Poll: Da li bi vrijedilo organizovati 402 street race?
DA
NE
[Show Results]

Post Reply  Post Thread 
Pages (9): « First [1] 2 3 4 5 Next > Last »
Koliko vas je zainteresovano za LEGALAN street race?
Author Message
Box
Junior Member
**

Group: Registered
Status: Offline
Koliko vas je zainteresovano za LEGALAN street race?

Ovo je pitanje svim onima koji posjecuju ovaj sajt a imaju auto koje odgovara pravilima street race-a: koliko ima zainteresovanih????

Ovo se u bosni moze organizovati (navedeni Zaluzani, a ima jos mjesta gdje se objektivno to i moze isvesti), ali pitanje je koliko ce biti takmicara. Ja u tuzli znam koliko ih OTPRILIKE ima, ali koliko takvih ima u ostalim mjestima....ne znam! Hrvatski i SCG takmicari bili bi dobro dosli jer znaju kako se to radi.....konkurencija je uvijek pozeljna.

Vec se razmislja o organizaciji ovakvog takmicenja, a mostar je jako povoljan s obzirom da to oni rade na redovnoj bazi..... Very Happy Very Happy Very Happy Tuzla, Sarajevo,Banja Luka, sve to ima kojekakve piste gdje se to moze s lakocom uraditi. Zbog toga ljudi javite se i napravimo nesto ali ne na "divlje". A kasnije, ako bude uspjesno, zasto ne i prvenstvo ili tako nesto....

Naravno street style dosao bi u obzir naravno, to nisam spomenuo. Napravimo spektakl od "napucanih" automobila a velika posjecenost je zagarantovana jer sta je bolje od skripe guma i mirisa benzina da privuce raju.Sponzori MISLIM da ce se moci naci jer bi bili po svim novinama, s obzirom da bi ovo bilo prvo LEGALNO takmicenje takve vrste!!!! Wink Wink Wink

Jos nesto, mislim da bi i MUP ovako nesto pozdravio jer bi imali gdje legalno da se trkamo a da nisu ulice, a bilo bi POTPUNO LEGALNO.U njihovom je interesu da imaju manje posla zar ne??
Javljajte se jer hajdemo nesto napraviti, ima se dovoljno vremena a i prostora.....da mozemo kada snijeg otopi i malo otopli "poderati" malo guma........ Twisted Evil Twisted Evil :twisted

Potrudimo li se i ako budemo imali velik broj zainteresovanih bit ce manji problem to i sprovesti u stvarnost.

12-30-2003 10:48 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

Mislim da Yaluyani nisu adekvatni za takvo takmicenje,

PunGas.com u saradnji sa Mostarskim racerima namjerava na proljece napraviti legalno takmicenje. Osim u Mostaru, u BiH, bi se trebalo odrzati jois najmanje tri trke za koje postoji prostor u razlicitim dijelovima BiH.

O lokacijama sada ne bih govorio ali je sigurno da ce prva trka biti u Mostaru.

Po mojim procjenama na prvom street race takmicenju u Mostaru bi se trebalo okupiti minimalno 150 automobila.

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
12-30-2003 10:53 AM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
Box
Junior Member
**

S obzirom da sam primjetio da u hrvatskoj postoji par iznimno (sto je opet malo za reci) pripremljenih automobila, kakve su sanse da se hrvatski takmicari pridruze (makar par njih), primjerice gospodin sa yugom od 220 KS, ili tako ta gospoda koja bi mogli uveliko doprinjeti spektaklu.......
Postoje u tz neka razmisljanja o organizovanju vise takvih a lokacija je jedna pista duzine cca 1200 metara.....
Mislim da je to jako atraktivna stvar koja se moze kvalitetno propratiti medijski....sto znaci sponzori!!!!
A ide na ruku pojava filmova Fast and Furious i 2Fast 2Furious Very Happy Very Happy Very Happy
Raja se nafurala uz to al pravo....... Very Happy Very Happy Very Happy
Odakle dolazi vecima takmicara....i kakva se auta ocekuju???
Ti si upuceniji edise od mene sigurno......
P.s. 150 takmicara sa ili bez street stylea??A sto se zaluzana tice to sam samo naveo primjera radi.....

12-30-2003 11:08 AM
Sike
Posting Freak

Ja mislim da su sa ovog foruma svi zainteresovani.

SRCBL
12-30-2003 02:26 PM
Sike
Posting Freak

Re: Koliko vas je zainteresovano za LEGALAN street race?

Box Wrote:
Ovo je pitanje svim onima koji posjecuju ovaj sajt a imaju auto koje odgovara pravilima street race-a: koliko ima zainteresovanih????

Koja su to pravila ???

SRCBL
12-30-2003 02:35 PM
Edis Jasarevic

ovo je moja slobodna racunica... Ako napravis dobru medijsku halabuku oko toga, mislim da bi po 50 auta doslo iz Mostara, Sarajeva i Tuzle, da ne spominjem ostale gradove

Sobizorm da se Hrvatsko takmicenje ove godine niej odrzavalo nigdje blizu Dalmacije smatram da ce dosta ljudi iz Splita Dubrovnika i tog dijela hrvatske doci, a svakako pozvani ce biti i ostali takmicari iz hrvatske., Nisam bas upoznat za street race scenu u SiCG, ali mislim da se moze naci neki kontakt i sa njima.

Pravilnik o Street Race takmicenju je u izradi. Mislim da je vec i gotov ali ga ja nisam jos dobio. U sustini svaki organizator moze napraviti pravilnik koji njemu odgovara. Kako sam cuo u hrvatskoj ce biti zabranjen nastup auta koja su spremljena za trke tipa Brdo, Krug itd.

Moja ideja je da se ovo izbaci iz pravilnika, i da se narpavi neka otvorena klasa gdje bi se takmicila i takva auta koja bi privlacila paznju medija i publika

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
12-30-2003 02:48 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
gordon
Member

Very Happy ja sam ZA
moze li lotus na to takmicenje? (jesam dosadan i ja i lotus)

12-30-2003 05:23 PM
Edis Jasarevic

moze

12-30-2003 05:45 PM
Lepa
Junior Member
**

Kao obavještenje svim zainteresovanim takmičarima 402 SR, lično radim na pravilniku za ovo takmičenje. Pravilnik je gotovo u cijelosti preuzet iz Hrvatske, sa njihovih takmičenja. Još uvjek razmišljam o klasama, obzirom da na njihovim takmičenjima ima 8 klasa, što je možda "malo mnogo".
Ovaj pravilnik će biti, odmah poslije Nove godine, predložen na komitetu za sport BIHAMK-a, na usvajanje, te očekujem da će i ova grana auto sporta biti ozvaničena od strane BIHAMK-a.
Pravo učešća imaju sva registrovana vozila, a vozila sa više od 350 KS te vozila koja se takmiče na drugim auto takmičenjima nemaju pravo nastupa po klasama, nego učestvuju u otvorenoj klasi, ali bez nagrada.
Staza, 1 km pravca, 200 m predstartnog prostora, 402 m takmičarske staze, 400 m zaustavnog puta. Širina jedne trake min 6 m, 4 m bočne trake u slučaju skretanja sa pravca.
Mjerenje vremena sa dvije mjerne garniture.....
Naravno i još nekih detalja.

12-30-2003 06:34 PM
Edis Jasarevic

Zašto ne bi bilo nagrada za otvorenu klasu???

Pa nece niko lizala na ulazu davat za ulaznice.. Naravno da ce svi placati uzlaznice, cime ce se skupiti znacajna suma novca. Osim toga, tu su i spoznori, pa mi glupo da nema nagrada.. Nagrade treba da postoje i to u svakoj klasi. A s obzirom da je financijska dobit poprilicna mislim da bi i nagrade trebale biti porpilicne a ne kao na brdu tipa pehara made in China..
Ja prvi necu doci tu ako to tako bude... Ako vec postoji financijska platforma onda treba i da bude bogatih nagrada.

12-30-2003 06:40 PM
Pages (9): « First [1] 2 3 4 5 Next > Last »
Post Reply  Post Thread 

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Slike: Toronto Motorsports Park - Street Car Nationals BAHbA 10 838 11-30-2007 06:40 AM
Last Post: Skyline
  street race 402m - 30.09. prelude za lude 21 1,471 10-09-2007 08:07 PM
Last Post: adnan_17
Icon_question Je li sutra u SA... Street race??? pajero1987 13 873 09-18-2007 05:53 AM
Last Post: goran16v
  Street Race - Sanski Most Dog_Father 23 2,550 08-13-2007 04:05 PM
Last Post: Dog_Father
Icon_cool 402 Street Race Varazdin, 07.-08.07.2007. - SLIKE cybernck 7 2,989 07-20-2007 06:33 PM
Last Post: Edis Jasarevic

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites

Forum Jump: