Post Reply  Post Thread 
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
KOMENTAR NA CASOPIS
Author Message
tata
Posting Freak

Group: Registered
Status: Offline

Ma znam ja Miro sta je povod tvoje reakcije. Zalosno je sto se doslo do tog nivoa da se po kafanama kroji sampionat (namjerno pravim pravopisnu gresku jer ovo i ne zasluzuje veliko slovo) da se mjenjaju pravilnici, da se prekrajaju kako kome odgovara, da se iz rukava izvlace nekakva tumacenja koja odgovaraju pojedincima, da se prekraja kalendar...........
Ove godine ce se ovako tumaciti a iduce cemo vidjeti da li odgovara pa cemo.....ma vidjecemo.......Ma bjezi......
Sto vise razmisljam sve mi je vise muka.
Andrej je bio blag u iznosenju svog misljenja sta bi ja sve mogao reci.

I onda kao svijetla tacka sezone Sluzba mjerenja i Rus koji je tacno mjerio vremena. Pa sta treba da krade i to? A zaboravljas da ta sluzba ima na trci i drugih obaveza. Da li njih ispunjava? Uostalom za to su tako zestoko placeni od nasih para da trebaju da nam ljube ruke i uz put cvrkucu od srece.

Javno se IZVINJAVAM i posipam pepelom sto sam bio dio upravnog odbora BIHAMK-a koji je doveo na celo ovo rukovodstvo i ovakve lopove. Ja znam da oni ovo citaju pa ako ih zanima sto imam ovakav stav neka mi se slobodno jave da obrazlozim svaku svoju rijec.

11-16-2005 02:52 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Kronic
Golf zut, plaho ljut

zlatan Wrote:
Koliko me sjecanje sluzi, od 78 na prostorima ex juge (posebno BiH) nije bilo takmicara ili sportskog funkcionera koji se zvao Andrej Jugovic. Jedino je Piero Filipi vozio pod pseudonimom Petar Jugovic i sada u prvenstvu BiH vozi Hrvoje Jugovic.
Ako ste u rodu to to ti ne daje za pravo da omalovazavas jedan sampionat bez obzira kakav je, da je.

Hrvoje mi je otac. kad odem kod njega uvjek sam snjim kad on ide na trke.....tako sam sam primjetio i vidio kakvo je stanje. nekritikujem prvenstvo sto ga mrzim,naprotiv...volio bih viditi jednu finu organizaciju na svakoj trci i da je sve fino i pravilno. Cini mi se da se pravilnik mjenja "svakih pet minuta" kako kome pase. zato sam i rekao da je prvenstvo seoskog karaktera....... nadajmo se boljim vremenima...

Pozdrav

Andrej Jugovic[/quote]

GTI 16V/G60

11-16-2005 10:40 PM
boris
Member

Zamoljen sam od strane naseg druga D.Micanovica popularnog Conje da u njegovo ime prenesem njegovo vidjenje komentara u Auto Magazinu.
Conjo:
"Citajuci komentare nosilaca "Zlatnih kaciga" i sampionskih titula objavljenih u "Auto magazinu",nisam mogao ostati ravnodusan i da ne prokomentarisem svoje vidjenje o istom.Simptomaticno je kako proteklu takmicarsku sezonu komentarisu pojedini takmicari.Dok pojedinci koji su svoje sampionske titule i dosad osvojene "Zlatne kacige" osvojili na sportski nacin i bez i jedne rijeci zamjerke(Neven,Almir,Niho,Fadil,Miro,Dojcin,itd...),vide sezonu na svoj nacin ne nalazeci razloge svojih pojedinih neuspjeha i kikseva,dotle drugi koji su titulu i "Zlatnu kacigu" osvojili samo zahvaljujuci neodrzavanju zadnje trke i neregularnom sampionatu,pravdajuci to visom silom,a pritom ne znajuci sta znaci termin "visa sila"(mislim na Bakira Hadzica),opravdanje za svoje pojedine poraze i nesportski i nezasluzeno osvojenu titulu i "Zlatnu kacigu" pravdaju kradjom mjerilaca vremena iz RS i SCG,pritom upotrebljavajuci rijeci za koje se u svakoj pravnoj drzavi istice dozivotna diskvalifikacija iz auto sporta(sjetite se zasto je Hrvoje kaznjen 1000km).Dok je isti Hadzic na trci "Borje 2005" vozeci bez verifikacije,teh.pregleda i treninga osvojio 1.mjesto(u 1.voznji razlika je bila u desetinkama),ta ista mjerna sluzba mu je valjala.Na trkama na kojima nije bio prvi,razloge svojih poraza trazio je u uzrocima koji nemaju veze sa auto sportom govoreci da u RS i SCG ne mozes pobjediti ako nisi iz RS.Ta prica otisla je i van granica nase zemlje,jer je isto ispricano u Splitu,Uzicu,Begradu,itd...
Za razliku od gore pomenutog takmicara,takmicari klubova iz RS nikad nisu dizli glas na mjernu sluzbu BIHAMK-a,mada smo znali gubiti koji se izrazavaju i stotim dijelovima sekunde,ni na moment ne sumnjajuci u namjere mjerne ekipe,niti na glas govoreci kako pojedinci voze motore jace za nekoliko stotina kubika od dozvoljenog.
Ne znam sta bi na ovo trebao da kaze takmicar "OPTIME" Zdravko Jovanovic,koji je sjajan takmicar i jos bolji covjek,koji je puno ulozio u proslu sezonu i koji je najvise ostecen naodrzavanjem zadnjeg takmicenja na kojoj bi sigurno pobjedio i osvojio sampionsku titulu.Ili sta bi trebali reci iz kluba "TEHNOSINT" i ekipe sponzora "EXTROL MAZIVA" kojisu cudnim neodrzavanjem zadnje trke i proglasenjem neregularnog sampionata regularnim,izgubili prvo da se bore za klupsko 1. i sponzorsko 2. mjesto.Cudno mi je da se nije oglaso Sabe koji neodrzavanjem zadnje trke mora da vrati 5000KM jer u njegovom ugovoru sa sponzorom stoji da mora odvesti 5 trka od koijih jedna mora biti u Hercegovini i ko ce mu nadoknaditi tih 5000KM?
Mislim da bi se u narednoj takmicarskoj sezoni trebali okrenuti sami sebi i eventualne razloge svojih neuspjeha objektivo sagledat,a ne traziti razloge tamo gdje ih nema.Da svi zajedno damo jos veci doprinos kako buduca sezona ne bi bila kao protekla,a ista je bila da gora ne moze biti.
Pozdrav Conjo
p.s.Jedini sin za kojeg ja znam da Hrvoje vodi sa sobom je Zelja Rebac!Conjo

11-19-2005 10:05 PM
josipovic
Member

Momak koji se javio na temu jeste Hrvoja Jugovica sin koji zivi negdje vani.ANDREJ JUGOVIC.

11-20-2005 07:15 PM
Edis Jasarevic
Glavni i neodgovorni urednik

Group: Administrators

trebao si ovo staviti i na http://www.automagazin.ba/forum Smile

We are PunGas.com ... Resistance is futile...You will be assimilated...You must comply... You will comply!
11-21-2005 08:13 PM
Visit this users website Find all posts by this user Quote this message in a reply
josipovic
Member

Edis Jasarevic Wrote:
trebao si ovo staviti i na http://www.automagazin.ba/forum Smile

Akose odnosi na mene ovde smo mnogo vicniji.

11-22-2005 05:56 AM
Pages (2): « First < Previous 1 [2] Last »
Post Reply  Post Thread  DODAJ SLIKU

Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Kružna trka " Nagrada Banja Luka 2008 CEZ" octane 16 2,547 07-14-2008 03:08 PM
Last Post: dado_gsi
  Na programu BHT1 zlaja ban 19 1,903 11-04-2007 07:33 AM
Last Post: SamirBL
Driving Posada Šoljić-Josipović na YU rally-u doma 21 1,247 09-17-2007 10:19 AM
Last Post: cybernck
  Komentar na proglašenje vozača godine... Sandor 10 953 02-09-2007 09:51 PM
Last Post: ajdin_ze
  Na kraju sezone Ismet 7 368 12-26-2006 02:38 PM
Last Post: Ismet

View a Printable Version
Send this Thread to a Friend
Subscribe to this Thread | Add Thread to Favorites