija koja ce vjerovatno nanijeti dobrobit organziovanju streetrace-a.

Nemojte se ljutit bezveze, ovo ej samo diskusija, a mozemo se dogvoriti az sastanak kada god to hocete. Samo moram znati najmanje 7 dana unaprijed da mogu isplanirati to.

ZVat cemo Osmanovica pa cemo dogovoriti sastanak u BIHAMK-u ..

Jel OK to?

01-05-2004 01:51 PM
airman1
Member

Edis Jasarevic Wrote:
ma niko se ne svadja niti prepire. Ovo je diskusija koja ce vjerovatno nanijeti dobrobit organziovanju streetrace-a.

Nemojte se ljutit bezveze, ovo ej samo diskusija, a mozemo se dogvoriti az sastanak kada god to hocete. Samo moram znati najmanje 7 dana unaprijed da mogu isplanirati to.

ZVat cemo Osmanovica pa cemo dogovoriti sastanak u BIHAMK-u ..

Jel OK to?

Ma apsolutno. Sedam dana je OK jer ima i ja taj problem sa rasporedom. Treba vidjeti sa Doktorom i ostalima pa da skinemo ovo sa virtualne na pravu stazu, jer to je ono sto svi volimo (osim dobrih koka, pecenja i nesto para)!

To fly is the ultimate, to drive fast is the next best thing!
01-05-2004 02:00 PM
Box
Junior Member
**

Bilo bi jako fino naci se u BIHAMKU, ali da li ce nas BIHAMK tek tako docekati...nisam siguran??? Da su i oni tu ukljuceni naravno da bi nas docekali i to rasirenih ruku...a ovako ne vjerujem (oni bi cak organizovali i da se nadjemo a ne bi morali to na forumu ovako Very Happy ). De malo vidite nesto vezano za ovo....prije nego se nadjemo, a treba se naci sto prije...recimo za dvije sedmice...druga nedjelja od danas (18.1.2004).

Eh ljudi prije nego se i nadjemo, ko ima onaj mostarski pravilnik koji se pravi ili je mozda i napravljen???Dajte ga na net...dajte ga mailom saljite...bilo sta samo da se moze procitati i proanalizirati prije sastanka da bi se mogle neke izmjene (ako su potrebne) predloziti. To je narocito vezano za klase i prisustvo A01,A02 automobila...
S obzirom da hrvatski 402SR ima problema sa dizelasima ja predlazem jednu malkice drugaciju varijantu:

1 klasa dizela: do 1800 ccm3
2 klasa dizela: od 1800 ccm3

Ovako bi sva auta iz koncerna VW koji su dizelasi i imaju onaj "klasicni" 1.9 TDI, 1.9 SDI pa cak i PUG - ovi HDI motori i sl. isli u 2 klasu i imali bi popunjenu tu klasu...sto u hrvatskom 402SR nije slucaj (da podsjetim u Hrvatskoj je 2 klasa dizela od 2400 ccm3 i imaju samo 4 auta u toj klasi - doduse po spisku sa oficijelnog site - a http://www.402streetrace.com ). Ostali dizeli, 1.3, 1.6 i tako ti slicni motori bi isli u nizu klasu i opet bi popunjenost bila zadovoljavajuca (po mojim proracunima). Jer mnogo je dizel G3 i G4 sa gore spomenutim motorima (1.9 SDI i TDI), kao i Fabia i Octavia, pa cak i Audija (ako ministri nisu pokrali sve Evil or Very Mad Evil or Very Mad ) a ovdje se mogu dodati i PUG 307 i 206. Za klasu 1 nemam briga Felicije, Fieste, BMW 324d, G2 i G1, su samo neka auta a ima ih puno na nasim cestama a ima i dovoljno vozaca koji su zeljni bitke a nemaju benzince pa kontaju "ne mogu ja tu s mojim dizelom". I predlazem da 1 klasa benzinaca bude do 1500 ccm3, jer su i kolege iz hrvatske u osijeku sastavile klase A i B zbog manjka konkurencije (do 1300 i do 1600 ccm3). Time izbjegnete onu varijantu G2 1.6 GTI 16V, Honde CRX 1.6 koje serijski idu kao rakete, protiv Zastave 750 (moze ako je to preradio Abarth Very Happy ) ili Autobianchi A112 (koji ima sansu samo ako je to Abarth preuredio Very Happy ). U ovom slucaju najgori slucaj je duel Z 750 vs. Suzuki swift 1.3 GTi (ili Fiat Punto).
Tako da:
Klasa 1 benzinaca do 1500 ccm3
Klasa 2 benzinaca do 1800 ccm3 (ili do 2000 ccm3)
Klasa 3 benzinaca do 2500 ccm3
Klasa 4 benzinaca do 3000 ccm3
Klasa 5 benzinaca od 3000 ccm3
(mada se moze nesto uraditi izmedju klasa 4 i 5 recimo sastaviti ih pa da bude klasa 4 od 2500 ccm3, predlozite nesto ljudi)
Predlazem da se u otvorenu klasu osim vozila sa +350 KS dodaju i vozila koji se shodno propisima FIA - e i BIHAMK - a takmice u disciplinama A01 (krug) i A02 (brdo) opet iz cisto konkurencijskih razloga. Ako se tokom godine javi desetak auta koji imaju preko 350 KS lako je zabraniti trkacim autima nastup. Uz ovo sve jos predlazem da se auta mogu prijaviti, osim u svoju zapreminsku, i u otvorenu klasu. S tim da ne mogu dobiti nagradu u slucaju pobjede (zbog toga sto auta koja odgovaraju otvorenoj ne mogu se prijaviti u vise klasa, pa bi bilo nepravedno). Tako ako neko misli da moze izaci na kraj s 350+ KS samo nek izvoli (recimo Westfield i tako te slicne raketice na cetiri tocka ili auta iz najjace zapreminske klase recimo). Ali to je sto se njih tice bitka sam za prestiz i nista vise. Pa ako se vole dokazivati bujrum Very Happy .

Pozdrav svima i sretan Bozic svim onima koji ga slave.
[img][/img]

01-06-2004 09:54 AM
Pages (9): « First < Previous 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 Next > Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Winner_first_h4h Street Race sezona u BiH je pocela Terminal 1 504 08-08-2008 01:52 PM
Last Post: MAZAMALI
  Slike: Toronto Motorsports Park - Street Car Nationals BAHbA 10 1,210 11-30-2007 06:40 AM
Last Post: Skyline
  street race 402m - 30.09. prelude za lude 21 1,882 10-09-2007 08:07 PM
Last Post: adnan_17
Icon_question Je li sutra u SA... Street race??? pajero1987 13 1,131 09-18-2007 05:53 AM
Last Post: goran16v
  Street Race - Sanski Most Dog_Father 23 3,111 08-13-2007 04:05 PM
Last Post: Dog_Father

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: