|
Koliko vas je zainteresovano za LEGALAN street race?
|
| Author |
Message |
Box
Junior Member

Group: Registered
Status:
|
1. Danijel Kovačević Audi 80 karavan 2500
2. Tvrtko Filetin Alfa Romeo 156 2387
3. Luka Vučak AlfaRomeo 156 2400
4. Tomislav Bagarić Mercedes Benz E 320 CDI
Ovo hrvati voze u +2400d klasi (i SAMO ovo). Kod nas nece bit nis bolje...nema ih puno ni ovdje. Sve ovo moze s jednim 1.9 TDI VW komotno. Na duze staze mecka bi derala (na recimo punu milju umjesto cetvrtine), ali na 402 m...? Nisam siguran!!! Smijesno jeste-G3 vs. E 320
ali ne bih se smio kladiti na mecku....teska brate puno (a ako neko jos olaksa Golfa to i bi)!!!Usput mozda za sada treba smanjivati broj klasa a o otvaranju novih poslije...mozda grijesim ali...
Nego de se ti edise cuj s racerima u hrvatskoj vezano za teh kontrolu pa javi na forum sta su rekli pa da malo prochatamo po tom pitanju.... Interesuje me kako oni rjesavaju to....imal na forumu neko ko to vec zna...recimo neko ko je bio u Osijeku i sl. pa da ga pitamo da nam kaze kakvu mudru.Mozes li edise staviti kakvo pitanje na pocetnu stranicu PunGas.com - a nesto po sistemu "hocete li se prijaviti na SR i sta vozite..." upitnik kakav pa da se vidi koliko bi od korisnika foruma se prijavilo jer i mostarski raceri posjecuju stranicu tako da mozemo imati neki uvid...za pocetak. Uostalom neka mostarci se raspitaju kod svojih... ja se mogu po Tz raspitati kod onih "ulicnih" trkaca, naravno sve samo informativno da se mozemo orijentisati!!! Nek se kontaktiraju ljudi iz sarajeva s bjesnim autima (naravno nek ih kontaktiraju oni koji ih znaju) za sada samo uvida radi.
|
|
| 01-07-2004 11:08 AM |
|
|
chimera
Posting Freak

Status:
|
airman1 mislim da to kod nas nece biti bas toliki problem. A i ako ga neko izbusi na 2.0 da se poslije provjerit...
A naravno ostaje i pitanje obraza...
Sto se dizel klasa tice tesko je djelit. Mislim ono svakako svi oni stariji nemaju sta trazit na SR pa pravite malo previse buke oko toga...
Nadalje slazem se za ovu potpuno serisku klasu, jer bi moglo bit zanimljivo...
Poznaje li iko onog momka iz Odzaka sto je bio u HR i pobjedio? Mislim da bi nam dobro dosao sa kojim savjetom jer je prosao kroz sve to...
Everybody is going to the party
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
|
|
| 01-07-2004 11:12 AM |
|
 |
chimera
Posting Freak

Status:
|
E ma mozes olaksat golfa koliko os taj merc ide ko lud...
I sad mi pade na pamet sto bi se toliko frke dizalo oko toga...pa cijela ideja svega je masta i tuning.
A nefer borbi ce svakako da bude ma kako ti napravio klase...jednostavno kako god uradis uvjek ce se naci jedan westfield i sta ces onda sa njim...
Evo ti primjer. ja imam 2.0 GTI i gdje god me stavis meni ne valja...
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
|
|
| 01-07-2004 11:21 AM |
|
|
airman1
Member

Status:
|
Ma nisam ti ja nest puno zagrijan za dizele za SR. Dva razloga a ti si naveo prvi oni koji bi nemaju s cim, a oni koji imaju, pa dje ce oni svoje "bebice" masno placene (uglavnom ne njihovim parama) derat po stazi sa nekakvom "fukarom" nema teorije. Stoga odustajem od ideje za dvije klase dizela, i priklanjam se vecini, ko dodje svi mrs na kamaru i furaj. Box dobra ideja za anketu, moglo bi se tu nesto saznat. Treba vidjeti da se ista metne na neki od TZ web siteova (kakva bosansko engleska konstrukcija ha?) ti to znas, mislim ove klince sto se tu nesto kao grupisu, a za ostalo ce morati "pjeske" da se odradi.
Pa ja se slazem da to i nije neki problem, sve se da provjeriti, ali u slucaju protesta treba to imati unaprijed rijeseno da se zna procedura, kao i za brdo i krug. Mislis da auto nije cist i hoces da se otvori pa sine iskaslji lovu i to je to, odma' ima da se otvori. Eto. A momka iy Odzaka ne znam ali naci cemo ga mi.
To fly is the ultimate, to drive fast is the next best thing!
|
|
| 01-07-2004 11:21 AM |
|
 |
chimera
Posting Freak

Status:
|
I sa tim dizelima ima jos problema. I g2 iz 85 je dizel kao i onaj TDI. Samo oni su tako napredovali da ih je sad pravo tesko podjelit...
A ima mjesta, ko ne vjeruje neka plati i otvara se motor...trebalo bi to nekako regulisat u pravilniku...zamisli rasarafe ti motor i sve uredu...
Ima se na ovu temu puno toga reci, ali ja mislim da treba uzet dva-tri pravilnika i malo ih obradit...ne izmisljat toplu vodu....
Have a real good time
Dancing in the desert
Blowing up the sunshine
|
|
| 01-07-2004 11:27 AM |
|
|
gordon
Member

Status:
|
|
| 01-07-2004 11:32 AM |
|
 |
airman1
Member

Status:
|
MA to sa klasama ti je prava nocna mora, kamo srece da je kakve opreme da se auta mogu izvagati i izmjeriti snaga pa furaj klase po kg/ks al nema i sta sad. Pa jeste nekako ti najgora klasa dodje do 2.0 jer tu ima svega a uta su uglavnom teska i ne idu bas ono "mrak"! Mislim to ce se, ako bogda i onako svesti na nekakvu podjelu na dvije grupe ugrubo modifikovane i nemodifikovane automobile. A ja nesto konto na Juga sa FIAT 1.8 16V motorice. Do 2.0 a nije turbo a lahko, jos kad se motoric malo dzarne eto cirkusa! E sad to jos treba spakovat. Mislim da kod nas od onog Westfilda i onog E 30 sa onim 35i motorm iz Mostara nece niko moci ni prici necemu u generali. Strahota. Ma dobro samo da mi to poganjamo. Ja cu veceras da vidim i Lepu i Boxa pa cemo malo da procumuramo o tim klasam i o tome kako da vidimo sa koliko eventualnih zainteresovnih mi raspolaze3mo i o ostalim stvarim o kojima smo pricali ovdje pa cemo poslati zvjesce i onda bi trebalo biti vidjenje (k'o mlade .ebo te)
|
|
| 01-07-2004 11:50 AM |
|
|
Box
Junior Member

Status:
|
Ma to jest zeznuto skroz...nikad se klase ne mogu napraviti tako da stimaju svakom...mogu ako napravis 50 klasa po 2 auta
Nego edis je jednom pitao koja je to pista u TZ, jucer sam se vidio s Airmanom koji mi je donio slike sa stazom (to su planovi ustvari) i izgleda stvarno dobro...Mislim da je izvrsna za ovu vrstu takmicenja: duga, siroka s dosta parking prostora!!!
Po mom nekom znanju ima (u TZ) minimum 30 - 35 ljudi sa brzim i dobrim autima koji bi se htjeli ovdje takmiciti. Malo cu se jos raspitati pa cu napisati na forum koliko je orijentacioni broj zainteresovanih iz TZ, za sada neka ovo bude NEKA orijentacija.
|
|
| 01-08-2004 08:30 AM |
|
 |
Guest
Unregistered
|
ja se mogu kladiti da bi to kod nas prolazilo. mislim da bi obaezno trebalo uvesti klasu standardnih odnosno fablickih auta. mozda bi klase mogle da se prave u odnosu na broj prijavjenih takmicara. I prijave bi za pocetak mirale biti pravo jeftine kako bi se raja lakse privukla.
|
|
| 01-10-2004 08:27 AM |
|
|
airman1
Member

Status:
|
ja se mogu kladiti da bi to kod nas prolazilo. mislim da bi obaezno trebalo uvesti klasu standardnih odnosno fablickih auta. mozda bi klase mogle da se prave u odnosu na broj prijavjenih takmicara. I prijave bi za pocetak mirale biti pravo jeftine kako bi se raja lakse privukla.
Ma naravno sve mora biti u ovim nasim kokuznim okvirima. A sto se tice, hajde nazovimo je standard klase to bi moglo privuci puno ljudi. Mislim trebalo bi imati, mimo klasa po zapremini, nesto kao slijedece:
1. Standardna klasa
2. Klasa preradjenih automobila
3. Otvorena klasa u koju bi isle sve zvijeri od preko 3500 ccm i cista trakca vozila.
Naravno unutar prve dvije klase podjela na klase po zapreminama je obavezna. Sto se tice dizela, obizirom da su svi dizeli turbo (ovi ilole ozbiljniji) onda oni automatski idu u klasu od preko 2 litra. Sad da li uvoditi nesto i kao preko 3 litra ne znam, ali znam da je glupo da VW 1.9 (bilo koji) ide protiv Merc. 320 ili slicno (mada sumnjam da ti "lovatori| imaju muda da se trkaju sa svojim igrackama.
|
|
| 01-10-2004 06:13 PM |
|
 |
|
|