Poll: Da li bi vrijedilo organizovati 402 street race?
DA
NE
[Show Results]

Post Reply  Post Thread 
Pages (9): « First < Previous 2 3 4 5 [6] 7 8 9 Next > Last »
Koliko vas je zainteresovano za LEGALAN street race?
Author Message
gordon
Member

Group: Registered
Status: Offline

Box ima prilicno dobro podjeljene klase (moje misljenje, nemorate se slagati), a ja bih rekao nesto o drugoj stvari. SR ce biti vjerovatno organizovan, a moze se organizovati na dva nacina :
neko cuje imaju neke trke , dođe vidi ucestvuje...
ili postoji organizator, CLANSTVO , tehnicki pregled i ucestvovanje.
Ja bih vise volio ovaj drugi nacin. Izgleda ozbiljnije

01-06-2004 11:50 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Box
Junior Member
**

I ja se slazem za ono ozbiljnije rjesenje. Hvala na podrsci sto se klasa tice gordone. Tu BIHAMK moze pomoc i auto klubovi koji su vec postojeci, SAKS, TUZAMK, AMK JAJCE i sl.... Jer ovako dok napravis klubove, dok ih uclanis, dok ovo dok ono...joj smuci ti se neces ni da organizujes na kraju. Ovako samo das uslov da budu clanovi BIHAMK-a i nekog lokalnog auto kluba... I imas sve popisano i uclanjeno...bez puno muke, ko ne bude uclanjen na licu mjesta ga uclanimo kad bude recimo davao kotizaciju. Ako neko oce da organizuje svoj auto klub nije problem ali zna se kako to ide.....Organizovano MORA biti jer bez toga...pravac zaluzani i tucimo se s murijom. Sad Sad .
Tehnicki pregled...mora biti necemo trke na divlje. Za to je Lepa zakon bar po meni. A poslije sastanka koji bi morali uskoro odrzati puno ce se toga vise znati... Kako napreduje lotus gordone, jesi ga skrpio??? Oces stic do prvog SR - a? Koji je motor unutra ako imas kakav? Mislim imao si neki Ford V6 cini mi se nego jes nasao sta novije?

01-06-2004 12:04 PM
Box
Junior Member
**

Ispravka...BMW 324d ne bi isao u klasu 1 dizela AL NIKAKO...Sorry...moja greska.
BMW 324d ide u klasu 2 dizela....

01-06-2004 03:41 PM
gordon
Member

Ma lotus malo ceka toplije dane, garaza mala i nemam mogucnosti za lozenje. Nadam se da cu stici na prvi SR. Trenutno "ganjam" jedan drugi Fordov motor - cetvrtak ali ima turbinicu i mozda ce biti bolja kombinacija, tj odnos snaga/tezina.
A dobro je i to sa klubovima. Odjednom se zadovoljava vise clanova : BIHAMK , klubovi lakse je organizatoru a i naslov teme je - legalizacija street race, zar ne?
Ja nebih volio ucestvovati u necemu stihijskom , bez obezbjeđenja i da (nedaj boze) nekome nesto bude.

01-06-2004 03:44 PM
airman1
Member

Klase kao klase uvijek ce biti diskusije oko klasa. Bitno je da se svi ili vecina usaglase sa time. Za dizele je ok samo je belaj to sto je vecine dizela sa turbinom pa ce ti 90% dizela zavrsiti u klasi preko 1800 a tamo bi se mogli naci i VW 1.9 i nekakav BMW 3.0 dizel skupa sto je nerealno, zato mislim da treba barem jos jedna klasa za dizele, nesto kao preko 2.4 litra. To je moje misljenje. Mislim da je Box pogodio sa klubovima, medjutim palo mi je nesto drugo na pamet. I pored toga sto bi se BIHAMK mogao pojaviti kao pokrovitelj i krovna kapa svega ovoga, uostalom FIA nam je kapa svima (osim Amerima oni to ne sljive previse) pa niko jos nije umro i li bankrotirao zbog toga, potrebno je rijesiti pitanje samog organizatora utrka. E sad tu ce biti svadje predosjecam jer sve se jope svodi na pare i ko ce sta tu "zaraditi". Zbog toga nam je ovaj sastanak potreban. Ja cu se veceras vidjeti sa Lepom i Boxom pa cemo nesto skontati kako da se nas trojca doslepamo do Sarajva i da se vidimo sa ostatkom dunjaluka pa da se nesto baci i na papir, onako konkretnije. Mozda ce trebati registrovati i kakvu firmu, sta ja znam, mislim kad se potegne oko para onda se puno toga "ukaki" a ja bih stvarno volio da to izbjegem i nekako predupredim ako je to moguce. Potpuno se slazem sa Gordonom kad kaze da je za organizovan pristup svemu ovome. Uostalom kao ce nas neko shvatiti iole ozbiljnije ako se pojavimo sa onim tipicno Bosankim: "Eto mi bi nesto al' neznamo sta." Edis sigurno ima dobrih ideja i zavukao se u ovo suvise i trebalo bi da nesto vidi od svega ovoga, uostalom svi oni koji budi u ovo ukljuceni na nekakav nacin treba da budu nagradjeni spram ulaganja i zalaganja. Mislim entuzijazam, to je fino ali to ne traje, mogu ja biti entuzijasta i zaljubljenik kad se ima guta para i ne mora se zaraditi da se zivi, ali ako se ovdje moze zaraditi, a moze, barem nesto onda treba unaprijed utvrditi kako sta koliko i kome da ne bi bilo poslije:"ja sam ovo ja sam ono!" Eto, a o klasama to je tehincka stvar, veci je problem kako verifikovati vozila u koju klasu spadaju, principe legalnosti vozila, jer ako cemo zvati MUP da nam nesto bude kao jedan od pokrovitelja (obzirom da i oni imaju inters ovdje) onda sva vozila moraju biti apsolutno legalna i takmicari se moraju uredno ponasati u saobracaju. Te stvari su veci problem od klasa jer dzaba ti klase ako nisi dogovorio kao da verifikujes sta je sta i sta gdje ide ili ti je pola auta nelegalno sto se tice zakona. Eto. Ja bih trebao na godisnji za nekoliko dana pa bih trebao biti dostupan za bilo kakav sastanak povodom ovoga.

To fly is the ultimate, to drive fast is the next best thing!
01-07-2004 07:44 AM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

Ok sto se mene tice. Vi se skontajte kada mozete, ne moramo mi u BIHAMK ici, odemo kod Bakira u Hotel i gotovo.

Skontajte se kada cete doci a ja cu onda pozvati Mostarce i zainteresovane da dodju na sastanak

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
01-07-2004 07:52 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Box
Junior Member
**

Samo jedna stvar vezana za onu klasu preko 2.4 litra sto predlaze Airman... Namjerno sam stavio preko 1.8 jer klasa preko 2.4 litra postoji upravo kao takva u hrvatskoj i imaju 4 auta. Ovako ce obje biti popunjene, a nece se desiti da se auto od 2.0 litra (recimo Passat ili G3) takmici sa Fiestom 1.3. I VW auta mahom su TDI i laksa od bilo kojeg BMW - a od 3.0 litra koji je dizel tako da su opet prilicno jednaki. Jer G3 ima tonu a BMW skoro dvije Very Happy I uglavnom su motori 1.9 TDI (Fabia, G3, G4, Pasat...) i pokoji 1.6 TDI, zato je dobro do 1.8 jer svi slabiji nece zaglaviti s ovim turbacima sto nije nikako fer (duel: Fiesta 1.3 vs. G3 1.9 TDI ??? - spooky).

Auta moraju biti legalna...to je obavezno a odrediti gdje i u koju klasu koji auto spada...obratite se Lepi on je nekako najadekvatniji za taj dio posla. Smile

Mogli bi kontaktirati i hrvate da vidimo kako su oni to rijesili. Mozda Edis zna koga iz organizacije ili tak nesto ko bi nam pomogao oko metode tehnickog pregleda i verifikacije...jer ako ne valja nam vjerovati racerima na rijec i saobracajnu. Crying or Very sad

Sta ti edise mislis o ovoj mojoj varijanti za klubove i klase???Ti si ovdje glavni i neodgovorni urednik, reci nesto PROCITAJMO TVOJA MUDRA SLOVA... Very Happy Very Happy Very Happy

01-07-2004 08:59 AM
airman1
Member

Ma mislim u redu je sto se tice popune klasa ali malo bi bilo komicno gledati nesto od 1.9 i 3.0 kako zajedno startaju to mi je nekakva poenta. Sto se tice metoda provjere zapremina metode postoje, i one bez rastavljanja motora, mislim to nije neko mudro slovo pitanje je dogovora o metodi i pridrzavanja dogovorenog. Ma dosta je ove price sada. Bilo bi lijepo da probamo ovdje skupiti kakve statistike o tome koliko bi mogli auta skupiti za pocetak barem i kao bi se isti razvrstali po klasama, jer sva ova prica nema smisla ako mi skontamo da ce tu biti nekakvih 20 auta. Osim toga imam prijedlog da se uvede nekakva "totalno production" klasa, znaci bez ikakvih izmjena na vozilima, jer bi to mozda bilo intreresantno ya publiku da vidi nesto sto i oni sami vozaju kako se trka, pa makar i na pravcu. Britanci imaju nesto slicno ali samo na krugu sto je kod nas mislena imenica ali ko zna.

01-07-2004 09:30 AM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

heeheh.. rekao bi da se slazem u principu.. Sada moram obaviti neke telefonske razgovore da dodjemo do organizaotra Streetracea u Hrvatskoj, te da vidimo kako oni to rade

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
01-07-2004 09:31 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
airman1
Member

Uf koliko ja znam mislim da oni to i ne rade ali more bit da i grijesim. Mislim te provjere su osjetljive, znas kako je za brdo, protesti otvarnje motora, ko ce to platiti, mislim da glava zaboli. Zna to Lepa najbolje, mislim taj belaj, ali se mora jer se od VW 1.6 GTI za relativno mare pare pravi 2.0 sa istim blokom motora pa ti vidi kolko je to potrebno. A razlika-drasticna!

01-07-2004 10:02 AM
Pages (9): « First < Previous 2 3 4 5 [6] 7 8 9 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Winner_first_h4h Street Race sezona u BiH je pocela Terminal 1 247 08-08-2008 01:52 PM
Last Post: MAZAMALI
  Slike: Toronto Motorsports Park - Street Car Nationals BAHbA 10 962 11-30-2007 06:40 AM
Last Post: Skyline
  street race 402m - 30.09. prelude za lude 21 1,603 10-09-2007 08:07 PM
Last Post: adnan_17
Icon_question Je li sutra u SA... Street race??? pajero1987 13 938 09-18-2007 05:53 AM
Last Post: goran16v
  Street Race - Sanski Most Dog_Father 23 2,768 08-13-2007 04:05 PM
Last Post: Dog_Father

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: